Salată de fructe specială. Propunerea Roxanei Blenche pentru un desert spectaculos

Salata de fructe este în general un amestec de mai multe fructe, cu texturi și arome diferite, care se pot asezona cu diferite topping-uri sau sosuri dulci. Și pentru că a venit primăvara, îți propunem în continuare o salată de fructe specială, propunerea Roxanei Blenche pentru un desert spectaculos.

Publicat: 17 iulie 2022, 18:27 / Actualizat: 22 iulie 2022, 13:07
Salată de fructe specială, așezată într-un bol transparent.
Pentru această rețetă este important să ai în vedere următorul aspect: lama cuțitului trebuie să taie cât mai aproape de fibra fructului / Shutterstock

Dacă te întrebi ce poate face o salată de fructe să fie specială, răspunsul vine tot de la Chef Roxana Blenche. Aceasta este rețeta care a ajutat-o să meargă mai departe în competiția Chefi la Cuțite și care are în compoziție busuioc și alte arome deosebite, dar fresh în același timp.

Salată de fructe specială

Pentru salata de fructe specială ai nevoie de banane, avocado, kiwi, portocale, pepene galben, căpșuni, busuioc fresh, zmeură și mure proaspete. În cazul în care îți plac deserturile cu fructe, îți propunem să încerci și o rețetă delicioasă de prăjitură pufoasă cu căpșuni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mai ai nevoie de un cuțit și un tocător și te poți apuca de treabă. Poți începe cu portocalele pentru că au nevoie să fie curățate de coajă. Tăietura este una specială, lama cuțitului trebuie să taie cât mai aproape de fibra fructului. Sunt suficienți 5 segmenți de portocală. Și la kiwi se procedează la fel pentru curățarea cojii, dar cu aplicarea tehnicii brunoise. Aceasta presupune tăierea fructului în cubulețe de dimensiuni egale, 2 mm x 2 mm.

În continuare poți tăia pepenele galben. Curățarea se face ca și la celelate fructe. Pentru îndepărtarea semințelor ai nevoie de o lingură care te va ajuta să scoți tot interiorul. Tot tehnica brunoiase se aplică și în cazul pepenelui.

Tehnici care te vor ajuta să ai un plating deosebit

La banană, Chef Roxana Blenche a aplicat două tehnici. O parte din fruct a fost tăiat cu ajutrul tehnicii brunoise, iar cealaltă parte se taie în formă de cruce.

Mai apoi poți tăia avocado. Ai grijă ca acesta să fie copt atunci când îl alegi din galantarele magazinelor. Tehnica brunoise s-a aplicat și în cazul lui. La fel poți proceda și cu căpșunile.

Următorul pas este să pui toate fructele tăiate brunoise într-un bol. Acestea se amestecă foarte bine și după ce ai tocat fin busuiocul, îl poți pune și pe el în bolul cu fructe.

Chef Roxana Blenche a organizat plating-ul pentru această salată de fructe specială cu ajutorul tehnicii chenel. Ea se realizează ușor, cu ajutorul a două linguri. Teoretic chenelul are trei laturi și se poate folosi și la piureuri sau ale compoziții dense și consistente. Dacă te pasionează procesul de decorare a preparatelor în farfurie, descoperă și câteva tehnici de aranjare a piureurilor.

Mai apoi, fructele precum segmenții de portocală, zmeura și murele se aranjează printre cele trei cheneluri. Totul se decorază cu busuioc proaspăt și flori comestibile. Siropul de fructe nu are cum să lipsească de lângă acest desert spectaculos. El se combină perfect cu apă minerală și mentă proaspătă.

