Fursecuri Linzer. Rețetă de fursecuri umplute cu gem

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă ți-ai propus să aduci un plus de magie sărbătorilor de iarnă, pregătind diferite rețete de deserturi cu tradiție, trece pe listă și rețeta de fursecuri Linzer. Este o rețetă de fursecuri umplute cu gem, inspirată din bucătăria tradițională austriacă.

Fursecuri Linzer umplute cu gem de zmeură, pe un grătar
Galerie foto

Galerie foto

Cu cât gemul folosit este mai colorat, cu atât fursecurile vor fi mai spectaculoase și magice / Shutterstock

Fursecurile fac parte dintre deserturile nelipsite de pe platourile festive ale sărbătorilor de iarnă. Există o mulțime de rețete de fursecuri simple sau umplute pe care le poți prepara cu ușurință. Nu necesită multe ingrediente, iar modul de preparare este rapid și ușor. Fursecurile cu diferite umpluturi sunt mai speciale, mai magice. În fiecare mușcătură de fursec cu gem vei descoperi un dans de arome și gust delicios.

Citește și

Pentru un platou bogat cu fursecuri poți prepara rețete de biscuiți simpli, rețete de cornulețe cu diferite umpluturi sau rețete de nuci, ciupercuțe sau alte forme umplute. Mai poți prepara și rețete de turtă dulce, care au devenit tradiționale pentru sărbătorile de iarnă, în toate bucătăriile lumii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și rețeta de fursecuri steluțe cu jeleu de zmeură, foarte în temă cu specificul sărbătorilor de iarnă. În rândurile următoare te invităm să descoperi rețeta de fursecuri Linzer.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru a prepara aluatul de fursecuri, mai întâi scoate untul din frigider pentru a nu fi rece în momentul amestecării ingredientelor. Pune-l într-un bol și lasă-l la temperatura camerei timp de 15-20 de minute.

Dacă nu ai zahăr pudră, macină zahărul clasic pentru a-l transforma în pudră. De asemeni, dacă îți lipsește făina de migdale, poți măcina foarte fin, migdale nesărate. Trece făina clasică prin sită, pentru a fi mai aerată. Când ai pregătite toate ingredientele, poți începe să le amesteci pentru a prepara aluatul.

Cum prepari aluatul pentru fursecuri Linzer

Adaugă zahărul pudră peste untul din bol, după ce a devenit moale. Folosește un mixer și amestecă untul cu zahărul până când obții o compoziție cremoasă. Încorporează în compoziție cele două gălbenușuri și omogenizează.

Apoi presară un praf de sare și adaugă vanilia. După acestea, adaugă treptat făina de migdale și făina clasică. Frământă aluatul, dar nu în exces, ci atât cât să fie bine omogenizat. Împarte aluatul rezultat în două părți egale, modelează-le sub formă de bile și împachetează-le în folie de prospețime. Pune aluaturile în frigider pentru 2-3 ore.

Cum formezi și coci fursecurile

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Presară puțină făină pe masa de lucru și și întinde pe ea prima parte de aluat, într-o foaie cu grosimea de aproximativ 3 mm. Folosește forme speciale pentru decuparea fursecurilor. Ai nevoie de forme simple și de forme cu mici decupaje în interior. Cu cât decupajele din interior sunt mai diferite, cu atât fursecurile vor fi mai spectaculoase, mai magice. Decupează jumătate din foaia de aluat cu decupajele simple și jumătate cu decupajele cu forme speciale la mijloc.

Pune hârtie de copt în tavă și așază fursecurile decupate în ea.

Pune tava în cuptorul încălzit și coace fursecurile pentru 12-15 minute la 180 de grade Celsius. Nu le coace în exces pentru a nu se arde sau a nu se rumeni prea mult. Vei obține aproximativ 60 de fursecuri simple, iar după umplere vei avea 30 de fursecuri Linzer.

În timp ce primele fursecuri se coc, ocupă-te și de a doua parte de aluat, procedând în același mod.

După ce ai copt toate fursecurile, lasă-le să se răcească, apoi grupează-le câte două: un fursec întreg și unul cu decupaj la mijloc.

Peste fursecurile întregi întinde câte o linguriță de gem și așază-le pe cele cu decupaje peste gem. Presează-le ușor pentru a se lipi bine.

După ce ai umplut toate fursecurile, presară zahăr pudră peste ele. Așază-le frumos în cutii metalice cu capace sau în cutii de carton. Le poți depozita la loc răcoros și păstra până la 2-3 săptămâni. Fursecurile se vor frăgezi din ce în ce mai mult de la o zi la alta.

O altă rețetă de fursecuri pe care o poți prepara pentru același platou festiv este rețeta de fursecuri conuri de brad cu cacao.

