Pogăcele cu jumări de porc. Rețetă tradițională

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Gustare
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Dacă ai preparat jumări de porc sau ai procurat din comerț, după ce îți satisfaci pofta cu ele, include-le și în alte rețete de preparate culinare. Una dintre acestea, pe care ți-o oferim mai jos, este rețeta de pogăcele cu jumări de porc.

Pogăcele cu jumări de porc într-un coș cu ștergar în carouri roșii, alături de câteva jumări
Galerie foto

Galerie foto

Pogăcelele cu jumări sunt delicioase atât calde, cât și reci / Shutterstock

Dacă nu ai idee ce sunt pogăcelele, închipuiește-ți niște plăcințele micuțe, rotunde și foietate. Sunt preparate dintr-un aluat simplu, care are în compoziție straturi dintr-o pastă de jumări. Sunt rumene și crocante la exterior, iar la interior moi și foietate. Le poți consuma atât calde, cât și reci alături de un pahar cu bere sau unul cu vin. Sunt ideale de savurat în timp ce stai la povești cu prietenii sau în timp ce urmărești emisiunea preferată la televizor.

Citește și

Tot din jumări de porc mai poți prepara și rețeta tradițională ardelenească de pastă din jumări. Este delicioasă savurată ca aperitiv pe felii de pâine prăjită. Ideal ar fi ca mai întâi să prepari delicioasa pastă, pe care o poți folosi, mai apoi și la rețeta de pogăcele cu jumări de porc, pe care ți-o oferim detaliată mai jos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu prepararea aluatului, care necesită frământare și dospire. În intervalul de timp cât aluatul va sta la dospit, poți prepara pasta de jumări cu care vei unge aluatul.

Cum prepari aluatul pentru pogăcele cu jumări de porc

Mai întâi încălzește laptele și amestecă-l cu zahărul și drojdia, într-un bol. Amestecă ouăle cu sarea și adaugă-le în bol, după 5-6 minute. Apoi adaugă puțin câte puțin din făină, în timp ce amesteci intens pentru omogenizare. Frământă bine aluatul până când nu se mai lipește și devine compact.

Acoperă bolul cu o folie de prospețime și lasă aluatul la dospit pentru aproximativ 30 de minute sau până când își dublează volumul.

Între timp, trece jumările prin mașina de carne, amestecă-le cu untura și adaugă în compoziția rezultată puțină sare și puțin piper. Omogenizează bine compoziția și las-o deoparte până când se dospește aluatul.

După ce aluatul s-a dospit, presară făină pe masa de lucru și întinde-l într-o foaie dreptunghiulară  de aproximativ 40×50 cm. Peste foaia de aluat, întinde în strat uniform jumătate din pasta de jumări.

Adună la jumătate marginile de aluat din stânga și dreapta, apoi pe cele de sus și jos. Acoperă pachetul de aluat cu o folie și lasă-l pe masa de lucru pentru 15 minute.

După acest interval de timp, întinde pachetul de aluat cu sucitorul tot într-o foaie dreptunghiulară de aproximativ 40×50 cm. Unge foaia cu cealaltă jumătate din cantitatea de pastă de jumări. împachetează din nou aluatul uns ca la pasul anterior. Acoperă-l cu folie și lasă-l din nou la odihnit timp de 15 minute.

Cum formezi și coci pogăcelele

Pentru a forma delicioasele pogăcele cu jumări de porc, întinde aluatul într-o foaie cu grosimea de aproximativ 1 cm.  Decupează pogăcelele folosind un decupator metalic, rotund sau un pahar, trecut prin făină.

Așază pogăcelele în tava tapetată cu hârtie de copt la distanțe de 2-3 cm unele față de celelalte.  Mai lasă-le în tavă până când se încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi unge-le cu ou bătut și presară semințe de chimen peste ele.

Coace pogăcelele pentru aproximativ 20-25 de minute, la 180 de grade Celsius.

Iar dacă te va cuceri gustul și aspectul lor, mai poți încerca și rețeta de pogăcele cu cașcaval.

