Fursecuri Linzer. Rețetă de fursecuri umplute cu gem

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă ți-ai propus să aduci un plus de magie sărbătorilor de iarnă, pregătind diferite rețete de deserturi cu tradiție, trece pe listă și rețeta de fursecuri Linzer. Este o rețetă de fursecuri umplute cu gem, inspirată din bucătăria tradițională austriacă.

Fursecuri Linzer umplute cu gem de zmeură, pe un grătar
Galerie foto

Galerie foto

Cu cât gemul folosit este mai colorat, cu atât fursecurile vor fi mai spectaculoase și magice / Shutterstock

Fursecurile fac parte dintre deserturile nelipsite de pe platourile festive ale sărbătorilor de iarnă. Există o mulțime de rețete de fursecuri simple sau umplute pe care le poți prepara cu ușurință. Nu necesită multe ingrediente, iar modul de preparare este rapid și ușor. Fursecurile cu diferite umpluturi sunt mai speciale, mai magice. În fiecare mușcătură de fursec cu gem vei descoperi un dans de arome și gust delicios.

Citește și

Pentru un platou bogat cu fursecuri poți prepara rețete de biscuiți simpli, rețete de cornulețe cu diferite umpluturi sau rețete de nuci, ciupercuțe sau alte forme umplute. Mai poți prepara și rețete de turtă dulce, care au devenit tradiționale pentru sărbătorile de iarnă, în toate bucătăriile lumii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și rețeta de fursecuri steluțe cu jeleu de zmeură, foarte în temă cu specificul sărbătorilor de iarnă. În rândurile următoare te invităm să descoperi rețeta de fursecuri Linzer.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru a prepara aluatul de fursecuri, mai întâi scoate untul din frigider pentru a nu fi rece în momentul amestecării ingredientelor. Pune-l într-un bol și lasă-l la temperatura camerei timp de 15-20 de minute.

Dacă nu ai zahăr pudră, macină zahărul clasic pentru a-l transforma în pudră. De asemeni, dacă îți lipsește făina de migdale, poți măcina foarte fin, migdale nesărate. Trece făina clasică prin sită, pentru a fi mai aerată. Când ai pregătite toate ingredientele, poți începe să le amesteci pentru a prepara aluatul.

Cum prepari aluatul pentru fursecuri Linzer

Adaugă zahărul pudră peste untul din bol, după ce a devenit moale. Folosește un mixer și amestecă untul cu zahărul până când obții o compoziție cremoasă. Încorporează în compoziție cele două gălbenușuri și omogenizează.

Apoi presară un praf de sare și adaugă vanilia. După acestea, adaugă treptat făina de migdale și făina clasică. Frământă aluatul, dar nu în exces, ci atât cât să fie bine omogenizat. Împarte aluatul rezultat în două părți egale, modelează-le sub formă de bile și împachetează-le în folie de prospețime. Pune aluaturile în frigider pentru 2-3 ore.

Cum formezi și coci fursecurile

Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Presară puțină făină pe masa de lucru și și întinde pe ea prima parte de aluat, într-o foaie cu grosimea de aproximativ 3 mm. Folosește forme speciale pentru decuparea fursecurilor. Ai nevoie de forme simple și de forme cu mici decupaje în interior. Cu cât decupajele din interior sunt mai diferite, cu atât fursecurile vor fi mai spectaculoase, mai magice. Decupează jumătate din foaia de aluat cu decupajele simple și jumătate cu decupajele cu forme speciale la mijloc.

Pune hârtie de copt în tavă și așază fursecurile decupate în ea.

Pune tava în cuptorul încălzit și coace fursecurile pentru 12-15 minute la 180 de grade Celsius. Nu le coace în exces pentru a nu se arde sau a nu se rumeni prea mult. Vei obține aproximativ 60 de fursecuri simple, iar după umplere vei avea 30 de fursecuri Linzer.

În timp ce primele fursecuri se coc, ocupă-te și de a doua parte de aluat, procedând în același mod.

După ce ai copt toate fursecurile, lasă-le să se răcească, apoi grupează-le câte două: un fursec întreg și unul cu decupaj la mijloc.

