Paleuri cu ciocolată. Rețetă de fursecuri din copilărie
Paleurile erau cândva printre cele mai apreciate fursecuri de pe platourile festive. Făceau parte din lista cu rețete de dulciuri notate în caietul bunicii. Dacă și ție îți este dor de gustul lor, îți oferim mai jos o rețetă veche de paleuri cu ciocolată.
Galerie foto
Este o rețetă de fursecuri ce se prepară dintr-un aluat cu textură moale. După coacere, fursecurile se lipesc între ele cu o cremă simplă de ciocolată. Opțional, se mai decorează și la suprafață tot cu ciocolată. Pe vremea bunicii, crema de ciocolată se prepara cu unt și pudră de cacao. Însă în vremurile noastre piața de ingrediente este mai bogată și putem apela la metode mai simple de preparare a cremelor. Găsim în magazinele alimentare diferite sortimente de ciocolată, dar și frișcă naturală. Pentru a ne ușura munca în bucătărie, dar și pentru că sunt gustoase, le putem folosi pe acestea.
Însă atunci când avem mai mult timp de petrecut în bucătărie și ne este dor de gustul autentic al copilăriei, apelăm la rețete, așa cu le prepara bunica.
O altă rețetă de fursecuri cu amintiri din copilărie este rețeta de ișlere cu ciocolată și cremă de vanilie. O poți prepara și tu, alături de rețeta de paleuri cu ciocolată, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.
Ingrediente
Mod de preparare
Vei începe cu prepararea cremei de ciocolată, care necesită fierbere, apoi răcire și la final mixare, pentru a deveni cremoasă. În timp ce crema se răcește vei prepara aluatul și vei coace fursecurile.
Cum prepari crema pentru paleuri cu ciocolată
Pune smântâna pentru frișcă la încălzit într-o crăticioară. Las-o să se încălzească până aproape de punctul de fierbere. Apoi ridică crăticioara de pe foc și adaugă ciocolata tocată sau răzuită în ea. Amestecă energic până când se topește ciocolata și compoziția devine omogenă. Apoi lasă compoziția să se răcească bine.
După răcire, introdu mixerul în compoziție și amestec-o energic până când își dublează volumul si capătă cremozitate.
Descoperă și o rețetă de cremă de mascarpone și cafea, ideală pentru fursecuri, torturi și prăjituri.
Cum prepari aluatul și coci fursecurile
Înainte de a prepara aluatul, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pune untul moale într-un bol și amestecă-l cu zaharul pudră cu ajutorul mixerului. Când obții o compoziție omogenă și cremoasă, adaugă vanilia și încorporează pe rând ouăle. Omogenizează bine compoziția după fiecare ou adăugat.
După aceea încorporează făina adăugată treptat, dar folosind o spatulă și nu mixerul, pentru a nu se topi untul.
Transferă aluatul obținut într-un săculeț pentru ornat dulciuri și formează mici grămăjoare în tăvi acoperite cu hârtie de copt. Pune câte 25 de grămăjoare de aluat într-o tavă, la mici distanțe, pentru că acestea se vor mai aplatiza în timpul coacerii.
Coace fursecurile la 180 de grade Celsius pentru 10-12 minute până când încep să se rumenească ușor pe margini. După coacere, transferă-le pe un suport rece, pentru a stopa procesul termic.
Pentru a forma delicioasele paleuri cu ciocolată, lipește câte două cu un strat subțire de cremă între ele. Așază-le pe un grătar și decorează-le frumos cu ciocolată topită.
Depozitează-le în cutii cu capace și lasă-le la loc mai răcoros. Le poți păstra până la 2 săptămâni.
Descoperă și o rețetă de paleuri cu cafea, gustoase și mai aromate.
Galerie foto