Înghețată de caise cu sos caramel sărat, deliciul absolut al verii

timpul de preparare
Fără coacere
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă obișnuiești să prepari înghețată acasă, îți recomandăm să încerci și rețeta de înghețată de caise cu sos caramel sărat. Este combinația verii ce te va impresiona atât ca gust cât și ca textură și aspect.

Înghețată de caise cu sos caramel sărat, decorată cu frunze de mentă
Galerie foto

Galerie foto

Sosul caramel sărat dă savoare delicioasei înghețate / Profimedia Images

Rețeta nu este foarte complexă, însă necesită timp și răbdare până la degustare. Compoziția pentru înghețată necesită cel puțin 4-5 ore de congelare pentru a putea fi consumată. În acest interval de timp este indicat să mai amesteci compoziția de 2-3 ori, pentru a evita forma acelor de gheață. Însă rezultatul final merită din plin timpul de așteptare.

Citește și

Chiar dacă este mai comod să te delectezi cu înghețată vara la terase, atunci când o prepari în casă este mai gustoasă. Este și mai sănătoasă pentru că deții controlul deplin al ingredientelor. O poți combina după propriul gust și o poți îndulci atât cât este necesar gustului propriu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă aici și 8 rețete de înghețată fără zahăr. Mai jos îți oferim rețeta detaliată pentru înghețată de caise cu sos caramel sărat.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea caiselor care necesită spălare, și scurgere. Apoi secționezi caisele în jumătăți pentru a le îndepărta sâmburii.  Jumătățile de caise le adaugi în recipientul unui blender împreună cu sucul de lămâie. Acesta le va ajuta să nu oxideze și să-și mențină culoarea perfectă. Pasează caisele și transformă-le în piure, apoi trece piureul prin sită.

Cum prepari înghețată de caise cu sos caramel sărat

După ce ai pregătit piureul de caise poți pregăti și celelalte ingrediente.

Pune frișca rece, abia scoasă din frigider, în bolul mixerului și amestec-o până când devine fermă. În alt bol, amestecă piureul de caise cu laptele condensat.  Apoi amestecă cele două compoziții până la omogenizare.

Pregătește o caserolă cu capac și pune compoziția de înghețată în ea. Pune caserola în congelator și las-o acolo timp de 4-5 ore.

După o oră și 30 de minute, scoate caserola din congelator și mai amestecă compoziția pentru înghețată de caise, cu o spatulă. Este necesar acest procedeu pentru a evita formarea acelor de gheață. După încă o oră, mai amestecă odată în compoziția de înghețată. Apoi o vei lăsa la congelator până când devine fermă.

Dacă deții și forme de înghețată pe băț, le poți folosi și pe acestea.

Cum prepari sos caramel sărat

Pune apa într-o crăticioară cu baza dublă și pereți mai înalți. Apoi adaugă zahărul. Așază crăticioara pe flacăra aragazului și lasă zahărul să se topească. Nu amestecăm în el decât spre final de topire, pentru a se omogeniza.

Adaugă untul tăiat în cuburi și amestecă cu o spatulă până când se topește și se diluează toată compoziția. Apoi adaugă smântâna pentru frișcă și mai fierbe sosul caramel până când devine mai consistent. Amestecă continuu pentru a nu se arde. La final de fierbere adaugă sarea și amestecă până când se dizolvă.

Lasă sosul să se răcească și glazurează cu el înghețata în timpul servirii. Răsfață-i pe cei dragi cu câte o porție de înghețată de caise cu sos caramel sărat și aprecierile vor fi maxime.

Dacă mai dorești și alte rețete, mai poți încerca și rețeta de înghețată de banane și fructe de pădure, aromată și frumos colorată.

