Pentru reușita frământării aluatului de biscuiți, va trebui să aduni ingredientele pe masa din bucătărie și să le lași 35-40 de minute să ajungă la temperatura camerei. În special, untul va trebui să aibă textura moale pentru a-l putea amesteca cu celelalte ingrediente.

Cum prepari aluatul pentru biscuiți aperitiv cu unt și brânză

Ia un bol încăpător și trece făina prin sită în el, pentru a deveni mai pufoasă și mai aerată. Scurge bine brânza proaspătă printr-un tifon curat, așezat într-o sită. Brânza sărată dă-0 pe răzătoarea cu orificii mici, la fel și parmezanul.

Când untul este înmuiat și se poate amesteca, pune-l în bolul mixerului. Amestecă-l cu brânza proaspătă, bine scursă, până când compoziția rezultată devine cremoasă și fină. Încorporează oul, apoi brânza sărată și omogenizează bine amestecul de ingrediente.

Adaugă și semințele preferate, întregi sau chiar măcinate. Este opțional adaosul de semințe. Poți să le incluși în aluat sau poți să le presari  pe deasupra biscuiților, înainte de coacere. Următorul pas constă în adăugarea făinii și frământarea aluatului.

Nu frământa aluatul excesiv, ci doar până când devine compact. Altfel, untul se va topi în timpul frământării, iar aluatul va mai îngloba făină în plus ceea ce ar duce la întărirea aluatului.

După frământare, acoperă aluatul de biscuiți sărați cu folie de prospețime și pune-l la frigider pentru aproximativ 2 ore.

Cum modelezi și coci biscuiții

Înainte de modela delicioșii biscuiți aperitiv cu unt și brânză, pornește cuptorul la 200 de grade Celsius. Pune hârtie de copt în cea mai mare tavă a cuptorului. Apoi scoate aluatul de la rece și pune- pe masa presărată cu făină. Întinde-l într-o foaie dreptunghiulară de 4-5 mm grosime, cu ajutorul sucitorului de aluaturi.

Decupează biscuiții folosind o formă specială cu aspect de floare sau un pahar cu diametrul mai mic. Înțeapă biscuiții formați din loc în loc cu vârful unei scobitori. Apoi așază-i în tavă, pe hârtia de copt, la mici distanțe unii față de ceilalți.

Introdu tava în cuptorul încălzit și coace biscuiții pentru 7-8 minute, la 200 de grade Celsius. Nu îi coace timp îndelungat pentru a nu se rumeni în exces și a deveni tari. Culoarea acestora va trebui să fie ușor aurie după coacere.

Tot pentru gustările de peste zi, îți recomandăm și rețeta de vafe sărate cu cașcaval în aluat.