Fursecuri Linzer. Rețetă de fursecuri umplute cu gem

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă ți-ai propus să aduci un plus de magie sărbătorilor de iarnă, pregătind diferite rețete de deserturi cu tradiție, trece pe listă și rețeta de fursecuri Linzer. Este o rețetă de fursecuri umplute cu gem, inspirată din bucătăria tradițională austriacă.

Fursecuri Linzer umplute cu gem de zmeură, pe un grătar
Galerie foto

Galerie foto

Cu cât gemul folosit este mai colorat, cu atât fursecurile vor fi mai spectaculoase și magice / Shutterstock

Fursecurile fac parte dintre deserturile nelipsite de pe platourile festive ale sărbătorilor de iarnă. Există o mulțime de rețete de fursecuri simple sau umplute pe care le poți prepara cu ușurință. Nu necesită multe ingrediente, iar modul de preparare este rapid și ușor. Fursecurile cu diferite umpluturi sunt mai speciale, mai magice. În fiecare mușcătură de fursec cu gem vei descoperi un dans de arome și gust delicios.

Citește și

Pentru un platou bogat cu fursecuri poți prepara rețete de biscuiți simpli, rețete de cornulețe cu diferite umpluturi sau rețete de nuci, ciupercuțe sau alte forme umplute. Mai poți prepara și rețete de turtă dulce, care au devenit tradiționale pentru sărbătorile de iarnă, în toate bucătăriile lumii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și rețeta de fursecuri steluțe cu jeleu de zmeură, foarte în temă cu specificul sărbătorilor de iarnă. În rândurile următoare te invităm să descoperi rețeta de fursecuri Linzer.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru a prepara aluatul de fursecuri, mai întâi scoate untul din frigider pentru a nu fi rece în momentul amestecării ingredientelor. Pune-l într-un bol și lasă-l la temperatura camerei timp de 15-20 de minute.

Dacă nu ai zahăr pudră, macină zahărul clasic pentru a-l transforma în pudră. De asemeni, dacă îți lipsește făina de migdale, poți măcina foarte fin, migdale nesărate. Trece făina clasică prin sită, pentru a fi mai aerată. Când ai pregătite toate ingredientele, poți începe să le amesteci pentru a prepara aluatul.

Cum prepari aluatul pentru fursecuri Linzer

Adaugă zahărul pudră peste untul din bol, după ce a devenit moale. Folosește un mixer și amestecă untul cu zahărul până când obții o compoziție cremoasă. Încorporează în compoziție cele două gălbenușuri și omogenizează.

Apoi presară un praf de sare și adaugă vanilia. După acestea, adaugă treptat făina de migdale și făina clasică. Frământă aluatul, dar nu în exces, ci atât cât să fie bine omogenizat. Împarte aluatul rezultat în două părți egale, modelează-le sub formă de bile și împachetează-le în folie de prospețime. Pune aluaturile în frigider pentru 2-3 ore.

Cum formezi și coci fursecurile

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Presară puțină făină pe masa de lucru și și întinde pe ea prima parte de aluat, într-o foaie cu grosimea de aproximativ 3 mm. Folosește forme speciale pentru decuparea fursecurilor. Ai nevoie de forme simple și de forme cu mici decupaje în interior. Cu cât decupajele din interior sunt mai diferite, cu atât fursecurile vor fi mai spectaculoase, mai magice. Decupează jumătate din foaia de aluat cu decupajele simple și jumătate cu decupajele cu forme speciale la mijloc.

Pune hârtie de copt în tavă și așază fursecurile decupate în ea.

Pune tava în cuptorul încălzit și coace fursecurile pentru 12-15 minute la 180 de grade Celsius. Nu le coace în exces pentru a nu se arde sau a nu se rumeni prea mult. Vei obține aproximativ 60 de fursecuri simple, iar după umplere vei avea 30 de fursecuri Linzer.

În timp ce primele fursecuri se coc, ocupă-te și de a doua parte de aluat, procedând în același mod.

După ce ai copt toate fursecurile, lasă-le să se răcească, apoi grupează-le câte două: un fursec întreg și unul cu decupaj la mijloc.

Peste fursecurile întregi întinde câte o linguriță de gem și așază-le pe cele cu decupaje peste gem. Presează-le ușor pentru a se lipi bine.

După ce ai umplut toate fursecurile, presară zahăr pudră peste ele. Așază-le frumos în cutii metalice cu capace sau în cutii de carton. Le poți depozita la loc răcoros și păstra până la 2-3 săptămâni. Fursecurile se vor frăgezi din ce în ce mai mult de la o zi la alta.

O altă rețetă de fursecuri pe care o poți prepara pentru același platou festiv este rețeta de fursecuri conuri de brad cu cacao.

