4 rețete de bruschete cu ton. Aperitive simple și rapide

Bruschetele sunt simplu, ușor și rapide de preparat. Aceste aperitive sunt extrem de delicioase, mai ales dacă folosești ingrediente de cea mai bună calitate. Îți oferim 4 rețete simple de bruschete cu ton pe care să le prepari atunci când ai invitați la masă.

Publicat: 17 octombrie 2022, 07:00
Bruschete cu ton pe o masă neagră alături de două pahare de vin roșu
Bruschetele cu ton se potrivesc cu un pahar de vin roșu alături / Shutterstock

Există multe tipuri diferite de bruschete. În unele zone se mai numesc și crostini sau crostoni. Crostini sunt versiuni mai mici făcute din secțiuni transversale ale unei baghete. Totuși cea mai cunoscută versiune a bruschetelor este pur și simplu făcută cu felii de pâine prăjită, frecate cu usturoi crud și acoperite cu roșii tocate, busuioc proaspăt și sare.

Citește și

Folosește cele mai proaspete ingrediente pentru a face bruschete. Roșiile cherry sunt alegerea ideală pentru prepararea bruschetelor. Uleiul de măsline fructat de înaltă calitate este cel mai bun, iar pâinea rustică toscană sau italiană este o bază gustoasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ideal este să prăjești feliile de pâine pe un grătar cu cărbune. Alături de un vin rosato (rosé) sau un lambrusco, așa vei avea o masă ca un răsfăț de toamnă.

Bruschete cu ton și ceapă

Combinația de ton și ceapă este una excelentă, atât din punct de vedere al gustului, dar și nutritiv. Aduce un aport important de proteine de bună calitate, dar și de vitamine și minerale.

Două felii de bruschete cu ton și ceapă aranjate pe o farfurie albă
Tonul este unul dintre peștii cei mai bogați în proteine și în grăsimi sănătoase / Shutterstock

Ingrediente

  • 120 g mozzarella mărunțită
  • 1 conservă de ton în suc propriu
  • 4 roșii cherry, tocate
  • 1 ceapă tocată
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • oregano proaspăt tocat
  • 4-6 felii de ciabatta
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi, tăiați pe jumătate

Mod de preparare

Se amestecă brânza, tonul, roșiile, ceapa, pătrunjelul și oregano într-un castron mic. Se ung ambele părți ale pâinii cu ulei de măsline și se frecați suprafața cu partea tăiată de usturoi.

Se prăjește pâine în tigaie la foc mediu până când devine maro deschis. Se întoarce pe ambele părți. Se pune pe fiecare felie 1/4 din amestecul de brânză. Se aduc feliile din nou în tigaie și se reduce focul la mic. Se acoperă și se gătește până când brânza se topește și pâinea este aurie pe fund.

Se servesc calde ca aperitiv.

Bruschete cu ton și roșii

Roșiile sunt unul dintre ingredientele de bază pentru bruschete. Dacă adaugi și puțin ton de calitate, atunci vei avea o gustare excelentă.

O farfurie neagră pe care sunt aranjate mai multe bruschete cu ton și roșii cherry
Pâinea este foarte importantă pentru gustul final al bruschetelor cu ton și roșii / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 conservă de ton în suc propriu
  • 16 felii de pâine franțuzească
  • 4 căței de usturoi, tocați
  • 50 ml de ulei de măsline extravirgin
  • 200 g roșii cherry tocate mărunt
  • 200 g brânză mozzarella mărunțită
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • sare
  • piper după gust
  • 1 salată verde  

Mod de preparare

Pentru început se prăjește pâinea. Se amestecă usturoiul și uleiul, iar mai apoi se unge pâinea cu amestecul de ulei de măsline, iar uleiul rămas se păstrează. Dacă îți place rețeta de bruschete cu ton și roșii, atunci îți oferim și rețeta de bruschete cu somon. Este un aperitiv simplu și ușor de preparat.

Pentru procesul de preparare al bruchetelor cu ton și roșii vei mai avea de urmat câțiva pași esențiali. Într-un castron mediu amestecă roșiile, brânza, tonul, pătrunjelul și uleiul rămas. Adaugă sare și piper după gust.

Pune în mod egal amestecul obținut pe fiecare bucată de pâine prăjită. Pe o farfurie se așează frunze de salată spălată și uscată. Deasupra salatei se servesc delicioasele bruschete cu ton și roșii.

Bruschete cu ton și maioneză

Amestecul de ton cu maioneză este unul cremos, cu note ușor crocante. Combinația este una irezistibilă și sățioasă. Îți oferim aici rețeta de maioneză dietetică, rețeta de casă se prepară cu iaurt și ou crud.

