Mușchiuleț de porc cu sos de muștar și legume. Rețetă simplă de la Roxana Blenche

timpul de preparare
Timp de gătire: 20 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Ai nevoie de un preparat care se prepară rapid? Chef Roxana Blenche vine în ajutorul tău și îți propune rețeta de mușchiuleț de porc cu sos de muștar și legume. Acesta este un fel de mâncare principal care se potrivește atât pentru masa de prânz, dar și pentru cină.

Publicat: 18 iulie 2022, 17:23 / Actualizat: 22 iulie 2022, 13:07
O bucată de mușchiuleț de porc cu legume și sos de muștar
Gustul acestui mușchiuleț de porc cu sos de muștar și legume nu te va dezamăgi niciodată / Shutterstock

Indiferent de perioada din zi pentru care alegi să gătești acest preparat, trebuie să îți spunem un mic secret. Gustul acestui mușchiuleț de porc cu sos de muștar și legume nu te va dezamăgi niciodată. Și pentru că cele mai bune sfaturi în bucătărie vin de la specialiști, Roxana Blenche mai spune că un plating cu plante aromatice va face din acest preparat un succes garantat.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas în realizarea rețetei de mușchiuleț de porc cu sos de muștar și legume este să prepari legumele. Taie câteva buchețele dintr-un broccoli. E important ca la final să obții bucăți de aceeași dimensiune. La fel trebuie să procedezi și cu conopida. Mai apoi poți începe tăierea morcovului, care pentru această rețetă se va porționa în cubulețe. Află de aici câteva tehnici de tăiere a legumelor, importante în bucătărie.

Cum se gătești mușchiulețul, legumele și sosul de muștar

Atunci când toate legumele sunt tăiate corespunzător pe blatul de lucru, poți trece la prepararea cărnii. Mușchiulețul de porc se va tăia rondele, cât de cât egale. Presară peste acesta piper și sare, după gust. Mai apoi, alege o tigaie, toarnă în ea ulei și adaugă și 50 de grame de unt. Înainte de a pune carnea, trebuie să aștepți ca tigaia să fie încinsă suficient de bine. Mușchiulețul de porc se prăjește pe ambele părți până când se rumenește frumos.

Într-o altă tigaie prepară sosul de muștar. Acesta se face simplu și rapid și are un gust deosebit.

Pune în tigaie 100 de grame de smântână lichidă și las-o să dea în clocot. Când a început să fiarbă, pune o lingură cu vârf de muștar și câteva boabe de muștar. Amestecă bine până când sosul se omogenizează. Mai adaugă sare și piper, aproximativ un gram din fiecare. Amestecă din nou și apoi sosul tău este gata.

Imediat ce ai terminat cu sosul de muștar, pune apă la fiert într-o altă tigaie. Când aceasta a ajuns la punctul de fierbere, adaugă legumele tăiate anterior. Un mic sfat în acest punct al rețetei este să adaugi broccoli ultimul pentru că aceasta fierbe mult mai repede decât alte legume. Atunci când legumele sunt fierte, le poți scoate din apă. Următorul pas este să le adaugi într-un alt vas, să presari un vârf de sare peste ele și să le sotezi.

Când carnea, legumele și sosul sunt gata, te poți apuca de plating.

Plating pentru mușchiuleț de porc cu sos de muștar și legume

Pe o farfurie frumoasă, aleasă de tine, pune trei bucăți de mușchiuleț de porc. Adaugă mai apoi legumele și le aranjezi frumos pe toate. Conopida, broccoli și morcovii completează perfect cu gustul lor aroma cărnii de porc, dar dau și culoare preparatului, așa că le poți aranja printre bucățile de carne pentru un efect vizual de excepție. Sosul de muștar se adaugă și el peste bucățile de carne cu ajutorul unei linguri.

Ca o completare, Chef Roxana Blenche recomandă ca atunci când pregătești carne de porc să adaugi și câteva felii de măr sau, de ce nu, chiar să prepari un piure din mere. De această dată, Chef a ales să felieze un măr în bastonașe și a completat farfuria cu microplante.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum prepari muștarul în casă

Dacă nu ești mulțumită de gustul muștarului găsit pe rafturile magazinelor, nu este nicio problemă. Acesta este un ingredient destul de folosit în preparate, așa că dacă ai nevoie de el, află că-l poți prepara în propria bucătărie. Îți propunem o rețetă simplă și gustoasă. Ai nevoie doar de câteva ingrediente, scrie vegis.ro.

La 300 de grame boabe de muștar trebuie să pui 300 grame de oțet și o linguriță de sare de Himalaya. Gustul deosebit este dat de două linguri de ulei de măsline și două lingurițe de turmeric. Pentru un plus de aromă poți folosi hrean ras, miere, praf de usturoi sau chiar pudră de ardei iute.

Pași de urmat pentru a obține muștar în casă

Într-un castron de sticlă pune la înmuiat boabele de muștar, oțetul, sarea de Himalaya și uleiul de măsline. Lasă-le la frigider între 36 și 48 de ore, până când boabele absorb toată cantitatea de lichid.

Adaugă turmeric pentru a da o culoare plăcută. Mixează bine până când se obține o pastă omogenă. Acum este momentul să adaugi condimente, dacă dorești.

După ce boabele de muștar au stat suficient în frigider, scoate bolul de la rece și adaugă turmericul. Acesta îi va da o culoare plăcută sosului de muștar. Mixează bine tot amestecul până când obții o pastă omogenă. Acum este momentul să adaugi aromele despre care am scris mai sus, dar este un pas opțional.

