4 rețete de bruschete cu ton. Aperitive simple și rapide

Bruschetele sunt simplu, ușor și rapide de preparat. Aceste aperitive sunt extrem de delicioase, mai ales dacă folosești ingrediente de cea mai bună calitate. Îți oferim 4 rețete simple de bruschete cu ton pe care să le prepari atunci când ai invitați la masă.

Publicat: 17 octombrie 2022, 07:00
Bruschete cu ton pe o masă neagră alături de două pahare de vin roșu
Bruschetele cu ton se potrivesc cu un pahar de vin roșu alături / Shutterstock

Există multe tipuri diferite de bruschete. În unele zone se mai numesc și crostini sau crostoni. Crostini sunt versiuni mai mici făcute din secțiuni transversale ale unei baghete. Totuși cea mai cunoscută versiune a bruschetelor este pur și simplu făcută cu felii de pâine prăjită, frecate cu usturoi crud și acoperite cu roșii tocate, busuioc proaspăt și sare.

Citește și

Folosește cele mai proaspete ingrediente pentru a face bruschete. Roșiile cherry sunt alegerea ideală pentru prepararea bruschetelor. Uleiul de măsline fructat de înaltă calitate este cel mai bun, iar pâinea rustică toscană sau italiană este o bază gustoasă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ideal este să prăjești feliile de pâine pe un grătar cu cărbune. Alături de un vin rosato (rosé) sau un lambrusco, așa vei avea o masă ca un răsfăț de toamnă.

Bruschete cu ton și ceapă

Combinația de ton și ceapă este una excelentă, atât din punct de vedere al gustului, dar și nutritiv. Aduce un aport important de proteine de bună calitate, dar și de vitamine și minerale.

Două felii de bruschete cu ton și ceapă aranjate pe o farfurie albă
Tonul este unul dintre peștii cei mai bogați în proteine și în grăsimi sănătoase / Shutterstock

Ingrediente

  • 120 g mozzarella mărunțită
  • 1 conservă de ton în suc propriu
  • 4 roșii cherry, tocate
  • 1 ceapă tocată
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • oregano proaspăt tocat
  • 4-6 felii de ciabatta
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 căței de usturoi, tăiați pe jumătate

Mod de preparare

Se amestecă brânza, tonul, roșiile, ceapa, pătrunjelul și oregano într-un castron mic. Se ung ambele părți ale pâinii cu ulei de măsline și se frecați suprafața cu partea tăiată de usturoi.

Se prăjește pâine în tigaie la foc mediu până când devine maro deschis. Se întoarce pe ambele părți. Se pune pe fiecare felie 1/4 din amestecul de brânză. Se aduc feliile din nou în tigaie și se reduce focul la mic. Se acoperă și se gătește până când brânza se topește și pâinea este aurie pe fund.

Se servesc calde ca aperitiv.

Bruschete cu ton și roșii

Roșiile sunt unul dintre ingredientele de bază pentru bruschete. Dacă adaugi și puțin ton de calitate, atunci vei avea o gustare excelentă.

O farfurie neagră pe care sunt aranjate mai multe bruschete cu ton și roșii cherry
Pâinea este foarte importantă pentru gustul final al bruschetelor cu ton și roșii / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 conservă de ton în suc propriu
  • 16 felii de pâine franțuzească
  • 4 căței de usturoi, tocați
  • 50 ml de ulei de măsline extravirgin
  • 200 g roșii cherry tocate mărunt
  • 200 g brânză mozzarella mărunțită
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • sare
  • piper după gust
  • 1 salată verde  

Mod de preparare

Pentru început se prăjește pâinea. Se amestecă usturoiul și uleiul, iar mai apoi se unge pâinea cu amestecul de ulei de măsline, iar uleiul rămas se păstrează. Dacă îți place rețeta de bruschete cu ton și roșii, atunci îți oferim și rețeta de bruschete cu somon. Este un aperitiv simplu și ușor de preparat.

Pentru procesul de preparare al bruchetelor cu ton și roșii vei mai avea de urmat câțiva pași esențiali. Într-un castron mediu amestecă roșiile, brânza, tonul, pătrunjelul și uleiul rămas. Adaugă sare și piper după gust.

Pune în mod egal amestecul obținut pe fiecare bucată de pâine prăjită. Pe o farfurie se așează frunze de salată spălată și uscată. Deasupra salatei se servesc delicioasele bruschete cu ton și roșii.

Bruschete cu ton și maioneză

Amestecul de ton cu maioneză este unul cremos, cu note ușor crocante. Combinația este una irezistibilă și sățioasă. Îți oferim aici rețeta de maioneză dietetică, rețeta de casă se prepară cu iaurt și ou crud.

