bucătăria italiană

Caponata Siciliană. Rețetă savuroasă din bucătăria italiană
Galerie foto
Garnituri | 5 noiembrie 2024

Caponata Siciliană. Rețetă savuroasă din bucătăria italiană

Caponata Siciliană este un preparat emblematic al bucătăriei siciliene, cunoscut pentru echilibrul său perfect între arome dulci și acrișoare. Este un fel de mâncare vegetal, unde legumele prăjite, în special vinetele, sunt combinate cu o salsa dulce-acrișoară, pe bază de roșii, oțet și zahăr. Deși este adesea servită ca aperitiv sau garnitură, caponata poate fi și un fel principal vegetarian delicios.

Caponata Siciliană. Rețetă savuroasă din bucătăria italiană
Semifreddo cu zmeură și fistic. Rețeta unui desert răcoros și delicat
Galerie foto
Desert | 16 iulie 2024

Semifreddo cu zmeură și fistic. Rețeta unui desert răcoros și delicat

Semifreddo cu zmeură și fistic este un desert italian delicios și răcoritor, ideal pentru zilele calde de vară. Numele „semifreddo” înseamnă „pe jumătate înghețat” în italiană. Acesta descrie perfect textura cremoasă și fină a desertului, dar și efectul răcoros ca o înghețată.

Semifreddo cu zmeură și fistic. Rețeta unui desert răcoros și delicat
Focaccia cu roșii cherry și măsline verzi
Galerie foto
Aluaturi | 22 iunie 2024

Focaccia cu roșii cherry și măsline verzi

Dacă îți place pâinea focaccia din bucătăria italiană și cauți combinații de ingrediente pentru ea, îți recomandăm să încerci și rețeta de focaccia cu roșii cherry și măsline verzi.

Focaccia cu roșii cherry și măsline verzi
Taralli. Rețetă de covrigei tradiționali din bucătăria italiană
Aluaturi | 21 februarie 2024

Taralli. Rețetă de covrigei tradiționali din bucătăria italiană

Taralli este denumirea unor covrigei tradiționali din bucătăria italiană, având ca ingrediente de bază făina, uleiul de măsline și vinul alb. Sunt covrigei mici și crocanți cu gust asemănător sticksurilor sau grisinelor condimentate.

Taralli. Rețetă de covrigei tradiționali din bucătăria italiană
Cele mai cunoscute mezeluri italienești. Iată ce trebuie să știi despre ele
BeautiFood | 30 ianuarie 2024

Cele mai cunoscute mezeluri italienești. Iată ce trebuie să știi despre ele

Vei găsi cele mai cunoscute mezeluri italienești în aproape orice țară în care vei merge. Unele sortimente sunt apreciate și au fost integrate chiar și în feluri de mâncare locale. Mezelurile italienești sunt apreciate în întreaga lume. Prosciutto, coppa, pancetta sau mortadela se găsesc în magazine de pe întreg globul.

Cele mai cunoscute mezeluri italienești. Iată ce trebuie să știi despre ele
Lasagna cu vinete și roșii, gratinată cu mozzarella. Rețetă simplă și rapidă
Galerie foto
Garnituri | 7 iulie 2023

Lasagna cu vinete și roșii, gratinată cu mozzarella. Rețetă simplă și rapidă

Dacă ai dat startul preparatelor pe bază de vinete, trece pe listă și rețeta de lasagna cu vinete și roșii, gratinată cu mozzarella. Este mai simplă, mai gustoasă și mai sănătoasă decât lasagna clasică.

Lasagna cu vinete și roșii, gratinată cu mozzarella. Rețetă simplă și rapidă
Tiramisu cu cireșe, la pahar. Desert de vară fără coacere
Galerie foto
Desert | 26 iunie 2023

Tiramisu cu cireșe, la pahar. Desert de vară fără coacere

Printre rețetele de deserturi cu fructe pe care ți-ai propus să le prepari vara aceasta, adaugă și rețeta de tiramisu cu cireșe, la pahar. Este un desert simplu și delicios de vară, fără coacere.

Tiramisu cu cireșe, la pahar. Desert de vară fără coacere
Rețeta originală de paste bolognese. Ce alte variante mai există
Paste | 1 februarie 2023

Rețeta originală de paste bolognese. Ce alte variante mai există

Pastele bolognese nu au nicio legătură cu orașul Bologna din Italia. Istoricii și gastronomii sunt de acord că, de fapt, felul de mâncare își are originea în orașul Imola (un pic la vest de Bologna). Imola este locul de naștere al celui mai vechi sos ragù documentat – datând din secolul al XVIII-lea.

Rețeta originală de paste bolognese. Ce alte variante mai există
Panzanella. Rețetă de salată italiană de roșii cu pâine
Galerie foto
Salate | 17 august 2022

Panzanella. Rețetă de salată italiană de roșii cu pâine

Atunci când te plictisești de clasica salată de roșii cu castraveți, poți încerca rețeta italiană de roșii cu pâine denumită Panzanella.

Panzanella. Rețetă de salată italiană de roșii cu pâine
Cum să faci un sos bechamel perfect. 11 trucuri de folos pentru tine
Sosuri | 1 iulie 2022

Cum să faci un sos bechamel perfect. 11 trucuri de folos pentru tine

Un sos bechamel bun este cheia pentru preparatele din paste la cuptor, cum sunt lasagna sau cannelloni, musaca sau alte plăcinte cu legume sau carne. Descoperă cum să faci un sos bechamel perfect și 11 trucuri care te vor ajuta atunci când îl prepari.

Cum să faci un sos bechamel perfect. 11 trucuri de folos pentru tine
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
vin fiert cu scorțisoară și piper servit în două căni
06:19
Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat Rețetă de vin fiert cu scorțișoară și piper. Ce să mai adaugi pentru a ieși intens și aromat
Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză porționată pe o farfurie rotundă, alături de un bol cu mure
06:04
Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos Ruladă de bezea cu mure și cremă de brânză. Un desert spectaculos
Porție de bulgur cu roșii și usturoi în farfurie, decorată cu pătrunjel verde, alături de legume proaspete
05:04
Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză Bulgur cu roșii și usturoi. Rețetă din bucătăria libaneză
Porție de cheesecake cu cremă de fistic. decorată cu trandafir roșu
30 noiembrie, 06:48
Cheesecake cu fistic. Un desert delicios, cu aspect spectaculos Cheesecake cu fistic. Un desert delicios, cu aspect spectaculos
Trifle cu aromă de cafea și coniac în vas de sticlă, un bol cu zmeură și lingurițe
30 noiembrie, 05:46
Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos Trifle cu aromă de cafea și coniac. Desert delicios și spectaculos
Supă cremă de conopidă cu praz în bol, decorată cu verdeață
30 noiembrie, 05:16
Supă cremă de conopidă cu praz, cremoasă și hrănitoare Supă cremă de conopidă cu praz, cremoasă și hrănitoare
rețetă conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval servită într-o tavă albă
29 noiembrie, 06:33
Rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval. Cum și la ce temperatură se prepară Rețetă de conopidă la cuptor cu smântână și cașcaval. Cum și la ce temperatură se prepară
Trei porții de Prăjitură cu dovleac plăcintar și aluat răzuit, furculițe și o ceașcă de ceai
29 noiembrie, 05:36
Prăjitură cu dovleac plăcintar și aluat răzuit, cremoasă și aromată Prăjitură cu dovleac plăcintar și aluat răzuit, cremoasă și aromată
Vezi cele mai noi articole
închide