Rulouri aperitiv cu somon afumat și cremă de brânză
Dacă ești în căutarea unor rețete simple de aperitive delicioase, poți lua în calcul și rețeta de rulouri aperitiv cu somon afumat și cremă de brânză. Se prepară simplu și ușor și nu necesită ingrediente multe.
Galerie foto
Gustul sărat al somonului afumat este completat armonios de gustul cremei de brânză. Aceste două ingrediente fac echipă perfectă în multe rețete de gustări. Dacă mai adaugi și verdețuri precum frunze de ceapă verde, pătrunjel sau mărar, obții și un plus de savoare dar și de culoare.
Crema de brânză o poți procura din comerț, dar o poți prepara și în propria bucătărie. Descoperă aici o rețetă delicioasă de cremă de brânză pe care o poți prepara acasă. Iar în continuare îți oferim rețeta completă pentru aperitivul pe bază de somon și cremă de brânză.
Ingrediente
Mod de preparare
Rețeta de aperitive pe bază de somon și cremă de brânză se prepară la rece, fără a necesita tratament termic. Necesită doar puțină răbdare și îndemânare pentru a felia fileurile de somon și a le rula cât mai uniform. Pentru a fi și gustoase, dar și spectaculoase, rulourile se pot modela în două moduri: unele simple, iar altele cu felii de pâine toast.
Cum prepari rulouri aperitiv cu somon afumat și cremă de brânză
Mai întâi spală bine toate verdețurile pe care le folosești și lasă-le la scurs. Poți opta doar pentru ceapa verde, dar și mărarul se combină delicios cu crema de brânză, iar pătrunjelul verde îl poți folosi ca decor. Din cozile de ceapă verde folosești o parte pentru a le toca și amesteca cu crema de brânză, iar cu o parte legi rulourile pentru a nu se desface. Dacă nu ai cozi de ceapă verde, poți folosi scobitori pe care le înfigi în jumătatea rulourilor.
După ce ai pregătit verdețurile, poți pregăti și crema de brânză. Pune într-un bol crema de brânză și adaugă o lingură de smântână peste ea. Amestecă-le, iar dacă ți se pare compoziția foarte consistentă, mai adaugă o lingură de smântână. Apoi adaugă mărarul tocat mărunt, sau cozi de ceapă tocate mărunt. Omogenizează bine compoziția.
Descoperă și o rețetă de ruladă aperitiv cu spanac, cremă de brânză și somon afumat.
Așază fileurile de somon afumat pe un blat de lucru și secționează-le în felii cât mai subțiri.
Așază și feliile de pâine toast și taie-le cele patru margini. Oprește doar miezul pentru un aspect plăcut și uniform. Peste fiecare felie de pâine trece cu sucitorul de aluaturi pentru a o aplatiza. Unge feliile de pâine cu cremă de brânză și așază peste ele câte o felie subțire de somon afumat. Apoi rulează-le și leagă fiecare rulou cu o cozi de ceapă verde.
Peste feliile de somon afumat rămase, adaugă cremă de brânză și rulează-le. Leagă-le și pe acestea cu codițe de ceapă verde.
Așază delicioasele rulouri aperitiv cu somon afumat și cremă de brânză pe platouri și decorează-le cu frunze de pătrunjel verde. Vor arăta spectaculos prezentate în două moduri pe același platou. Iar dacă mai dorești și o altă rețetă de aperitiv cu somon afumat, îți recomandăm o rețetă de pate de somon afumat cu hrean.
Galerie foto