Roșii umplute cu brânză. 5 rețete pentru toate gusturile

Când nu ai idee ce să mai gătești pentru micul-dejun, pentru gustare sau aperitive, poți încerca să faci roșii umplute. Ingredientul principal al umpluturii este brânza, însă sortimentul acesteia și condimentele sunt cele care fac diferența.

roșii umplute cu brânză pe o farfurie
Galerie foto

Galerie foto

Roșiile umplute cu brânză se pot face cu orice soi de tomate / Shutterstock

Poți face roșii umplute cu brânză atât proaspete, cât și la cuptor. Pot fi folosite orice soi de roșii, dar este de preferat să fie cât mai bine coapte, fără să fie moi, cu pulpă cărnoasă și zemoasă. Din pulpa pe care o scoți din roșii, pentru a face loc unei alte umpluturi, poți prepara un sos delicios, le poți folosi la paste, ciorbe sau tocănițe.

Iată 5 rețete de roșii umplute cu brânză pe care să le încerci când ai poftă de un preparat mai deosebit, dar ușor de preparat.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Roșii umplute cu brânză la cuptor

Cel mai bine este să folosești roșii foarte bine coapte, pentru că pulpa lor este mai zemoasă și mult mai aromată.

Roșiile umplute cu brânză la cuptor sunt gata în 15 minute / Shutterstock

Ingrediente

  • 4 roșii mari și coapte
  • 150 g brânza feta
  • 1 ceapă mică
  • 2 fire de pătrunjel
  • 50 g pesmet.

Mod de preparare

Cuptorul se preîncălzește la 170°C. Roșiile se spală bine și se taie capacul de sus. Cu o linguriță mică, se scot cu grijă sâmburii și pulpa roșiei și se pun în vase separate.

Pulpa se taie bucăți mici și se amestecă cu brânza feta mărunțită, ceapa tocată mărunt, pătrunjelul tocat mărunt și pesmetul. Se amestecă bine și apoi compoziția se pune compoziția înăuntrul roșiilor. Se presară puțin pesmet deasupra.

Roșii umplute cu brânză și usturoi

Dacă vrei ca roșiile tale umplute cu brânză să aibă mai mult parfum și să fie și puțin picante, usturoiul este cel mai potrivit ingrediente. Descoperă și câteva trucuri pentru curățarea usturoiului, care vor face gătitul mult mai ușor.

Usturoiul aduce o aromă deosebită roșiilor / Shutterstock

Ingrediente

  • 1 roșie mare (recomandarea noastră este să folosești soiul ”inimă de bou”)
  • 70 g brânză răzuită
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 lingură de maioneză
  • 1 praz de sare
  • pătrunjel proaspăt tocat.

Mod de preparare

Se amestecă brânza cu usturoiul și maioneza până se omogenizează. Se asezonează cu sare, dacă este necesar. Se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.

Se taie capacul roșiilor, se scoate o parte din pulpă și se amestecă cu brânza. Amestecul de brânză se pune în interiorul roșiei.

Roșii umplute cu brânză și ouă

Roșiile umplute cu brânză și ouă se combină perfect cu orice fel de preparat din cartofi, cu o salată verde, cu cașcaval pane.

Pentru un plus de aromă poți adăuga și câteva frunze de busuioc / Shutterstock

Ingrediente

  • 4 linguri de ulei de măsline
  • 8 roșii
  • 4 ouă
  • 100 g cașcaval rasă 
  • pătrunjel proaspăt tocat
  • 40 g pesmet
  • sare
  • 1 ardei proaspăt tocat mărunt
  • ceapă verde tocată mărunt.

Mod de preparare

Se preîncălzește cuptorul la 200°C. Se unge o tavă de copt cu ulei de măsline. Se spală roșiile și li se taie un capac. Se scot semințele. 

Se pun la distanță egală una de cealaltă în tava de copt. Se amestecă ouăle cu brânza, pătrunjelul și pesmetul și se condimentează cu sare și piper. Se toarnă amestecul de ouă în roșii, se presară puțin ulei și se coc la cuptor pentru aproximativ 20 de minute. Se pun la loc capacele de roșii cu 5 minute înainte de a le scoate din cuptor. Se servesc cu ceapă verde tocată deasupra.

Roșii cherry umplute cu brânză

Roșiile cherry umplute cu brânză sunt un mod mai interesant de a servi două ingrediente simple și gustoase.

