Taralli este denumirea unor covrigei tradiționali din bucătăria italiană, având ca ingrediente de bază făina, uleiul de măsline și vinul alb. Sunt covrigei mici și crocanți cu gust asemănător sticksurilor sau grisinelor condimentate.
Taralli. Rețetă de covrigei tradiționali din bucătăria italianăVei găsi cele mai cunoscute mezeluri italienești în aproape orice țară în care vei merge. Unele sortimente sunt apreciate și au fost integrate chiar și în feluri de mâncare locale. Mezelurile italienești sunt apreciate în întreaga lume. Prosciutto, coppa, pancetta sau mortadela se găsesc în magazine de pe întreg globul.
Cele mai cunoscute mezeluri italienești. Iată ce trebuie să știi despre eleDacă ai dat startul preparatelor pe bază de vinete, trece pe listă și rețeta de lasagna cu vinete și roșii, gratinată cu mozzarella. Este mai simplă, mai gustoasă și mai sănătoasă decât lasagna clasică.
Lasagna cu vinete și roșii, gratinată cu mozzarella. Rețetă simplă și rapidăPrintre rețetele de deserturi cu fructe pe care ți-ai propus să le prepari vara aceasta, adaugă și rețeta de tiramisu cu cireșe, la pahar. Este un desert simplu și delicios de vară, fără coacere.
Tiramisu cu cireșe, la pahar. Desert de vară fără coacerePastele bolognese nu au nicio legătură cu orașul Bologna din Italia. Istoricii și gastronomii sunt de acord că, de fapt, felul de mâncare își are originea în orașul Imola (un pic la vest de Bologna). Imola este locul de naștere al celui mai vechi sos ragù documentat – datând din secolul al XVIII-lea.
Rețeta originală de paste bolognese. Ce alte variante mai existăAtunci când te plictisești de clasica salată de roșii cu castraveți, poți încerca rețeta italiană de roșii cu pâine denumită Panzanella.
Panzanella. Rețetă de salată italiană de roșii cu pâineUn sos bechamel bun este cheia pentru preparatele din paste la cuptor, cum sunt lasagna sau cannelloni, musaca sau alte plăcinte cu legume sau carne. Descoperă cum să faci un sos bechamel perfect și 11 trucuri care te vor ajuta atunci când îl prepari.
Cum să faci un sos bechamel perfect. 11 trucuri de folos pentru tine