Piept de pui în crustă de cașcaval cu varză chinezească. Rețetă simplă și gustoasă
Piept de pui în crustă de cașcaval cu varză chinezească, o rețetă simplă și gustoasă pentru cei care vor să evite carnea de porc. Ai nevoie de piept de pui, diverse brânzeturi maturate, ulei de floarea soarelui, soia, unt, sparanghel și varză chinezească. Nimic mai simplu, nu-i așa?
Pentru a obține un gust deosebit ai nevoie de produse naturale și proaspete. Această rețetă este ideală și pentru pachetul de la birou. Poți pune mâncarea în caserolă și ea se va păstra foarte bine până la ora prânzului. Nu mai discutăm despre gust, acest piept de pui în crustă de cașcaval te va încânta de la prima degustare.
Ingrediente
Mod de preparare
După ce ai așezat pe blatul de lucru toate ingredintele, pornește cuptorul și setează temperatura la 200 de grade Celsius.
Cum gătești carnea de pui
Primul pas în realizarea acestei rețete este să feliezi pieptul de pui cât mai subțire. Mai apoi, acesta se pune pe hârtie de copt, într-o tavă și se condimentează cu sare și piper.
Peste acesta se presară brânzeturile din lista de ingrediente. Brânza maturată se dă pe răzătoarea cea mai fină. Chef Roxana Blenche a ales din categoria brânzeturilor maturate, brânză peleaga și brânză cacciota. E foarte important după ce ai pus brânzeturile peste pui să aplatizezi puțin cu mâinile.
Mai apoi pieptul de pui se pune în cuptor pentru 15-20 de minute.
Cum pregătești legumele
Următorul pas este să pui ulei de floarea soarelui într-o tigaie la foc mic.
Cât uleiul se încinge, poți toca varza chinezează. Folosește doar partea verde. E nevoie de aproximativ 15 grame de varză chinezează pentru această rețetă.
Un alt pas important este să cureți sparanghelul de solzișorii lemnoși și ațoși pentru a fi bun de mâncat. Când uleiul s-a încins, pune varza chinezează în tigaie, adaugă 50 de ml sos de soia și piper proaspăt măcinat.
Într-o altă tigaie pune sparanghelul la făcut, cu plita la maximum. Pune puțin ulei și 50 de grame de unt.
Când varza este gata, aceasta se scoate pe o farfurie separată. Sparanghelul se scoate și el din tigaie după ce a fost sotat perfect. În acest timp ar trebui și puiul să fie gata. La carne îți dai seama imediat după culoare când este făcută. Lasă un pic puiul să se răcească.
În cazul în care nu te descurci sau ești începătoare în tainele bucătăriei, dar vrei să încerci, vezi rețeta video mai jos, explicată pas cu pas de Chef Roxana Blenche.
Dacă îți place mâncarea mai condimentată, poți să alegi o tigaie picantă de pui cu ciuperci și sos de roșii.
O altă lecție importantă pe care ne-a arată Chef Roxana Blenche, în timpul preparării acestui fel de mâncare este cum se folosește corect sparanghelul. Partea lemnoasă și partea crudă se pot distinge în momentul în care rupi o păstaie.
Locul unde se produce ruptura face diferența între partea lemnoasă a sparanghelului, care de obicei se folosește în supele creme și partea crudă care se poate folosi pentru orice alt fel de preparat. Dacă ești fană a rețetelor cu sparanghel, poți încerca și rețeta de risotto cu sparanghel și parmezan.