Mușchiuleț de porc cu sos de muștar și legume. Rețetă simplă de la Roxana Blenche
Ai nevoie de un preparat care se prepară rapid? Chef Roxana Blenche vine în ajutorul tău și îți propune rețeta de mușchiuleț de porc cu sos de muștar și legume. Acesta este un fel de mâncare principal care se potrivește atât pentru masa de prânz, dar și pentru cină.
Indiferent de perioada din zi pentru care alegi să gătești acest preparat, trebuie să îți spunem un mic secret. Gustul acestui mușchiuleț de porc cu sos de muștar și legume nu te va dezamăgi niciodată. Și pentru că cele mai bune sfaturi în bucătărie vin de la specialiști, Roxana Blenche mai spune că un plating cu plante aromatice va face din acest preparat un succes garantat.
Ingrediente
Mod de preparare
Primul pas în realizarea rețetei de mușchiuleț de porc cu sos de muștar și legume este să prepari legumele. Taie câteva buchețele dintr-un broccoli. E important ca la final să obții bucăți de aceeași dimensiune. La fel trebuie să procedezi și cu conopida. Mai apoi poți începe tăierea morcovului, care pentru această rețetă se va porționa în cubulețe. Află de aici câteva tehnici de tăiere a legumelor, importante în bucătărie.
Cum se gătești mușchiulețul, legumele și sosul de muștar
Atunci când toate legumele sunt tăiate corespunzător pe blatul de lucru, poți trece la prepararea cărnii. Mușchiulețul de porc se va tăia rondele, cât de cât egale. Presară peste acesta piper și sare, după gust. Mai apoi, alege o tigaie, toarnă în ea ulei și adaugă și 50 de grame de unt. Înainte de a pune carnea, trebuie să aștepți ca tigaia să fie încinsă suficient de bine. Mușchiulețul de porc se prăjește pe ambele părți până când se rumenește frumos.
Într-o altă tigaie prepară sosul de muștar. Acesta se face simplu și rapid și are un gust deosebit.
Pune în tigaie 100 de grame de smântână lichidă și las-o să dea în clocot. Când a început să fiarbă, pune o lingură cu vârf de muștar și câteva boabe de muștar. Amestecă bine până când sosul se omogenizează. Mai adaugă sare și piper, aproximativ un gram din fiecare. Amestecă din nou și apoi sosul tău este gata.
Imediat ce ai terminat cu sosul de muștar, pune apă la fiert într-o altă tigaie. Când aceasta a ajuns la punctul de fierbere, adaugă legumele tăiate anterior. Un mic sfat în acest punct al rețetei este să adaugi broccoli ultimul pentru că aceasta fierbe mult mai repede decât alte legume. Atunci când legumele sunt fierte, le poți scoate din apă. Următorul pas este să le adaugi într-un alt vas, să presari un vârf de sare peste ele și să le sotezi.
Când carnea, legumele și sosul sunt gata, te poți apuca de plating.
Plating pentru mușchiuleț de porc cu sos de muștar și legume
Pe o farfurie frumoasă, aleasă de tine, pune trei bucăți de mușchiuleț de porc. Adaugă mai apoi legumele și le aranjezi frumos pe toate. Conopida, broccoli și morcovii completează perfect cu gustul lor aroma cărnii de porc, dar dau și culoare preparatului, așa că le poți aranja printre bucățile de carne pentru un efect vizual de excepție. Sosul de muștar se adaugă și el peste bucățile de carne cu ajutorul unei linguri.
Ca o completare, Chef Roxana Blenche recomandă ca atunci când pregătești carne de porc să adaugi și câteva felii de măr sau, de ce nu, chiar să prepari un piure din mere. De această dată, Chef a ales să felieze un măr în bastonașe și a completat farfuria cu microplante.
Cum prepari muștarul în casă
Dacă nu ești mulțumită de gustul muștarului găsit pe rafturile magazinelor, nu este nicio problemă. Acesta este un ingredient destul de folosit în preparate, așa că dacă ai nevoie de el, află că-l poți prepara în propria bucătărie. Îți propunem o rețetă simplă și gustoasă. Ai nevoie doar de câteva ingrediente, scrie vegis.ro.
La 300 de grame boabe de muștar trebuie să pui 300 grame de oțet și o linguriță de sare de Himalaya. Gustul deosebit este dat de două linguri de ulei de măsline și două lingurițe de turmeric. Pentru un plus de aromă poți folosi hrean ras, miere, praf de usturoi sau chiar pudră de ardei iute.
Pași de urmat pentru a obține muștar în casă
Într-un castron de sticlă pune la înmuiat boabele de muștar, oțetul, sarea de Himalaya și uleiul de măsline. Lasă-le la frigider între 36 și 48 de ore, până când boabele absorb toată cantitatea de lichid.
Adaugă turmeric pentru a da o culoare plăcută. Mixează bine până când se obține o pastă omogenă. Acum este momentul să adaugi condimente, dacă dorești.
După ce boabele de muștar au stat suficient în frigider, scoate bolul de la rece și adaugă turmericul. Acesta îi va da o culoare plăcută sosului de muștar. Mixează bine tot amestecul până când obții o pastă omogenă. Acum este momentul să adaugi aromele despre care am scris mai sus, dar este un pas opțional.
Pune compoziția obținută în borcane. Înainte de a închide cu un capac, e foarte important să adaugi o linguriță de ulei de măsline. Fiecare borcan trebuie să stea cel puțin trei zile în frigider înainte de consum.