Fursecuri Linzer. Rețetă de fursecuri umplute cu gem

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă ți-ai propus să aduci un plus de magie sărbătorilor de iarnă, pregătind diferite rețete de deserturi cu tradiție, trece pe listă și rețeta de fursecuri Linzer. Este o rețetă de fursecuri umplute cu gem, inspirată din bucătăria tradițională austriacă.

Fursecuri Linzer umplute cu gem de zmeură, pe un grătar
Galerie foto

Galerie foto

Cu cât gemul folosit este mai colorat, cu atât fursecurile vor fi mai spectaculoase și magice / Shutterstock

Fursecurile fac parte dintre deserturile nelipsite de pe platourile festive ale sărbătorilor de iarnă. Există o mulțime de rețete de fursecuri simple sau umplute pe care le poți prepara cu ușurință. Nu necesită multe ingrediente, iar modul de preparare este rapid și ușor. Fursecurile cu diferite umpluturi sunt mai speciale, mai magice. În fiecare mușcătură de fursec cu gem vei descoperi un dans de arome și gust delicios.

Citește și

Pentru un platou bogat cu fursecuri poți prepara rețete de biscuiți simpli, rețete de cornulețe cu diferite umpluturi sau rețete de nuci, ciupercuțe sau alte forme umplute. Mai poți prepara și rețete de turtă dulce, care au devenit tradiționale pentru sărbătorile de iarnă, în toate bucătăriile lumii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și rețeta de fursecuri steluțe cu jeleu de zmeură, foarte în temă cu specificul sărbătorilor de iarnă. În rândurile următoare te invităm să descoperi rețeta de fursecuri Linzer.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru a prepara aluatul de fursecuri, mai întâi scoate untul din frigider pentru a nu fi rece în momentul amestecării ingredientelor. Pune-l într-un bol și lasă-l la temperatura camerei timp de 15-20 de minute.

Dacă nu ai zahăr pudră, macină zahărul clasic pentru a-l transforma în pudră. De asemeni, dacă îți lipsește făina de migdale, poți măcina foarte fin, migdale nesărate. Trece făina clasică prin sită, pentru a fi mai aerată. Când ai pregătite toate ingredientele, poți începe să le amesteci pentru a prepara aluatul.

Cum prepari aluatul pentru fursecuri Linzer

Adaugă zahărul pudră peste untul din bol, după ce a devenit moale. Folosește un mixer și amestecă untul cu zahărul până când obții o compoziție cremoasă. Încorporează în compoziție cele două gălbenușuri și omogenizează.

Apoi presară un praf de sare și adaugă vanilia. După acestea, adaugă treptat făina de migdale și făina clasică. Frământă aluatul, dar nu în exces, ci atât cât să fie bine omogenizat. Împarte aluatul rezultat în două părți egale, modelează-le sub formă de bile și împachetează-le în folie de prospețime. Pune aluaturile în frigider pentru 2-3 ore.

Cum formezi și coci fursecurile

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Presară puțină făină pe masa de lucru și și întinde pe ea prima parte de aluat, într-o foaie cu grosimea de aproximativ 3 mm. Folosește forme speciale pentru decuparea fursecurilor. Ai nevoie de forme simple și de forme cu mici decupaje în interior. Cu cât decupajele din interior sunt mai diferite, cu atât fursecurile vor fi mai spectaculoase, mai magice. Decupează jumătate din foaia de aluat cu decupajele simple și jumătate cu decupajele cu forme speciale la mijloc.

Pune hârtie de copt în tavă și așază fursecurile decupate în ea.

Pune tava în cuptorul încălzit și coace fursecurile pentru 12-15 minute la 180 de grade Celsius. Nu le coace în exces pentru a nu se arde sau a nu se rumeni prea mult. Vei obține aproximativ 60 de fursecuri simple, iar după umplere vei avea 30 de fursecuri Linzer.

În timp ce primele fursecuri se coc, ocupă-te și de a doua parte de aluat, procedând în același mod.

După ce ai copt toate fursecurile, lasă-le să se răcească, apoi grupează-le câte două: un fursec întreg și unul cu decupaj la mijloc.

Peste fursecurile întregi întinde câte o linguriță de gem și așază-le pe cele cu decupaje peste gem. Presează-le ușor pentru a se lipi bine.

După ce ai umplut toate fursecurile, presară zahăr pudră peste ele. Așază-le frumos în cutii metalice cu capace sau în cutii de carton. Le poți depozita la loc răcoros și păstra până la 2-3 săptămâni. Fursecurile se vor frăgezi din ce în ce mai mult de la o zi la alta.

