Roșii umplute cu brânză. 5 rețete pentru toate gusturile

Când nu ai idee ce să mai gătești pentru micul-dejun, pentru gustare sau aperitive, poți încerca să faci roșii umplute. Ingredientul principal al umpluturii este brânza, însă sortimentul acesteia și condimentele sunt cele care fac diferența.

roșii umplute cu brânză pe o farfurie
Galerie foto

Galerie foto

Roșiile umplute cu brânză se pot face cu orice soi de tomate / Shutterstock

Poți face roșii umplute cu brânză atât proaspete, cât și la cuptor. Pot fi folosite orice soi de roșii, dar este de preferat să fie cât mai bine coapte, fără să fie moi, cu pulpă cărnoasă și zemoasă. Din pulpa pe care o scoți din roșii, pentru a face loc unei alte umpluturi, poți prepara un sos delicios, le poți folosi la paste, ciorbe sau tocănițe.

Iată 5 rețete de roșii umplute cu brânză pe care să le încerci când ai poftă de un preparat mai deosebit, dar ușor de preparat.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Roșii umplute cu brânză la cuptor

Cel mai bine este să folosești roșii foarte bine coapte, pentru că pulpa lor este mai zemoasă și mult mai aromată.

Roșiile umplute cu brânză la cuptor sunt gata în 15 minute / Shutterstock

Ingrediente

  • 4 roșii mari și coapte
  • 150 g brânza feta
  • 1 ceapă mică
  • 2 fire de pătrunjel
  • 50 g pesmet.

Mod de preparare

Cuptorul se preîncălzește la 170°C. Roșiile se spală bine și se taie capacul de sus. Cu o linguriță mică, se scot cu grijă sâmburii și pulpa roșiei și se pun în vase separate.

Pulpa se taie bucăți mici și se amestecă cu brânza feta mărunțită, ceapa tocată mărunt, pătrunjelul tocat mărunt și pesmetul. Se amestecă bine și apoi compoziția se pune compoziția înăuntrul roșiilor. Se presară puțin pesmet deasupra.

Roșii umplute cu brânză și usturoi

Dacă vrei ca roșiile tale umplute cu brânză să aibă mai mult parfum și să fie și puțin picante, usturoiul este cel mai potrivit ingrediente. Descoperă și câteva trucuri pentru curățarea usturoiului, care vor face gătitul mult mai ușor.

Usturoiul aduce o aromă deosebită roșiilor / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 roșie mare (recomandarea noastră este să folosești soiul ”inimă de bou”)
  • 70 g brânză răzuită
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 lingură de maioneză
  • 1 praz de sare
  • pătrunjel proaspăt tocat.

Mod de preparare

Se amestecă brânza cu usturoiul și maioneza până se omogenizează. Se asezonează cu sare, dacă este necesar. Se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.

Se taie capacul roșiilor, se scoate o parte din pulpă și se amestecă cu brânza. Amestecul de brânză se pune în interiorul roșiei.

Roșii umplute cu brânză și ouă

Roșiile umplute cu brânză și ouă se combină perfect cu orice fel de preparat din cartofi, cu o salată verde, cu cașcaval pane.

Pentru un plus de aromă poți adăuga și câteva frunze de busuioc / Shutterstock

Ingrediente

  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 8 roșii
  • 4 ouă
  • 100 g cașcaval rasă 
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • 40 g pesmet
  • sare
  • 1 ardei proaspăt tocat mărunt
  • ceapă verde tocată mărunt.

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C. Se unge o tavă de copt cu ulei de măsline. Se spală roșiile și li se taie un capac. Se scot semințele. 

Se pun la distanță egală una de cealaltă în tava de copt. Se amestecă ouăle cu brânza, pătrunjelul și pesmetul și se condimentează cu sare și piper. Se toarnă amestecul de ouă în roșii, se presară puțin ulei și se coc la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Se pun la loc capacele de roșii cu 5 minute înainte de a le scoate din cuptor. Se servesc cu ceapă verde tocată deasupra.

Roșii cherry umplute cu brânză

Roșiile cherry umplute cu brânză sunt un mod mai interesant de a servi două ingrediente simple și gustoase.

Poți să adaugi și puțin pătrunjel tocat deasupra roșiilor cherry umplute cu brânză / Shutterstock

Ingrediente

  • 300 g roșii cherry
  • 100 g brânză feta mărunțită
  • 1 ceapă roșie tocată mărunt
  • 100 ml ulei de măsline
  • 50 ml oțet de vin roșu
  • 1 lingură de oregano uscat
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Se taie o felie subțire de pe vârful fiecărei roșii. Se scoate pulpa și se aruncă sau se păstrează pentru alte preparate. Se răstoarnă roșiile pe prosoape de hârtie pentru a se scurge. Se amestecă brânza cu ceapa, iar compoziția se pune pune în roșii.

Într-un castron mic, se amestecă uleiul, oțetul, oregano, sarea și piperul. Apoi, se pune peste roșii. Se dau la frigider pentru 30 de minute sau până când sunt gata de servire.

Roșii umplute cu brânză feta

Dacă îți place combinația de roșii și brânză atunci trebuie să încerci acest preparat. Se face foarte ușor și arată mult mai apetisant decât dacă ai pune pe o farfurie câteva felii de roșii și cubulețe de brânză feta.

