Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos
Dacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos. Rețeta este foarte simplă, iar ingredientele sunt dintre cele mai comune rețetelor de fursecuri.
Galerie foto
Tot ce ai de făcut este să prepari un aluat fraged pe bază de unt și o glazură clasică de ciocolată. Simplu și rapid de preparat ambele elemente care compun fursecurile. Mai mult timp îți va ocupa modelarea acestora, dacă nu ai un decupator special cu forma respectivă. Însă rezultatul final te va face să nu regreți deloc timpul alocat.
Pregătirea fursecurilor pentru sărbătorile de iarnă este una dintre cele mai frumoase tradiții culinare. Fursecurile sunt nu doar un desert delicios, ci și o activitate plăcută care aduce familia împreună. Poți implica și copiii în decorarea fursecurilor. Este o activitate creativă și plină de veselie, perfectă pentru atmosfera de sărbătoare.
Fursecurile făcute acasă sunt cadouri perfecte și pline de suflet. Adaugă o panglică sau o felicitare cu urări personalizate pentru un gest special. Transformă această activitate într-un ritual al sărbătorilor și bucură-te de magia mirosului de fursecuri calde care umple casa! Descoperă mai jos rețeta de fursecuri arici de iarnă cu ciocolată și nucă de cocos, cu care poți începe aventura culinară de sărbători.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru început adună toate ingredientele menționate în listă pe masa de lucru și lasă-le timp de 15-20 de minute la temperatura camerei. Trece făina prin sită pentru a deveni mai pufoasă și aerată.
Cum prepari fursecuri arici de iarnă
Într-un bol încăpător adaugă untul moale și zahărul pudră. Amestecă intens cele două ingrediente până când rezultă o compoziție cremoasă. Apoi încorporează oul și treptat, făina amestecată cu sarea și bicarbonatul de sodiu.
Descoperă și o rețetă de fursecuri steluțe cu jeleu de zmeură.
Frământă rapid aluatul, atât cât să devină compact. Nu-l frământa în exces pentru a nu se topi untul și a deveni aluatul moale și lipicios. Împachetează-l în folie de prospețime și pune-l la rece pentru aproximativ o oră.
După acest interval de timp poți scoate aluatul din frigider pentru a modela fursecurile. Dar nu uita să pornești mai întâi cuptorul la 180 de grade Celsius.
Apoi rupe din aluat bucăți de 40-45 gr și modelează-le sub formă ovală cu unul din vârfuri ascuțite.
Pune hârtie de copt în tava mare a cuptorului și așază fursecurile la mici distanțe unele față de altele. Introdu tava în cuptor și coace fursecurile pentru 15 minute, la 180 de grade Celsius.
Pentru a glazura delicioasele fursecuri arici de iarnă topește ciocolata mărunțită și adăugată în frișca lichidă încălzită pe baie de aburi.
Glazurează cu ciocolată doar partea rotundă a fursecurilor lăsând capătul ascuțit liber. Peste glazura de ciocolată presară nucă de cocos. Introdu vârful unei scobitori în glazura de ciocolată și formează ochii și nasul aricilor.
Iar lângă această delicioasă rețetă de fursecuri, mai merge să mai prepari și rețeta de brăduți de Crăciun din biscuiți cu sos de ciocolată.
Galerie foto