bucătăria italiană

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Desert | 29 iunie 2025

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian

Această versiune modernă de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic aduce o notă sofisticată și surprinzătoare desertului clasic. Ciocolata adaugă profunzime și intensitate iar crema de fistic aduce un gust fin, ușor exotic.

Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Granita de cireșe. Rețeta unui desert răcoritor, de sezon
Desert | 17 iunie 2025

Granita de cireșe. Rețeta unui desert răcoritor, de sezon

Granita de cireșe este un desert răcoritor, intens fructat și surprinzător de ușor, originar din Sicilia. Se remarcă prin textura sa unică, între sorbet și gheață zdrobită, și prin gustul pur de fruct. În acest caz se folosesc cireșele coapte de vară, dulci-acrișoare și vibrante.

Granita de cireșe. Rețeta unui desert răcoritor, de sezon
Risotto cu spanac. O rețetă simplă, cu gust aromat
Garnituri | 16 mai 2025

Risotto cu spanac. O rețetă simplă, cu gust aromat

Risotto cu spanac este un preparat rafinat, dar reconfortant, în care cremozitatea specifică orezului se îmbină perfect cu prospețimea ușor vegetală a spanacului. Este o rețetă elegantă în simplitatea ei. Are arome echilibrate și o textură catifelată. Poate fi servită atât ca fel principal vegetarian, cât și ca garnitură pentru pește sau carne albă.

Risotto cu spanac. O rețetă simplă, cu gust aromat
Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Garnituri | 2 mai 2025

Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat

Pentru un prânz delicios, servit alături de familie, îți oferim o rețetă clasică și elegantă de risotto cu sparanghel și parmezan. Este un preparat cremos, cu o textură catifelată, gust fin și accente proaspete de primăvară.

Risotto cu sparanghel și parmezan. Un preparat cremos, delicat și parfumat
Cozonac Gubana – Rețetă tradițională din bucătăria italiană
Galerie foto
Desert | 18 aprilie 2025

Cozonac Gubana – Rețetă tradițională din bucătăria italiană

Dacă vrei să prepari un cozonac bogat, aromat, festiv și cu o umplutură care spune o poveste în fiecare felie, încearcă rețeta de cozonac Gubana. Este un cozonac italian spectaculos, cu origini din Friuli, în nord-estul Italiei.

Cozonac Gubana – Rețetă tradițională din bucătăria italiană
Gnocchi cu sos de gorgonzola. Cremozitate intensă și rafinament italian
Galerie foto
Garnituri | 26 februarie 2025

Gnocchi cu sos de gorgonzola. Cremozitate intensă și rafinament italian

Gnocchi cu sos de gorgonzola sunt o combinație perfectă între textura moale și pufoasă a găluștelor de cartofi și bogăția unui sos cremos, intens aromat. Acest preparat este un adevărat simbol al bucătăriei italiene, aducând un echilibru subtil între simplitate și rafinament. Gorgonzola, cu textura sa catifelată și gustul ușor picant sau dulceag (în funcție de tipul ales), se topește într-un sos mătăsos, care îmbracă perfect fiecare gnocchi.

Gnocchi cu sos de gorgonzola. Cremozitate intensă și rafinament italian
Angeliche. Rețetă de fursecuri elegante și delicate
Galerie foto
Desert | 13 februarie 2025

Angeliche. Rețetă de fursecuri elegante și delicate

Fursecurile Angeliche sunt o adevărată bijuterie a patiseriei italiene, caracterizate printr-o textură aerată și un exterior ușor crocant. Sunt perfecte pentru a fi servite alături de ceai sau cafea.

Angeliche. Rețetă de fursecuri elegante și delicate
Pizza cu ciuperci și măsline. Rețetă simplă și ușoară
Galerie foto
Pizza | 29 ianuarie 2025

Pizza cu ciuperci și măsline. Rețetă simplă și ușoară

Pizza cu ciuperci și măsline este un deliciu clasic italian, mai simplă, dar gustoasă și sățioasă, perfectă pentru a satisface pofta. Fie că o prepari pentru o cină relaxantă acasă sau pentru o seară cu prietenii, această pizza este o alegere excelentă.

Pizza cu ciuperci și măsline. Rețetă simplă și ușoară
Tiramisu cu caramel. O variantă delicioasă a celebrului desert italian
Desert | 26 ianuarie 2025

Tiramisu cu caramel. O variantă delicioasă a celebrului desert italian

Tiramisu cu caramel este un desert rafinat, perfect pentru iubitorii preparatelor dulci. Este o variantă decadentă și delicioasă a celebrului desert italian. Această versiune adaugă o notă de caramel bogat și catifelat, care completează perfect textura fină a cremei de mascarpone și aroma intensă a cafelei.

Tiramisu cu caramel. O variantă delicioasă a celebrului desert italian
Caponata Siciliană. Rețetă savuroasă din bucătăria italiană
Galerie foto
Garnituri | 5 noiembrie 2024

Caponata Siciliană. Rețetă savuroasă din bucătăria italiană

Caponata Siciliană este un preparat emblematic al bucătăriei siciliene, cunoscut pentru echilibrul său perfect între arome dulci și acrișoare. Este un fel de mâncare vegetal, unde legumele prăjite, în special vinetele, sunt combinate cu o salsa dulce-acrișoară, pe bază de roșii, oțet și zahăr. Deși este adesea servită ca aperitiv sau garnitură, caponata poate fi și un fel principal vegetarian delicios.

