4 rețete de bruschete cu ton. Aperitive simple și rapide

Bruschetele sunt simplu, ușor și rapide de preparat. Aceste aperitive sunt extrem de delicioase, mai ales dacă folosești ingrediente de cea mai bună calitate. Îți oferim 4 rețete simple de bruschete cu ton pe care să le prepari atunci când ai invitați la masă.

Publicat: 17 octombrie 2022, 07:00
Bruschete cu ton pe o masă neagră alături de două pahare de vin roșu
Bruschetele cu ton se potrivesc cu un pahar de vin roșu alături / Shutterstock

Există multe tipuri diferite de bruschete. În unele zone se mai numesc și crostini sau crostoni. Crostini sunt versiuni mai mici făcute din secțiuni transversale ale unei baghete. Totuși cea mai cunoscută versiune a bruschetelor este pur și simplu făcută cu felii de pâine prăjită, frecate cu usturoi crud și acoperite cu roșii tocate, busuioc proaspăt și sare.

Citește și

Folosește cele mai proaspete ingrediente pentru a face bruschete. Roșiile cherry sunt alegerea ideală pentru prepararea bruschetelor. Uleiul de măsline fructat de înaltă calitate este cel mai bun, iar pâinea rustică toscană sau italiană este o bază gustoasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ideal este să prăjești feliile de pâine pe un grătar cu cărbune. Alături de un vin rosato (rosé) sau un lambrusco, așa vei avea o masă ca un răsfăț de toamnă.

Bruschete cu ton și ceapă

Combinația de ton și ceapă este una excelentă, atât din punct de vedere al gustului, dar și nutritiv. Aduce un aport important de proteine de bună calitate, dar și de vitamine și minerale.

Două felii de bruschete cu ton și ceapă aranjate pe o farfurie albă
Tonul este unul dintre peștii cei mai bogați în proteine și în grăsimi sănătoase / Shutterstock

Ingrediente

  • 120 g mozzarella mărunțită
  • 1 conservă de ton în suc propriu
  • 4 roșii cherry, tocate
  • 1 ceapă tocată
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • oregano proaspăt tocat
  • 4-6 felii de ciabatta
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi, tăiați pe jumătate

Mod de preparare

Se amestecă brânza, tonul, roșiile, ceapa, pătrunjelul și oregano într-un castron mic. Se ung ambele părți ale pâinii cu ulei de măsline și se frecați suprafața cu partea tăiată de usturoi.

Se prăjește pâine în tigaie la foc mediu până când devine maro deschis. Se întoarce pe ambele părți. Se pune pe fiecare felie 1/4 din amestecul de brânză. Se aduc feliile din nou în tigaie și se reduce focul la mic. Se acoperă și se gătește până când brânza se topește și pâinea este aurie pe fund.

Se servesc calde ca aperitiv.

Bruschete cu ton și roșii

Roșiile sunt unul dintre ingredientele de bază pentru bruschete. Dacă adaugi și puțin ton de calitate, atunci vei avea o gustare excelentă.

O farfurie neagră pe care sunt aranjate mai multe bruschete cu ton și roșii cherry
Pâinea este foarte importantă pentru gustul final al bruschetelor cu ton și roșii / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 conservă de ton în suc propriu
  • 16 felii de pâine franțuzească
  • 4 căței de usturoi, tocați
  • 50 ml de ulei de măsline extravirgin
  • 200 g roșii cherry tocate mărunt
  • 200 g brânză mozzarella mărunțită
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • sare
  • piper după gust
  • 1 salată verde  

Mod de preparare

Pentru început se prăjește pâinea. Se amestecă usturoiul și uleiul, iar mai apoi se unge pâinea cu amestecul de ulei de măsline, iar uleiul rămas se păstrează. Dacă îți place rețeta de bruschete cu ton și roșii, atunci îți oferim și rețeta de bruschete cu somon. Este un aperitiv simplu și ușor de preparat.

Pentru procesul de preparare al bruchetelor cu ton și roșii vei mai avea de urmat câțiva pași esențiali. Într-un castron mediu amestecă roșiile, brânza, tonul, pătrunjelul și uleiul rămas. Adaugă sare și piper după gust.

