Pate de năut cu ciuperci. Un aperitiv de post, savuros

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Pentru micul dejun din zilele de post, sau pentru platoul cu aperitive, merită preparată rețeta de pate de năut cu ciuperci. Este gustoasă, este sățioasă, dar și foarte sănătoasă și hrănitoare.

Publicat: 3 decembrie 2022, 07:00 / Actualizat: 8 decembrie 2022, 11:47
Pateu de năut cu ciuperci în borcan și pe felii de pâine
Galerie foto

Galerie foto

Pateul de năut cu ciuperci se depozitează în borcane mici pentru a-l consuma în 2-3 zile de la desfacerea borcanului / Shutterstock

Pateul este un preparat sub formă de pastă care se întinde pe feliile de pâine simple sau prăjite. Se consumă, în special, la micul dejun, dar și ca aperitive pe un platou festiv. Se poate prepara din diferite ingrediente, cărnuri sau legume, fierte și amestecate cu condimente.

Citește și

Cea mai cunoscută și adorată de majoritatea este rețeta de pateu din ficat de pui. În perioadele de post te poți răsfăța în mod delicios cu diferite tipuri de pateu. Se poate prepara din leguminoase pentru că sunt mai consistente și se pot transforma rapid în pastă. Se mai poate prepara și din măsline, ciuperci, ardei și multe alte ingrediente. Urmărește mai jos una dintre rețetele de pateu pe care o poți prepara pentru perioadele de post.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru prepararea acestui pateu nu ai de gătit decât ciupercile, dacă optezi pentru cele proaspete. Poți opta și pentru ciupercile conservate și vei reduce timpul de lucru. Însă va fi mai delicios cu ciuperci proaspete, trase la tigaie cu puțin usturoi și ceapă.

Pașii necesari pentru a prepara pateu de năut cu ciuperci

Șterge bine ciupercile cu prosoape de hârtie umezite, apoi taie-le în felii. Curăță ceapa și usturoiul și toacă-le mărunt. Pune 1-2 linguri de ulei de măsline la încins, într-o tigaie așezată la foc de intensitate medie. Adaugă ceapa și usturoiul. Presară puțină sare și amestecă-le pentru 1 minut, atât cât să se înmoaie ușor și să-și degaje aromele. Apoi adaugă ciupercile feliate. Lasă ciupercile să se prepare împreună cu ceapa și usturoiul pentru 10-12 minute, atât cât să fie bine pătrunse și aromate de la ceapă și usturoi.

Vezi aici cum se prepară și rețeta de pate de ciuperci cu nuci.

Scurge boabele de năut din conservă, dar nu arunca lichidul. Păstrează-l pentru a folosi din el la textura finală a pateului. Dacă nu îți place gustul acestuia, poți folosi apă rece. Pune boabele de năut în recipientul unui blender. Adaugă și ciupercile din tigaie împreună cu uleiul, ceapa și usturoiul. Amestecă bine toate ingredientele până când rezultă o pastă consistentă. Mai adaugă o lingură de ulei de măsline și din lichidul de la năut până când obții consistența dorită.

Potrivește gustul deliciosului pateu de năut cu ciuperci, cu sare și piper și pune-l în borcane mici. Închide borcanele ermetic cu capacele aferente și depozitează-le în frigider. Le poți păstra chiar și o lună. Este recomandat să depozitezi pateul în borcane mici pentru a-l consuma în 2-3 zile de la desfacerea borcanului.

O altă rețetă de pateu asemănătoare, pe care ți-o recomandăm s-o prepari tot în perioada de post, este rețeta de pateu de măsline cu capere. Este foarte gustoasă și sănătoasă.

 

Citește și
Borcan cu Pateu de năut cu ciuperci și felii de pâine tartinate cu pateu
Galerie foto

