Fursecuri Linzer. Rețetă de fursecuri umplute cu gem
Dacă ți-ai propus să aduci un plus de magie sărbătorilor de iarnă, pregătind diferite rețete de deserturi cu tradiție, trece pe listă și rețeta de fursecuri Linzer. Este o rețetă de fursecuri umplute cu gem, inspirată din bucătăria tradițională austriacă.
Galerie foto
Fursecurile fac parte dintre deserturile nelipsite de pe platourile festive ale sărbătorilor de iarnă. Există o mulțime de rețete de fursecuri simple sau umplute pe care le poți prepara cu ușurință. Nu necesită multe ingrediente, iar modul de preparare este rapid și ușor. Fursecurile cu diferite umpluturi sunt mai speciale, mai magice. În fiecare mușcătură de fursec cu gem vei descoperi un dans de arome și gust delicios.
Pentru un platou bogat cu fursecuri poți prepara rețete de biscuiți simpli, rețete de cornulețe cu diferite umpluturi sau rețete de nuci, ciupercuțe sau alte forme umplute. Mai poți prepara și rețete de turtă dulce, care au devenit tradiționale pentru sărbătorile de iarnă, în toate bucătăriile lumii.
Descoperă și rețeta de fursecuri steluțe cu jeleu de zmeură, foarte în temă cu specificul sărbătorilor de iarnă. În rândurile următoare te invităm să descoperi rețeta de fursecuri Linzer.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru a prepara aluatul de fursecuri, mai întâi scoate untul din frigider pentru a nu fi rece în momentul amestecării ingredientelor. Pune-l într-un bol și lasă-l la temperatura camerei timp de 15-20 de minute.
Dacă nu ai zahăr pudră, macină zahărul clasic pentru a-l transforma în pudră. De asemeni, dacă îți lipsește făina de migdale, poți măcina foarte fin, migdale nesărate. Trece făina clasică prin sită, pentru a fi mai aerată. Când ai pregătite toate ingredientele, poți începe să le amesteci pentru a prepara aluatul.
Cum prepari aluatul pentru fursecuri Linzer
Adaugă zahărul pudră peste untul din bol, după ce a devenit moale. Folosește un mixer și amestecă untul cu zahărul până când obții o compoziție cremoasă. Încorporează în compoziție cele două gălbenușuri și omogenizează.
Apoi presară un praf de sare și adaugă vanilia. După acestea, adaugă treptat făina de migdale și făina clasică. Frământă aluatul, dar nu în exces, ci atât cât să fie bine omogenizat. Împarte aluatul rezultat în două părți egale, modelează-le sub formă de bile și împachetează-le în folie de prospețime. Pune aluaturile în frigider pentru 2-3 ore.
Cum formezi și coci fursecurile
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Presară puțină făină pe masa de lucru și și întinde pe ea prima parte de aluat, într-o foaie cu grosimea de aproximativ 3 mm. Folosește forme speciale pentru decuparea fursecurilor. Ai nevoie de forme simple și de forme cu mici decupaje în interior. Cu cât decupajele din interior sunt mai diferite, cu atât fursecurile vor fi mai spectaculoase, mai magice. Decupează jumătate din foaia de aluat cu decupajele simple și jumătate cu decupajele cu forme speciale la mijloc.
Pune hârtie de copt în tavă și așază fursecurile decupate în ea.
Pune tava în cuptorul încălzit și coace fursecurile pentru 12-15 minute la 180 de grade Celsius. Nu le coace în exces pentru a nu se arde sau a nu se rumeni prea mult. Vei obține aproximativ 60 de fursecuri simple, iar după umplere vei avea 30 de fursecuri Linzer.
În timp ce primele fursecuri se coc, ocupă-te și de a doua parte de aluat, procedând în același mod.
După ce ai copt toate fursecurile, lasă-le să se răcească, apoi grupează-le câte două: un fursec întreg și unul cu decupaj la mijloc.
Peste fursecurile întregi întinde câte o linguriță de gem și așază-le pe cele cu decupaje peste gem. Presează-le ușor pentru a se lipi bine.
După ce ai umplut toate fursecurile, presară zahăr pudră peste ele. Așază-le frumos în cutii metalice cu capace sau în cutii de carton. Le poți depozita la loc răcoros și păstra până la 2-3 săptămâni. Fursecurile se vor frăgezi din ce în ce mai mult de la o zi la alta.
O altă rețetă de fursecuri pe care o poți prepara pentru același platou festiv este rețeta de fursecuri conuri de brad cu cacao.
Galerie foto