Această tartă cu jeleu de fructe și decor din aluat împletit este un desert spectaculos ce poate fi preparat pentru a impresiona atât prin gust, cât și prin aspect. Rețeta combină savoarea fructelor transformate într-un jeleu catifelat cu o crustă fragedă și decor elegant din aluat împletit. Tarta este perfectă pentru ocazii speciale sau momentele când dorești să răsfeți pe cineva drag.
Tartă cu jeleu de fructe și decor din aluat împletit. Un desert spectaculosDacă ești în căutare de rețete savuroase pentru una dintre mesele principale ale zilei, poți trece pe lista de preparat și rețeta de plăcintă cu mazăre și carne de pui. Este un preparat reconfortant, potrivit pentru mesele de familie, brunch-uri sau ocazii speciale. Rețeta nu este complexă, este chiar versatilă, putând fi adaptată după gustul propriu.
Plăcintă cu mazăre și carne de pui, pentru o masă consistentăDacă îți plac fursecurile sau biscuiții fragezi cu nucă, avem pentru tine o rețetă de biscuiți Preckedli, tradiționali în bucătăria ungurească și cea austriacă. Este rețeta unor biscuiți crocanți la exterior și ușor moi la interior. Sunt perfecți pentru platoul cu dulciuri diverse și merg tare bine alături de o ceașcă de ceai sau cafea.
Preckedli. Rețetă de biscuiți fragezi cu nucăAceastă delicioasă tartă cu gem și ciocolată, decorată cu migdale și jeleuri, îmbină gustul dulce-acrișor al gemului cu cel amărui al ciocolatei topite. Aluatul fraged oferă o bază delicată, iar decorul cu migdale crocante și jeleuri colorate adaugă un aspect festiv și o combinație interesantă de texturi. Este perfectă pentru ocazii speciale sau ca desert rafinat într-o zi obișnuită.
Tartă cu gem și ciocolată, decorată cu migdale și jeleuriDacă vrei să-i surprinzi pe cei mici cu un platou de fursecuri preparate special pentru ei, îți oferim o rețetă de fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocos. Rețeta este foarte simplă, iar ingredientele sunt dintre cele mai comune rețetelor de fursecuri.
Fursecuri arici de iarnă, cu ciocolată și nucă de cocosDacă îți plac prăjiturile cu brânză și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune. Este o prăjitură delicioasă și spectaculoasă cu multe straturi. Textura cremoasă a brânzei dulci, amestecată cu stafide se combină armonios cu straturile de aluat fraged și gemul de prune aromat cu scorțișoară.
Prăjitură fragedă cu brânză și gem de prune, în straturiPrintre deserturile cu dovleac pe care dorești să le prepari pentru răsfățul familiei, trece pe listă și rețeta de prăjitură cu dovleac plăcintar și aluat răzuit. Îi vei cuceri cu un desert delicios, aromat și plăcut colorat.
Prăjitură cu dovleac plăcintar și aluat răzuit, cremoasă și aromatăAceastă tartă cu struguri și cremă de nuci este o reinterpretare sofisticată a desertului clasic, în care dulceața strugurilor proaspeți este echilibrată de o cremă bogată, catifelată, cu nuci măcinate. Crema adaugă un strat suplimentar de savoare, transformând tarta într-un desert impresionant, potrivit pentru orice ocazie specială.
Tartă cu struguri și cremă de nuci. Un adevărat răsfăț al texturilor și aromelorDacă adori deserturile cu dovleac și ești în căutare de rețete savuroase, îți oferim mai jos o rețetă de plăcintă cu dovleac și aluat fraged cu scorțișoară. Chiar dacă scorțișoara este aroma care completează armonios gustul dovleacului, plăcinta este și mai interesantă dacă și aluatul este aromat tot cu scorțișoară.
Plăcintă cu dovleac și aluat fraged cu scorțișoarăPentru momentele dulci din timpul săptămânii, când dorești să prepari un desert simplu și ușor, îți recomandăm să încerci rețeta de tartă cu mere. Este cea mai simplă și ușoară rețetă de tartă, care se prepară cu ingrediente puține și mereu la îndemână.
Tartă cu mere. Cea mai simplă și ușoară rețetă de tartăDacă nu mai ai idei de rețete savuroase, dar simple și ușoare pentru prânz sau cină, îți recomandăm o rețetă de plăcintă cu ciuperci. Are o crustă crocantă la exterior și o umplutură bogată și aromată. Poți folosi ciuperci champignon, pleurotus, hribi sau o combinație de ciuperci sălbatice pentru o varietate de texturi și arome.