Citește și
Pogăcele cu jumări de porc într-o farfurie metalică
Galerie foto

Galerie foto

Femeie decupând aluatul pentru pogăcele cu un decupator metalic
Pogăcele cu jumări de porc într-un coș cu ștergar în carouri roșii, alături de câteva jumări
+0
CELE MAI CITITE
Makowiec secționat în două pe un tocător de lemn, o păstaie de vanilie și stafide
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
Makowiec. Rețetă de ruladă cu mac, din bucătăria poloneză
Varză călită cu coaste de porc în bol
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie decorate cu biscuiți de turtă dulce
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
Brioșe cu aromă de turtă dulce și cremă fină de vanilie - Gingerbread cupcakes
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao într-o tavă de lemn
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Brăduți din foietaj cu scorțișoară și cacao. Desert rapid, festiv și spectaculos
Prăjitură cu vanilie și mac porționată și decorată cu crenguțe de brad și merișoare
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Prăjitură cu mac și cremă de vanilie, aromată, catifelată și perfectă pentru sărbători
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Varză călită cu coaste de porc în bol
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
Varză călită cu coaste de porc. Rețetă tradițională românească
Fasole cu ciolan afumat
Galerie foto
Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă
Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă
Pastă de mici preparată în casă, într-un vas alb, oval
Galerie foto
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Fursecuri boabe de cafea într-un bol și pe un tocător, alături de un bol cu boabe de cafea și o ceașcă cu cafea
09:00
Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat Fursecuri boabe de cafea, fragede, aromate și ușor de preparat
Porții de ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață pe o farfurie albă, alături de boluri cu condimente, cuțit și furculiță
07:46
Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață Ruladă de porc umplută cu ciuperci, ardei și verdeață
Cozonac cu umplutură mixtă, decorat cu fulgi de migdale
07:08
Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat Cozonac tradițional cu umplutură mixtă, pufos, aromat și cu gust bogat
Coaste de porc cu mere și rozmarin pe o farfurie
8 decembrie, 10:39
Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor
ouă la temperatura camerei
8 decembrie, 05:57
De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
Zeppole di San Giuseppe
8 decembrie, 05:56
Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie
chec cu mere
7 decembrie, 06:15
Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare
shaorma cu pui făcută în casă
7 decembrie, 05:46
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Acest ingredient esențial aduce beneficii nenumărate pentru sănătate. Tu l-ai încercat?
Acest ingredient esențial aduce beneficii nenumărate pentru sănătate. Tu l-ai încercat?
Acest ingredient esențial aduce beneficii nenumărate pentru sănătate. Tu l-ai încercat?
Destinația care concurează cu stațiunile montane de Revelion. Oferte de la 2.100 lei pentru 3 nopţi de cazare
Destinația care concurează cu stațiunile montane de Revelion. Oferte de la 2.100 lei pentru 3 nopţi de cazare
Destinația care concurează cu stațiunile montane de Revelion. Oferte de la 2.100 lei pentru 3 nopţi de cazare
Milionarul român care merge cu metroul în Bucureşti nu a mai ţinut cont de nimic şi riscă o amendă uriaşă
Milionarul român care merge cu metroul în Bucureşti nu a mai ţinut cont de nimic şi riscă o amendă uriaşă
Milionarul român care merge cu metroul în Bucureşti nu a mai ţinut cont de nimic şi riscă o amendă uriaşă
Chat-ul zilei la Mireasa, 9 decembrie 2025. Comentează aici cele mai importante momente din show
Chat-ul zilei la Mireasa, 9 decembrie 2025. Comentează aici cele mai importante momente din show
Chat-ul zilei la Mireasa, 9 decembrie 2025. Comentează aici cele mai importante momente din show
Sıla Türkoğlu s-a retras din cel de-al treilea serial și acum își petrece vacanța la Londra. Ce fotografii a publicat vedeta
Sıla Türkoğlu s-a retras din cel de-al treilea serial și acum își petrece vacanța la Londra. Ce fotografii a publicat vedeta
Sıla Türkoğlu s-a retras din cel de-al treilea serial și acum își petrece vacanța la Londra. Ce fotografii a publicat vedeta
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Cele mai bune jocuri video din 2025. Ce titluri au impresionat fanii și experții
Ruladă de porc cu gogoșari murați, măsline verzi și cașcaval
Ruladă de porc cu gogoșari murați, măsline verzi și cașcaval
Ruladă de porc cu gogoșari murați, măsline verzi și cașcaval
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Cum îți ajuți copilul să recunoască știrile false
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
Remedii naturale pentru creşterea părului. La ce metode să apelezi fără cheltuială prea mare
fresh
Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Rețetă de shaorma cu pui făcută în casă. Ce pași trebuie să urmezi

Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare

Chec de mere, desertul perfect pentru micul dejun sau pentru gustare

Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie

Zeppole di San Giuseppe. Rețetă de gogoși italienești umplute cu vanilie

Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor

Coaste de porc cu mere și rozmarin, preparate la cuptor

De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie

De ce trebuie să pui la anumite prăjituri ouă la temperatura camerei? Toate explicațiile de care ai nevoie
închide