Înghețată de banane și fructe de pădure, aromată și frumos colorată

timpul de preparare
Timp de gătire: 15 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Nu este un secret că deliciul absolut al zilelor caniculare de vară este înghețata. Toți o adoră și toți o caută pe la tonetele din oraș. Însă puțini sunt cei care se încumetă să o prepare singuri acasă, mai gustoasă și mai sănătoasă. Dacă te numeri printre cei care adoră înghețata de casă, îți recomandăm să încerci și rețeta noastră de înghețată de banane și fructe de pădure, aromată și frumos colorată.

Înghețată de banane și fructe de pădure în vas ceramic cu lingură metalică
Galerie foto

Galerie foto

Înghețata poate fi servită imediat, mai ales dacă se folosesc fructe congelate / Shutterstock

Înghețata se prepară într-un timp relativ scurt, însă perioada de așteptare până la degustare este mai mare. Dacă nu ai un aparat de preparat înghețată și optezi pentru metoda congelatorului, ai de așteptat 4-5 ore până când te vei răsfăța cu înghețata. Însă gustul și aroma înghețatei va merita din plin așteptarea. Poți prepara cantități mai mari dacă ai spațiu în congelator.

Citește și

Fructele de pădure le poți folosi direct congelate. Nu necesită fierbere, doar congelare și procesare ulterioară cu ajutorul blenderului. Poți opta pentru fructele preferate: zmeură căpșuni, mure, afine și coacăze. Le poți folosi împreună pentru un gust deosebit și o culoare irezistibilă. Modul de preparare al înghețatei este asemănător cu al unui smoothie de iaurt și fructe. Urmărește mai jos rețeta detaliată pentru a o prepara și tu și a te răcori cu ea în zilele călduroase de vară.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru reușita sigură a unei înghețate cremoase și fără ace de gheață este important să folosești un iaurt de calitate. Optează pentru iaurtul grecesc care este mai cremos și nu conține zer. Poți opta și pentru un iaurt cu fructe, dacă îți place gustul acestuia. Sunt acele iaurturi speciale pentru deliciul copiilor care sunt aromate și gustoase. Pentru o astfel de rețetă nu se folosește zahăr ca și îndulcitor, ci miere. Zahărul se va topi și va crea mult lichid, iar lichidul în exces se transformă în ace de gheață.

Cum prepari înghețată de banane și fructe de pădure

Primul pas pentru prepararea acestei înghețate constă în congelarea fructelor, dacă nu le folosești deja congelate. Pune fructele de pădure într-o pungă de plastic și lasă-le la congelator cel puțin 30 de minute. Poți congela și bananele curățate și rupte în bucăți, dar le poți la fel de bine folosi și proaspete.

Dacă dorești să savurezi înghețata într-un timp mai scurt de așteptare, congelează și bananele. Le poți adăuga în punga cu fructe de pădure sau într-o altă pungă, separat.

Descoperă și rețete de milkshake pe care să le încerci în zilele caniculare.

În timp ce fructele se congelează, pregătește iaurtul și vasele sau caserolele pentru înghețată.

Pune iaurtul la scurs într-o sită deasă, așezată deasupra unui bol. Chiar dacă este cremos, poate conține și acesta puțin lichid. Cu cât îndepărtăm mai mult din lichid, cu atât înghețata va fi mai cremoasă.

Când fructele s-au congelat, procesează-le cu ajutorul blenderului și transformă-le într-un smoothie consistent. Adaugă iaurtul și mierea și omogenizează bine amestecul. Poți servi o porție din delicioasa înghețată de banane și fructe de pădure în faza care se prezintă acum. Pentru a o congela, amestec-o cu suc proaspăt de lămâie. Acesta va împiedica formarea acelor de gheață. Transferă înghețata în caserole cu capac și pune-le la congelator până când te hotărăști să te răcorești cu ea.

Dacă mai dorești și alte rețete răcoritoare, poți încerca și rețeta de cafea înghețată cu lapte. Este minunată și are atât efect răcoritor cât și energizant.

Citește și
Înghețată de banane și fructe de pădure în coșulețe din vafe, decorată cu frunze de mentă și fructe
Galerie foto

Galerie foto

Înghețată de banane și fructe de pădure în vas ceramic cu lingură metalică
Caserolă cu înghețată
+21
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
înghețată de casă cu fructe aranjată pe un blat gri
Înghețată de casă cu fructe. Rețeta sănătoasă și simplă, potrivită și pentru copii
Înghețată de casă cu fructe. Rețeta sănătoasă și simplă, potrivită și pentru copii
Înghețată de caise cu sos caramel sărat, decorată cu frunze de mentă
Galerie foto
Înghețată de caise cu sos caramel sărat, deliciul absolut al verii
Înghețată de caise cu sos caramel sărat, deliciul absolut al verii
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pulpă de miel cu cartofi într-o tavă rustică de lemn, alături de un bol cu sos
06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Porție de pască pufoasă fără aluat în spatula așezată pe farfurie, alături de platoul cu pasca secționată
05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate în cratiță, alături de un bol cu piure de cartofi
05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
27 aprilie, 06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Două borcane cu gem de rubarbă și lingurițe
27 aprilie, 05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Doradă pusă într-o tavă la cuptor
27 aprilie, 04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Cât se ține carnea de miel la cuptor
27 aprilie, 03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun"
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin gunoaie. "Aleg și eu ce e bun, ce nu e bun"
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Care este singurul „moment de desfătare” al soţiei lui Dan Şucu. Diana Şucu a recunoscut totul: „Asta e rutina!”
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Prințul Harry, gest emoționant pentru nepotul său cel mic. Cadoul extrem de valoros pe care Prințul Louis îl va prețui toată viața
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala zombie care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
fresh
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
închide