Galerie foto

Pate de năut în bol, alături de o sticlă cu ulei și o lingură de lemn cu boabe de năut
Pateu de năut cu ciuperci în borcan și pe felii de pâine
Amestec de năut cu ciuperci și condimente în recipientul unui blender
+1
CELE MAI CITITE
Brioșe aperitiv cu șuncă și ardei, una secționată
Brioșe aperitiv cu șuncă și ardei. Un preparat ușor și gustos
Brioșe aperitiv cu șuncă și ardei. Un preparat ușor și gustos
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată porționat pe farfurie și pe platou
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată. Un desert rafinat și echilibrat
Cheesecake cu caise și glazură de ciocolată. Un desert rafinat și echilibrat
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, porționat
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, pentru gustări zilnice
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, pentru gustări zilnice
Vegeta de casă din legume și verdețuri
Vegeta de casă din legume și verdețuri, pentru preparate savuroase
Vegeta de casă din legume și verdețuri, pentru preparate savuroase
Tartă cu smochine, mascarpone și miere porționată
Tartă cu smochine, mascarpone și miere. Un desert rafinat
Tartă cu smochine, mascarpone și miere. Un desert rafinat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Salată de vinete cu năut și usturoi în bol rustic
Salată de vinete cu năut și usturoi. O combinație savuroasă cu influențe orientale
Salată de vinete cu năut și usturoi. O combinație savuroasă cu influențe orientale
Prăjituri de post fără coacere, într-un colaj
Galerie foto
Prăjituri de post. Idei de dulciuri pe care poți să le pregătești în perioada postului
Prăjituri de post. Idei de dulciuri pe care poți să le pregătești în perioada postului
Fasole verde scăzută ardelenească, într-un recipient metalic, alături de un capac și alte legume așezate pe o masă
Fasole verde scăzută ardelenească. Pașii de urmat pentru un gust savuros
Fasole verde scăzută ardelenească. Pașii de urmat pentru un gust savuros
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
05:01
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin
10 septembrie, 08:48
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb, decorată cu verdeață
10 septembrie, 08:24
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră secționată pe un platou și o porție pe o farfurie ținută în mâini
9 septembrie, 09:10
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate porționat
9 septembrie, 07:21
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
ciorbă de burtă ardelenească
8 septembrie, 05:28
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
alimentele ultraprocesate
8 septembrie, 05:04
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
brașovence
7 septembrie, 06:38
Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ce băutură caldă ți se potrivește toamna asta, în funcție de zodie. Ce arată astrele
Ce băutură caldă ți se potrivește toamna asta, în funcție de zodie. Ce arată astrele
Ce băutură caldă ți se potrivește toamna asta, în funcție de zodie. Ce arată astrele
Angajatul la stat care câştiga jumătate de milion de lei anual. Cum a reuşit să deţină 6 funcţii simultan
Angajatul la stat care câştiga jumătate de milion de lei anual. Cum a reuşit să deţină 6 funcţii simultan
Angajatul la stat care câştiga jumătate de milion de lei anual. Cum a reuşit să deţină 6 funcţii simultan
amp;#8220;Cea mai proastă noapte” Momente teribile pentru Gabi Tamaş şi Dan Alexa în Filipine: amp;#8220;Psihic, m-a terminat”
amp;#8220;Cea mai proastă noapte” Momente teribile pentru Gabi Tamaş şi Dan Alexa în Filipine: amp;#8220;Psihic, m-a terminat”
amp;#8220;Cea mai proastă noapte” Momente teribile pentru Gabi Tamaş şi Dan Alexa în Filipine: amp;#8220;Psihic, m-a terminat”
Medalia a fost roșie! Prima echipă eliminată de la Asia Express – Drumul Eroilor, după o singură etapă
Medalia a fost roșie! Prima echipă eliminată de la Asia Express – Drumul Eroilor, după o singură etapă
Medalia a fost roșie! Prima echipă eliminată de la Asia Express – Drumul Eroilor, după o singură etapă
Kerem Bürsin revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Kerem Bürsin revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Kerem Bürsin revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Samsung lansează S25 FE. Ce preț are noul smartphone
Samsung lansează S25 FE. Ce preț are noul smartphone
Samsung lansează S25 FE. Ce preț are noul smartphone
Salată de somon cu ceapă marinată și crutoane
Salată de somon cu ceapă marinată și crutoane
Salată de somon cu ceapă marinată și crutoane
Copilului nu-i pasă de consecințe. Ce este de făcut în acest caz
Copilului nu-i pasă de consecințe. Ce este de făcut în acest caz
Copilului nu-i pasă de consecințe. Ce este de făcut în acest caz
Feli și-a anulat toate concertele, după ce a ajuns pe masa de operație: Mă durea foarte, foarte tare
Feli și-a anulat toate concertele, după ce a ajuns pe masa de operație: „Mă durea foarte, foarte tare”
Feli și-a anulat toate concertele, după ce a ajuns pe masa de operație: „Mă durea foarte, foarte tare”
Beneficiile consumului de piper negru. Ce se întâmplă dacă îl consumi
Beneficiile consumului de piper negru. Ce se întâmplă dacă îl consumi
Beneficiile consumului de piper negru. Ce se întâmplă dacă îl consumi
fresh
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă

Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă

Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă

Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră

Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră

Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb

Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb

Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă

Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă

Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă

Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
închide