Plăcintă cu ciuperci. Rețetă simplă pentru una dintre mesele zileiPentru zilele de post, dar nu numai, poți încerca cu succes rețeta de plăcintă cu mere de post „12 linguri”. Este rețeta unui desert despre care se poate spune că este, pe cât de simplu și ușor de preparat, pe atât este de gustos și aspectuos.
Plăcintă cu mere de post „12 linguri”, simplă și ușor de preparatPentru că este sezonul dovlecilor, unul dintre darurile toamnei, nu ezita să-i incluzi în cât mai multe preparate, dulci sau sărate. Una dintre rețetele de deserturi cu dovleac, foarte populară în bucătăria românească, este cea de ștrudel cu dovleac și nuci. Încearc-o și tu și cucerește-i pe cei dragi cu așa desert de toamnă aromat.
Ștrudel cu dovleac și nuci. Desert de toamnă simplu și deliciosDacă îți plac smochinele și ești în căutare de rețete culinare în care să le incluzi, îți oferim mai jos o rețetă de tartă Tatin cu smochine caramelizate. Este o rețetă simplă și ușoară, așa cum sunt majoritatea rețetelor de tarte.
Tartă Tatin cu smochine caramelizate. Desert simplu și savurosDacă ești în căutare de rețete tradiționale cu gust delicios de copilărie, avem pentru tine o rețetă de ciurigăi sau minciunele. Este o rețetă tradițională din bucătăria maramureșeană, mult apreciată în toate zonele țării.
Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din MaramureșTartele cu fructe sunt printre cele mai simple deserturi, pe care le poate prepara chiar și un începător în bucătărie. Însă rețeta de tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie, este puțin mai complexă datorită trandafirilor confecționați din felii de mere.
Tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilieDintre rețetele cu fructe cele mai populare în bucătăria românească sunt tartele. Dacă și tu le adori, îți oferim mai jos o rețetă de tartă cu zmeură și cremă de brânză, decorată cu pesmet de biscuiți. Este un desert gustos și aspectuos ce cucerește atât papilele cât și privirile.
Tartă cu zmeură și cremă de brânză, decorată cu pesmet de biscuițiDiminețile perfecte pot începe cu un croissant cu ciocolată și o ceașcă de cafea bună. Dacă croissantul mai este și cald, preparat în casă, atunci cu siguranță vei începe ziua cu adevărat bine. Pentru croissant cu ciocolată rețeta clasică nu este foarte complicată, ci mai degrabă necesită timp. Iată cum se face.
Rețeta simplă de croissant cu ciocolată. Ce să pui în compoziție ca să iasă fraged și gustos ca la patiserieDacă ai preparat deja gemul de caise, testează-i gustul și în deserturi savuroase. Îți oferim în acest scop o rețetă de tartă cu caise proaspete și gem de caise, plină de savoare și culoare.
Tartă cu caise proaspete și gem de caise. Desert plin de savoare și culoareAceastă rețetă simplă de tartă cu mix de fructe și cremă de mascarpone cu vanilie este ideală pentru a te bucura de prospețimea fructelor de sezon și de gustul cremos al brânzei mascarpone. Va impresiona cu siguranță prin aspectul său elegant și apetisant și gustul său rafinat. Crusta fragedă de tartă se combină armonios cu crema de mascarpone bogată și prospețimea suculentă a fructelor de sezon.
Tartă cu mix de fructe și cremă de mascarpone cu vanilieAceastă tartă cu caise proaspete și fulgi de migdale este un desert rafinat și delicios, perfect pentru a valorifica fructele proaspete de vară. Combinația dintre gustul acrișor al caiselor și cel crocant al fulgilor de migdale creează o simfonie de arome și texturi care va încânta papilele oricărui iubitor de deserturi.
Tartă cu caise proaspete și fulgi de migdaleDacă obișnuiești să servești și ceva dulce la micul dejun, rețeta de biscuiți digestivi cu fulgi de ovăz poate fi una dintre opțiuni. Biscuiții sunt ușor de preparat, sunt delicioși și sănătoși, perfecți pentru a-i savura cu ceai sau cafea.