Peste fursecurile întregi întinde câte o linguriță de gem și așază-le pe cele cu decupaje peste gem. Presează-le ușor pentru a se lipi bine.

După ce ai umplut toate fursecurile, presară zahăr pudră peste ele. Așază-le frumos în cutii metalice cu capace sau în cutii de carton. Le poți depozita la loc răcoros și păstra până la 2-3 săptămâni. Fursecurile se vor frăgezi din ce în ce mai mult de la o zi la alta.

O altă rețetă de fursecuri pe care o poți prepara pentru același platou festiv este rețeta de fursecuri conuri de brad cu cacao.

Citește și
Fursecuri Linzer în cutie de carton și alături de cutie
Galerie foto

Galerie foto

Fursecuri decorate cu zahăr pudră
Fursecuri în tavă, înainte de coacere
Fursecuri Linzer umplute cu gem de zmeură, pe un grătar
+1
CELE MAI CITITE
Chec cu dovleac și nuci porționat
Chec cu dovleac și nuci. Esența toamnei într-o felie parfumată
Chec cu dovleac și nuci. Esența toamnei într-o felie parfumată
tartă franțuzească cu ciocolată
Tartă franțuzească cu ciocolată. Rețeta unui desert perfect pentru iubitorii de dulciuri speciale
Tartă franțuzească cu ciocolată. Rețeta unui desert perfect pentru iubitorii de dulciuri speciale
Brownie de sfeclă roșie
Brownie de sfeclă roșie. Prăjitura umedă care cucerește pe oricine
Brownie de sfeclă roșie. Prăjitura umedă care cucerește pe oricine
carne de pui și condimente pe o masă
Cele mai bune condimente pentru carnea de pui. Cum să o faci delicioasă
Cele mai bune condimente pentru carnea de pui. Cum să o faci delicioasă
Coșulețe din aluat foietaj cu brânzeturi și bacon pe un tocător de lemn
Coșulețe din aluat foietaj cu brânzeturi și bacon, pentru gustări deosebite
Coșulețe din aluat foietaj cu brânzeturi și bacon, pentru gustări deosebite
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Fursecuri cu unt și gem și două borcane cu gem
Galerie foto
Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive
Fursecuri cu unt și gem. Rețetă pentru un platou cu dulciuri festive
Șnițel vienez sau Wiener Schnitzel pe un tocător de lemn și felii de lămâie
Galerie foto
Șnițel vienez sau Wiener Schnitzel. Rețetă din bucătăria austriacă
Șnițel vienez sau Wiener Schnitzel. Rețetă din bucătăria austriacă
Kaiserschmarrn în farfurie presărate cu zahăr și în tigaie, simple
Galerie foto
Kaiserschmarrn. Rețetă de clătite imperiale rupte în bucățele
Kaiserschmarrn. Rețetă de clătite imperiale rupte în bucățele
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Supă de sfeclă roșie
06:01
Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust
sfecla roșie la cuptor cu iaurt aromat
16 noiembrie, 06:45
Sfeclă roșie la cuptor cu iaurt aromat. Rețeta de care ai nevoie pentru o masă specială Sfeclă roșie la cuptor cu iaurt aromat. Rețeta de care ai nevoie pentru o masă specială
prăjitură răsturnată cu prune
16 noiembrie, 06:18
Cum faci acasă o prăjitură răsturnată cu prune perfectă. Simplă, aromată, spectaculoasă Cum faci acasă o prăjitură răsturnată cu prune perfectă. Simplă, aromată, spectaculoasă
Chai Latte
16 noiembrie, 05:34
Chai Latte, băutura care îmbină ritualul ceaiului indian cu plăcerea occidentală a cafelei Chai Latte, băutura care îmbină ritualul ceaiului indian cu plăcerea occidentală a cafelei
camembert la cuptor
15 noiembrie, 06:25
Camembert la cuptor. Pare o rețetă pretențioasă, dar e gata rapid și are gust delicios Camembert la cuptor. Pare o rețetă pretențioasă, dar e gata rapid și are gust delicios
Baba Ganoush
15 noiembrie, 06:14
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Varză cu orez și morcovi în bol negru cu lingură de lemn
15 noiembrie, 05:28
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane în bol, alături de ghimbir feliat, morcovi și crutoane în bol și în lingură
