Baked Alaska. Tort de înghețată cu bezea caramelizată

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Baked Alaska este un desert spectaculos și delicios, format din înghețată pe un strat de pandișpan și acoperită cu bezea caramelizată. Prepară și tu rețeta acestui desert de vară, pentru a te bucura de o combinație fascinantă de gusturi, texturi și culori.

Baked Alaska. Tort de înghețată cu bezea caramelizată
Galerie foto

Galerie foto

Tortul de înghețată se servește imediat după caramelizarea bezelei / Profimedia Images

Deși originile precise ale desertului sunt disputate, se crede că a fost inventat în Statele Unite ale Americii. Se presupune că ar fi fost creat pentru a celebra achiziția Alaskăi de la Rusia în 1867. În unele țări, tortul de înghețată este cunoscut sub numele de „Omelette Norvégienne".

Citește și

Tortul de înghețată este servit imediat după preparare, astfel încât contrastul dintre bezeaua caldă și înghețata rece să fie maxim.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o rețetă de Semifredo cu zmeură și fistic. Iar în continuare îți oferim rețeta detaliată pentru prepararea deliciosului tort de înghețată Baked Alaska.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas constă în prepararea blatului de pandișpan cu ciocolată. După ce acesta se coace și stă la răcit, poți pregăti înghețata. Bezeaua de albușuri se prepară la final, după montarea înghețatei pe blat și refrigerarea acesteia.

Cum prepari blatul pentru tort Baked Alaska

Fierbe laptele, apoi topește ciocolata în el. Amestecă intens până când ciocolata este topită și se omogenizează compoziția. Las-o deoparte să se răcorească și trece prin sită făina cu pudra de cacao, într-un bol.

Separă albușurile de gălbenușuri. Pune deoparte cele două albușuri pentru a le folosi la bezea.

Mixează celelalte 2 albușuri presărate cu sare, până când devin spumoase. Adaugă zahărul, treptat și mixează energic până când bezeaua devine fermă. Apoi adaugă amestecul de făină cu cacao și omogenizează ușor compoziția, folosind o spatulă.

Gălbenușurile le amesteci cu ciocolata răcorită, apoi adaugi amestecul rezultat în compoziția cu albușuri. Pune hârtie de copt în tavă și întinde compoziția pentru blat în ea. Pune tava în cuptor și coace blatul de tort pentru 25-30 de minute la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se răcească și prepară înghețata.

Descoperă și o rețetă de blat de tort cu cacao și amidon.

Cum prepari compoziția de înghețată

Dacă folosești înghețată deja preparată nu îți rămâne decât să amesteci cele două tipuri de înghețată cu fructele de pădure. Apoi pune crema de înghețată într-un bol cu diametrul de 22 cm, egal cu al formei de copt. Introdu bolul cu înghețată în congelator și lasă-l până când se răcește blatul de tort.

Înainte de a-l scoate prepară bezeaua de albușuri. Presară zahăr peste albușuri și mixează-le până când devin spumoase. Apoi adaugă puțin câte puțin zahărul, dar și sucul de lămâie.

Cum montezi deliciosul tort Baked Alaska

Scoate bolul cu înghețată din congelator. Așază deasupra înghețatei blatul de tort, apoi platoul. Răstoarnă tortul pe platou și îndepărtează bolul. Apoi îmbracă rapid tortul de înghețată cu bezeaua de albușuri. Creează niște vârfuri în bezea cu ajutorul degetelor pentru un aspect mai interesant. Folosind un arzător special de bucătărie caramelizează frumos bezeaua la suprafață.

Servește tortul de înghețată imediat pentru a te bucura de contrastul de gusturi.

Descoperă și alte cinci rețete de înghețată de casă, care îți vor face, cu siguranță, vara mai frumoasă.