Pune compoziția obținută în borcane. Înainte de a închide cu un capac, e foarte important să adaugi o linguriță de ulei de măsline. Fiecare borcan trebuie să stea cel puțin trei zile în frigider înainte de consum.

Citește și
CELE MAI CITITE
Cobbler cu caise în vas alb cu lingură
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Cobbler cu caise. Desert rustic cu fructe coapte și aluat auriu
Borcan cu castraveți în saramură
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Castraveți în saramură. Rețeta tradițională, naturală, pentru iarnă
Patru porții de negresă cu ciocolată și jeleu de caise
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Negresă cu ciocolată și jeleu de caise. O combinație de nerefuzat
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine porționat, alături de o ceașcă și un ștergar
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Tort cu cremă de iaurt și jeleu de vișine. Un desert dulce-acrișor și răcoritor
Ouă umplute cu salată de cartofi
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Ouă umplute cu salată de cartofi. Un aperitiv rustic cu aer elegant
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Aripioare de pui cu ghimbir și usturoi, decorate cu semințe de susan și rondele de ceapă verde
Aripioare de pui cu ghimbir și usturoi. Rețetă simplă și delicioasă
Aripioare de pui cu ghimbir și usturoi. Rețetă simplă și delicioasă
Colaj de trei fotografii în care apar Chef Sorin Gonțea și o porție de steak de vită cu sos de smântână
Video
Steak de vită cu sos de smântână şi parmezan
Steak de vită cu sos de smântână şi parmezan
Friptură medium rare servită pe un blat gri alături de un ardei iute
Steak rare, medium rare sau well done. Care este varianta corectă pentru friptura perfectă
Steak rare, medium rare sau well done. Care este varianta corectă pentru friptura perfectă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Prăjitură cu iaurt și vișine porționată
06:50
Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor
Merdenele pe un tocător de lemn
06:32
Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
Écrasé de cartofi în bol
27 iunie, 06:11
Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble, secționată
27 iunie, 05:41
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble
Un desert de vară colorat și sănătos
26 iunie, 17:48
(P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate (P) Top 5 deserturi de vară care aduc gust și beneficii pentru sănătate
Ouă poșate cu sparanghel sotat și parmezan ras pe două farfurii
26 iunie, 07:00
Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură Ouă poșate cu sparanghel sotat. Delicatețe, texturi și savoare pură
Chec cu vișine porționat pe două platouri de lemn
26 iunie, 06:33
Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos Chec cu vișine. Rețetă clasică, cu aluat pufos
Piure de mazăre cu mentă în farfurie, decorat cu boabe de mazăre și frunze de mentă
25 iunie, 06:55
Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă Piure de mazăre cu mentă. O rețetă rafinată și revigorantă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Cât de important este să cureți valiza. Nu mai ignora igienizarea ei dacă vrei să te ferești de boli
Cât de important este să cureți valiza. Nu mai ignora igienizarea ei dacă vrei să te ferești de boli
Cât de important este să cureți valiza. Nu mai ignora igienizarea ei dacă vrei să te ferești de boli
Scriitor nigerian, laureat Nobel, păcălit de un taximetrist român. I-a cerut 400 € pentru o cursă de 100 RON
Scriitor nigerian, laureat Nobel, păcălit de un taximetrist român. I-a cerut 400 € pentru o cursă de 100 RON
Scriitor nigerian, laureat Nobel, păcălit de un taximetrist român. I-a cerut 400 € pentru o cursă de 100 RON
“Te măriţi cu mine? Imaginea cu amp;#8220;Prinţişorul Craiovei” care a surprins pe toată lumea
“Te măriţi cu mine?” Imaginea cu amp;#8220;Prinţişorul Craiovei” care a surprins pe toată lumea
“Te măriţi cu mine?” Imaginea cu amp;#8220;Prinţişorul Craiovei” care a surprins pe toată lumea
O celebră cântăreață a învins cancerul după ce a trecut printr-o intervenție chirurgicală de extirpare a sânilor. Cum se simte acum și cum descrie întreaga experiență: A dispărut tot!
O celebră cântăreață a învins cancerul după ce a trecut printr-o intervenție chirurgicală de extirpare a sânilor. Cum se simte acum și cum descrie întreaga experiență: „A dispărut tot!”
O celebră cântăreață a învins cancerul după ce a trecut printr-o intervenție chirurgicală de extirpare a sânilor. Cum se simte acum și cum descrie întreaga experiență: „A dispărut tot!”
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Thalía și-a sărbătorit fiul cu fotografii rare de familie. Matthew Alejandro a împlinit 14 ani
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Cum ți se schimbă creierul dacă renunți la telefon doar 3 zile. Diferențele au uimit experții
Rulouri de dovlecei cu brânză și roșii
Rulouri de dovlecei cu brânză și roșii
Rulouri de dovlecei cu brânză și roșii
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Respirație dificilă la începutul sarcinii? De ce apare?
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Jessie J a publicat imagini emoționante din timpul unei intervenții chirurgicale. Vedeta a fost diagnosticată cu cancer mamar
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
Amidonul rezistent: ce beneficii are și ce alimente îl conțin
fresh
Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Prăjitură cu afine și caise, acoperită cu un strat de crumble

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească

Écrasé de cartofi. Rețetă de garnitură din bucătăria franțuzească

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Prăjitură cu iaurt și vișine. Un desert reconfortant și răcoritor

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză

Merdenele. Rețetă de plăcinte tradiționale cu brânză
închide