slănină

Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară
Sfaturi culinare | 2 noiembrie 2025

Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară

Slănina de porc este un simbol al bucătăriei tradiționale românești, un ingredient deosebit de apreciat pentru versatilitatea și savoarea sa. Cu o istorie de secole în gastronomia noastră, slănina a devenit mai mult decât un simplu aliment. Este o punte între trecut și prezent, o poveste de familie care adună în jurul mesei generații întregi. De la feluri simple, precum slănina afumată servită cu pâine de casă și murături, până la preparate elaborate, slănina continuă să joace un rol esențial în preparatele autentice românești. Descoperă cât se ține slănina la sare. Aceste recomandări vin direct de la experți pentru o aromă extraordinară.

Cât se ține slănina la sare. Recomandări de la experți pentru o aromă extraordinară
Cum să faci slănină afumată. Rețeta de pe vremea bunicii
Aperitive | 13 decembrie 2022

Cum să faci slănină afumată. Rețeta de pe vremea bunicii

Masa de Crăciun nu ar fi completă fără câteva feliuțe de slănină afumată cu boia. O poți cumpăra de la magazin, dar de ce să nu o faci chiar la tine acasă? Odată ce vei încerca nu vei mai vrea să încerci altfel de slănină.

Cum să faci slănină afumată. Rețeta de pe vremea bunicii
Jumări de porc. Rețetă tradițională pentru sărbătorile de iarnă
Galerie foto
Aperitive | 10 decembrie 2022

Jumări de porc. Rețetă tradițională pentru sărbătorile de iarnă

Dintre rețetele cu carne de porc preparate în preajma sărbătorilor de iarnă rețeta de jumări de porc este cea mai ușoară. Dacă nu ai încercat-o încă, nu mai ezita, pentru că jumările preparate în casă sunt cele mai gustoase.

Jumări de porc. Rețetă tradițională pentru sărbătorile de iarnă
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
panna cotta cu rodie
06:41
Panna cotta cu rodie. Desertul cremos cu echilibrul perfect între dulce și acrișor Panna cotta cu rodie. Desertul cremos cu echilibrul perfect între dulce și acrișor
Cât timp se ţin alimentele la congelator
05:34
Cât timp se ţin alimentele la congelator. Ce trebuie să știi despre mâncarea gătită, legumele sau fructele depozitate aici Cât timp se ţin alimentele la congelator. Ce trebuie să știi despre mâncarea gătită, legumele sau fructele depozitate aici
Locuri murdare din bucătărie
05:24
3 locuri din bucătărie unde se strâng mai multe bacterii decât îți imaginezi 3 locuri din bucătărie unde se strâng mai multe bacterii decât îți imaginezi
cel mai bun punch
25 decembrie, 10:25
Vrei să faci cel mai bun punch acasă? Iată tot ce ai nevoie Vrei să faci cel mai bun punch acasă? Iată tot ce ai nevoie
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon pe un platou, alături de roșii cherry, frunze de busuioc și un bol cu ketchup
25 decembrie, 06:21
Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară Brăduți aperitiv din foietaj cu cașcaval și bacon. Rețetă simplă și ușoară
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară pe un platou
25 decembrie, 05:04
Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente Fursecuri palmieri din foietaj cu scorțișoară. Desert simplu, din doar trei ingrediente
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao porționat într-o tavă de lemn
24 decembrie, 05:57
Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao Cozonac în două culori cu umplutură de nucă, stafide și cacao
cele mai bune sarmale
24 decembrie, 05:28
Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare Rețetă tradițională de sarmale cu carne de porc și orez. Ingrediente și pașii exacți de preparare
Vezi cele mai noi articole
închide