Pune în mod egal amestecul obținut pe fiecare bucată de pâine prăjită. Pe o farfurie se așează frunze de salată spălată și uscată. Deasupra salatei se servesc delicioasele bruschete cu ton și roșii.

Bruschete cu ton și maioneză

Amestecul de ton cu maioneză este unul cremos, cu note ușor crocante. Combinația este una irezistibilă și sățioasă. Îți oferim aici rețeta de maioneză dietetică, rețeta de casă se prepară cu iaurt și ou crud.

Un tocător de lemn pe care se află două bruschete cu ton și maioneză
Bruschetele cu ton și maioneză sunt o gustare foarte sățioasă/ Shutterstock

Ingrediente

  • 2 conserve de ton alb, scurs bine
  • 120 g maioneză
  • 1 linguriță de muștar dijon
  • sare
  • piper negru proaspăt tocat după gust
  • mărar proaspăt tocat
  • 1 ceapă roșie tocată
  • 100 g brânză gruyere mărunțită
  • 1 baghetă, tăiată în felii de 2 cm prăjite ușor

Mod de preparare

Se amestecă într-un bol tonul, maioneza, muștarul, sarea, piperul, mărarul și ceapa. Se amestecă, se acoperă și se dă la rece timp de o oră. Se preîncălzește cuptorul la 180°C.

Se pun feliile de pâine prăjită pe o tavă pe care a fost pusă înainte o foaie de copt. Apoi se pune deasupra fiecărei felii compoziție cu ton. Deasupra fiecărei felii se pune o lingură plină de brânză mărunțită. Se dă tava la cuptor 8-10 minute până când brânza se topește și tonul este încălzit.

Se ornează mărar și se servește totul imediat ce s-a răcit.

Cum se face crema de ton pentru rețeta de bruschete

Dacă vrei să ai la îndemână o rețetă simplă de pastă de ton pe care să o prepari acasă, atunci noi îți venim în ajutor.

Pentru pasta de ton cel mai indicat este să folosești mascarpone, însă dacă nu ai la îndemână este bună orice fel de cremă de brânză. Ai grijă ca aceasta să fie la temperatura camerei atunci când o amesteci cu pasta de hamsii și cu tonul. Nu este necesară sarea pentru că hamsia are suficientă.

Un recipient albastru care este umplut cu pastă de ton folosită pentru cele patru rețete de bruschete cu ton
Pasta de ton poate fi păstrată în borcan închis ermetic și depozitat la frigider / Shutterstock

Ingrediente

  •  100 g ton în ulei de măsline
  •  70 g mascarpone sau cremă de brânză
  •  10 g pastă de hamsii

Mod de preparare

Pentru început se scurge tonul. Într-un robot de bucătărie, se pun tonul, pasta de hamsii și mascarpone. Se mixează până se obține o pastă omogenă și pufoasă. Se poate adăuga, după gust, puțin piper și zeamă de lămâie.

Care este pâinea ideală pentru a prepara bruschete cu ton

Unul dintre cele mai importante ingrediente la bruschete este pâinea. Poți folosi un sortiment obișnuit, dar pentru un preparat cu adevărat delicios este bine să alegi unul dintre felurile de pâine de mai jos.

Ciabatta

Ciabatta este un tip de pâine italiană care are o crustă relativ tare și un interior moale. Este potrivită pentru bruschetta, deoarece poate suporta și toppinguri care sunt mai consistente, fără a se înmuia sau a se destrăma.

Ciabatta tăiată pe jumătate și feliată alături de trei crenguțe de rozmarin
Ciabatta este un tip de pâine italiană care are o crustă relativ tare și un interior moale / Shutterstock

Focaccia

Focaccia este o opțiune bună pentru bruschete, deoarece are o textură similară cu ciabatta. Este potrivită pentru porții mai mici sau pentru creme mai ușoare. Îți oferim și rețeta de foccacia cu roșii cherry și măsline, o vei adora încă de la prima mușcătură.

O porție de foccacia folosită pentru cele patru rețete de bruschete cu ton porționată pe un tocător de lemn
Focaccia este o opțiune bună pentru bruschete / Shutterstock

Bagheta

Bagheta are o crustă crocantă și un interior moale, ceea ce o face perfectă pentru a rezista la toppinguri grele, cum ar fi roșiile sau brânza, fără a se înmuia prea repede. De asemenea, are o aromă ușoară care nu va interfera cu cele ale cremelor sau toppingurilor.