Citește și
Baked Alaska. Tort de înghețată cu bezea caramelizată
Galerie foto

Galerie foto

Colaj de poze cu pașii de montare și caramelizare a tortului
Colaj de poze cu pașii de preparare și congelare a înghețatei
Colaj de poze cu pașii de preparare ai blatului de tort
+1
CELE MAI CITITE
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, în bol și într-o cratiță ținută în mâini
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent
Mâncare de fasole verde cu carne și cartofi, pentru un prânz consistent
Salată cu ton și ouă fierte pe o farfurie, alături de boluri cu ingrediente
Salată cu ton și ouă fierte, simplă, rapidă și consistentă
Salată cu ton și ouă fierte, simplă, rapidă și consistentă
Vinete evantai cu mozzarella și roșii pe o farfurie, alături de cuțit și furculiță
Vinete evantai cu mozzarella și roșii. Un preparat gustos și spectaculos
Vinete evantai cu mozzarella și roșii. Un preparat gustos și spectaculos
Vinete cu brânză și parmezan la cuptor, pe o farfurie albă, cu furculiță și cuțit
Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor
Vinete cu brânză și parmezan la cuptor. Un preparat simplu și ușor
Păstăi de fasole pane pe o farfurie albastră
Păstăi de fasole pane. Crocante la exterior, fragede și dulci la interior
Păstăi de fasole pane. Crocante la exterior, fragede și dulci la interior
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tort cu mousse de ciocolată neagră și albă secționat pe platou, alături de două pahare și farfurii cu tacâmuri de servit
Galerie foto
Tort cu mousse de ciocolată neagră și albă, elegant și delicios
Tort cu mousse de ciocolată neagră și albă, elegant și delicios
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Salată de vinete cu năut și usturoi în bol rustic
06:02
Salată de vinete cu năut și usturoi. O combinație savuroasă cu influențe orientale Salată de vinete cu năut și usturoi. O combinație savuroasă cu influențe orientale
Frittata cu vinete și dovlecei în tigaie
05:37
Frittata cu vinete și dovlecei. O variantă ușoară, gustoasă și hrănitoare Frittata cu vinete și dovlecei. O variantă ușoară, gustoasă și hrănitoare
Pui cu mazăre și mentă în bol alb, alături de felii de pâine
20 august, 06:28
Pui cu mazăre și mentă. Rețetă pentru un prânz gustos și hrănitor Pui cu mazăre și mentă. Rețetă pentru un prânz gustos și hrănitor
Paste cu vinete coapte și ardei multicolori, presărate cu parmezan
20 august, 05:24
Paste cu vinete coapte și ardei multicolori, presărate cu parmezan Paste cu vinete coapte și ardei multicolori, presărate cu parmezan
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, într-o tigaie wok
19 august, 06:10
Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
19 august, 05:20
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță
macrou în stil spaniol
18 august, 05:35
Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă Macrou în stil spaniol. Rețeta rapidă și foarte gustoasă
orez pe o masă
18 august, 05:27
Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci Chiar și orezul se poate strica. Iată semnele că trebuie să îl arunci
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Ce pregătește Universul pentru fiecare zodie înainte de sfârșitul verii. Cum arată horoscopul
Ce pregătește Universul pentru fiecare zodie înainte de sfârșitul verii. Cum arată horoscopul
Ce pregătește Universul pentru fiecare zodie înainte de sfârșitul verii. Cum arată horoscopul
Câţi bani vor lua lunar românii care aleg să primească pensia privată pe mai mult de 8 ani
Câţi bani vor lua lunar românii care aleg să primească pensia privată pe mai mult de 8 ani
Câţi bani vor lua lunar românii care aleg să primească pensia privată pe mai mult de 8 ani
Motivul pentru care Cristi Borcea nu poate dormi noaptea! De la ce i se trag insomniile teribile
Motivul pentru care Cristi Borcea nu poate dormi noaptea! De la ce i se trag insomniile teribile
Motivul pentru care Cristi Borcea nu poate dormi noaptea! De la ce i se trag insomniile teribile
Insula Iubirii Plus, sezonul 9. Marius și Oana Monea, discuție sinceră despre o presupusă infidelitate a Mariei din trecut
Insula Iubirii Plus, sezonul 9. Marius și Oana Monea, discuție sinceră despre o presupusă infidelitate a Mariei din trecut
Insula Iubirii Plus, sezonul 9. Marius și Oana Monea, discuție sinceră despre o presupusă infidelitate a Mariei din trecut
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
Kerem Bursin a primit un premiu important în Spania. Despre ce este vorba
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
OpenAI vrea să lanseze propriul browser web. Ar fi un rival direct pentru Google Chrome
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Mâncare de vinete cu roșii și usturoi
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Stimularea auzului la bebeluși. Când începe fătul să audă sunete în burtică
Perrie Edwards a vorbit despre relația ei toxică cu Zayn Malik: Eram convinsă că tot ce trăiam era normal
Perrie Edwards a vorbit despre relația ei „toxică” cu Zayn Malik: „Eram convinsă că tot ce trăiam era normal”
Perrie Edwards a vorbit despre relația ei „toxică” cu Zayn Malik: „Eram convinsă că tot ce trăiam era normal”
Ce este TSH și ce înseamnă dacă e crescut sau scăzut
Ce este TSH și ce înseamnă dacă e crescut sau scăzut
Ce este TSH și ce înseamnă dacă e crescut sau scăzut
fresh
Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță

Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță

Varză nouă cu costiță și mărar, servită cu mămăliguță

Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie

Vinete cu ceapă și ardei în sos de soia, preparate la tigaie

Pui cu mazăre și mentă. Rețetă pentru un prânz gustos și hrănitor

Pui cu mazăre și mentă. Rețetă pentru un prânz gustos și hrănitor

Paste cu vinete coapte și ardei multicolori, presărate cu parmezan

Paste cu vinete coapte și ardei multicolori, presărate cu parmezan

Salată de vinete cu năut și usturoi. O combinație savuroasă cu influențe orientale

Salată de vinete cu năut și usturoi. O combinație savuroasă cu influențe orientale
închide