sfeclă

Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust
Supe / Ciorbe | 17 noiembrie 2025

Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust

Supa de sfeclă este una dintre acele rețete care reușesc să îmbine perfect tradiția cu modernitatea. Este simplă în aparență, dar complexă în gust și culoare. Fie că vorbim despre clasicul borș polonez cu fasole și zeamă acră, despre o supă orientală de linte și sfeclă cu lămâie, sau despre o variantă modernă cu morcovi, ghimbir și portocală, acest ingredient modest se transformă într-un protagonist sofisticat. Sfecla, cu dulceața ei pământie și culoarea intensă, oferă oricărei supe profunzime, echilibru și un farmec aparte.

Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust
Sfeclă roșie la cuptor cu iaurt aromat. Rețeta de care ai nevoie pentru o masă specială
Aperitive | 16 noiembrie 2025

Sfeclă roșie la cuptor cu iaurt aromat. Rețeta de care ai nevoie pentru o masă specială

Sfecla roșie are o eleganță aparte atunci când este tratată cu grijă. Când este coaptă lent, stropită cu ulei bun de măsline și miere își păstrează culoarea vie și textura delicat fermă, iar gustul ei dulceag și pământiu capătă profunzime.

Sfeclă roșie la cuptor cu iaurt aromat. Rețeta de care ai nevoie pentru o masă specială
Cum se face humusul de sfeclă roșie. Rețeta cremoasă care arată spectaculos
Aperitive | 3 noiembrie 2025

Cum se face humusul de sfeclă roșie. Rețeta cremoasă care arată spectaculos

Humusul de sfeclă roșie este una dintre cele mai frumoase reinterpretări ale clasicului oriental. Cu o culoare intensă, aproape rubinie, și un gust echilibrat între dulce, acrișor și ușor pământiu, acest preparat reușește să transforme o rețetă tradițională într-un deliciu modern, plin de prospețime și personalitate. În plus, este bogat în fibre, proteine vegetale și antioxidanți, fiind o alegere excelentă pentru o alimentație echilibrată, dar și pentru mesele de post sau pentru cei care preferă preparatele vegetariene. Descoperă și tu cum se face humusul de sfeclă roșie. Aceasta este rețeta cremoasă care arată spectaculos.

Cum se face humusul de sfeclă roșie. Rețeta cremoasă care arată spectaculos
Nu mai arunca frunzele de la sfeclă. Iată ce poți face cu ele
Sfaturi culinare | 6 octombrie 2025

Nu mai arunca frunzele de la sfeclă. Iată ce poți face cu ele

De cele mai multe ori aruncate, frunzele de sfeclă sunt o adevărată comoară nutrițională și un ingredient versatil în bucătărie. Bogate în vitamine, fibre și antioxidanți, pot înlocui cu succes spanacul sau mangoldul în numeroase rețete. Nu mai arunca frunzele de la sfeclă. Iată ce poți face cu ele.

Nu mai arunca frunzele de la sfeclă. Iată ce poți face cu ele
Cel mai bun mod de a păstra sfecla. Poate rezista până la câteva luni
Sfaturi culinare | 19 ianuarie 2025

Cel mai bun mod de a păstra sfecla. Poate rezista până la câteva luni

Sfecla este o legumă cu o culoare vibrantă și un gust dulceag care o face un ingredient iubit în bucătărie. Deși nu este totdeauna în centrul atenției, sfecla are o valoare nutrițională excepțională și poate fi utilizată într-o gamă largă de preparate. De la supe și salate la sucuri și preparate la cuptor, sfecla își găsește locul într-o dietă echilibrată și sănătoasă. Iată cel mai bun mod de a păstra sfecla astfel încât să reziste chiar și câteva luni.

Cel mai bun mod de a păstra sfecla. Poate rezista până la câteva luni
Sfeclă roșie cu oțet, la borcan, pentru iarnă. Pașii de urmat ca să obții o rețetă delicioasă
Conserve | 18 octombrie 2024

Sfeclă roșie cu oțet, la borcan, pentru iarnă. Pașii de urmat ca să obții o rețetă delicioasă

Sfecla roșie la borcan cu oțet poate fi consumată într-o varietate de moduri, datorită aromei sale echilibrate, dulci-acrișoare și a texturii crocante. Unul dintre cele mai populare moduri de a consuma sfecla murată este ca garnitură lângă preparatele principale.

Sfeclă roșie cu oțet, la borcan, pentru iarnă. Pașii de urmat ca să obții o rețetă delicioasă
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
marry me chicken
10:01
Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken Rețeta care a făcut milioane de oameni să se îndrăgostească: Marry Me Chicken
persoana care încălzește mâncare la microunde
09:53
10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde 10 mâncăruri pe care nu ar trebui să le încălzești niciodată la cuptorul cu microunde
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda, prăjiți
06:52
Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda Cârnați de casă țărănești, din carne tocată cu barda
sos de roșii
27 noiembrie, 10:13
De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi De ce ar trebui să adaugi mereu unt în sosul pentru paste. Secretul pe care bucătarii nu vor să îl știi
Bol cu varză călită, ceapă verde, ceapă galbenă, varză tocată pe tocător cu cuțit
27 noiembrie, 06:17
Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post Varză călită cu morcovi și ceapă. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Plăcinte preparate la tigaie cu cartofi și mărar, una secționată și decorate cu mărar proaspăt
27 noiembrie, 06:05
Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post Plăcinte cu cartofi și mărar la tigaie. Rețetă de post
Cornulețe de post cu ciocolată și nuci
26 noiembrie, 07:18
Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post Cornulețe cu ciocolată și nuci. Desert fraged și delicios, de post
far breton cu prune
26 noiembrie, 05:52
Prăjitură cu prune și crema de vanilie sau Far Breton cu prune Prăjitură cu prune și crema de vanilie sau Far Breton cu prune
Vezi cele mai noi articole
închide