Citește și
Fursecuri Linzer în cutie de carton și alături de cutie
Galerie foto

Galerie foto

Fursecuri decorate cu zahăr pudră
Fursecuri în tavă, înainte de coacere
Fursecuri Linzer umplute cu gem de zmeură, pe un grătar
+21
CELE MAI CITITE
Două eclere cu vanilie și căpșuni pe o farfurie, alături de două cești albe și un bol cu căpșuni
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant
Eclere cu vanilie și căpșuni. Un desert delicat și elegant
Porții de tartă cu brânză și sparanghel verde
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Tartă cu brânză și sparanghel verde, delicată și cremoasă
Tartă cu sparanghel și roșii uscate porționată
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
5 porții de mini Pavlova cu mousse de căpșuni
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Fursecuri cu unt și gem și două borcane cu gem
Galerie foto
Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive
Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive
Șnițel vienez sau Wiener Schnitzel pe un tocător de lemn și felii de lămâie
Galerie foto
Șnițel vienez sau Wiener Schnitzel. Rețetă din bucătăria austriacă
Șnițel vienez sau Wiener Schnitzel. Rețetă din bucătăria austriacă
Kaiserschmarrn în farfurie presărate cu zahăr și în tigaie, simple
Galerie foto
Kaiserschmarrn. Rețetă de clătite imperiale rupte în bucățele
Kaiserschmarrn. Rețetă de clătite imperiale rupte în bucățele
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni porționat
05:45
Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți pe un platou negru cu linguriță, căpșuni, banane și fulgi de migdale
13 mai, 06:08
Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți
Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, în bol alb și o crenguță de rozmarin
13 mai, 05:02
Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit
12 mai, 07:56
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Compot de rubarbă cu căpșuni în borcan, alături de un polonic, tije de rubarbă și un bol cu căpșuni
11 mai, 06:13
Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară Compot de rubarbă cu căpșuni. Un adevărat deliciu de primăvară
5 porții de mini Pavlova cu mousse de căpșuni
10 mai, 09:38
Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant Mini Pavlova cu mousse de căpșuni. Un desert fin și elegant
O bucătărie aranjată de designeri
9 mai, 13:33
Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P) Ce tip de bucătărie alegi? Ghid de amenajare în funcție de locuință (P)
Tartă cu sparanghel și roșii uscate porționată
9 mai, 06:07
Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară Tartă cu sparanghel și roșii uscate, perfectă pentru o masă ușoară
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
1
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Supă cremă de sparanghel verde, cremoasă și plăcut colorată
Această supă cremă de sparanghel verde este un preparat simplu și extrem de sănătos, perfect pentru a-ți cuceri simțurile. Gustul delicat al sparanghelului verde este pus în valoare printr-o textură mătăsoasă...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
2
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
4
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budincă de chia cu banane. Rețeta delicioasă pentru un mic dejun sănătos și hrănitor
Budinca de chia cu banane este un desert sănătos, ușor de preparat și perfect pentru orice moment al zilei. Aceasta combină beneficiile semințelor de chia, bogate în fibre și acizi grași...
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
5
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană. Unul dintre cele mai spectaculoase deserturi italiene
Cassata Siciliană este o prăjitură din bucătăria italiană colorată și incredibil de aromată, care își are originile în Sicilia. Este o adevărată operă de artă dulce. Conține ricotta, fructe confiate, blat...
Parteneri
Covorul roșu de la Festivalul de Film de la Cannes 2025. Cum s-au îmbrăcat vedetele la deschiderea marelui eveniment
Covorul roșu de la Festivalul de Film de la Cannes 2025. Cum s-au îmbrăcat vedetele la deschiderea marelui eveniment
Covorul roșu de la Festivalul de Film de la Cannes 2025. Cum s-au îmbrăcat vedetele la deschiderea marelui eveniment
Cum simplificăm achiziţia unei maşini în leasing: Întregul proces durează mai puțin de 10 minute
Cum simplificăm achiziţia unei maşini în leasing: "Întregul proces durează mai puțin de 10 minute"
Cum simplificăm achiziţia unei maşini în leasing: "Întregul proces durează mai puțin de 10 minute"
Valentina Pelinel, imagini senzaţionale la 44 de ani! Cum se menţine într-o formă de vis soţia lui Cristi Borcea
Valentina Pelinel, imagini senzaţionale la 44 de ani! Cum se menţine într-o formă de vis soţia lui Cristi Borcea
Valentina Pelinel, imagini senzaţionale la 44 de ani! Cum se menţine într-o formă de vis soţia lui Cristi Borcea
Teodora Mocanu de la Insula Iubirii sezonul 5 s-a căsătorit. Cum arată burtica de gravidă a fostei iubite a lui Eusebiu
Teodora Mocanu de la Insula Iubirii sezonul 5 s-a căsătorit. Cum arată burtica de gravidă a fostei iubite a lui Eusebiu
Teodora Mocanu de la Insula Iubirii sezonul 5 s-a căsătorit. Cum arată burtica de gravidă a fostei iubite a lui Eusebiu
Hande Soral publică noi fotografii de familie. Actrița demonstrează că nu există probleme în căsnicia cu actorul Ismail Demirci
Hande Soral publică noi fotografii de familie. Actrița demonstrează că nu există probleme în căsnicia cu actorul Ismail Demirci
Hande Soral publică noi fotografii de familie. Actrița demonstrează că nu există probleme în căsnicia cu actorul Ismail Demirci
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din mai 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Mini tarte cu sparanghel și roșii cherry
Mini tarte cu sparanghel și roșii cherry
Mini tarte cu sparanghel și roșii cherry
Mituri și adevăruri despre alergiile de primăvară la copii
Mituri și adevăruri despre alergiile de primăvară la copii
Mituri și adevăruri despre alergiile de primăvară la copii
Procesul împotriva lui Sean Diddy Combs a început pe 12 mai. Numeroase vedete au vorbit despre acuzațiile grave aduse rapperului
Procesul împotriva lui Sean „Diddy” Combs a început pe 12 mai. Numeroase vedete au vorbit despre acuzațiile grave aduse rapperului
Procesul împotriva lui Sean „Diddy” Combs a început pe 12 mai. Numeroase vedete au vorbit despre acuzațiile grave aduse rapperului
Care sunt măsurile de siguranță pe plajă
Care sunt măsurile de siguranță pe plajă
Care sunt măsurile de siguranță pe plajă
fresh
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori

Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori

Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori

Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți

Desert la pahar cu căpșuni, cremă caramel cu banane și biscuiți

Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor

Cartofi noi cu rozmarin și usturoi, preparați la cuptor

Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni

Guguluf cu căpșuni în aluat și glazură cu sirop de căpșuni
închide