Caponata Siciliană. Rețetă savuroasă din bucătăria italiană
Semifreddo cu zmeură și fistic. Rețeta unui desert răcoros și delicat
Galerie foto
Desert | 16 iulie 2024

Semifreddo cu zmeură și fistic. Rețeta unui desert răcoros și delicat

Semifreddo cu zmeură și fistic este un desert italian delicios și răcoritor, ideal pentru zilele calde de vară. Numele „semifreddo” înseamnă „pe jumătate înghețat” în italiană. Acesta descrie perfect textura cremoasă și fină a desertului, dar și efectul răcoros ca o înghețată.

Semifreddo cu zmeură și fistic. Rețeta unui desert răcoros și delicat
Focaccia cu roșii cherry și măsline verzi
Galerie foto
Aluaturi | 22 iunie 2024

Focaccia cu roșii cherry și măsline verzi

Dacă îți place pâinea focaccia din bucătăria italiană și cauți combinații de ingrediente pentru ea, îți recomandăm să încerci și rețeta de focaccia cu roșii cherry și măsline verzi.

Focaccia cu roșii cherry și măsline verzi
Taralli. Rețetă de covrigei tradiționali din bucătăria italiană
Aluaturi | 21 februarie 2024

Taralli. Rețetă de covrigei tradiționali din bucătăria italiană

Taralli este denumirea unor covrigei tradiționali din bucătăria italiană, având ca ingrediente de bază făina, uleiul de măsline și vinul alb. Sunt covrigei mici și crocanți cu gust asemănător sticksurilor sau grisinelor condimentate.

Taralli. Rețetă de covrigei tradiționali din bucătăria italiană
Cele mai cunoscute mezeluri italienești. Iată ce trebuie să știi despre ele
Food Magazine | 30 ianuarie 2024

Cele mai cunoscute mezeluri italienești. Iată ce trebuie să știi despre ele

Vei găsi cele mai cunoscute mezeluri italienești în aproape orice țară în care vei merge. Unele sortimente sunt apreciate și au fost integrate chiar și în feluri de mâncare locale. Mezelurile italienești sunt apreciate în întreaga lume. Prosciutto, coppa, pancetta sau mortadela se găsesc în magazine de pe întreg globul.

Cele mai cunoscute mezeluri italienești. Iată ce trebuie să știi despre ele
Lasagna cu vinete și roșii, gratinată cu mozzarella. Rețetă simplă și rapidă
Galerie foto
Garnituri | 7 iulie 2023

Lasagna cu vinete și roșii, gratinată cu mozzarella. Rețetă simplă și rapidă

Dacă ai dat startul preparatelor pe bază de vinete, trece pe listă și rețeta de lasagna cu vinete și roșii, gratinată cu mozzarella. Este mai simplă, mai gustoasă și mai sănătoasă decât lasagna clasică.

Lasagna cu vinete și roșii, gratinată cu mozzarella. Rețetă simplă și rapidă
Tiramisu cu cireșe, la pahar. Desert de vară fără coacere
Galerie foto
Desert | 26 iunie 2023

Tiramisu cu cireșe, la pahar. Desert de vară fără coacere

Printre rețetele de deserturi cu fructe pe care ți-ai propus să le prepari vara aceasta, adaugă și rețeta de tiramisu cu cireșe, la pahar. Este un desert simplu și delicios de vară, fără coacere.

Tiramisu cu cireșe, la pahar. Desert de vară fără coacere
Rețeta originală de paste bolognese. Ce alte variante mai există
Paste | 1 februarie 2023

Rețeta originală de paste bolognese. Ce alte variante mai există

Pastele bolognese nu au nicio legătură cu orașul Bologna din Italia. Istoricii și gastronomii sunt de acord că, de fapt, felul de mâncare își are originea în orașul Imola (un pic la vest de Bologna). Imola este locul de naștere al celui mai vechi sos ragù documentat – datând din secolul al XVIII-lea.

Rețeta originală de paste bolognese. Ce alte variante mai există
Panzanella. Rețetă de salată italiană de roșii cu pâine
Galerie foto
Salate | 17 august 2022

Panzanella. Rețetă de salată italiană de roșii cu pâine

Atunci când te plictisești de clasica salată de roșii cu castraveți, poți încerca rețeta italiană de roșii cu pâine denumită Panzanella.

Panzanella. Rețetă de salată italiană de roșii cu pâine
Cum să faci un sos bechamel perfect. 11 trucuri de folos pentru tine
Sosuri | 1 iulie 2022

Cum să faci un sos bechamel perfect. 11 trucuri de folos pentru tine

Un sos bechamel bun este cheia pentru preparatele din paste la cuptor, cum sunt lasagna sau cannelloni, musaca sau alte plăcinte cu legume sau carne. Descoperă cum să faci un sos bechamel perfect și 11 trucuri care te vor ajuta atunci când îl prepari.

Cum să faci un sos bechamel perfect. 11 trucuri de folos pentru tine
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic pe o farfurie cu linguriță, alături de un platou cu tiramisu
06:38
Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian Tiramisu cu ciocolată și cremă de fistic. Reinterpretare rafinată a unui clasic italian
Spätzle cu pui și sos de ciuperci pe două platouri
06:09
Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă Spätzle cu pui și sos de ciuperci. Rețetă din bucătăria germană și austriacă
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
28 iunie, 06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
28 iunie, 06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Écrasé de cartofi în bol
27 iunie, 06:11
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
27 iunie, 05:41
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Un desert de vară colorat și sănătos
26 iunie, 17:48
(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate (P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate
Ouă poșate cu sparanghel sotat și parmezan ras pe două farfurii
26 iunie, 07:00
Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură
Vezi cele mai noi articole
închide