Pune în bol cele două ouă și adaugă peste ele sarea și condimentele. Cel mai potrivit condiment pentru astfel de aperitive cu brânzeturi în compoziție este chimenul. Îl poți adăuga sub formă de semințe sau sub formă de pudră.  Amestecă ingredientele din bol până când obții o compoziție omogenă. Apoi adaugă smântâna sau iaurtul și amestecă intens până la omogenizarea compoziției.

Trece făina împreună cu praful de copt prin sită și încorporează-le în compoziția de mai sus. Apoi răzuiește cașcavalul și adaugă-l treptat în aluat, amestecând continuu pentru a obține un aluat uniform.

Lasă aluatul la odihnit 10 minute, apoi  conectează-l la sursa de tensiune. Înainte de a adăuga compoziția pentru vafe sărate cu cașcaval în aluat unge plăcuțele aparatului cu puțin ulei. Folosește o pensulă de patiserie pentru a le unge uniform. Chiar dacă plăcuțele sunt antiaderente, este recomandat ca la prima coacere să fie ușor unse. Ia câte o lingură din aluat și pune la mijlocul plăcuțelor inferioare. Închide aparatul și coace vafele până când aparatul te avertizează că sunt gata prin aprinderea ledului aferent.

Transferă vafele coapte pe un platou și continuă coacerea următoarelor vafe. Repetă procedeul până când epuizezi aluatul pentru vafe.

Dacă le dorești vafele mai crocante, poți prelungi timpul de coacere cu câteva secunde sau chiar cu un minut.

Te poți bucura de delicioasele vafe sărate cu cașcaval în aluat la micul dejun. Le poți savura simple sau sub formă de sandvișuri, combinate cu alte ingrediente.

Descoperă și o rețetă de gofre pentru congelator. Este rețeta care te salvează atunci când nu ai timp.