O altă rețetă de fursecuri pe care o poți prepara pentru același platou festiv este rețeta de fursecuri conuri de brad cu cacao.

Citește și
Fursecuri Linzer în cutie de carton și alături de cutie
Galerie foto

Galerie foto

Fursecuri decorate cu zahăr pudră
Fursecuri în tavă, înainte de coacere
Fursecuri Linzer umplute cu gem de zmeură, pe un grătar
+1
CELE MAI CITITE
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Biscuiți Tablă de șah, fragezi și aromați, perfecți pentru ceai sau cafea
Două porții de ciorbă de varză acră cu cartofi
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
Ciorbă de varză acră cu cartofi. Rețetă simplă și hrănitoare, de post
persoană care gătește somon
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește
5 feluri în care poți găti somonul. Idei pentru iubitorii de pește
brânză congelată
Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura
Știai că poți congela brânza? Iată cum o pregătești pentru a-și păstra textura
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Fursecuri cu unt și gem și două borcane cu gem
Galerie foto
Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive
Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive
Șnițel vienez sau Wiener Schnitzel pe un tocător de lemn și felii de lămâie
Galerie foto
Șnițel vienez sau Wiener Schnitzel. Rețetă din bucătăria austriacă
Șnițel vienez sau Wiener Schnitzel. Rețetă din bucătăria austriacă
Kaiserschmarrn în farfurie presărate cu zahăr și în tigaie, simple
Galerie foto
Kaiserschmarrn. Rețetă de clătite imperiale rupte în bucățele
Kaiserschmarrn. Rețetă de clătite imperiale rupte în bucățele
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Piftie de pește pe o farfurie albă, decorată cu felii de lămâie
10:06
Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană Piftie de pește, limpede și aromată. Rețetă tradițională dobrogeană
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă pe un suport rustic din lemn
06:36
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat pe un platou alb de lemn
05:43
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive
turtă dulce în coșuleț
16 decembrie, 07:47
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
cele 5 sosuri mamă
16 decembrie, 07:40
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci secționat, alături de un ceainic și o ceașcă
16 decembrie, 05:19
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
câte zile se ține orezul în frigider
15 decembrie, 06:57
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
cerviche, tartar și carpaccio
15 decembrie, 06:56
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Imagini rare cu soția și copilul lui Marc Anthony. Artistul e căsătorit cu Miss Univers Paraguay 2021 și e la a patra căsnicie
Imagini rare cu soția și copilul lui Marc Anthony. Artistul e căsătorit cu Miss Univers Paraguay 2021 și e la a patra căsnicie
Imagini rare cu soția și copilul lui Marc Anthony. Artistul e căsătorit cu Miss Univers Paraguay 2021 și e la a patra căsnicie
Specia din Veneţia care s-a adaptat în Marea Neagră. Din vară ar putea ajunge în farfuriile de pe litoral
Specia din Veneţia care s-a adaptat în Marea Neagră. Din vară ar putea ajunge în farfuriile de pe litoral
Specia din Veneţia care s-a adaptat în Marea Neagră. Din vară ar putea ajunge în farfuriile de pe litoral
Locul din România unde Gică Popescu face o afacere de 70.000.000 de euro
Locul din România unde Gică Popescu face o afacere de 70.000.000 de euro
Locul din România unde Gică Popescu face o afacere de 70.000.000 de euro
Chefi la cuțite, 17 decembrie 2025. Ce echipă a câștigat battle-ul opt. Banda a adus un verdict neașteptat: Doamne, nu cred!
Chefi la cuțite, 17 decembrie 2025. Ce echipă a câștigat battle-ul opt. Banda a adus un verdict neașteptat: „Doamne, nu cred!”
Chefi la cuțite, 17 decembrie 2025. Ce echipă a câștigat battle-ul opt. Banda a adus un verdict neașteptat: „Doamne, nu cred!”
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: Nu o las pe Ozge în bucătărie
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
Burak Yamantürk vorbește despre căsnicia cu Özge Özpirinçci: „Nu o las pe Ozge în bucătărie”
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Ruladă de porc cu smochine și nuci, în felii de bacon
Ruladă de porc cu smochine și nuci, în felii de bacon
Ruladă de porc cu smochine și nuci, în felii de bacon
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
fresh
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor

Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești

Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești

Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește

Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește

Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste

Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste

Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive

Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive
închide