5 rețete de înghețată de casă cu care să te răcorești vara aceasta

Descoperă cinci rețete de înghețată de casă, care îți vor face, cu siguranță, vara mai frumoasă. Înghețata este prin excelență desertul verii. Poate fi oricum îți dorești tu: simplă, cu fructe, cu cafea, cu bucăți de biscuiți. Important este să fie cremoasă, iar acest lucru îl poți obține ușor respectând pașii de preparare.

Publicat: 2 iulie 2022, 06:01 / Actualizat: 2 iulie 2022, 8:36
Înghețată de casă într-un bol alb, așezat pe un suport din lemn, alături de bucăți de caise
Ingredientul principal în înghețata de casă este smântâna lichidă / Shutterstock

De ce să faci înghețată în casă când sunt atâtea produse în magazine? În primul rând, pentru că poți să combini aromele care îți plac. Apoi, atunci când faci tu înghețata, poți să folosești ingrediente de cea mai bună calitate, iar prețul final al preparatului să nu fie la fel de mare ca al unui produs similar, achiziționat din magazin. Un alt aspect este că poți controla cantitatea de zahăr, ceea ce nu este puțin lucru, având în vedere câtă înghețată se consumă vara.

Oricât de precaută și atentă ai fi la alimentație, sunt momente în care foamea e mai puternică decât determinarea sau dorința de a slăbi. Pentru astfel de situații, îți oferim aici o listă cu alimente cu un conținut scăzut de zahăr, pe care nutriționiștii spun că le poți consuma fără griji, chiar și atunci când vrei să slăbești. 

Înghețată din două ingrediente

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În această înghețată poți pune chipsuri de ciocolată, sirop de ciocolată, nuci, cireșe confiate, orice fel de fructe tocate mărunt sau biscuiți pisați.

Ingrediente

  • 500 g smântână pentru frișcă foarte rece
  • 400 g lapte condensat îndulcit
  • 2 lingurițe de extract de vanilie (opțional).

Mod de preparare

Se bate smântâna la viteză mare până se întărește.  Se încorporează laptele condensat îndulcit. Apoi, se adaugă ingredientele opționale dorite. Se transferă într-un recipient cu capac și se congelează timp de 6 ore.

Poți să te bucuri de înghețata de vanilie simplă sau poți adăuga în ea fructe sau ciocolată / Shutterstock
Citește și

Înghețată de vanilie

Dacă adori aromele intense de vanilie, această rețetă de înghețată de casa va fi cu siguranță pe gustul tău. Ingredientele deosebite și cremozitatea acestui desert te vor cuceri de la prima degustare.

Ingrediente

  • 600 ml smântână pentru frișcă
  • 240 g lapte integral
  • 2 lingurițe de extract de vanilie (sau semințele de o păstaie de vanilie)
  • 1/2 linguriță de sare kosher
  • 3 gălbenușuri mari
  • 165 g zahăr granulat.

Mod de preparare

Se pune un recipient care se închide etanș la congelator. Se amestecă smântâna, laptele, vanilia și sarea într-o cratiță medie la foc mediu 5-7 minute. Se răzuiește fundul oalei în mod regulat cu o spatulă flexibilă pentru a preveni lipirea sau arderea.

Între timp, se bat gălbenușurile cu zahărul într-un bol rezistent la căldură, până se omogenizează.

Când amestecul de smântână este gata se amestecă încet în ouă. Se pune compoziția obținută înapoi în cratiță și se fierbe la foc mediu. Se răzuiește fundul în mod regulat pentru a preveni orice lipire sau ardere. Când crema este suficient de groasă se ia de pe foc. Apoi, se toarnă bolul în care au fost bătute ouăle și se așează într-un vas mai mare umplut cu apă cu gheață. Se amestecă din când în când până se răcește la temperatura camerei, aproximativ 20 de minute, apoi se mai pune la frigider pentru încă o oră. 

Se transferă înghețata în recipientul răcit și i se acoperă suprafața cu un pergament. Se congelează până se solidifică, aproximativ 2 ore.

Pentru o aromă mai puternică este recomandat să folosești păstaie de vanilie / Shutterstock

Înghețată cu piersici și smântână

Există o mulțime de rețete de înghețată de casă, dar cea ci piersici și smântână e cu adevărat deosebită. Acest desert rece poate fi consumat ca o băutură rece sau ca o înghețată. Oricum, este foarte fin și aromat.

Ingrediente

  • 2- 3 piersici coapte bine
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • 200 g zahăr
  • 500 ml smântână.

Mod de preparare

Se curăță și se îndepărtează sâmburii de la piersici. Se taie în cuburi mici.

Într-un robot de bucătărie sau blender se pasează piersicile cu sucul de lămâie până când amestecul este destul de omogen. Se adaugă zahărul și smântâna și se mai pasează puțin cât să se omogenizeze.

Compoziția se pun într-un vas și se congelează. Apoi, se scoate de la congelator, se scoate din vas și se pune din nou la blender și se procesează până când amestecul este foarte fin.

Se servește imediat sau se congelează din nou cel puțin 3 ore.

Cu cât sunt mai coapte piersicile cu atât va fi mai bună înghețata / Shutterstock

Înghețată în stil sicilian

Printre cele cinci rețete de înghețată de casă pe care ți le propunem se numără și cea în stil sicilian. Dacă vrei să te simți ca o vacanță în Italia prepară această înghețată simplă, dar atât de cremoasă.

Ingrediente

  • 500 ml smântână pentru frișcă
  • 400 g lapte integral
  • 90 g zahăr
  • 3 linguri de de amidon de porumb
  • 1/4 linguriță de sare. 

