Paleuri cu ciocolată. Rețetă de fursecuri din copilărie

timpul de preparare
Timp de gătire: 15 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Paleurile erau cândva printre cele mai apreciate fursecuri de pe platourile festive. Făceau parte din lista cu rețete de dulciuri notate în caietul bunicii. Dacă și ție îți este dor de gustul lor, îți oferim mai jos o rețetă veche de paleuri cu ciocolată.

Paleuri cu ciocolată pe un ștergar alb
Galerie foto

Galerie foto

După umplere, paleurile se decorează cu ciocolată topită / Rețetefeldefel.ro

Este o rețetă de fursecuri ce se prepară dintr-un aluat cu textură moale. După coacere, fursecurile se lipesc între ele cu o cremă simplă de ciocolată. Opțional, se mai decorează și la suprafață tot cu ciocolată. Pe vremea bunicii, crema de ciocolată se prepara cu unt și pudră de cacao. Însă în vremurile noastre piața de ingrediente este mai bogată și putem apela la metode mai simple de preparare a cremelor. Găsim în magazinele alimentare diferite sortimente de ciocolată, dar și frișcă naturală. Pentru a ne ușura munca în bucătărie, dar și pentru că sunt gustoase, le putem folosi pe acestea.

Citește și

Însă atunci când avem mai mult timp de petrecut în bucătărie și ne este dor de gustul autentic al copilăriei, apelăm la rețete, așa cu le prepara bunica.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

O altă rețetă de fursecuri cu amintiri din copilărie este rețeta de ișlere cu ciocolată și cremă de vanilie. O poți prepara și tu, alături de rețeta de paleuri cu ciocolată, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu prepararea cremei de ciocolată, care necesită fierbere, apoi răcire și la final mixare, pentru a deveni cremoasă. În timp ce crema se răcește vei prepara aluatul și vei coace fursecurile.

Cum prepari crema pentru paleuri cu ciocolată

Pune smântâna pentru frișcă la încălzit într-o crăticioară. Las-o să se încălzească până aproape de punctul de fierbere. Apoi ridică crăticioara de pe foc și adaugă ciocolata tocată sau răzuită în ea. Amestecă energic până când se topește ciocolata și compoziția devine omogenă. Apoi lasă compoziția să se răcească bine.

După răcire, introdu mixerul în compoziție și amestec-o energic până când își dublează volumul si capătă cremozitate.

Descoperă și o rețetă de cremă de mascarpone și cafea, ideală pentru fursecuri, torturi și prăjituri.

Cum prepari aluatul și coci fursecurile

Înainte de a prepara aluatul, pornește cuptorul  la 180 de grade Celsius.

Pune untul moale într-un bol și amestecă-l cu zaharul pudră cu ajutorul mixerului. Când obții o compoziție omogenă și cremoasă, adaugă vanilia și încorporează pe rând ouăle. Omogenizează bine compoziția după fiecare ou adăugat.

După aceea încorporează făina  adăugată treptat, dar folosind o spatulă și nu mixerul, pentru a nu se topi untul.

Transferă aluatul obținut într-un săculeț pentru ornat dulciuri și formează mici grămăjoare în tăvi acoperite cu hârtie de copt. Pune câte 25 de grămăjoare de aluat într-o tavă, la mici distanțe, pentru că acestea se vor mai aplatiza în timpul coacerii.

Coace fursecurile la 180 de grade Celsius pentru 10-12 minute până când încep să se rumenească ușor pe margini. După coacere, transferă-le pe un suport rece, pentru a stopa procesul termic.

Pentru a forma delicioasele paleuri cu ciocolată, lipește câte două cu un strat subțire de cremă între ele. Așază-le pe un grătar și decorează-le frumos cu ciocolată topită.

Depozitează-le în cutii cu capace și lasă-le la loc mai răcoros. Le poți păstra până la 2 săptămâni.