O baghetă întreagă alături de o alta tăiată pe jumătate în mai multe felii frumos aranjate pe un tocător de lemn
Bagheta are o crustă crocantă și un interior moale / Shutterstock

Pâine cu maia

Dacă dorești să adăugi un plus de aromă bruschetelor, folosește pâine cu aluat în loc de ciabatta. Maiaua îi dă un gust aparte și poate adăuga profunzime preparatului tău dacă este folosită corect.

O pâine rotundă cu maia care este aranjată pe un șervet de hârtie
Dacă dorești să adăugi un plus de aromă bruschetelor, folosește pâine cu aluat în loc de ciabatta / Shutterstock

Pâine de secară

Pâinea de secară este o altă opțiune pentru bruschete, deoarece are un echilibru între dulcea și acrișor. Acesta este motivul pentru care rezistă bine la toppingurile acide precum roșiile sau sosurile pe bază de oțet, cum ar fi oțetul balsamic.

O pâine de secară aranjată pe un tocător de lemn care este feliată și pudrată cu făină
Pâinea de secară este o altă opțiune pentru bruschete / Shutterstock

Pâine de porumb

Pâinea de porumb are o aromă puțin dulce, care poate fi grozavă dacă adăugi toppinguri precum miere sau dulceață.

Un blat de lemn pe care se află o pâine de porumb porționată
Pâinea de porumb are o aromă puțin dulce, care poate fi grozavă dacă adăugi toppinguri precum miere sau dulceață / Shutterstock

De asemenea, rezistă bine la ingredientele mai grele, cum ar fi baconul sau brânza.