Biscuiți digestivi cu fulgi de ovăz. Rețeta unui desert sănătosAceastă tartă cu banane și jeleu de căpșuni este un desert răcoritor și delicios, perfect pentru zilele calde de vară. Este ușor de preparat și poate fi un desert elegant pentru orice ocazie specială.
Tartă cu banane și jeleu de căpșuni, decorată cu fulgi de migdaleDacă îți plac tartele ca desert și ești în căutare de rețete noi, îți recomandăm să încerci și rețeta de tartă cu aluat împletit, umplută cu gem și crumble. Nu este o rețetă complexă, iar gustul și aspectul tartei cuceresc negreșit.
Tartă cu aluat împletit, umplută cu gem și crumbleDacă vrei să aduni toată savoarea fructelor de sezon într-un desert, îți recomandăm să încerci rețeta de tartă cu cremă de vanilie și fructe. O poți prepara în orice anotimp, folosind fructele care se găsesc atunci pe piață.
Tartă cu cremă de vanilie și fructe. Rețetă perfectă pentru orice sezonDacă ți-ai propus să prepari o rețetă de tartă dulce sau sărată și optezi pentru aluat de casă, îți oferim rețeta de aluat simplu pentru tarte. Este rețeta clasică de aluat fraged, care nu necesită agenți de coacere sau de creștere.
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fragedPentru că pasca este nelipsită de pe mesele Sfintelor Sărbători Pascale, îți recomandăm ca pe lângă rețeta tradițională să prepari și o rețetă de pască cu aluat fraged cu ciocolată. Este o variantă a mult adoratului desert care va cuceri atât prin gust, cât și prin aspect.
Pască cu aluat fraged cu ciocolată, mai gustoasă și mai aromatăPentru momentele dulci petrecute cu familia în zilele de post, încearcă și tu o rețetă simplă și ușoară de tartă de post cu gem de zmeură și ulei de cocos. Vă veți bucura de un desert, pe cât de simplu de preparat, pe atât de gustos și aromat.
Tartă de post cu gem de zmeură și ulei de cocosCe poate fi mai simplu și ușor de preparat pentru zilele de post decât un desert cu mere? Descoperă mai jos o rețetă delicioasă de plăcintă de post cu mere și scorțișoară, pe care o va adora întreaga familie.
Plăcintă de post cu mere și scorțișoară. Rețetă simplă și ușoarăDacă vrei să-i cucerești pe cei dragi cu un desert delicios și spectaculos, încearcă rețeta de prăjitură franțuzească. Este o prăjitură care cucerește prin contrastul de texturi, culori și arome deosebite.
Prăjitură franțuzească. Un desert delicios și spectaculosPentru gustări crocante și delicioase, avem pentru tine o rețetă de covrigei cu brânză și semințe, simplă și ușor de preparat.
Covrigei cu brânză și semințe. Rețetă pentru gustări crocantePrintre mărțișoarele dulci pe care le poți oferi celor dragi, strecoară și rețeta de mini tarte cu gem și bezea. Se prepară ușor și nu necesită ingrediente multe.
Mini tarte cu gem și bezea. Rețetă de mărțișor dulceDacă adori fursecurile sub formă de nuci umplute și vrei să le prepari și altfel decât în modul clasic, încearcă rețeta de nuci umplute cu cremă caramel. Te vei bucura de gustul cojilor de nuci crocante, înnobilate de gustul delicios al caramelului.
Nuci umplute cu cremă caramel. Desert cu gust de copilărieFursecurile sunt sunt deliciile culinare cu care poți să-ți începi ziua, servindu-le ca desert la micul dejun, alături de un ceai bun. Dacă dorești să prepari o rețetă mai interesantă de fursecuri, trece pe listă și rețeta de paleuri cu cafea.
Paleuri cu cafea. Rețetă de fursecuri fragede și aromateDacă ești în căutarea unei rețete de tartă sărată, îți recomandăm să încerci rețeta de tartă cu legume și brânză. Este o rețetă de tartă foarte gustoasă și consistentă, dar și foarte aspectuoasă.
Tartă cu legume și brânză. Rețetă de tartă săratăDacă te-ai plictisit de rețetele clasice de cornulețe cu gem sau cu rahat, încearcă rețeta de cornulețe fragede cu mac. Sunt mai deosebite ca gust și aspect, dar sunt simple și ușor de preparat.
Cornulețe fragede cu mac, simple și ușor de preparatPentru porția de desert din zilele de post sau pentru gustarea dulce din pauza de masă de la birou, poți prepara rețeta de melcișori cu scorțișoară. Se prepară ușor, din ingrediente simple și mereu la îndemână.
