risotto

Risotto cu orez negru și parmezan. Un preparat rafinat și elegant pentru o cină specială
Rețete de mâncare | 20 octombrie 2025

Risotto cu orez negru și parmezan. Un preparat rafinat și elegant pentru o cină specială

Risotto cu orez negru și parmezan este o rețetă rafinată. Aceasta aduce un plus de culoare și savoare unui preparat italian clasic. Deși risotto are origini în nordul Italiei, în special în Lombardia și Piemonte, utilizarea orezului negru este o alegere relativ recentă. Este legată de tendințele culinare ce își propun să aducă varietate și complexitate atât din punct de vedere al gustului, cât și al esteticii.

Risotto cu orez negru și parmezan. Un preparat rafinat și elegant pentru o cină specială
Risotto cu creveți, rețeta de care ai nevoie când îți este poftă de un preparat rafinat
Garnituri | 25 februarie 2024

Risotto cu creveți, rețeta de care ai nevoie când îți este poftă de un preparat rafinat

Atunci când îți este poftă de ceva cu adevărat bun poți face un risotto cu creveți. Intră la categoria confort food pentru că este cremos, aromat, numai bun pentru o cină relaxată și un pahar de vin. Se prepară ușor, iar rezultatul este un preparat delicios.

Risotto cu creveți, rețeta de care ai nevoie când îți este poftă de un preparat rafinat
Risotto cu ciuperci, echilibrul perfect între textura cremoasă și simplitatea ingredientelor
Rețete de mâncare | 20 februarie 2024

Risotto cu ciuperci, echilibrul perfect între textura cremoasă și simplitatea ingredientelor

Risotto, unul dintre cele mai emblematice feluri de mâncare italiene. Rețeta încântă papilele gustative ale celor din întreaga lume cu textura sa cremoasă și aromele bogate. Acest fel de mâncare rafinat și reconfortant este apreciat pentru simplitatea sa, dar și pentru complexitatea gustului său. Risotto cu ciuperci este gustos, perfect pentru o cină relaxată.

Risotto cu ciuperci, echilibrul perfect între textura cremoasă și simplitatea ingredientelor
Risotto cu usturoi și dovleac, preparatul reconfortant de care ai nevoie când vremea se răcește
Rețete de mâncare | 25 noiembrie 2023

Risotto cu usturoi și dovleac, preparatul reconfortant de care ai nevoie când vremea se răcește

Risotto este un preparat clasic italian, cunoscut pentru textura sa cremoasă și bogată, aroma savuroasă. Poate fi făcut în atâtea moduri, dar combinația dintre notele dulci și cele sărate sau picante este perfectă. Risotto cu usturoi și dovleac îmbină gustul ușor dulceag al nucilor cu iuțeala delicată a usturoiului, totul fiind completat de textura subtilă caramelizată a dovleacului.

Risotto cu usturoi și dovleac, preparatul reconfortant de care ai nevoie când vremea se răcește
Risotto cu sfeclă roșie și parmezan. Rețetă simplă, pentru un prânz hrănitor
Galerie foto
Garnituri | 17 februarie 2023

Risotto cu sfeclă roșie și parmezan. Rețetă simplă, pentru un prânz hrănitor

Risotto cu sfeclă roșie și parmezan poate fi alegerea ideală pentru un prânz gustos și hrănitor. Rețeta este extrem de simplă, cu ingrediente puține, naturale și aromate.

Risotto cu sfeclă roșie și parmezan. Rețetă simplă, pentru un prânz hrănitor
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Frittata cu broccoli, brânză și legume porționată pe o spatulă și în vas
3 noiembrie, 06:59
Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană Frittata cu broccoli, brânză și legume. O rețetă inspirată din bucătăria italiană
humus de sfeclă
3 noiembrie, 05:50
Cum se face humusul de sfeclă roșie. Rețeta cremoasă care arată spectaculos Cum se face humusul de sfeclă roșie. Rețeta cremoasă care arată spectaculos
Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi în bol alb, și verdeață în alt bol
3 noiembrie, 05:07
Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi Carne de porc înăbușită cu gutui, ceapă și morcovi
Cât se ține slănina la sare
2 noiembrie, 05:46
Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară
cartofi copți crocanți
2 noiembrie, 05:22
Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă Îți plac cartofii copți? Trucul pe care trebuie să îl știi ca să îi faci moi la interior și cu crusta crocantă
anghinarea
2 noiembrie, 05:05
Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari Anghinarea. Cum se curăță corect și cum o prepari
prea multă sare în mâncare
1 noiembrie, 05:57
Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația Ai pus prea multă sare în mâncare? 7 soluții pentru a salva situația
Murături asortate în saramură
1 noiembrie, 05:44
Murături asortate în saramură. Rețete de murături și trucuri pentru conserve de iarnă Murături asortate în saramură. Rețete de murături și trucuri pentru conserve de iarnă
Vezi cele mai noi articole
închide