Supă cremă de legume. Alegerea perfectă pentru o masa sănătoasă
Supa cremă e alegerea perfectă pentru un prânz sănătos. Se pregătește rapid și nu ai nevoie de multe ingrediente. Poți să alegi legumele care îți plac cel mai mult sau te poți folosi de cele pe care le ai în frigider. Important este ca legumele să fie proaspete pentru ca această supă cremă de legume să aibă o aromă deosebită.
O supă cremă de legume este potrivită atât pentru cei care nu vor să mănânce carne în anumite zile cât și pentru vegetarieni. Textura ei o face să fie un preparat popular atât printre adulți, dar și printre copii. În cazul în care ai un bebeluș în casă, supa cremă de legume te poate scăpa de pregătirea unei mese în plus pentru cel mic.
Supa cremă se mănâncă fie caldă, fie rece, în funcție de preferințe. În cazul în care nu vrei să o consumi simplă, poți adăuga smântână și crutoane.
Urmărește mai jos listă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas, pentru a prepara și tu o supă cremă de legume cu care nu ai cum să dai greș.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru început spală bine toate legumele pe care vrei să le folosești. Taie-le cum vrei, important este să încapă toate în oala în care le fierbi. Dacă vrei să încerci diferite tehnici de tăiere, găsești pe site mai multe variante.
Deoarece cartofii și morcovii fierb mai greu, îi poți tăia în bucățele mai mici ca să se pătrundă în același timp cu restul legumelor.
Pune pe foc o oală, adaugă uleiul de măsline și acoperă legumele cu apă. Presară un vârf de sare și lasă-le să fiarbă la foc mic. Legumele pentru supa cremă trebuie să stea pe foc până când se înmoaie sau până când furculița le pătrunde ușor. E important să nu le fierbi prea mult ca să nu-și piardă din cantitatea de vitamine. Când sunt gata, pasează-le cu un mixer vertical până ai obținut o textură omogenă.
Cum prepari crutoane crocante și gustoase
Crutoanele sunt alimente care se consumă în special la supe sau supe creme. Sunt perfecte pentru o această supă cremă de legume, cu un dressing de smântână alături. Le poți face în casă și nu necesită o tehnică avansată de preparare.
Ai nevoie de 200 de grame de pâine (veche de 2 sau 3 zile), 2 linguri de ulei de măsline, 1 lingură de ierburi de Provence și sare.
Toacă pâinea în cubulețe potrivite. Dacă vrei, poți să înlături coaja, dar nu este obligatoriu. Pune mai apoi cuburile de pâine într-un bol încăpător. Adaugă peste ele uleiul de măsline, sarea și ierburile aromate de Provence. Următorul pas este să amesteci totul foarte bine.
Pune tot amestecul într-o tavă și pune-o în cuptor pentru 5-10 minute, la o temperatură de 200 °C. Când crutoanele s-au rumenit le poți scoate. Dacă nu le consumi pe toate la o masă, le poți păstra în pungi de hârtie, într-un loc uscat pentru câteva zile. Crutoanele se potrivesc perfect și la o supă cremă de cartofi dulci.