Cuburi aperitiv cu spanac, brânză și ciuperci

timpul de preparare
Timp de gătire: 30 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Dacă nu mai știi ce să pregătești pentru un platou cu aperitive, îți oferim o rețetă interesantă de cuburi aperitiv cu spanac, brânză și ciuperci.

Trei cuburi aperitiv cu spanac, brânză și ciuperci pe un platou alb
Galerie foto

Galerie foto

Pentru un plus de fermitate, în crema de brânză se adaugă și gelatină / Rețetefeldefel.ro

Combinația de spanac cu brânză este una foarte des folosită în rețetele de aperitive. Iar ciupercile adăugate aduc un plus de aspect și de gust delicios, dar și de consistență. Poți folosi ciuperci proaspete pe care le prepari cu usturoi la tigaie. Însă, pentru a economisi din timpul de preparare, sunt ideale ciupercile din conservă.

Citește și

Pentru straturile de brânză, poți folosi un amestec de brânză sărată cu o brânză cremoasă și smântână. Iar dacă dorești și un plus de culoare în compoziție, poți adăuga puțină boia de ardei, dulce sau iute. Descoperă aici o rețetă de ruladă de spanac cu cremă de brânză, colorată cu boia de ardei. Mai jos, descoperă lista de ingrediente și modul de preparare pentru rețeta cuburilor aperitiv.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor pentru straturile cu spanac. Acestea sunt formate din blaturi de aluat coapte în cuptor. Poți opta pentru spanac proaspăt pe care îl opărești în apă cu sare. Dar poți opta și pentru varianta de spanac congelat. În timp ce foile cu spanac se coc la cuptor, pregătești compoziția de brânză cu ciuperci.

Cum prepari foile pentru cuburi aperitiv cu spanac

Pentru a pregăti compoziția blaturilor cu spanac, mai întâi  lasă spanacul la decongelat, apoi transformă-l în piure cu ajutorul blenderului. Separă gălbenușurile de albușuri, așa cum procedezi și pentru blaturile de prăjituri. Presară sare peste albușuri și mixează-l până când devin cristaline.

Gălbenușurile amestecă-le cu uleiul, doar până se omogenizează amestecul. Apoi adaugă piureul de spanac, smântâna și făina amestecată cu praful de copt. La final, încorporează și bezeaua de albușuri, adăugată treptat.

Pune hârtie de copt într-o tavă cu dimensiunile aproximative de 32×35 cm sau de 28×40 cm. Întinde compoziția cu spanac în tavă și niveleaz-o uniform. Pune tava în cuptor și coace blatul pentru 20-25 de minute la 170-180 de grade Celsius. Lasă compoziția să se răcească în tavă, apoi secționeaz-o în trei părți egale, pe lățime.

Descoperă și o rețetă de coșulețe aperitiv din foietaj, umplute cu diferite ingrediente.

Cum prepari compoziția de brânză cu ciuperci

Pune gelatina la hidratat în 30-40 ml de apă. Apoi dilueaz-o pe baie de aburi.

Pune crema de brânză într-un bol și adaugă peste aceasta brânza sărată sfărâmată, smântâna și mărarul tocat mărunt. Amestecă foarte bine aceste ingrediente, apoi adaugă câte puți din gelatină și amestecă intens. Omogenizează din nou compoziția de brânză cu gelatina diluată apoi adaugă ciupercile bine scurse din conservă și tocate mai mărunt.

Întinde crema de brânză cu ciuperci între foile de aluat cu spanac.

Pune o folie de prospețime peste aperitiv și lasă-l la rece pentru câteva ore. Apoi îl poți porționa în cuburi. Așază delicioasele cuburi aperitiv cu spanac pe platouri, alături de alte aperitive colorate și gustoase. Și pentru a avea mai multe astfel de aperitive pe un platou, îți oferim și o rețetă de budincă aperitiv cu șuncă și ardei.