Poți să adaugi și puțin pătrunjel tocat deasupra roșiilor cherry umplute cu brânză / Shutterstock

Ingrediente

  • 300 g roșii cherry
  • 100 g brânză feta mărunțită
  • 1 ceapă roșie tocată mărunt
  • 100 ml ulei de măsline
  • 50 ml oțet de vin roșu
  • 1 lingură de oregano uscat
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Se taie o felie subțire de pe vârful fiecărei roșii. Se scoate pulpa și se aruncă sau se păstrează pentru alte preparate. Se răstoarnă roșiile pe prosoape de hârtie pentru a se scurge. Se amestecă brânza cu ceapa, iar compoziția se pune pune în roșii.

Într-un castron mic, se amestecă uleiul, oțetul, oregano, sarea și piperul. Apoi, se pune peste roșii. Se dau la frigider pentru 30 de minute sau până când sunt gata de servire.

Roșii umplute cu brânză feta

Dacă îți place combinația de roșii și brânză atunci trebuie să încerci acest preparat. Se face foarte ușor și arată mult mai apetisant decât dacă ai pune pe o farfurie câteva felii de roșii și cubulețe de brânză feta.

Roșiile umplute cu feta au un gust foarte proaspăt și răcoritor / Shutterstock

Ingrediente

  • 6 roșii bine coapte
  • 300 g cremă de brânză moale
  • 70 g brânză feta mărunțită
  • 50 g smântână
  • 1 ceapa verde, tocată mărunt
  • 3/4 linguriță de suc de lămâie
  • 1 praf de oregano uscat
  • piper măcinat grosier.

Mod de preparare

Se taie o felie subțire de pe vârful fiecărei roșii. Se scoate pulpa și se păstrează pentru alte feluri de mâncare. Se răstoarnă roșiile pe prosoape de hârtie pentru a se scurge.

Într-un castron, se mixează crema de brânză, brânza feta, smântâna, ceapa, sucul de lămâie și oregano până se omogenizează. Se pune amestecul cu o lingură în roșii. Se presară cu piper. Se dau la rece până la servire.

