Biluțe de brânză cu ardei și condimente. Rețetă de aperitiv festiv
Printre aperitivele pe care ți-ai propus să le așezi pe un platou festiv, mai poți strecura și câteva biluțe de brânză cu ardei și condimente. Vor arăta spectaculos, iar gustul lor este pe măsura aspectului.
Galerie foto
Rețeta biluțelor de brânză este foarte simplă și rapidă. Condimentele le poți alege după preferințe. Cu cât sunt mai diferite și mai colorate, cu atât biluțele de brânză vor arăta mai spectaculos. Poți folosi ierburi proaspete tocate mărunt sau ierburi uscate, dar care se pot combina cu brânzeturile. Poți folosi boia de ardei, turmeric sau alte condimente sub formă de pudră. Mai poți folosi semințe de in, de susan, de mac și multe alte astfel de ingrediente.
Pe platourile cu aperitive festive este important să ai preparate cu gusturi și texturi diferite, dar și frumos colorate. Poți combina pe același platou preparate din carne, din pește, brânzeturi și legume proaspete. Mai poți prepara diferite gustări pe bază de aluat foietaj sau aluat fraged. Checurile sau brioșele aperitiv pot fi vedete pe platourile festive.
Descoperă și o rețetă de chec aperitiv cu șuncă și măsline. este o rețetă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă și apetisantă. Dar și rețeta de biluțe de brânză cu ardei și condimente pe care o descoperi detaliată mai jos, cucerește atât papilele, cât și privirile.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru a prepara biluțele de brânză, nu vei petrece mai mult de 15 minute în bucătărie. Mai mult timp îți va ocupa adunarea ingredientelor necesare și pregătirea acestora.
Descoperă și o rețetă de bulete de cașcaval, potrivită pentru același platou cu aperitive.
Cum prepari rețeta de biluțe de brânză cu ardei și condimente
Înainte de a pregăti brânzeturile necesare biluțelor și ardeiul, pregătește condimentele. Pune în boluri separate condimentele și semințele sau ce mai folosești pentru decorul biluțelor. Toacă mărunt verdețurile proaspete, iar pe cele uscate macină-le, dar nu foarte fin.
Când ai toate condimentele pregătite, poți pregăti ardeiul și brânzeturile.
Spală ardeiul, curăță-l de cotoare și de semințe și toacă-l în cuburi mai micuțe. Poți folosi ardei gras, proaspăt, dar poți folosi și gogoșari murați. Se combină delicios cu brânzeturile.
Pune brânza sărată într-un bol, dată pe răzătoare sau sfărâmată cu furculița. Adaugă crema de brânză și cuburile de ardei și amestecă bine ingredientele. Apoi, ia câte o lingură din compoziție și modeleaz-o sub formă de biluță. Pune biluța pe un platou și modeleaz-o pe următoarea. Când ai modelat toate biluțele de brânză, începe să le tăvălești prin bolurile cu condimente.
Așază delicioasele biluțe de brânză cu ardei și condimente pe platouri, acoperă-le cu folie de prospețime și pune-le la rece până în momentul servirii. După câteva ore de stat la rece, vor deveni mai ferme, iar aromele se vor întrepătrunde.
O altă rețetă interesantă de aperitiv pe bază de brânză, este rețeta de clătite aperitiv cu sfeclă roșie, cremă de brânză și castraveți.
Galerie foto