Melcișori cu scorțișoară. Rețetă de desert savuros, de postDacă te întrebi cu ce fursecuri să umpli platoul pentru Moș Nicolae sau pentru alte ocazii deosebite, poți prepara rețeta de nuci și alte forme de fursecuri umplute. Fursecurile sunt de post și fac parte dintre dulciurile cu gust de copilărie, pe care le preparau mamele și bunicile.
Nuci și alte forme de fursecuri umplute. Desert de post cu gust de copilăriePrintre rețetele de fursecuri pe care ți-ai propus să le prepari pentru un platou festiv, încearcă și rețeta de fursecuri cu griș și cacao. Te vor cuceri atât prin gustul delicios, cât și prin aspectul spectaculos.
Fursecuri cu griș și cacao. Rețetă pentru un platou festivDacă deții forme de copt pentru prepararea mini tartelor, dar nu știi ce aluat să prepari, îți oferim o rețetă simplă de aluat pentru crustă de mini tarte. Este rețeta aluatului fraged pe care îl poți prepara și pentru alte delicii dulci sau sărate.
Aluat pentru crustă de mini tarte. Rețeta aluatului fragedDacă ai preparat gemul de gutui, și dorești să-i testezi gustul într-un desert, îți oferim o rețetă de prăjitură fragedă cu gem de gutui. Este o rețetă simplă ce se prepară din ingrediente puține și foarte accesibile.
Prăjitură fragedă cu gem de gutui. Desert delicios și aromatRețeta de prăjitură cu gem și aluat ras face parte dintre deserturile cu gust de copilărie pe care le preparau mamele și bunicile odinioară. Le preparăm și noi în prezent și le transmitem mai departe, pentru a se bucura și generațiile următoare de ele.
Prăjitură cu gem și aluat ras. Rețetă din copilăriePentru porția de desert de la sfârșitul săptămânii, când vă strângeți cu toții la povești, rețeta de mini tarte cu lămâie și fructe, poate fi una dintre opțiuni. Nu se prepară anevoios, însă necesită puțin mai multă răbdare pentru modelarea aluatului.
Mini tarte cu lămâie și fructe, mici bijuterii culinarePrintre rețetele de deserturi cu prune pe care le vei prepara în sezonul acestora, mai trece pe listă și o rețetă de tartă cu prune și bezea. Este una dintre cele mai delicioase și spectaculoase rețete de desert cu prune.
Tartă cu prune și bezea. Rețeta unui desert delicios, cu fructeDacă ți-ai propus să-i răsfeți pe cei dragi cu un desert delicios cu fructe, poate încerci rețeta de prăjitură fragedă cu ovăz și afine. Este și delicioasă și aspectuoasă, cucerește atât papilele cât și privirile.
Prăjitură fragedă cu ovăz și afine. Desert simplu cu fructePrintre cele mai simple prăjituri cu fructe, dar foarte adorate, se numără și tartele. Și pentru că sezonul prunelor este în toi, îți oferim o rețetă de tartă cu prune și crumble, simplă și gustoasă.
Tartă cu prune și crumble, simplă și gustoasăDacă te întrebi ce să mai prepari pentru momentele dulci ale zilei, îți oferim o rețetă de mini tarte cu mascarpone și căpșuni. Sunt perfecte și pentru un platou cu prăjituri festive.
Mini tarte cu mascarpone și căpșuni, pentru momentele dulci ale zileiDacă îți place combinația de brânză cu caise în deserturi, încearcă și rețeta de cornulețe cu brânză și caise deshidratate. Sunt delicioase și sunt perfecte pentru pauza de cafea sau de ceai.
Cornulețe cu brânză și caise deshidratate, perfecte pentru momentele dulciPentru că zmeura face parte dintre cele mai adorate fructe în deserturi, îți oferim o rețetă de tartă cu zmeură și cremă de mascarpone. Este o rețetă de desert simplu ce poate face deliciul zilelor de vară.
Tartă cu zmeură și cremă de mascarpone. Desert simplu, de varăPrintre cele mai simple și rapide rețete de deserturi cu fructe se numără rețetele de crumble. Încearcă și tu o rețetă de crumble cu caise și fulgi de migdale, pentru momentele dulci ale zilei.
Crumble cu caise și fulgi de migdale. Desert simplu din puține ingrediente