Un tocător de lemn pe care se află două bruschete cu ton și maioneză
Bruschetele cu ton și maioneză sunt o gustare foarte sățioasă/ Shutterstock

Ingrediente

  • 2 conserve de ton alb, scurs bine
  • 120 g maioneză
  • 1 linguriță de muștar dijon
  • sare
  • piper negru proaspăt tocat după gust
  • mărar proaspăt tocat
  • 1 ceapă roșie tocată
  • 100 g brânză gruyere mărunțită
  • 1 baghetă, tăiată în felii de 2 cm prăjite ușor

Mod de preparare

Se amestecă într-un bol tonul, maioneza, muștarul, sarea, piperul, mărarul și ceapa. Se amestecă, se acoperă și se dă la rece timp de o oră. Se preîncălzește cuptorul la 180°C.

Se pun feliile de pâine prăjită pe o tavă pe care a fost pusă înainte o foaie de copt. Apoi se pune deasupra fiecărei felii compoziție cu ton. Deasupra fiecărei felii se pune o lingură plină de brânză mărunțită. Se dă tava la cuptor 8-10 minute până când brânza se topește și tonul este încălzit.

Se ornează mărar și se servește totul imediat ce s-a răcit.

Cum se face crema de ton pentru rețeta de bruschete

Dacă vrei să ai la îndemână o rețetă simplă de pastă de ton pe care să o prepari acasă, atunci noi îți venim în ajutor.

Pentru pasta de ton cel mai indicat este să folosești mascarpone, însă dacă nu ai la îndemână este bună orice fel de cremă de brânză. Ai grijă ca aceasta să fie la temperatura camerei atunci când o amesteci cu pasta de hamsii și cu tonul. Nu este necesară sarea pentru că hamsia are suficientă.

Un recipient albastru care este umplut cu pastă de ton folosită pentru cele patru rețete de bruschete cu ton
Pasta de ton poate fi păstrată în borcan închis ermetic și depozitat la frigider / Shutterstock

Ingrediente

  •  100 g ton în ulei de măsline
  •  70 g mascarpone sau cremă de brânză
  •  10 g pastă de hamsii

Mod de preparare

Pentru început se scurge tonul. Într-un robot de bucătărie, se pun tonul, pasta de hamsii și mascarpone. Se mixează până se obține o pastă omogenă și pufoasă. Se poate adăuga, după gust, puțin piper și zeamă de lămâie.

Care este pâinea ideală pentru a prepara bruschete cu ton

Unul dintre cele mai importante ingrediente la bruschete este pâinea. Poți folosi un sortiment obișnuit, dar pentru un preparat cu adevărat delicios este bine să alegi unul dintre felurile de pâine de mai jos.

Ciabatta

Ciabatta este un tip de pâine italiană care are o crustă relativ tare și un interior moale. Este potrivită pentru bruschetta, deoarece poate suporta și toppinguri care sunt mai consistente, fără a se înmuia sau a se destrăma.

Ciabatta tăiată pe jumătate și feliată alături de trei crenguțe de rozmarin
Ciabatta este un tip de pâine italiană care are o crustă relativ tare și un interior moale / Shutterstock

Focaccia

Focaccia este o opțiune bună pentru bruschete, deoarece are o textură similară cu ciabatta. Este potrivită pentru porții mai mici sau pentru creme mai ușoare. Îți oferim și rețeta de foccacia cu roșii cherry și măsline, o vei adora încă de la prima mușcătură.

O porție de foccacia folosită pentru cele patru rețete de bruschete cu ton porționată pe un tocător de lemn
Focaccia este o opțiune bună pentru bruschete / Shutterstock

Bagheta

Bagheta are o crustă crocantă și un interior moale, ceea ce o face perfectă pentru a rezista la toppinguri grele, cum ar fi roșiile sau brânza, fără a se înmuia prea repede. De asemenea, are o aromă ușoară care nu va interfera cu cele ale cremelor sau toppingurilor.

O baghetă întreagă alături de o alta tăiată pe jumătate în mai multe felii frumos aranjate pe un tocător de lemn
Bagheta are o crustă crocantă și un interior moale / Shutterstock

Pâine cu maia

Dacă dorești să adăugi un plus de aromă bruschetelor, folosește pâine cu aluat în loc de ciabatta. Maiaua îi dă un gust aparte și poate adăuga profunzime preparatului tău dacă este folosită corect.

O pâine rotundă cu maia care este aranjată pe un șervet de hârtie
Dacă dorești să adăugi un plus de aromă bruschetelor, folosește pâine cu aluat în loc de ciabatta / Shutterstock

Pâine de secară

Pâinea de secară este o altă opțiune pentru bruschete, deoarece are un echilibru între dulcea și acrișor. Acesta este motivul pentru care rezistă bine la toppingurile acide precum roșiile sau sosurile pe bază de oțet, cum ar fi oțetul balsamic.

O pâine de secară aranjată pe un tocător de lemn care este feliată și pudrată cu făină
Pâinea de secară este o altă opțiune pentru bruschete / Shutterstock

Pâine de porumb

Pâinea de porumb are o aromă puțin dulce, care poate fi grozavă dacă adăugi toppinguri precum miere sau dulceață.

Un blat de lemn pe care se află o pâine de porumb porționată
Pâinea de porumb are o aromă puțin dulce, care poate fi grozavă dacă adăugi toppinguri precum miere sau dulceață / Shutterstock

De asemenea, rezistă bine la ingredientele mai grele, cum ar fi baconul sau brânza.

