Mucenicii moldovenești sunt mari, pufoși, iar siropul le dă o aromă deosebită. Sunt o îmbinare spectaculoasă de gusturi și texturi pe care nu ai cum să nu o încerci măcar o dată. Iată rețeta de mucenici cu miere și nucă la cuptor care nu dă greș.
Rețeta de mucenici cu miere și nucă la cuptor. Rețeta ca în MoldovaMucenicii se mănâncă pe 9 martie pentru a-i comemora pe cei 40 de mucenici din Sebastia. Tradiția se ține doar în România și în Republica Moldova, iar mucenicii se mai numesc și sfinți, sfințișori sau brădoși, în funcție de zonă. Hai să aflăm împreună cum se face aluatul pentru mucenici.
Cum se face aluatul pentru mucenici moldovenești sau munteneștiPrintre rețetele de mucenici pe care ți-ai propus să le prepari pentru ziua de 9 Martie, mai poți strecura și rețeta de mucenici împletiți. Pe lângă clasicii mucenici moldovenești, din același aluat îi poți prepara și pe cei împletiți.
Mucenici împletiți. Mucenici moldovenești foarte aromați