Citește și
Două cuburi aperitiv cu spanac, brânză și ciuperci
Galerie foto

Galerie foto

Trei cuburi aperitiv cu spanac, brânză și ciuperci pe un platou alb
Aperitiv din spanac cu brânzeturi și ciuperci împachetat în folie de prospețime
Pasul de formare a aperitivului din foi cu spanac și cremă de brânză cu ciuperci
+1
CELE MAI CITITE
Porții de turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Turtă dulce la tavă cu gem și glazură de ciocolată. Prăjitura iernilor de altădată
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt pe un tocător de lemn rotund și două cutii de cadouri
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
Prăjitură de iarnă cu mandarine sau portocale și blat pufos cu iaurt
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă pe un suport rustic din lemn
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste
Cupcakes de Crăciun cu brăduț din cremă. Desert festiv cu farmec de poveste
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat pe un platou alb de lemn
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive
Choux-uri aperitiv cu avocado și somon afumat. Eleganță simplă pentru mese festive
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor în bol alb , trei căpățâni de usturoi și un bol cu condimente
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor
Carne fragedă de porc cu ananas, în sos dulce-acrișor
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
aperitive pentru masa de Revelion
Cele mai bune aperitive pentru masa de Revelion. Idei și rețete pentru meniul de petrecere
Cele mai bune aperitive pentru masa de Revelion. Idei și rețete pentru meniul de petrecere
Mai multe aperitive de vară pe o masă gri
Rețete de aperitive de vară. Cum poți să-ți impresionezi oaspeții
Rețete de aperitive de vară. Cum poți să-ți impresionezi oaspeții
Aperitive de post pe o masă gri
Aperitive de post. 10 idei din care să te inspiri când ai musafiri
Aperitive de post. 10 idei din care să te inspiri când ai musafiri
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao porționat într-o tavă de lemn
05:57
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao
cele mai bune sarmale
05:28
Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț pe un platou
05:07
Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț Pandișpan pufos cu cacao, decorat festiv cu formă de brăduț
cârnați de porc de casă
23 decembrie, 05:27
Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională
fursecuri pentru Crăciun
23 decembrie, 05:22
6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv 6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv
Turtă dulce rețeta bunicii
23 decembrie, 05:05
Turtă dulce, după rețeta bunicii. Desertul delicios pe care merită să-l încerci Turtă dulce, după rețeta bunicii. Desertul delicios pe care merită să-l încerci
cozonac de casă
22 decembrie, 06:51
Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu
Cât se ţine carnea de vită la cuptor
22 decembrie, 05:26
Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Cum să depozitezi șoriciul de porc pentru a rămâne proaspăt și gustos. Trucul folosit de gospodine
Cum să depozitezi șoriciul de porc pentru a rămâne proaspăt și gustos. Trucul folosit de gospodine
Cum să depozitezi șoriciul de porc pentru a rămâne proaspăt și gustos. Trucul folosit de gospodine
Tragedie în Ajun. Femeia moartă în tragedia din Lunca Corbului urcase în maşină la ocazie şi mergea la muncă
Tragedie în Ajun. Femeia moartă în tragedia din Lunca Corbului urcase în maşină la ocazie şi mergea la muncă
Tragedie în Ajun. Femeia moartă în tragedia din Lunca Corbului urcase în maşină la ocazie şi mergea la muncă
Afacerea surpriză cu care Cristi Borcea vrea să dea lovitura în 2026. În ce a putut să investească
Afacerea surpriză cu care Cristi Borcea vrea să dea lovitura în 2026. În ce a putut să investească
Afacerea surpriză cu care Cristi Borcea vrea să dea lovitura în 2026. În ce a putut să investească
Fanii Chefi la cuțite au descoperit cu surpriză cine este soțul Sorinei. Din ce proiect televizat a făcut parte Nobo
Fanii Chefi la cuțite au descoperit cu surpriză cine este soțul Sorinei. Din ce proiect televizat a făcut parte Nobo
Fanii Chefi la cuțite au descoperit cu surpriză cine este soțul Sorinei. Din ce proiect televizat a făcut parte Nobo
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. Îmi amintește despre iubirile imposibile
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Demet Özdemir vorbește despre cel mai recent rol al său. „Îmi amintește despre iubirile imposibile”
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Jocul Anului Clair Obscur: Expedition 33 a fost descalificat de la Indie Game Awards. De ce i-au fost retrase premiile câștigate
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Chec de turtă dulce cu ciocolată
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Copilul stă prea mult pe telefon sau tabletă? Ce e de făcut
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
Cele mai proaste obiceiuri pentru creierul tău, conform experților Harvard
fresh
Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu

Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu

Trucuri pentru cei mai buni cozonaci de casă. Ingredientele care îi fac să fie un adevărat deliciu

Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă

Cât se ţine carnea de vită la cuptor. Trucuri ca să iasă fragedă şi gustoasă

Rețeta de piept de rață cu portocale. Cum se prepara acasă

Rețeta de piept de rață cu portocale. Cum se prepara acasă

6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv

6 rețete de fursecuri pentru Crăciun. Dulciuri delicioase pentru meniul festiv

Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională

Cum faci cei mai buni cârnați de porc de casă. Rețeta tradițională
închide