Citește și
CELE MAI CITITE
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure, porționat pe un platou, alături de pere proaspete
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Porție de cheesecake cu pere caramelizate pe o spatulă de tort
Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant
Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu în bol rustic
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan în două farfurii
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină
Paste cremoase cu ciuperci, nuci și parmezan, pentru prânz sau cină
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
brânza stracciatella pusă într-un bol de lemn
Brânza stracciatella. Ce este și cum te poți bucura de gustul ei special
Brânza stracciatella. Ce este și cum te poți bucura de gustul ei special
sandviciurile calde cu brânză puse pe un tocător de lemn
Cum poți face din sandviciurile calde cu brânză o delicatesă. 6 sfaturi ușor de pus în practică
Cum poți face din sandviciurile calde cu brânză o delicatesă. 6 sfaturi ușor de pus în practică
Cea mai sănătoasă brânză pusă pe un blat de lemn
Cea mai sănătoasă brânză. Nu are multe grăsimi și nici sare în cantitate mare
Cea mai sănătoasă brânză. Nu are multe grăsimi și nici sare în cantitate mare
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Brioșe cu mere, nuci și scorțișoară, alături de o ceașcă cu ceai
06:23
Brioșe cu mere răzuite, nuci și scorțișoară. Un desert gustos și aromat Brioșe cu mere răzuite, nuci și scorțișoară. Un desert gustos și aromat
Orez cremos cu ciuperci și cimbru proaspăt pe o farfurie albă
05:03
Orez cremos cu ciuperci și cimbru proaspăt, pentru o cină elegantă Orez cremos cu ciuperci și cimbru proaspăt, pentru o cină elegantă
Salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide în două boluri, unul cu lingură de lemn, alături de alte boluri cu ingrediente
17 septembrie, 06:22
Salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide Salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide
Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice
17 septembrie, 05:21
Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice. Un tablou de toamnă pe farfurie Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice. Un tablou de toamnă pe farfurie
Tartă rustică cu pere și cremă de migdale, decorată cu frunze de mentă
16 septembrie, 05:33
Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant
Cheesecake cu mere și sos caramel sărat porționat pe platou și o porție pe o spatulă
16 septembrie, 05:32
Cheesecake cu mere și sos caramel sărat. Un desert aromat cu gust bogat Cheesecake cu mere și sos caramel sărat. Un desert aromat cu gust bogat
Pui tandoori
15 septembrie, 06:21
Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă Pui tandoori, celebrul preparat indian. Cum îl poți prepara la tine acasă
ouă turcești
15 septembrie, 05:09
Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie Rețetă de ouă turcești. Cum se prepară și de ce condimente ai nevoie
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ora de iarnă 2025. Când se dau ceasurile înapoi cu o oră
Ora de iarnă 2025. Când se dau ceasurile înapoi cu o oră
Ora de iarnă 2025. Când se dau ceasurile înapoi cu o oră
Imagini exclusive din interiorul Catedralei Mântuirii Neamului, cu o lună înainte de deschidere
Imagini exclusive din interiorul Catedralei Mântuirii Neamului, cu o lună înainte de deschidere
Imagini exclusive din interiorul Catedralei Mântuirii Neamului, cu o lună înainte de deschidere
Ce avere are acum milionarul român care merge cu metroul şi care în trecut repara televizoare
Ce avere are acum milionarul român care merge cu metroul şi care în trecut repara televizoare
Ce avere are acum milionarul român care merge cu metroul şi care în trecut repara televizoare
Cum a aflat fiica cea mare a Andreei Antonescu că mama ei a pozat în Playboy: Avea 2 ani. Reacția surprinzătoare a micuței
Cum a aflat fiica cea mare a Andreei Antonescu că mama ei a pozat în Playboy: „Avea 2 ani”. Reacția surprinzătoare a micuței
Cum a aflat fiica cea mare a Andreei Antonescu că mama ei a pozat în Playboy: „Avea 2 ani”. Reacția surprinzătoare a micuței
Alina Boz a trecut de la actorie la regie de filme și seriale. Care este următorul pas în viața personală a vedetei
Alina Boz a trecut de la actorie la regie de filme și seriale. Care este următorul pas în viața personală a vedetei
Alina Boz a trecut de la actorie la regie de filme și seriale. Care este următorul pas în viața personală a vedetei
4 trucuri ChatGPT ascunse pe varianta mobilă. Ce poți face pe telefon
4 trucuri ChatGPT ascunse pe varianta mobilă. Ce poți face pe telefon
4 trucuri ChatGPT ascunse pe varianta mobilă. Ce poți face pe telefon
Tartă cu vinete, roșii și feta, în foi de plăcintă
Tartă cu vinete, roșii și feta, în foi de plăcintă
Tartă cu vinete, roșii și feta, în foi de plăcintă
O voce interioară“ pozitivă în perioada sarcinii. De ce te ajută acest lucru
O „voce interioară“ pozitivă în perioada sarcinii. De ce te ajută acest lucru
O „voce interioară“ pozitivă în perioada sarcinii. De ce te ajută acest lucru
Akon a fost părăsit de soție cu doar patru zile înainte de aniversarea a 29 de ani de căsnicie. Motivul invocate de Tomeka Thiam
Akon a fost părăsit de soție cu doar patru zile înainte de aniversarea a 29 de ani de căsnicie. Motivul invocate de Tomeka Thiam
Akon a fost părăsit de soție cu doar patru zile înainte de aniversarea a 29 de ani de căsnicie. Motivul invocate de Tomeka Thiam
Diferențele dintre dermatita seboreică și psoriazisul scalpului. Cum le poți deosebi
Diferențele dintre dermatita seboreică și psoriazisul scalpului. Cum le poți deosebi
Diferențele dintre dermatita seboreică și psoriazisul scalpului. Cum le poți deosebi
fresh
Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant

Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant

Tartă rustică cu pere și cremă de migdale. Un desert simplu și elegant

Cheesecake cu mere și sos caramel sărat. Un desert aromat cu gust bogat

Cheesecake cu mere și sos caramel sărat. Un desert aromat cu gust bogat

Salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide

Salată caldă de linte cu mere, îmbogățită cu nuci și stafide

Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice. Un tablou de toamnă pe farfurie

Pui la cuptor cu pere și ierburi aromatice. Un tablou de toamnă pe farfurie

Brioșe cu mere răzuite, nuci și scorțișoară. Un desert gustos și aromat

Brioșe cu mere răzuite, nuci și scorțișoară. Un desert gustos și aromat
închide