Pogăcele cu jumări de porc. Rețetă tradițională

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Dacă ai preparat jumări de porc sau ai procurat din comerț, după ce îți satisfaci pofta cu ele, include-le și în alte rețete de preparate culinare. Una dintre acestea, pe care ți-o oferim mai jos, este rețeta de pogăcele cu jumări de porc.

Pogăcele cu jumări de porc într-un coș cu ștergar în carouri roșii, alături de câteva jumări
Galerie foto

Galerie foto

Pogăcelele cu jumări sunt delicioase atât calde, cât și reci / Shutterstock

Dacă nu ai idee ce sunt pogăcelele, închipuiește-ți niște plăcințele micuțe, rotunde și foietate. Sunt preparate dintr-un aluat simplu, care are în compoziție straturi dintr-o pastă de jumări. Sunt rumene și crocante la exterior, iar la interior moi și foietate. Le poți consuma atât calde, cât și reci alături de un pahar cu bere sau unul cu vin. Sunt ideale de savurat în timp ce stai la povești cu prietenii sau în timp ce urmărești emisiunea preferată la televizor.

Citește și

Tot din jumări de porc mai poți prepara și rețeta tradițională ardelenească de pastă din jumări. Este delicioasă savurată ca aperitiv pe felii de pâine prăjită. Ideal ar fi ca mai întâi să prepari delicioasa pastă, pe care o poți folosi, mai apoi și la rețeta de pogăcele cu jumări de porc, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu prepararea aluatului, care necesită frământare și dospire. În intervalul de timp cât aluatul va sta la dospit, poți prepara pasta de jumări cu care vei unge aluatul.

Cum prepari aluatul pentru pogăcele cu jumări de porc

Mai întâi încălzește laptele și amestecă-l cu zahărul și drojdia, într-un bol. Amestecă ouăle cu sarea și adaugă-le în bol, după 5-6 minute. Apoi adaugă puțin câte puțin din făină, în timp ce amesteci intens pentru omogenizare. Frământă bine aluatul până când nu se mai lipește și devine compact.

Acoperă bolul cu o folie de prospețime și lasă aluatul la dospit pentru aproximativ 30 de minute sau până când își dublează volumul.

Între timp, trece jumările prin mașina de carne, amestecă-le cu untura și adaugă în compoziția rezultată puțină sare și puțin piper. Omogenizează bine compoziția și las-o deoparte până când se dospește aluatul.

După ce aluatul s-a dospit, presară făină pe masa de lucru și întinde-l într-o foaie dreptunghiulară  de aproximativ 40×50 cm. Peste foaia de aluat, întinde în strat uniform jumătate din pasta de jumări.

Adună la jumătate marginile de aluat din stânga și dreapta, apoi pe cele de sus și jos. Acoperă pachetul de aluat cu o folie și lasă-l pe masa de lucru pentru 15 minute.

După acest interval de timp, întinde pachetul de aluat cu sucitorul tot într-o foaie dreptunghiulară de aproximativ 40×50 cm. Unge foaia cu cealaltă jumătate din cantitatea de pastă de jumări. împachetează din nou aluatul uns ca la pasul anterior. Acoperă-l cu folie și lasă-l din nou la odihnit timp de 15 minute.

Cum formezi și coci pogăcelele

Pentru a forma delicioasele pogăcele cu jumări de porc, întinde aluatul într-o foaie cu grosimea de aproximativ 1 cm.  Decupează pogăcelele folosind un decupator metalic, rotund sau un pahar, trecut prin făină.

Așază pogăcelele în tava tapetată cu hârtie de copt la distanțe de 2-3 cm unele față de celelalte.  Mai lasă-le în tavă până când se încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi unge-le cu ou bătut și presară semințe de chimen peste ele.

Coace pogăcelele pentru aproximativ 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius.

Iar dacă te va cuceri gustul și aspectul lor, mai poți încerca și rețeta de pogăcele cu cașcaval.