Descoperă și o rețetă de paleuri cu cafea, gustoase și mai aromate.

Citește și
Patru paleuri cu ciocolată, unul secționat
Galerie foto

Galerie foto

Fursecuri în tavă înainte de coacere
Paleuri cu ciocolată pe un ștergar alb
+0
CELE MAI CITITE
Salată de năut cu legume sotate în farfurie neagră cu furculiță
Salată de năut cu legume sotate. O rețetă care vorbește despre bucuria de a mânca sănătos
Salată de năut cu legume sotate. O rețetă care vorbește despre bucuria de a mânca sănătos
Varză cu orez și morcovi în bol negru cu lingură de lemn
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Plăcintă cu pui și legume cremoase porționată
Plăcintă cu pui și legume cremoase - Chicken Pot Pie
Plăcintă cu pui și legume cremoase - Chicken Pot Pie
Bulgur cu legume mexicane și chimen în bol alb, alături de un borcan cu chimen, un ardei roșu și o sticlă de ulei
Bulgur cu legume mexicane și chimen. O călătorie culinară între Orient și Mexic
Bulgur cu legume mexicane și chimen. O călătorie culinară între Orient și Mexic
ulei de palmier
Ce este uleiul de palmier și ce spun specialiștii despre el. Când și cum poate fi folosit
Ce este uleiul de palmier și ce spun specialiștii despre el. Când și cum poate fi folosit
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Ma’amoul
Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională
Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională
Fursecuri nor cu lămâie
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Fursecuri nevinovate pe o farfurie colorată
Fursecuri „nevinovate” din trei ingrediente. Rețeta e gata în 12 minute, fără zahăr, făina sau unt
Fursecuri „nevinovate” din trei ingrediente. Rețeta e gata în 12 minute, fără zahăr, făina sau unt
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
pilaf sârbesc cu legume
09:29
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Chec de post zebrat porționat
06:23
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
05:50
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
19 noiembrie, 06:58
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean în bol cu furculiță
19 noiembrie, 05:48
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
langoși de post ca la mănăstire
19 noiembrie, 05:01
Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele
Gogoși înfuriate decorate cu puțin zahăr
18 noiembrie, 07:28
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
18 noiembrie, 06:59
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Plăcinte cu iaurt la tigaie, moi, elastice și cu savoare de aluat simplu și bun
Plăcinte cu iaurt la tigaie, moi, elastice și cu savoare de aluat simplu și bun
Plăcinte cu iaurt la tigaie, moi, elastice și cu savoare de aluat simplu și bun
Ţara în care Meta va dezactiva conturile de Facebook şi Instagram pentru utilizatorii sub 16 ani
Ţara în care Meta va dezactiva conturile de Facebook şi Instagram pentru utilizatorii sub 16 ani
Ţara în care Meta va dezactiva conturile de Facebook şi Instagram pentru utilizatorii sub 16 ani
Afacerea care l-a ruinat pe Cristi Chivu. Pe ce s-au dus zecile de milioane câştigate de român
Afacerea care l-a ruinat pe Cristi Chivu. Pe ce s-au dus zecile de milioane câştigate de român
Afacerea care l-a ruinat pe Cristi Chivu. Pe ce s-au dus zecile de milioane câştigate de român
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Hafsanur Sancaktutan urmează să devină mămică? Ce a declarat vedeta care formează un cuplu cu actorul Kubilay Aka
Hafsanur Sancaktutan urmează să devină mămică? Ce a declarat vedeta care formează un cuplu cu actorul Kubilay Aka
Hafsanur Sancaktutan urmează să devină mămică? Ce a declarat vedeta care formează un cuplu cu actorul Kubilay Aka
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Varză călită cu ceapă și mult ardei
Varză călită cu ceapă și mult ardei
Varză călită cu ceapă și mult ardei
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
fresh
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post

Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post

Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post

Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie

Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie

Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă

Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă

Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post

Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele

Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele
închide