14 noiembrie, 06:50
Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane, catifelată și dulceagă Supă cremă de morcovi cu ghimbir și crutoane, catifelată și dulceagă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Angelina Censori a urmat exemplul de stil al surorii sale, Bianca Censori. Cum a pozat vedeta într-o rochie transparentă din dantelă
Angelina Censori a urmat exemplul de stil al surorii sale, Bianca Censori. Cum a pozat vedeta într-o rochie transparentă din dantelă
Angelina Censori a urmat exemplul de stil al surorii sale, Bianca Censori. Cum a pozat vedeta într-o rochie transparentă din dantelă
Produsele tradiţionale de Crăciun, preparate de lux pentru români. Ce alimente se vând cu 180 de lei/kg
Produsele tradiţionale de Crăciun, preparate de lux pentru români. Ce alimente se vând cu 180 de lei/kg
Produsele tradiţionale de Crăciun, preparate de lux pentru români. Ce alimente se vând cu 180 de lei/kg
Afacerea care l-a salvat de fiecare dată de la faliment pe milionarul român care are 9 copii cu 4 femei
Afacerea care l-a salvat de fiecare dată de la faliment pe milionarul român care are 9 copii cu 4 femei
Afacerea care l-a salvat de fiecare dată de la faliment pe milionarul român care are 9 copii cu 4 femei
Cine este Arșenica Cocean, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia de la Chefi la cuțite, sezonul 16. Ce a dezvăluit despre ea
Cine este Arșenica Cocean, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia de la Chefi la cuțite, sezonul 16. Ce a dezvăluit despre ea
Cine este Arșenica Cocean, cuțitul de aur al lui Orlando Zaharia de la Chefi la cuțite, sezonul 16. Ce a dezvăluit despre ea
Camila Sodi a visat moartea mamei sale. Ce a declarat nepoata faimoasei Thalia
Camila Sodi a visat moartea mamei sale. Ce a declarat nepoata faimoasei Thalia
Camila Sodi a visat moartea mamei sale. Ce a declarat nepoata faimoasei Thalia
Lansarea Grand Theft Auto 6 a fost amânată din nou. Când ar ajunge pe piață jocul mult așteptat
Lansarea Grand Theft Auto 6 a fost amânată din nou. Când ar ajunge pe piață jocul mult așteptat
Lansarea Grand Theft Auto 6 a fost amânată din nou. Când ar ajunge pe piață jocul mult așteptat
Sarmale de post cu soia granulată
Sarmale de post cu soia granulată
Sarmale de post cu soia granulată
Copilul refuză să mănânce carne: ce poți face și cum îi asiguri aportul de proteine
Copilul refuză să mănânce carne: ce poți face și cum îi asiguri aportul de proteine
Copilul refuză să mănânce carne: ce poți face și cum îi asiguri aportul de proteine
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Unghiile și sănătatea: ce spune starea sau aspectul unghiilor despre sănătatea ta?
Unghiile și sănătatea: ce spune starea sau aspectul unghiilor despre sănătatea ta?
Unghiile și sănătatea: ce spune starea sau aspectul unghiilor despre sănătatea ta?
fresh
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post

Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post

Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post

Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar

Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar

Camembert la cuptor. Pare o rețetă pretențioasă, dar e gata rapid și are gust delicios

Camembert la cuptor. Pare o rețetă pretențioasă, dar e gata rapid și are gust delicios

Cum faci acasă o prăjitură răsturnată cu prune perfectă. Simplă, aromată, spectaculoasă

Cum faci acasă o prăjitură răsturnată cu prune perfectă. Simplă, aromată, spectaculoasă

Sfeclă roșie la cuptor cu iaurt aromat. Rețeta de care ai nevoie pentru o masă specială

Sfeclă roșie la cuptor cu iaurt aromat. Rețeta de care ai nevoie pentru o masă specială
închide