Friptură de pui în sos picant de roșii, pentru un prânz delicios
Dacă nu mai știi ce să prepari pentru un prânz delicios și hrănitor, încearcă o rețetă de friptură de pui în sos picant de roșii.
Galerie foto
Friptura din carne de pui este alegerea perfectă pentru a împăca toate gusturile, chiar și pe ale copiilor. Carnea de puie iese întotdeauna fragedă și suculentă, iar sosul de roșii ușor picant îi desăvârșește gustul. Dacă mai adaugi și o ceapă și 2-3 căței de usturoi, deliciul va fi maxim, iar sosul mai consistent.
Poți opta pentru roșii proaspete, sau pentru roșii din conservă pentru prepararea sosului. La fel de bine poți să combini roșiile proaspete cu suc de roșii conservat. Câteva condimente și ierburi aromate, adăugate în sos, vor oferi acestuia un plus gust și de aromă. Poți servi friptura în sos și cu o garnitură simplă de cartofi, de orez sau cu o salată verde. Prepară și tu rețeta oferită mai jos și-i vei răsfăța pe cei dragi cu o mâncare delicioasă și de nerefuzat.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea rețetei constă în pregătirea fripturii din carne de pui. Porționează carnea și condimenteaz-o cu sare și piper. Apoi pune uleiul la încins într-o tigaie adâncă sau un ceaun. Adaugă bucățile de carne și rumenește-le bine pe toate părțile. Apoi adaugă vinul și fierbe carnea până când se evaporă alcoolul.
Transferă friptura din carne de pui în alt vas și pune un capac peste ea. Păstreaz-o la cald pentru a o adăuga mai târziu în sosul de roșii.
Cum prepari sosul pentru friptură de pui în sos picant de roșii
Mai întâi toacă ceapa și doi căței de usturoi și adaugă-le în uleiul rămas de la friptură.
Dacă nu ai ardei copți la congelator, coace-i, curăță-i și toacă-i mărunt. Îi adaugi peste ceapă când aceasta este ușor călită. Adaugă peste ceapa călită și puțin suc de la ardeii copți, pentru a anihila gustul de prăjeală.
Descoperă aici și cum se curăță perfect ardeii copți.
Amestecă ceapa cu ardeii timp de câteva secunde, apoi adaugă roșiile conservate. Tot acum adaugă și crenguța de cimbru și frunzele de busuioc rupte mărunt. Mai presară și câte puțină sare și piper și lasă sosul de roșii cu ardei copți să fiarbă până când devine consistent.
Adaugă friptura din carnea de pui în sosul de roșii. Acoperă vasul și lasă carnea să se mai prepare pentru aproximativ 10-12 minute, atât cât să se întrepătrundă bine cu aromele din sos.
Cu cinci minute înainte de stingerea focului mai adaugă un cățel de usturoi răzuit și rondele de ardei iute. Două-trei frunze de busuioc rupte adăugate spre final de fierbere vor vor oferi un plus de aromă sosului..
După stingerea focului adaugă și pătrunjel verde tocat mărunt. Pe acesta îl poți adăuga și în timpul servirii, pentru un plus de prospețime.
Prepară și o mămăligă clasică pentru a servi delicioasa friptură de pui în sos picant de roșii.
Galerie foto