Citește și
Pogăcele cu jumări de porc într-o farfurie metalică
Galerie foto

Galerie foto

Femeie decupând aluatul pentru pogăcele cu un decupator metalic
Pogăcele cu jumări de porc într-un coș cu ștergar în carouri roșii, alături de câteva jumări
+21
CELE MAI CITITE
desert de toamnă servit pe o farfurie neagră
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Desert de toamnă cu mere. Pașii simpli pentru o prăjitură delicioasă în sezonul rece
Paste cremoase de post făcute cu drojdie nutritivă
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
Vrei să faci paste de post? Iată cu ce să înlocuiești brânza ca să fie cremoase
lipie libaneză pusă într-un coș de lemn
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
Rețeta de lipie libaneză. Cum să faci acasă pâinea emblematică a Orientului
Porție de Ciuperci cu usturoi la tigaie în farfurie, alături de furculițe și o căpățână de usturoi
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
Ciuperci cu usturoi la tigaie. Rețetă simplă și rapidă, de post
chec cu banane și nuci porționat și pus pe un blat de lemn
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
Rețeta delicioasă de chec cu banane și nuci. Se prepară ușor și rapid
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Varză călită cu cârnați afumați în tigaie, decorată cu flori de mărar
Galerie foto
Varză călită cu cârnați afumați. Rețetă tradițională românească
Varză călită cu cârnați afumați. Rețetă tradițională românească
Pui cu smântână și ciuperci în farfurie, servite cu mămăliguță
Galerie foto
Pui cu smântână și ciuperci. Rețetă ca la bunica acasă
Pui cu smântână și ciuperci. Rețetă ca la bunica acasă
Papanași cu iaurt în aluat, serviți cu dulceață și smântână pe o farfuroie albă
Galerie foto
Papanași cu iaurt în aluat, serviți cu dulceață și smântână
Papanași cu iaurt în aluat, serviți cu dulceață și smântână
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Mai multe bucăți de ciocolată pe care este presărată sare
06:33
De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit De ce e recomandat să adaugi sare în deserturi. Motivul la care nu te-ai gândit
Sos piri-piri pus într-un bol alb
05:44
Sos piri-piri. Ce să pregătești atunci când ai poftă să mănânci picant Sos piri-piri. Ce să pregătești atunci când ai poftă să mănânci picant
Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată pe un tocător de lemn, alături de un dovleac secționat și o măsură metalică de ingediente
05:15
Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată, plini de savoare și culoare Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată, plini de savoare și culoare
Tagliatelle cu năut în sos de roșii în bol alb, alături de verdeață și lămâie
23 noiembrie, 06:06
Tagliatelle cu năut în sos de roșii. Rețetă hrănitoare, de post Tagliatelle cu năut în sos de roșii. Rețetă hrănitoare, de post
Bucăți de ciocolată albă de casă, cu cereale
23 noiembrie, 05:04
Ciocolată albă de casă, cu cereale. Rețetă simplă și ușoară Ciocolată albă de casă, cu cereale. Rețetă simplă și ușoară
brânza stracciatella pusă într-un bol de lemn
23 noiembrie, 05:01
Brânza stracciatella. Ce este și cum te poți bucura de gustul ei special Brânza stracciatella. Ce este și cum te poți bucura de gustul ei special
Chec de post cu dovleac copt porționat pe un platou alb dreptunghiular
22 noiembrie, 03:12
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
O sticlă plină cu oțet de mere
22 noiembrie, 03:00
Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
1
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Prăjitură cu mere rase. Rețetă de post, simplă și ușoară
Această prăjitură cu mere rase este un desert delicios, de post, ușor de preparat și perfect pentru perioadele de post sau pentru cei care doresc să evite produsele de origine animală....
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
2
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Prăjitură ușoară cu mere. Rețeta celor 3 pahare
Una dintre cele mai populare rețete de prăjitură ușoară cu mere este cea cunoscută sub denumirea ”rețeta celor trei pahare”. Este o rețetă în care unitatea de măsură a ingredientelor principale...
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
3
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Cum prepari cea mai bună ciorbă de burtă. Rețeta tradițională
Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc apreciat pentru savoarea sa intensă și textura sa unică. Rețeta de bază include burtă de vită, os de vită cu măduvă, legume, smântână,...
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
4
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Usturoi macerat în miere. De la remediu tradițional, la sos pentru friptură
Rețeta de usturoi macerat în miere este un preparat tradițional apreciat atât pentru gustul său complex, cât și pentru beneficiile sale asupra sănătății. Această combinație inedită între mierea naturală și usturoi...
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
5
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Castane la cuptor. Cum se fac și cum le recunoști pe cele comestibile
Nu rata sezonul castanelor fără a prepara castane coapte la cuptor, pentru că sunt delicioase și pline de beneficii. În plus, se prepară simplu și ușor, fără a folosi alte ingrediente...
Parteneri
Zodii norocoase în ziua de 24 noiembrie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Zodii norocoase în ziua de 24 noiembrie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Zodii norocoase în ziua de 24 noiembrie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Viața lui Gabriel Cotabiță. A sfidat moartea în 2015 când a stat în comă 3 săptămâni. Apropiații credeau că va face la fel și acum: Își dorește să trăiască
Viața lui Gabriel Cotabiță. A sfidat moartea în 2015 când a stat în comă 3 săptămâni. Apropiații credeau că va face la fel și acum: "Își dorește să trăiască"
Viața lui Gabriel Cotabiță. A sfidat moartea în 2015 când a stat în comă 3 săptămâni. Apropiații credeau că va face la fel și acum: "Își dorește să trăiască"
„Sunt consternat!” Reacţie tulburătoare după ce Gabriel Cotabiţă a murit la 69 de ani: „Am copilărit cu el”
„Sunt consternat!” Reacţie tulburătoare după ce Gabriel Cotabiţă a murit la 69 de ani: „Am copilărit cu el”
„Sunt consternat!” Reacţie tulburătoare după ce Gabriel Cotabiţă a murit la 69 de ani: „Am copilărit cu el”
Cine este văduva lui Gabriel Cotabiță. Alina era cu 27 de ani mai tânără decât regretatul artist
Cine este văduva lui Gabriel Cotabiță. Alina era cu 27 de ani mai tânără decât regretatul artist
Cine este văduva lui Gabriel Cotabiță. Alina era cu 27 de ani mai tânără decât regretatul artist
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba despre o actriță
Cum folosesc hackerii scrisorile fizice pentru atacurile cibernetice. Strategia de care trebuie să te protejezi
Cum folosesc hackerii scrisorile fizice pentru atacurile cibernetice. Strategia de care trebuie să te protejezi
Cum folosesc hackerii scrisorile fizice pentru atacurile cibernetice. Strategia de care trebuie să te protejezi
Cozonac Gubana din bucătăria italiană
Cozonac Gubana din bucătăria italiană
Cozonac Gubana din bucătăria italiană
Turtă dulce baby friendly. Rețeta unui desert fără zahăr
Turtă dulce baby friendly. Rețeta unui desert fără zahăr
Turtă dulce baby friendly. Rețeta unui desert fără zahăr
Beyoncé va susține un spectacol în prima zi de Crăciun. Vedeta va cânta în pauza meciului din NFL dintre Houston Texans și Baltimore Ravens
Beyoncé va susține un spectacol în prima zi de Crăciun. Vedeta va cânta în pauza meciului din NFL dintre Houston Texans și Baltimore Ravens
Beyoncé va susține un spectacol în prima zi de Crăciun. Vedeta va cânta în pauza meciului din NFL dintre Houston Texans și Baltimore Ravens
Consumul de cacao sau ceai verde te-ar putea proteja de efectele negative ale alimentelor grase în timpul stresului (studiu)
Consumul de cacao sau ceai verde te-ar putea proteja de efectele negative ale alimentelor grase în timpul stresului (studiu)
Consumul de cacao sau ceai verde te-ar putea proteja de efectele negative ale alimentelor grase în timpul stresului (studiu)
fresh
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat

Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat

Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat

Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă

Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă

Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta

Beneficiile oțetului de mere. De ce recomandă nutriționiștii să-l incluzi în dieta ta

Tagliatelle cu năut în sos de roșii. Rețetă hrănitoare, de post

Tagliatelle cu năut în sos de roșii. Rețetă hrănitoare, de post

Ciocolată albă de casă, cu cereale. Rețetă simplă și ușoară

Ciocolată albă de casă, cu cereale. Rețetă simplă și ușoară
închide