Roșiile umplute cu feta au un gust foarte proaspăt și răcoritor / Shutterstock

Ingrediente

  • 6 roșii bine coapte
  • 300 g cremă de brânză moale
  • 70 g brânză feta mărunțită
  • 50 g smântână
  • 1 ceapa verde, tocată mărunt
  • 3/4 linguriță de suc de lămâie
  • 1 praf de oregano uscat
  • piper măcinat grosier.

Mod de preparare

Se taie o felie subțire de pe vârful fiecărei roșii. Se scoate pulpa și se păstrează pentru alte feluri de mâncare. Se răstoarnă roșiile pe prosoape de hârtie pentru a se scurge.

Într-un castron, se mixează crema de brânză, brânza feta, smântâna, ceapa, sucul de lămâie și oregano până se omogenizează. Se pune amestecul cu o lingură în roșii. Se presară cu piper. Se dau la rece până la servire.

Citește și
CELE MAI CITITE
Porții de ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață pe o farfurie albă, alături de boluri cu condimente, cuțit și furculiță
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate pe un platou alb
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Cornulețe fragede cu vanilie și migdale măcinate. Rețetă pentru sărbătorile de iarnă
Prăjiturele sub formă de căciuli rusești, cu ciocolată și cocos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Căciuli rusești. Desert de iarnă simplu, aromat și spectaculos
Cozonac cu umplutură mixtă, decorat cu fulgi de migdale
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Fursecuri boabe de cafea într-un bol și pe un tocător, alături de un bol cu boabe de cafea și o ceașcă cu cafea
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
brânza stracciatella pusă într-un bol de lemn
Brânza stracciatella. Ce este și cum te poți bucura de gustul ei special
Brânza stracciatella. Ce este și cum te poți bucura de gustul ei special
sandviciurile calde cu brânză puse pe un tocător de lemn
Cum poți face din sandviciurile calde cu brânză o delicatesă. 6 sfaturi ușor de pus în practică
Cum poți face din sandviciurile calde cu brânză o delicatesă. 6 sfaturi ușor de pus în practică
Cea mai sănătoasă brânză pusă pe un blat de lemn
Cea mai sănătoasă brânză. Nu are multe grăsimi și nici sare în cantitate mare
Cea mai sănătoasă brânză. Nu are multe grăsimi și nici sare în cantitate mare
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
turtă dulce în coșuleț
07:47
Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește Rețeta de turtă dulce de la Martha Stewart. Ce ingrediente folosește
cele 5 sosuri mamă
07:40
Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești Cele cinci sosuri-mamă pe care trebuie să le cunoști. Ele stau la baza bucătăriei franțuzești
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci secționat, alături de un ceainic și o ceașcă
05:19
Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor Cozonac cu umplutură de ciocolată și nuci. Desertul sărbătorilor cu miros cuceritor
câte zile se ține orezul în frigider
15 decembrie, 06:57
Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
cerviche, tartar și carpaccio
15 decembrie, 06:56
Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă Cerviche, tartar și carpaccio. Rețetele celor mai sofisticate preparate din carne crudă
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie
15 decembrie, 05:48
Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect
Manakish cu za'atar
14 decembrie, 06:55
Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină
Carne de curcan
14 decembrie, 05:57
Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Cele mai bune metode de udare a orhideelor, conform experților în grădinărit
Un gălăţean s-a certat cu chirurgul după ce ChatGPT i-a spus că operaţia a durat prea mult
Un gălăţean s-a certat cu chirurgul după ce ChatGPT i-a spus că operaţia a durat prea mult
Un gălăţean s-a certat cu chirurgul după ce ChatGPT i-a spus că operaţia a durat prea mult
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Afacerea de 3.500.000 de euro a lui Alex Piţurcă cu care a dat lovitura. Nu mai duce grija banilor
Survivor începe din 9 ianuarie pe Antena 1 și în AntenaPLAY! Cine sunt concurenții din echipa Faimoșilor
Survivor începe din 9 ianuarie pe Antena 1 și în AntenaPLAY! Cine sunt concurenții din echipa Faimoșilor
Survivor începe din 9 ianuarie pe Antena 1 și în AntenaPLAY! Cine sunt concurenții din echipa Faimoșilor
Hazar Ergüçlü publică noi fotografii cu partenerul Efe Celik. Cei doi continuă să formeze un cuplu
Hazar Ergüçlü publică noi fotografii cu partenerul Efe Celik. Cei doi continuă să formeze un cuplu
Hazar Ergüçlü publică noi fotografii cu partenerul Efe Celik. Cei doi continuă să formeze un cuplu
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
The Game Awards 2025. Ce titlu a luat premiul pentru Cel mai bun joc al anului
Ruladă de porc cu fructe uscate
Ruladă de porc cu fructe uscate
Ruladă de porc cu fructe uscate
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Testul oglinzii la bebeluși. Ce înseamnă și când ar trebui să îl faci
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
Cum arde corpul tău grăsimea. Ce trebuie să știi pentru a slăbi eficient
fresh
De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

De ce nu este suficient să speli cartofii cu apă. Sfaturi practice pentru îndepărtarea pesticidelor

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

Cum condimentezi carnea de curcan pentru a fi suculentă și gustoasă

Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină

Manakish cu za'atar. Lipii aromate din bucătăria levantină

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Cotlete de porc cu usturoi la tigaie, fragede, suculente și rumenite perfect

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider

Ai gătit prea mult orez? Iată câte zile îl poți păstra în frigider
închide