Citește și
Fursecuri Linzer în cutie de carton și alături de cutie
Galerie foto

Galerie foto

Fursecuri decorate cu zahăr pudră
Fursecuri în tavă, înainte de coacere
Fursecuri Linzer umplute cu gem de zmeură, pe un grătar
+1
CELE MAI CITITE
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure, porționat pe un platou, alături de pere proaspete
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Porție de cheesecake cu pere caramelizate pe o spatulă de tort
Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant
Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb, decorată cu verdeață
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Fursecuri cu unt și gem și două borcane cu gem
Galerie foto
Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive
Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive
Șnițel vienez sau Wiener Schnitzel pe un tocător de lemn și felii de lămâie
Galerie foto
Șnițel vienez sau Wiener Schnitzel. Rețetă din bucătăria austriacă
Șnițel vienez sau Wiener Schnitzel. Rețetă din bucătăria austriacă
Kaiserschmarrn în farfurie presărate cu zahăr și în tigaie, simple
Galerie foto
Kaiserschmarrn. Rețetă de clătite imperiale rupte în bucățele
Kaiserschmarrn. Rețetă de clătite imperiale rupte în bucățele
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide în două boluri, unul cu lingură de lemn, alături de alte boluri cu ingrediente
06:22
Salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide Salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide
Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice
05:21
Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice. Un tablou de toamnă pe farfurie Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice. Un tablou de toamnă pe farfurie
Tartă rustică cu pere și cremă de migdale, decorată cu frunze de mentă
16 septembrie, 05:33
Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant
Cheesecake cu mere și sos caramel sărat porționat pe platou și o porție pe o spatulă
16 septembrie, 05:32
Cheesecake cu mere și sos caramel sărat. Un desert aromat cu gust bogat Cheesecake cu mere și sos caramel sărat. Un desert aromat cu gust bogat
Pui tandoori
15 septembrie, 06:21
Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă
ouă turcești
15 septembrie, 05:09
Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie
sfiha
14 septembrie, 05:46
Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă Rețeta de sfiha, pizza din Orientul Mijlociu. Este o gustare savuroasă
fajitas
14 septembrie, 05:00
Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican Rețetă de fajitas. Cum să faci acasă cel mai popular preparat mexican
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ștrudel cu prune și nucă. Un desert de toamnă cu parfum cald și gust bogat
Ștrudel cu prune și nucă. Un desert de toamnă cu parfum cald și gust bogat
Ștrudel cu prune și nucă. Un desert de toamnă cu parfum cald și gust bogat
Satul în care o mega investiţie de 300.000 de euro a fost furată bucată cu bucată
Satul în care o mega investiţie de 300.000 de euro a fost furată bucată cu bucată
Satul în care o mega investiţie de 300.000 de euro a fost furată bucată cu bucată
Gabi Tamaş şi Dan Alexa, luaţi cu maşina de poliţie în Asia Express. Ce li s-a putut întâmpla celor doi pe amp;#8220;Drumul Eroilor”
Gabi Tamaş şi Dan Alexa, luaţi cu maşina de poliţie în Asia Express. Ce li s-a putut întâmpla celor doi pe amp;#8220;Drumul Eroilor”
Gabi Tamaş şi Dan Alexa, luaţi cu maşina de poliţie în Asia Express. Ce li s-a putut întâmpla celor doi pe amp;#8220;Drumul Eroilor”
Cum a aflat fiica cea mare a Andreei Antonescu că mama ei a pozat în Playboy: Avea 2 ani. Reacția surprinzătoare a micuței
Cum a aflat fiica cea mare a Andreei Antonescu că mama ei a pozat în Playboy: „Avea 2 ani”. Reacția surprinzătoare a micuței
Cum a aflat fiica cea mare a Andreei Antonescu că mama ei a pozat în Playboy: „Avea 2 ani”. Reacția surprinzătoare a micuței
Au apărut primele imagini cu Mert Ramazan Demir și Miray Daner în rol principal. În ce serial vor putea fi urmăriți
Au apărut primele imagini cu Mert Ramazan Demir și Miray Daner în rol principal. În ce serial vor putea fi urmăriți
Au apărut primele imagini cu Mert Ramazan Demir și Miray Daner în rol principal. În ce serial vor putea fi urmăriți
4 trucuri ChatGPT ascunse pe varianta mobilă. Ce poți face pe telefon
4 trucuri ChatGPT ascunse pe varianta mobilă. Ce poți face pe telefon
4 trucuri ChatGPT ascunse pe varianta mobilă. Ce poți face pe telefon
Ruladă pufoasă cu gem de caise
Ruladă pufoasă cu gem de caise
Ruladă pufoasă cu gem de caise
Setează limite cu blândețe. Nu te teme să-i spui nu“ unui copil
Setează limite cu blândețe. Nu te teme să-i spui „nu“ unui copil
Setează limite cu blândețe. Nu te teme să-i spui „nu“ unui copil
Owen Cooper a scris istorie la premiile Emmy, devenind cel mai tânăr câștigător al trofeului pentru cel mai bun actor secundar
Owen Cooper a scris istorie la premiile Emmy, devenind cel mai tânăr câștigător al trofeului pentru cel mai bun actor secundar
Owen Cooper a scris istorie la premiile Emmy, devenind cel mai tânăr câștigător al trofeului pentru cel mai bun actor secundar
Beneficiile consumului de semințe de floarea soarelui. Cum te poate ajuta conținutul lor nutritiv
Beneficiile consumului de semințe de floarea soarelui. Cum te poate ajuta conținutul lor nutritiv
Beneficiile consumului de semințe de floarea soarelui. Cum te poate ajuta conținutul lor nutritiv
fresh
Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă

Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă

Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă

Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie

Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie

Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant

Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant

Cheesecake cu mere și sos caramel sărat. Un desert aromat cu gust bogat

Cheesecake cu mere și sos caramel sărat. Un desert aromat cu gust bogat

Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice. Un tablou de toamnă pe farfurie

Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice. Un tablou de toamnă pe farfurie
închide