Citește și
CELE MAI CITITE
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale în vas negru și pe felii de pâine
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
mai multe tipuri de paste
Cele mai cunoscute tipuri de paste italiene. Cum le alegi pe cele potrivite pentru tine
Cele mai cunoscute tipuri de paste italiene. Cum le alegi pe cele potrivite pentru tine
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Gâteau St. Honoré, un tort ecler cu caramel sărat pe platou
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Bruscheta clasică servită pe un blat de lemn alături de roșii și usturoi
Bruscheta, deliciul simplu al Italiei care a cucerit lumea
Bruscheta, deliciul simplu al Italiei care a cucerit lumea
Salată de cartofi cu ton și măsline umplute cu ardei în farfurie neagră așezată pe două ștergare
Galerie foto
Salată de cartofi cu ton și măsline umplute cu ardei
Salată de cartofi cu ton și măsline umplute cu ardei
Spaghete cu ton și sos de roșii, decorate cu măsline, capere și ceapă verde
Galerie foto
Spaghete cu ton și sos de roșii. O rețetă simplă pentru o masă gustoasă
Spaghete cu ton și sos de roșii. O rețetă simplă pentru o masă gustoasă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
08:01
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Drob vegetarian cu ciuperci și orez feliat și pus pe un tocător de lemn alături de trei ouă roșii
07:11
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
23 aprilie, 09:15
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
23 aprilie, 08:27
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
22 aprilie, 08:47
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată porționat
22 aprilie, 05:55
Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor Pandișpan cu dropsuri de ciocolată. Desert simplu și ușor
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
21 aprilie, 08:14
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
tocănița de post cu legume servită într-o farfurie albă
21 aprilie, 06:50
Tocăniță de post cu legume. Un prânz pe care îl poți lua cu tine la birou Tocăniță de post cu legume. Un prânz pe care îl poți lua cu tine la birou
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Cornulețe cu cremă de mac și cacao, fragede și delicioase
1
Cornulețe cu cremă de mac și cacao, fragede și delicioase
Cornulețe cu cremă de mac și cacao, fragede și delicioase
Dacă dorești să-ți sporești colecția rețetelor de cornulețe, desertul îndrăgit din copilărie, îți oferim o rețetă de cornulețe cu cremă de mac și cacao. Te vei bucura de gustul delicios al...
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
2
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Tort de ciocolată cu glazură oglindă, pentru momentele dulci
Dacă ești în căutarea unei rețete deosebite de tort, pentru momentele dulci petrecute cu cei dragi, îți oferim o rețetă de tort de ciocolată cu glazură oglindă. Gustul este absolut delicios,...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Mâncare de post. 5 rețete pe care le poți prepara în 30 de minute
4
Mâncare de post. 5 rețete pe care le poți prepara în 30 de minute
Mâncare de post. 5 rețete pe care le poți prepara în 30 de minute
Postul religios este o perioadă în care alegem conștient să fim mai cumpătați, mai buni, mai evlavioși, să ne rugăm mai mult. O parte importantă a acestuia o implică și eliminarea...
Rețetă de maioneză de post: două modalități de preparare rapidă
5
Rețetă de maioneză de post: două modalități de preparare rapidă
Rețetă de maioneză de post: două modalități de preparare rapidă
Pentru că maioneza este unul dintre cele mai populare sosuri pentru salate sau alte preparate, avem pentru tine o rețetă de maioneză de post. Avem și două modalități de preparare rapidă,...
Parteneri
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
Cum arată Diletta Leotta în costum de baie la câteva luni după ce a născut. Fosta iubită a lui Can Yaman strălucește
Cum arată Diletta Leotta în costum de baie la câteva luni după ce a născut. Fosta iubită a lui Can Yaman strălucește
Cum arată Diletta Leotta în costum de baie la câteva luni după ce a născut. Fosta iubită a lui Can Yaman strălucește
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni
Fursecuri iepurași și ouă cu gem de căpșuni
Tehnici de parenting care te-ar putea face să te îndoiești de tine. Care este cea mai bună metodă de creștere a unui copil
Tehnici de parenting care te-ar putea face să te îndoiești de tine. Care este cea mai bună metodă de creștere a unui copil
Tehnici de parenting care te-ar putea face să te îndoiești de tine. Care este cea mai bună metodă de creștere a unui copil
Beyoncé și-a împărtășit rutina de îngrijire a părului. A auzit că tot spuneți că e cheală
Beyoncé și-a împărtășit rutina de îngrijire a părului. „A auzit că tot spuneți că e cheală”
Beyoncé și-a împărtășit rutina de îngrijire a părului. „A auzit că tot spuneți că e cheală”
Fructe bogate în proteine. Cum le poți include în dieta ta
Fructe bogate în proteine. Cum le poți include în dieta ta
Fructe bogate în proteine. Cum le poți include în dieta ta
fresh
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă

Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă

Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă

Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente

Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente

De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect

De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect

Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post

Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
închide