Mod de preparare

Se amestecă smântâna cu laptele într-o oală mică și se pun la foc mediu. Separat, se amestecă zahărul, amidonul de porumb și sarea. Când compoziția de pe foc a fiert se pune o lingură peste amestecul de zahăr și se amestecă până se omogenizează, fără să facă cocoloașe. Se repetă procesul până se pune jumătate din amestecul lichid. Apoi, se toarnă totul în oala cu lapte. Se lasă pe foc la foc mediu,  amestecând încet, dar constant cu un tel până când amestecul se îngroașă, aproximativ un minut. 

Se transferați amestecul într-un vas termorezistent și deasupra se pune o folie de plastic pentru a nu face coajă. Când s-a răcit se dă la congelator până se solidifică.

Poți servi înghețata cu multă frișcă deasupra / Shutterstock

Înghețată de cafea

Înghețata de cafea nu prea se găsește în magazine, așa încât dacă este preferata ta o poți face acasă. Iar dacă ești fană a preparatelor cu cafea, poți să savurezi la tine acasă un pahar răcoritor de iced coffee cu piure de banane. Rețeta vedetă a acestei veri.

Ingrediente

  • 300 ml smântână de frișcă, bine răcită
  • 175 grame lapte condensat îndulcit
  • 2 linguri de cafea instant
  • 2 linguri de lichior de cafea.

Mod de preparare

Se mixează toate ingredientele împreună până se obține un amestec aerisit, de culoarea cafelei cu lapte.

Se pune compoziția în două recipiente și se dă la congelator pentru 6 ore sau peste noapte.

Pentru un gust mai intens poți adăuga și un praf de scorțișoară / Shutterstock

iar dacă te gândești să pregătești un desert, dar ai nevoie de o cremă specială, care să dea un gust aparte desertului tău, îți propunem să testezi rețeta de cremă de mascarpone cu ciocolată albă. Textura cremei e fină și aerată.

Citește și
CELE MAI CITITE
mai multe tipuri de paste
Cele mai cunoscute tipuri de paste italiene. Cum le alegi pe cele potrivite pentru tine
Cele mai cunoscute tipuri de paste italiene. Cum le alegi pe cele potrivite pentru tine
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Gâteau St. Honoré, un tort ecler cu caramel sărat pe platou
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Clătite de post cu apă minerală servite pe o farfurie gri
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Clătite de post cu apă minerală. Desertul perfect și ușor de preparat
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
mai multe tipuri de cafea pe o masă
Galerie foto
18 tipuri de cafea pe care le găsești în orice local de specialitate. Ce să comanzi data viitoare când vrei să te relaxezi
18 tipuri de cafea pe care le găsești în orice local de specialitate. Ce să comanzi data viitoare când vrei să te relaxezi
Un barista care prepară cafea
8 obiceiuri nepoliticoase care pot enerva un barista. Ce nu e recomandat să faci atunci când comanzi cafea
8 obiceiuri nepoliticoase care pot enerva un barista. Ce nu e recomandat să faci atunci când comanzi cafea
Cafea turnată într-o ceașcă, alături de boabe de cafea - Câte lingurițe de cafea se pun la o cană de apă. Raportul cafea – apă perfect, dezvăluit de o barista)
Câte lingurițe de cafea se pun la o cană de apă. Raportul cafea – apă perfect, dezvăluit de o barista
Câte lingurițe de cafea se pun la o cană de apă. Raportul cafea – apă perfect, dezvăluit de o barista
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
09:17
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Friptură fragedă de curcan la cuptor pe o masă neagră
09:08
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
condimente pentru carnea de miel
25 aprilie, 08:45
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă 7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
rețetă carne de porc la cuptor cu legume
25 aprilie, 06:55
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
24 aprilie, 08:01
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Drob vegetarian cu ciuperci și orez feliat și pus pe un tocător de lemn alături de trei ouă roșii
24 aprilie, 07:11
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
23 aprilie, 09:15
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
23 aprilie, 08:27
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
Vitamina care ar putea crește rezistența la cancer. Studiu îmbucurător în revista Science
Vitamina care ar putea crește rezistența la cancer. Studiu îmbucurător în revista Science
Vitamina care ar putea crește rezistența la cancer. Studiu îmbucurător în revista Science
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
Decizia pe care au luat-o Andreea Bălan şi fostul ei soţ, la mai bine de doi ani de la divorţ! Cântăreaţa a dezvăluit totul!
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de Regina Întunericului. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
Cosmonautul abandonat în spațiu. De ce au refuzat oficialii ruși să îl aducă înapoi pe Pământ pe Sergei Krikalev
Prăjiturele cu mac în formă de floare
Prăjiturele cu mac în formă de floare
Prăjiturele cu mac în formă de floare
Ce trebuie să știi despre nașterea naturală
Ce trebuie să știi despre nașterea naturală
Ce trebuie să știi despre nașterea naturală
Machine Gun Kelly și-a sărbătorit cea de-a 34-a aniversare. Printre invitați s-a numărat și fosta lui logodnică, Megan Fox
Machine Gun Kelly și-a sărbătorit cea de-a 34-a aniversare. Printre invitați s-a numărat și fosta lui logodnică, Megan Fox
Machine Gun Kelly și-a sărbătorit cea de-a 34-a aniversare. Printre invitați s-a numărat și fosta lui logodnică, Megan Fox
Proprietățile medicinale ale ceaiului Rooibos. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
Proprietățile medicinale ale ceaiului Rooibos. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
Proprietățile medicinale ale ceaiului Rooibos. Efectele acestei băuturi asupra sănătății
fresh
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect

De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect

De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect

Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post

Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
închide