Un tocător de lemn pe care se află două bruschete cu ton și maioneză
Bruschetele cu ton și maioneză sunt o gustare foarte sățioasă/ Shutterstock

Ingrediente

  • 2 conserve de ton alb, scurs bine
  • 120 g maioneză
  • 1 linguriță de muștar dijon
  • sare
  • piper negru proaspăt tocat după gust
  • mărar proaspăt tocat
  • 1 ceapă roșie tocată
  • 100 g brânză gruyere mărunțită
  • 1 baghetă, tăiată în felii de 2 cm prăjite ușor

Mod de preparare

Se amestecă într-un bol tonul, maioneza, muștarul, sarea, piperul, mărarul și ceapa. Se amestecă, se acoperă și se dă la rece timp de o oră. Se preîncălzește cuptorul la 180°C.

Se pun feliile de pâine prăjită pe o tavă pe care a fost pusă înainte o foaie de copt. Apoi se pune deasupra fiecărei felii compoziție cu ton. Deasupra fiecărei felii se pune o lingură plină de brânză mărunțită. Se dă tava la cuptor 8-10 minute până când brânza se topește și tonul este încălzit.

Se ornează mărar și se servește totul imediat ce s-a răcit.

Cum se face crema de ton pentru rețeta de bruschete

Dacă vrei să ai la îndemână o rețetă simplă de pastă de ton pe care să o prepari acasă, atunci noi îți venim în ajutor.

Pentru pasta de ton cel mai indicat este să folosești mascarpone, însă dacă nu ai la îndemână este bună orice fel de cremă de brânză. Ai grijă ca aceasta să fie la temperatura camerei atunci când o amesteci cu pasta de hamsii și cu tonul. Nu este necesară sarea pentru că hamsia are suficientă.

Un recipient albastru care este umplut cu pastă de ton folosită pentru cele patru rețete de bruschete cu ton
Pasta de ton poate fi păstrată în borcan închis ermetic și depozitat la frigider / Shutterstock

Ingrediente

  •  100 g ton în ulei de măsline
  •  70 g mascarpone sau cremă de brânză
  •  10 g pastă de hamsii

Mod de preparare

Pentru început se scurge tonul. Într-un robot de bucătărie, se pun tonul, pasta de hamsii și mascarpone. Se mixează până se obține o pastă omogenă și pufoasă. Se poate adăuga, după gust, puțin piper și zeamă de lămâie.

Care este pâinea ideală pentru a prepara bruschete cu ton

Unul dintre cele mai importante ingrediente la bruschete este pâinea. Poți folosi un sortiment obișnuit, dar pentru un preparat cu adevărat delicios este bine să alegi unul dintre felurile de pâine de mai jos.

Ciabatta

Ciabatta este un tip de pâine italiană care are o crustă relativ tare și un interior moale. Este potrivită pentru bruschetta, deoarece poate suporta și toppinguri care sunt mai consistente, fără a se înmuia sau a se destrăma.

Ciabatta tăiată pe jumătate și feliată alături de trei crenguțe de rozmarin
Ciabatta este un tip de pâine italiană care are o crustă relativ tare și un interior moale / Shutterstock

Focaccia

Focaccia este o opțiune bună pentru bruschete, deoarece are o textură similară cu ciabatta. Este potrivită pentru porții mai mici sau pentru creme mai ușoare. Îți oferim și rețeta de foccacia cu roșii cherry și măsline, o vei adora încă de la prima mușcătură.

O porție de foccacia folosită pentru cele patru rețete de bruschete cu ton porționată pe un tocător de lemn
Focaccia este o opțiune bună pentru bruschete / Shutterstock

Bagheta

Bagheta are o crustă crocantă și un interior moale, ceea ce o face perfectă pentru a rezista la toppinguri grele, cum ar fi roșiile sau brânza, fără a se înmuia prea repede. De asemenea, are o aromă ușoară care nu va interfera cu cele ale cremelor sau toppingurilor.

O baghetă întreagă alături de o alta tăiată pe jumătate în mai multe felii frumos aranjate pe un tocător de lemn
Bagheta are o crustă crocantă și un interior moale / Shutterstock

Pâine cu maia

Dacă dorești să adăugi un plus de aromă bruschetelor, folosește pâine cu aluat în loc de ciabatta. Maiaua îi dă un gust aparte și poate adăuga profunzime preparatului tău dacă este folosită corect.

