Baked Alaska. Tort de înghețată cu bezea caramelizată

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Baked Alaska este un desert spectaculos și delicios, format din înghețată pe un strat de pandișpan și acoperită cu bezea caramelizată. Prepară și tu rețeta acestui desert de vară, pentru a te bucura de o combinație fascinantă de gusturi, texturi și culori.

Baked Alaska. Tort de înghețată cu bezea caramelizată
Galerie foto

Galerie foto

Tortul de înghețată se servește imediat după caramelizarea bezelei / Profimedia Images

Deși originile precise ale desertului sunt disputate, se crede că a fost inventat în Statele Unite ale Americii. Se presupune că ar fi fost creat pentru a celebra achiziția Alaskăi de la Rusia în 1867. În unele țări, tortul de înghețată este cunoscut sub numele de „Omelette Norvégienne".

Citește și

Tortul de înghețată este servit imediat după preparare, astfel încât contrastul dintre bezeaua caldă și înghețata rece să fie maxim.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o rețetă de Semifredo cu zmeură și fistic. Iar în continuare îți oferim rețeta detaliată pentru prepararea deliciosului tort de înghețată Baked Alaska.

Ingrediente

Mod de preparare

Primul pas constă în prepararea blatului de pandișpan cu ciocolată. După ce acesta se coace și stă la răcit, poți pregăti înghețata. Bezeaua de albușuri se prepară la final, după montarea înghețatei pe blat și refrigerarea acesteia.

Cum prepari blatul pentru tort Baked Alaska

Fierbe laptele, apoi topește ciocolata în el. Amestecă intens până când ciocolata este topită și se omogenizează compoziția. Las-o deoparte să se răcorească și trece prin sită făina cu pudra de cacao, într-un bol.

Separă albușurile de gălbenușuri. Pune deoparte cele două albușuri pentru a le folosi la bezea.

Mixează celelalte 2 albușuri presărate cu sare, până când devin spumoase. Adaugă zahărul, treptat și mixează energic până când bezeaua devine fermă. Apoi adaugă amestecul de făină cu cacao și omogenizează ușor compoziția, folosind o spatulă.

Gălbenușurile le amesteci cu ciocolata răcorită, apoi adaugi amestecul rezultat în compoziția cu albușuri. Pune hârtie de copt în tavă și întinde compoziția pentru blat în ea. Pune tava în cuptor și coace blatul de tort pentru 25-30 de minute la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se răcească și prepară înghețata.

Descoperă și o rețetă de blat de tort cu cacao și amidon.

Cum prepari compoziția de înghețată

Dacă folosești înghețată deja preparată nu îți rămâne decât să amesteci cele două tipuri de înghețată cu fructele de pădure. Apoi pune crema de înghețată într-un bol cu diametrul de 22 cm, egal cu al formei de copt. Introdu bolul cu înghețată în congelator și lasă-l până când se răcește blatul de tort.

Înainte de a-l scoate prepară bezeaua de albușuri. Presară zahăr peste albușuri și mixează-le până când devin spumoase. Apoi adaugă puțin câte puțin zahărul, dar și sucul de lămâie.

Cum montezi deliciosul tort Baked Alaska

Scoate bolul cu înghețată din congelator. Așază deasupra înghețatei blatul de tort, apoi platoul. Răstoarnă tortul pe platou și îndepărtează bolul. Apoi îmbracă rapid tortul de înghețată cu bezeaua de albușuri. Creează niște vârfuri în bezea cu ajutorul degetelor pentru un aspect mai interesant. Folosind un arzător special de bucătărie caramelizează frumos bezeaua la suprafață.

Servește tortul de înghețată imediat pentru a te bucura de contrastul de gusturi.

Descoperă și alte cinci rețete de înghețată de casă, care îți vor face, cu siguranță, vara mai frumoasă.

Citește și
Baked Alaska. Tort de înghețată cu bezea caramelizată
Galerie foto

Galerie foto

Colaj de poze cu pașii de montare și caramelizare a tortului
Colaj de poze cu pașii de preparare și congelare a înghețatei
Colaj de poze cu pașii de preparare ai blatului de tort
+21
CELE MAI CITITE
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tort cu mousse de ciocolată neagră și albă secționat pe platou, alături de două pahare și farfurii cu tacâmuri de servit
Galerie foto
Tort cu mousse de ciocolată neagră și albă, elegant și delicios
Tort cu mousse de ciocolată neagră și albă, elegant și delicios
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate pe un platou, alături de o ceașcă
10:49
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional
Cremă de avocado cu cacao în două pahare, decorată cu frunze de mentă, o linguriță și un avocado secționat în două
31 martie, 10:43
Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
Chifle pufoase cu brânză și urzici în forma de copt, o chiflă secționată
30 martie, 13:41
Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă Chifle pufoase cu brânză și urzici. Au gust bogat și textură cremoasă
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
29 martie, 05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Supă concentrată de oase. Un elixir nutritiv pentru sănătate
Medicii încearcă să reconstruiască chipul salvamontistului sfâşiat de urs. Oamenii încă se tem, deşi bestia a fost ucisă
Medicii încearcă să reconstruiască chipul salvamontistului sfâşiat de urs. Oamenii încă se tem, deşi bestia a fost ucisă
Medicii încearcă să reconstruiască chipul salvamontistului sfâşiat de urs. Oamenii încă se tem, deşi bestia a fost ucisă
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Gigi Becali n-a avut nicio ezitare! Femeia care nu face parte din familia sa pe numele căreia a pus 40 de hectare de pământ
Antonia, afectată din cauza criticilor constante. Alex Velea: Au nenorocit-o psihic că nu știe să vorbească bine românește
Antonia, afectată din cauza criticilor constante. Alex Velea: „Au nenorocit-o psihic că nu știe să vorbească bine românește”
Antonia, afectată din cauza criticilor constante. Alex Velea: „Au nenorocit-o psihic că nu știe să vorbească bine românește”
Chefi la cuțite, 1 aprilie 2025. Au ieșit scântei între chef Richard Abou Zaki și chef Ștefan Popescu. Ce surpriză au avut jurații
Chefi la cuțite, 1 aprilie 2025. Au ieșit scântei între chef Richard Abou Zaki și chef Ștefan Popescu. Ce surpriză au avut jurații
Chefi la cuțite, 1 aprilie 2025. Au ieșit scântei între chef Richard Abou Zaki și chef Ștefan Popescu. Ce surpriză au avut jurații
Teoria Pământului Mov ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Teoria „Pământului Mov” ar fi adevărată. Ce a pățit planeta noastră în trecut
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
Gogoși înfuriate, crocante și aromate
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
De ce copiii gifted se simt nemotivați sau se levenesc
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cardi B a răbufnit și îi aduce noi acuzații lui Offset, pe fondul divorțului lor în curs
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
Cât de sănătos este să gătești cu ulei de măsline. Care sunt efectele folosirii sale
fresh
Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cornulețe fragede umplute cu prune uscate. Un deliciu tradițional

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios

Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios
închide