Budincă de dovlecei cu brânză și busuioc
Dacă îți plac gustările sub formă de budincă, servite calde sau reci, îți oferim o delicioasă rețetă de budincă de dovlecei cu brânză și busuioc. Rețeta este simplă, conține ingrediente puține și se prepară rapid.
Galerie foto
Dovleceii sunt mereu la îndemână și fac echipă bună cu brânzeturi de orice fel. Poți opta pentru brânza proaspătă sau pentru brânza matură, sărată. Însă poți face o combinație din brânzeturile preferate, pentru un gust deosebit.
Îți oferim mai jos rețeta cu listă de ingrediente, pe care o poți adapta după propriul gust și modul de preparare pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe cu pregătirea dovleceilor care necesită o etapă de deshidratare. În acest interval de timp, poți pregăti celelalte ingrediente necesare preparării rețetei de budincă de dovlecei cu brânză și busuioc.
Pașii de pregătire a dovleceilor
Spală bine dovleceii și șterge-i cu prosoape de hârtie absorbante. Taie dovleceii în rondele de 3-4 mm grosime sau în cuburi mici.
Așază bucățile de dovlecei una lângă alta pe o suprafață plană. Presară sare fină peste ele și lasă-le la deshidratat timp de 12-15 minute.
Apoi le presezi bine cu prosoape de hârtie pentru a îndepărta tot lichidul format la suprafața acestora.
Pașii de pregătire și coacere pentru budincă de dovlecei cu brânză și busuioc
Pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Curăță ceapa și usturoiul și toacă-le mărunt. Pune untul la topit cu puțin ulei într-o tigaie așezată pe plită sau pe flacăra aragazului. Adaugă ceapa și usturoiul și călește-le pentru scurt timp, amestecându-le să nu se ardă. Lasă aceste ingrediente să se tempereze și prepară compoziția de ouă.
Într-un bol încăpător amestecă cu un tel ouăle presărate cu un praf de sare și unul de piper. Adaugă pe rând, smântâna, crema de brânză, brânza telemea răzuită și parmezanul răzuit. Vei obține o compoziție de textura aluatului pentru chec. Toacă și frunzele de busuioc mărunt, după ce le-ai clătit cu apă rece. Adăugă-le în compoziția de mai sus. Trece făina prin sită împreună cu praful de copt și adaugă acest amestec în compoziție. Adaugă și pudra de nucșoară apoi amestecă compoziția obținută cu ceapa și usturoiul din tigaie.
Unge cu puțin unt o formă de tartă cu diametrul de 28 cm. adaugă dovleceii în ea, apoi toarnă compoziția de ouă cu brânzeturi și făină. Amestecă cu o spatulă pentru a pătrunde aluatul printre bucățile de dovlecei.
Pune forma de copt la cuptor și coace delicioasa budincă de dovlecei cu brânză și busuioc pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius, sau până când este frumos rumenită.
Las-o să se tempereze 10-15 minute pe un grătar de răcire, înainte de a o porționa.
Poți savura budinca alături de un pahar cu iaurt, o cană cu ceai, sau alături de legume proaspete. Este delicioasă și servită cu ketchup sau un sos de iaurt cu usturoi.