O pâine rotundă cu maia care este aranjată pe un șervet de hârtie
Dacă dorești să adăugi un plus de aromă bruschetelor, folosește pâine cu aluat în loc de ciabatta / Shutterstock

Pâine de secară

Pâinea de secară este o altă opțiune pentru bruschete, deoarece are un echilibru între dulcea și acrișor. Acesta este motivul pentru care rezistă bine la toppingurile acide precum roșiile sau sosurile pe bază de oțet, cum ar fi oțetul balsamic.

O pâine de secară aranjată pe un tocător de lemn care este feliată și pudrată cu făină
Pâinea de secară este o altă opțiune pentru bruschete / Shutterstock

Pâine de porumb

Pâinea de porumb are o aromă puțin dulce, care poate fi grozavă dacă adăugi toppinguri precum miere sau dulceață.

Un blat de lemn pe care se află o pâine de porumb porționată
Pâinea de porumb are o aromă puțin dulce, care poate fi grozavă dacă adăugi toppinguri precum miere sau dulceață / Shutterstock

De asemenea, rezistă bine la ingredientele mai grele, cum ar fi baconul sau brânza.

Citește și
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Bruscheta clasică servită pe un blat de lemn alături de roșii și usturoi
Bruscheta, deliciul simplu al Italiei care a cucerit lumea
Bruscheta, deliciul simplu al Italiei care a cucerit lumea
Salată de cartofi cu ton și măsline umplute cu ardei în farfurie neagră așezată pe două ștergare
Galerie foto
Salată de cartofi cu ton și măsline umplute cu ardei
Salată de cartofi cu ton și măsline umplute cu ardei
Spaghete cu ton și sos de roșii, decorate cu măsline, capere și ceapă verde
Galerie foto
Spaghete cu ton și sos de roșii. O rețetă simplă pentru o masă gustoasă
Spaghete cu ton și sos de roșii. O rețetă simplă pentru o masă gustoasă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă în farfurie rustică, cu lingură de lemn
07:26
Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă. Gust autentic de primăvară Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă. Gust autentic de primăvară
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
1 aprilie, 10:49
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cremă de avocado cu cacao în două pahare, decorată cu frunze de mentă, o linguriță și un avocado secționat în două
31 martie, 10:43
Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
30 martie, 13:41
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Gogoși pripite. Rețetă rapidă și delicioasă
Gogoși pripite. Rețetă rapidă și delicioasă
Gogoși pripite. Rețetă rapidă și delicioasă
Ce înseamnă strategia de investiţii TDF. Iancu Guda: Gândiți planul financiar pe termen lung
Ce înseamnă strategia de investiţii TDF. Iancu Guda: Gândiți planul financiar pe termen lung
Ce înseamnă strategia de investiţii TDF. Iancu Guda: Gândiți planul financiar pe termen lung
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Mihai Morar, în doliu. De ce îi este recunoscător celui care s-a stins din viață: Parcă ieri ne-am văzut...
Mihai Morar, în doliu. De ce îi este recunoscător celui care s-a stins din viață: „Parcă ieri ne-am văzut...”
Mihai Morar, în doliu. De ce îi este recunoscător celui care s-a stins din viață: „Parcă ieri ne-am văzut...”
Doliu în lumea filmului la Hollywood! Actorul Val Kilmer s-a stins din viața la vârsta de 65 ani
Doliu în lumea filmului la Hollywood! Actorul Val Kilmer s-a stins din viața la vârsta de 65 ani
Doliu în lumea filmului la Hollywood! Actorul Val Kilmer s-a stins din viața la vârsta de 65 ani
Teoria Pământului Mov ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Fraze comune pe care tații le spun copiilor lor și care, de fapt, sunt forme de manipulare, potrivit specialiștilor
Fraze comune pe care tații le spun copiilor lor și care, de fapt, sunt forme de manipulare, potrivit specialiștilor
Fraze comune pe care tații le spun copiilor lor și care, de fapt, sunt forme de manipulare, potrivit specialiștilor
Kanye West a declarat că regretă că a lăsat-o însărcinată pe Kim Kardashian: A fost vina mea
Kanye West a declarat că regretă că a lăsat-o însărcinată pe Kim Kardashian: „A fost vina mea”
Kanye West a declarat că regretă că a lăsat-o însărcinată pe Kim Kardashian: „A fost vina mea”
Beneficiile și riscurile uleiului de palmier. Care sunt utilizările sale
Beneficiile și riscurile uleiului de palmier. Care sunt utilizările sale
Beneficiile și riscurile uleiului de palmier. Care sunt utilizările sale
fresh
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă. Gust autentic de primăvară

Mâncare de urzici cu ouă ochiuri și mămăligă. Gust autentic de primăvară
închide