Citește și
CELE MAI CITITE
Porție de Mâncare de cartofi cu fasole verde în bol negru
Mâncare de cartofi cu fasole verde. Rețetă pentru un prânz savuros
Mâncare de cartofi cu fasole verde. Rețetă pentru un prânz savuros
Salată de castraveți cu usturoi și mărar în bol rustic, alături de castraveți, usturoi și mărar
Salată de castraveți cu usturoi și mărar, răcoroasă și hidratantă
Salată de castraveți cu usturoi și mărar, răcoroasă și hidratantă
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori servit pe o farfurie albă
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă porționată pe platou
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă. Rețeta unui desert aromat și elegant
Prăjitură cu zmeură și ciocolată albă. Rețeta unui desert aromat și elegant
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată pe o farfurie
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Bruscheta clasică servită pe un blat de lemn alături de roșii și usturoi
Bruscheta, deliciul simplu al Italiei care a cucerit lumea
Bruscheta, deliciul simplu al Italiei care a cucerit lumea
Salată de cartofi cu ton și măsline umplute cu ardei în farfurie neagră așezată pe două ștergare
Galerie foto
Salată de cartofi cu ton și măsline umplute cu ardei
Salată de cartofi cu ton și măsline umplute cu ardei
Spaghete cu ton și sos de roșii, decorate cu măsline, capere și ceapă verde
Galerie foto
Spaghete cu ton și sos de roșii. O rețetă simplă pentru o masă gustoasă
Spaghete cu ton și sos de roșii. O rețetă simplă pentru o masă gustoasă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
ciuperci proaspete puse pe un tocător
24 iulie, 08:06
Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare
Trei roșii umplute alături de capace din roșii și frunze de bucuioc
24 iulie, 08:00
Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete
Două vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval pe o farfurie albă, alături de tacâmuri pentru servire
23 iulie, 08:52
Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval
O oală plină cu paste puse la fiert
23 iulie, 06:49
Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire
bol cu orez cu lapte
22 iulie, 08:27
Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos
Castraveți în suc de roșii pentru iarnă în borcane
22 iulie, 08:23
Castraveți în suc de roșii pentru iarnă, ideali pentru mâncăruri Castraveți în suc de roșii pentru iarnă, ideali pentru mâncăruri
Porții de negresă din albușuri cu glazură de ciocolată, decorate cu frunze de mentă, pe două farfurii
21 iulie, 11:48
Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată
Înghețată cu aromă intensă de citrice în cornete așezate într-un recipient rustic, alături de felii d citrice
21 iulie, 11:16
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
1
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica este o prăjitură tradițională slovenă, originară din regiunea Prekmurje. Este un desert stratificat, care combină mai multe umpluturi delicioase într-un singur preparat. Fiecare strat contribuie la complexitatea gustului și...
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
2
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Pepenele galben este nu doar delicios și răcoritor, ci și plin de nutrienți esențiali care aduc numeroase beneficii pentru sănătate. Descoperă si tu câte calorii are pepenele galben. Află cât zahăr...
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
3
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise este un desert delicios, foarte aromat, perfect pentru sezonul caiselor. O poți prepara și mai târziu, în sezonul rece, cu caise din compot. Rețeta nu...
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
4
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este un desert rafinat și elegant, care încântă atât papilele cât și privirile. Este perfect pentru răsfățul dulce de zi cu zi sau pentru...
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
5
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Pentru că murele și zmeura sunt perfecte pentru a le combina în diferite deserturi, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu zmeură și mure. Te vei bucura de un spectacol...
Parteneri
Loukoumades. Rețetă de gogoșele cu miere și scorțișoară
Loukoumades. Rețetă de gogoșele cu miere și scorțișoară
Loukoumades. Rețetă de gogoșele cu miere și scorțișoară
Sunt mândră că sunt româncă. S-au născut în Kenya, dar vor reprezenta România la Jocurile Olimpice şi au planuri mari
"Sunt mândră că sunt româncă". S-au născut în Kenya, dar vor reprezenta România la Jocurile Olimpice şi au planuri mari
"Sunt mândră că sunt româncă". S-au născut în Kenya, dar vor reprezenta România la Jocurile Olimpice şi au planuri mari
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană la gimnastică. Tânără arată răvăşitor
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană la gimnastică. Tânără arată răvăşitor
Denis Alibec a rupt tăcerea despre noua iubită, o campioană mondială şi europeană la gimnastică. Tânără arată răvăşitor
Dana Budeanu, apariție de senzație într-o ținută cu decolteu adânc, de ziua ei. Cum s-a pozat la 45 de ani
Dana Budeanu, apariție de senzație într-o ținută cu decolteu adânc, de ziua ei. Cum s-a pozat la 45 de ani
Dana Budeanu, apariție de senzație într-o ținută cu decolteu adânc, de ziua ei. Cum s-a pozat la 45 de ani
Irina Baeva vorbește pentru prima și ultima oară despre despărțirea de Gabriel Soto. Se zvonește că rusoaica ar fi fost infidelă
Irina Baeva vorbește pentru prima și ultima oară despre despărțirea de Gabriel Soto. Se zvonește că rusoaica ar fi fost infidelă
Irina Baeva vorbește pentru prima și ultima oară despre despărțirea de Gabriel Soto. Se zvonește că rusoaica ar fi fost infidelă
Aurora boreală ar putea fi vizibilă iar în România. Când ar avea loc fenomenul inedit
Aurora boreală ar putea fi vizibilă iar în România. Când ar avea loc fenomenul inedit
Aurora boreală ar putea fi vizibilă iar în România. Când ar avea loc fenomenul inedit
Tartă cu ciocolată albă și zmeură
Tartă cu ciocolată albă și zmeură
Tartă cu ciocolată albă și zmeură
Bolile transmise prin apă la sugari și copiii mici. Ce să faci ca să le previi
Bolile transmise prin apă la sugari și copiii mici. Ce să faci ca să le previi
Bolile transmise prin apă la sugari și copiii mici. Ce să faci ca să le previi
Rihanna și A$AP Rocky s-au bucurat de o întâlnire romantică în oraș. Cei doi parteneri au purtat ținute asortate
Rihanna și A$AP Rocky s-au bucurat de o întâlnire romantică în oraș. Cei doi parteneri au purtat ținute asortate
Rihanna și A$AP Rocky s-au bucurat de o întâlnire romantică în oraș. Cei doi parteneri au purtat ținute asortate
Usturoiul poate reduce colesterolul și glicemia. Ce spun studiile
Usturoiul poate reduce colesterolul și glicemia. Ce spun studiile
Usturoiul poate reduce colesterolul și glicemia. Ce spun studiile
fresh
Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval

Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval

Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval

Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete

Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete

Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire

Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire

Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare

Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare
închide