CELE MAI CITITE
Pui cu legume în stil asiatic la wok
Pui cu legume în stil asiatic. Rețetă preparată la wok
Pui cu legume în stil asiatic. Rețetă preparată la wok
Trei burgeri de sfeclă roșie cu orez într-un bol cu salată
Burgeri de sfeclă roșie cu orez. Fragezi, colorați și plini de savoare vegetală
Burgeri de sfeclă roșie cu orez. Fragezi, colorați și plini de savoare vegetală
Salată de năut cu legume sotate în farfurie neagră cu furculiță
Salată de năut cu legume sotate. O rețetă care vorbește despre bucuria de a mânca sănătos
Salată de năut cu legume sotate. O rețetă care vorbește despre bucuria de a mânca sănătos
carne de porc și condimente
Cele mai bune condimente pentru carnea de porc. Cu ce să o aromatizezi ca să aibă gust ca la restaurant
Cele mai bune condimente pentru carnea de porc. Cu ce să o aromatizezi ca să aibă gust ca la restaurant
Plăcintă cu pui și legume cremoase porționată
Plăcintă cu pui și legume cremoase - Chicken Pot Pie
Plăcintă cu pui și legume cremoase - Chicken Pot Pie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
O bucată de mușchiuleț de porc cu legume și sos de muștar
Video
Mușchiuleț de porc cu sos de muștar și legume. Rețetă simplă de la Roxana Blenche
Mușchiuleț de porc cu sos de muștar și legume. Rețetă simplă de la Roxana Blenche
Un bucătar taie o ceapă folosind tehnici de tăiere a legumelor în bucătărie.
Video
Tehnici de tăiere a legumelor în bucătărie. Sfaturile oferite de Chef Roxana Blenche
Tehnici de tăiere a legumelor în bucătărie. Sfaturile oferite de Chef Roxana Blenche
Piept de pui în crustă de cașcaval cu sparanghel
Video
Piept de pui în crustă de cașcaval cu varză chinezească. Rețetă simplă și gustoasă
Piept de pui în crustă de cașcaval cu varză chinezească. Rețetă simplă și gustoasă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
06:58
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean în bol cu furculiță
05:48
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
langoși de post ca la mănăstire
05:01
Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele Rețetă de langoși de post ca la mănăstire. Cum o prepara măicuța Valentina de la Mănăstirea Piatra Fântânele
Gogoși înfuriate decorate cu puțin zahăr
18 noiembrie, 07:28
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
18 noiembrie, 06:59
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie
18 noiembrie, 05:01
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
chilli con carne
17 noiembrie, 10:30
Chilli con carne, rețeta cu gust intens ca în Texas Chilli con carne, rețeta cu gust intens ca în Texas
ouă turcești
17 noiembrie, 10:23
Ouă poșate cu iaurt și unt aromat. Rafinamentul micului dejun turcesc Ouă poșate cu iaurt și unt aromat. Rafinamentul micului dejun turcesc
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Ciorbă de burtă. Regina meselor de duminică, în familie
Ciorbă de burtă. Regina meselor de duminică, în familie
Ciorbă de burtă. Regina meselor de duminică, în familie
Câştigă 10.000 € pe lună şi lucrează doar 8 luni pe an. Amalie munceşte într-un domeniu dominat de bărbaţi
Câştigă 10.000 € pe lună şi lucrează doar 8 luni pe an. Amalie munceşte într-un domeniu dominat de bărbaţi
Câştigă 10.000 € pe lună şi lucrează doar 8 luni pe an. Amalie munceşte într-un domeniu dominat de bărbaţi
Afacerea în care Dan Petrescu a investit averea strânsă din fotbal. Cum a ajuns Bursucul la fel de bogat ca Hagi
Afacerea în care Dan Petrescu a investit averea strânsă din fotbal. Cum a ajuns "Bursucul" la fel de bogat ca Hagi
Afacerea în care Dan Petrescu a investit averea strânsă din fotbal. Cum a ajuns "Bursucul" la fel de bogat ca Hagi
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Hafsanur Sancaktutan urmează să devină mămică? Ce a declarat vedeta care formează un cuplu cu actorul Kubilay Aka
Hafsanur Sancaktutan urmează să devină mămică? Ce a declarat vedeta care formează un cuplu cu actorul Kubilay Aka
Hafsanur Sancaktutan urmează să devină mămică? Ce a declarat vedeta care formează un cuplu cu actorul Kubilay Aka
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Valve a anunțat noua consolă Steam Machine. Când va ajunge pe piață
Tocăniță de fasole mung cu legume
Tocăniță de fasole mung cu legume
Tocăniță de fasole mung cu legume
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Culoarea ochilor bebelușului: cum poți calcula ce nuanță a ochilor va avea micuțul tău
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Căderea părului la menopauză: care sunt cauzele și opțiunile de tratament
Căderea părului la menopauză: care sunt cauzele și opțiunile de tratament
Căderea părului la menopauză: care sunt cauzele și opțiunile de tratament
fresh
Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust

Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust

Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust

Chilli con carne, rețeta cu gust intens ca în Texas

Chilli con carne, rețeta cu gust intens ca în Texas

Ouă poșate cu iaurt și unt aromat. Rafinamentul micului dejun turcesc

Ouă poșate cu iaurt și unt aromat. Rafinamentul micului dejun turcesc

Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă

Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă

Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post

Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
închide