5 rețete de înghețată de casă cu care să te răcorești vara aceasta
Descoperă cinci rețete de înghețată de casă, care îți vor face, cu siguranță, vara mai frumoasă. Înghețata este prin excelență desertul verii. Poate fi oricum îți dorești tu: simplă, cu fructe, cu cafea, cu bucăți de biscuiți. Important este să fie cremoasă, iar acest lucru îl poți obține ușor respectând pașii de preparare.
De ce să faci înghețată în casă când sunt atâtea produse în magazine? În primul rând, pentru că poți să combini aromele care îți plac. Apoi, atunci când faci tu înghețata, poți să folosești ingrediente de cea mai bună calitate, iar prețul final al preparatului să nu fie la fel de mare ca al unui produs similar, achiziționat din magazin. Un alt aspect este că poți controla cantitatea de zahăr, ceea ce nu este puțin lucru, având în vedere câtă înghețată se consumă vara.
Oricât de precaută și atentă ai fi la alimentație, sunt momente în care foamea e mai puternică decât determinarea sau dorința de a slăbi. Pentru astfel de situații, îți oferim aici o listă cu alimente cu un conținut scăzut de zahăr, pe care nutriționiștii spun că le poți consuma fără griji, chiar și atunci când vrei să slăbești.
Înghețată din două ingrediente
În această înghețată poți pune chipsuri de ciocolată, sirop de ciocolată, nuci, cireșe confiate, orice fel de fructe tocate mărunt sau biscuiți pisați.
Ingrediente
- 500 g smântână pentru frișcă foarte rece
- 400 g lapte condensat îndulcit
- 2 lingurițe de extract de vanilie (opțional).
Mod de preparare
Se bate smântâna la viteză mare până se întărește. Se încorporează laptele condensat îndulcit. Apoi, se adaugă ingredientele opționale dorite. Se transferă într-un recipient cu capac și se congelează timp de 6 ore.
Înghețată de vanilie
Dacă adori aromele intense de vanilie, această rețetă de înghețată de casa va fi cu siguranță pe gustul tău. Ingredientele deosebite și cremozitatea acestui desert te vor cuceri de la prima degustare.
Ingrediente
- 600 ml smântână pentru frișcă
- 240 g lapte integral
- 2 lingurițe de extract de vanilie (sau semințele de o păstaie de vanilie)
- 1/2 linguriță de sare kosher
- 3 gălbenușuri mari
- 165 g zahăr granulat.
Mod de preparare
Se pune un recipient care se închide etanș la congelator. Se amestecă smântâna, laptele, vanilia și sarea într-o cratiță medie la foc mediu 5-7 minute. Se răzuiește fundul oalei în mod regulat cu o spatulă flexibilă pentru a preveni lipirea sau arderea.
Între timp, se bat gălbenușurile cu zahărul într-un bol rezistent la căldură, până se omogenizează.
Când amestecul de smântână este gata se amestecă încet în ouă. Se pune compoziția obținută înapoi în cratiță și se fierbe la foc mediu. Se răzuiește fundul în mod regulat pentru a preveni orice lipire sau ardere. Când crema este suficient de groasă se ia de pe foc. Apoi, se toarnă bolul în care au fost bătute ouăle și se așează într-un vas mai mare umplut cu apă cu gheață. Se amestecă din când în când până se răcește la temperatura camerei, aproximativ 20 de minute, apoi se mai pune la frigider pentru încă o oră.
Se transferă înghețata în recipientul răcit și i se acoperă suprafața cu un pergament. Se congelează până se solidifică, aproximativ 2 ore.
Înghețată cu piersici și smântână
Există o mulțime de rețete de înghețată de casă, dar cea ci piersici și smântână e cu adevărat deosebită. Acest desert rece poate fi consumat ca o băutură rece sau ca o înghețată. Oricum, este foarte fin și aromat.
Ingrediente
- 2- 3 piersici coapte bine
- 2 linguri de suc de lămâie
- 200 g zahăr
- 500 ml smântână.
Mod de preparare
Se curăță și se îndepărtează sâmburii de la piersici. Se taie în cuburi mici.
Într-un robot de bucătărie sau blender se pasează piersicile cu sucul de lămâie până când amestecul este destul de omogen. Se adaugă zahărul și smântâna și se mai pasează puțin cât să se omogenizeze.
Compoziția se pun într-un vas și se congelează. Apoi, se scoate de la congelator, se scoate din vas și se pune din nou la blender și se procesează până când amestecul este foarte fin.
Se servește imediat sau se congelează din nou cel puțin 3 ore.
Înghețată în stil sicilian
Printre cele cinci rețete de înghețată de casă pe care ți le propunem se numără și cea în stil sicilian. Dacă vrei să te simți ca o vacanță în Italia prepară această înghețată simplă, dar atât de cremoasă.
Ingrediente
- 500 ml smântână pentru frișcă
- 400 g lapte integral
- 90 g zahăr
- 3 linguri de de amidon de porumb
- 1/4 linguriță de sare.
Mod de preparare
Se amestecă smântâna cu laptele într-o oală mică și se pun la foc mediu. Separat, se amestecă zahărul, amidonul de porumb și sarea. Când compoziția de pe foc a fiert se pune o lingură peste amestecul de zahăr și se amestecă până se omogenizează, fără să facă cocoloașe. Se repetă procesul până se pune jumătate din amestecul lichid. Apoi, se toarnă totul în oala cu lapte. Se lasă pe foc la foc mediu, amestecând încet, dar constant cu un tel până când amestecul se îngroașă, aproximativ un minut.
Se transferați amestecul într-un vas termorezistent și deasupra se pune o folie de plastic pentru a nu face coajă. Când s-a răcit se dă la congelator până se solidifică.
Înghețată de cafea
Înghețata de cafea nu prea se găsește în magazine, așa încât dacă este preferata ta o poți face acasă. Iar dacă ești fană a preparatelor cu cafea, poți să savurezi la tine acasă un pahar răcoritor de iced coffee cu piure de banane. Rețeta vedetă a acestei veri.
Ingrediente
- 300 ml smântână de frișcă, bine răcită
- 175 grame lapte condensat îndulcit
- 2 linguri de cafea instant
- 2 linguri de lichior de cafea.
Mod de preparare
Se mixează toate ingredientele împreună până se obține un amestec aerisit, de culoarea cafelei cu lapte.
Se pune compoziția în două recipiente și se dă la congelator pentru 6 ore sau peste noapte.
iar dacă te gândești să pregătești un desert, dar ai nevoie de o cremă specială, care să dea un gust aparte desertului tău, îți propunem să testezi rețeta de cremă de mascarpone cu ciocolată albă. Textura cremei e fină și aerată.