Paleuri cu ciocolată. Rețetă de fursecuri din copilărie

timpul de preparare
Timp de gătire: 15 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Paleurile erau cândva printre cele mai apreciate fursecuri de pe platourile festive. Făceau parte din lista cu rețete de dulciuri notate în caietul bunicii. Dacă și ție îți este dor de gustul lor, îți oferim mai jos o rețetă veche de paleuri cu ciocolată.

Paleuri cu ciocolată pe un ștergar alb
Galerie foto

Galerie foto

După umplere, paleurile se decorează cu ciocolată topită / Rețetefeldefel.ro

Este o rețetă de fursecuri ce se prepară dintr-un aluat cu textură moale. După coacere, fursecurile se lipesc între ele cu o cremă simplă de ciocolată. Opțional, se mai decorează și la suprafață tot cu ciocolată. Pe vremea bunicii, crema de ciocolată se prepara cu unt și pudră de cacao. Însă în vremurile noastre piața de ingrediente este mai bogată și putem apela la metode mai simple de preparare a cremelor. Găsim în magazinele alimentare diferite sortimente de ciocolată, dar și frișcă naturală. Pentru a ne ușura munca în bucătărie, dar și pentru că sunt gustoase, le putem folosi pe acestea.

Citește și

Însă atunci când avem mai mult timp de petrecut în bucătărie și ne este dor de gustul autentic al copilăriei, apelăm la rețete, așa cu le prepara bunica.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

O altă rețetă de fursecuri cu amintiri din copilărie este rețeta de ișlere cu ciocolată și cremă de vanilie. O poți prepara și tu, alături de rețeta de paleuri cu ciocolată, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.

Ingrediente

Mod de preparare

Vei începe cu prepararea cremei de ciocolată, care necesită fierbere, apoi răcire și la final mixare, pentru a deveni cremoasă. În timp ce crema se răcește vei prepara aluatul și vei coace fursecurile.

Cum prepari crema pentru paleuri cu ciocolată

Pune smântâna pentru frișcă la încălzit într-o crăticioară. Las-o să se încălzească până aproape de punctul de fierbere. Apoi ridică crăticioara de pe foc și adaugă ciocolata tocată sau răzuită în ea. Amestecă energic până când se topește ciocolata și compoziția devine omogenă. Apoi lasă compoziția să se răcească bine.

După răcire, introdu mixerul în compoziție și amestec-o energic până când își dublează volumul si capătă cremozitate.

Descoperă și o rețetă de cremă de mascarpone și cafea, ideală pentru fursecuri, torturi și prăjituri.

Cum prepari aluatul și coci fursecurile

Înainte de a prepara aluatul, pornește cuptorul  la 180 de grade Celsius.

Pune untul moale într-un bol și amestecă-l cu zaharul pudră cu ajutorul mixerului. Când obții o compoziție omogenă și cremoasă, adaugă vanilia și încorporează pe rând ouăle. Omogenizează bine compoziția după fiecare ou adăugat.

După aceea încorporează făina  adăugată treptat, dar folosind o spatulă și nu mixerul, pentru a nu se topi untul.

Transferă aluatul obținut într-un săculeț pentru ornat dulciuri și formează mici grămăjoare în tăvi acoperite cu hârtie de copt. Pune câte 25 de grămăjoare de aluat într-o tavă, la mici distanțe, pentru că acestea se vor mai aplatiza în timpul coacerii.

Coace fursecurile la 180 de grade Celsius pentru 10-12 minute până când încep să se rumenească ușor pe margini. După coacere, transferă-le pe un suport rece, pentru a stopa procesul termic.

Pentru a forma delicioasele paleuri cu ciocolată, lipește câte două cu un strat subțire de cremă între ele. Așază-le pe un grătar și decorează-le frumos cu ciocolată topită.

Depozitează-le în cutii cu capace și lasă-le la loc mai răcoros. Le poți păstra până la 2 săptămâni.

Descoperă și o rețetă de paleuri cu cafea, gustoase și mai aromate.

Citește și
Patru paleuri cu ciocolată, unul secționat
Galerie foto

Galerie foto

Fursecuri în tavă înainte de coacere
Paleuri cu ciocolată pe un ștergar alb
+0
CELE MAI CITITE
Gogoși înfuriate decorate cu puțin zahăr
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Chec de post zebrat porționat
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Ma’amoul
Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională
Ma’amoul. Fursecuri umplute cu curmale și nuci, rețeta tradițională
Fursecuri nor cu lămâie
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Fursecuri nor cu lămâie. Cele mai fragede și mai aromate prăjiturele
Fursecuri nevinovate pe o farfurie colorată
Fursecuri „nevinovate” din trei ingrediente. Rețeta e gata în 12 minute, fără zahăr, făina sau unt
Fursecuri „nevinovate” din trei ingrediente. Rețeta e gata în 12 minute, fără zahăr, făina sau unt
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
maioneză de post de la mănăstire
06:31
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Prăjitură de post cu mere cuburi, porționată pe un platou
05:52
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
Tocană de pui cu vinete năut și roșii
05:06
Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci
Gutui coapte cu nuci și miere pe o farfurie cu furculiță și într-un bol de sticlă
24 noiembrie, 13:39
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
carne de curcan pe un tocător
24 noiembrie, 05:49
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
cartofii țărănești cu ceapă
24 noiembrie, 05:47
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii
23 noiembrie, 06:59
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute
Cum se curăță scoicile
23 noiembrie, 05:57
Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Meserii potrivite pentru zodia Vărsător. Ce cariere ar trebui să urmeze acești nativi
Explozie într-un bloc din Buftea: 4 victime. Există risc de prăbuşire
Explozie într-un bloc din Buftea: 4 victime. Există risc de prăbuşire
Explozie într-un bloc din Buftea: 4 victime. Există risc de prăbuşire
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
Muffins cu cacao de post
Muffins cu cacao de post
Muffins cu cacao de post
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
fresh
Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții

Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții

Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții

Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute

Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute

Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă

Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă

Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant

Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
închide