Citește și
Înghețată de caise pe băț, alături de felii ce caise
Galerie foto

Galerie foto

Înghețată de caise c în bol și în lingură, alături de caise confiate
Înghețată de caise cu sos caramel sărat, decorată cu frunze de mentă
+0
CELE MAI CITITE
Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate
Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate
Pulpă de rață cu pere caramelizate și fructe confiate
Cum se păstrează lămâile
Lămâile vor rezista mai mult dacă urmezi acest sfat. Vor fi proaspete până la o săptămână
Lămâile vor rezista mai mult dacă urmezi acest sfat. Vor fi proaspete până la o săptămână
crostata cu gem
Crostata cu gem, desertul italian clasic care a cucerit întreaga lume
Crostata cu gem, desertul italian clasic care a cucerit întreaga lume
Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat, porționat
Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat
Quiche cu spanac și dovleac, gratinat cu cașcaval afumat
musculițele de pe fructe
Fructele tale fac musculițe? Uite cum eviți această neplăcere
Fructele tale fac musculițe? Uite cum eviți această neplăcere
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cheesecake cu mere și sos caramel sărat porționat pe platou și o porție pe o spatulă
Cheesecake cu mere și sos caramel sărat. Un desert aromat cu gust bogat
Cheesecake cu mere și sos caramel sărat. Un desert aromat cu gust bogat
Înghețată de mure cu zmeură în bol alb și în cupă de înghețată
Înghețată de mure cu zmeură. Un desert care îndeamnă la contemplare
Înghețată de mure cu zmeură. Un desert care îndeamnă la contemplare
un cornet cu două cupe de înghețata turcească
Maraş Dondurması, înghețata turcească. Cum o poți face chiar la tine acasă
Maraş Dondurması, înghețata turcească. Cum o poți face chiar la tine acasă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
șalotă
06:22
Ceapă galbenă vs. șalotă. Cum să le folosești pentru a da gust preparatelor Ceapă galbenă vs. șalotă. Cum să le folosești pentru a da gust preparatelor
ciocolata alba
05:22
Din ce se face ciocolata albă. Cum o poți prepara acasă, rețeta simplă Din ce se face ciocolata albă. Cum o poți prepara acasă, rețeta simplă
Frico veneto
05:21
Frico veneto. Rețeta tradițională italiană cu cartofi și brânză Frico veneto. Rețeta tradițională italiană cu cartofi și brânză
orez fiert
24 octombrie, 06:16
De ce se lipește orezul. Ce greșeli trebuie să eviți De ce se lipește orezul. Ce greșeli trebuie să eviți
Trei cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval
24 octombrie, 05:58
Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval, la cuptor Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval, la cuptor
Chec cu vanilie și pere întregi porționat pe farfurie și pe platou
24 octombrie, 05:02
Chec cu vanilie și pere întregi. O prăjitură delicată și elegantă Chec cu vanilie și pere întregi. O prăjitură delicată și elegantă
Trei cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii pe o farfurie albastră
23 octombrie, 06:55
Cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii. Un preparat clasic al bucătăriei italiene Cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii. Un preparat clasic al bucătăriei italiene
cevapi
23 octombrie, 05:49
Cevapi. Rețeta preparatului pentru care se aprind grătarele în Balcani Cevapi. Rețeta preparatului pentru care se aprind grătarele în Balcani
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
După șase logodne și patru divorțuri, Jennifer Lopez vorbește deschis despre eșecurile în dragoste: Nu erau capabili
După șase logodne și patru divorțuri, Jennifer Lopez vorbește deschis despre eșecurile în dragoste: „Nu erau capabili”
După șase logodne și patru divorțuri, Jennifer Lopez vorbește deschis despre eșecurile în dragoste: „Nu erau capabili”
Bugetarii care au 250.000 de lei salariu pe lună. Cum să fie justificate?
Bugetarii care au 250.000 de lei salariu pe lună. "Cum să fie justificate?"
Bugetarii care au 250.000 de lei salariu pe lună. "Cum să fie justificate?"
Ion Ţiriac a cheltuit dintr-un amp;#8220;foc” peste 1 milion de euro şi a reuşit o premieră europeană în România!
Ion Ţiriac a cheltuit dintr-un amp;#8220;foc” peste 1 milion de euro şi a reuşit o premieră europeană în România!
Ion Ţiriac a cheltuit dintr-un amp;#8220;foc” peste 1 milion de euro şi a reuşit o premieră europeană în România!
Cum arată Catedrala Mânturirii Neamului la interior, după ce a fost pregătită pentru sfințirea de duminică, 26 octombrie
Cum arată Catedrala Mânturirii Neamului la interior, după ce a fost pregătită pentru sfințirea de duminică, 26 octombrie
Cum arată Catedrala Mânturirii Neamului la interior, după ce a fost pregătită pentru sfințirea de duminică, 26 octombrie
Cum vorbește Can Yaman limba spaniolă. Actorul urmează să joace într-un nou serial romantic
Cum vorbește Can Yaman limba spaniolă. Actorul urmează să joace într-un nou serial romantic
Cum vorbește Can Yaman limba spaniolă. Actorul urmează să joace într-un nou serial romantic
Avertisment urgent emis de Microsoft pentru milioane de utilizatori. De ce sunt vulnerabili în fața atacurilor hackerilor
Avertisment urgent emis de Microsoft pentru milioane de utilizatori. De ce sunt vulnerabili în fața atacurilor hackerilor
Avertisment urgent emis de Microsoft pentru milioane de utilizatori. De ce sunt vulnerabili în fața atacurilor hackerilor
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară
Prăjitură turnată cu cremă de nuci și scorțișoară
Înstrăinarea copiilor de părinți: de ce copiii adulți divorțează de părinții lor
Înstrăinarea copiilor de părinți: de ce copiii adulți „divorțează” de părinții lor
Înstrăinarea copiilor de părinți: de ce copiii adulți „divorțează” de părinții lor
Callum Turner a vorbit despre relația sa cu Dua Lipa, spunând că este cea mai frumoasă femeie din lume
Callum Turner a vorbit despre relația sa cu Dua Lipa, spunând că este „cea mai frumoasă femeie din lume”
Callum Turner a vorbit despre relația sa cu Dua Lipa, spunând că este „cea mai frumoasă femeie din lume”
Ce schimbări produce statul în casă. Modificările pe care le poate avea atât fizic, cât și mintal
Ce schimbări produce statul în casă. Modificările pe care le poate avea atât fizic, cât și mintal
Ce schimbări produce statul în casă. Modificările pe care le poate avea atât fizic, cât și mintal
fresh
Bulgur cu carne de pui și legume. Un preparat plin de aromă și culoare

Bulgur cu carne de pui și legume. Un preparat plin de aromă și culoare

Bulgur cu carne de pui și legume. Un preparat plin de aromă și culoare

Cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii. Un preparat clasic al bucătăriei italiene

Cannelloni cu ricotta și spanac în sos de roșii. Un preparat clasic al bucătăriei italiene

Cevapi. Rețeta preparatului pentru care se aprind grătarele în Balcani

Cevapi. Rețeta preparatului pentru care se aprind grătarele în Balcani

Chec cu vanilie și pere întregi. O prăjitură delicată și elegantă

Chec cu vanilie și pere întregi. O prăjitură delicată și elegantă

Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval, la cuptor

Cartofi evantai umpluți cu roșii și gratinați cu cașcaval, la cuptor
închide