Spaghete de dovlecei, la tigaie. O rețetă simplă pe care o vei repeta
Dacă te numeri printre persoanele care adoră preparatele cu dovlecei, îți oferim o rețetă simplă de spaghete de dovlecei la tigaie. Pe cât de simplă este, pe atât de savuroasă și hrănitoare.
Galerie foto
Din dovlecei poți prepara o multitudine de rețete, una mai delicioasă decât alta. Sunt atât de versatili încât îi poți adăuga în aproape orice mâncare. Nu au un gust special, deci nu vor influența gustul final al preparatului. În schimb au consistență și sunt foarte accesibili, găsindu-i în toate piețele și magazinele alimentare. Au și un cost scăzut, deci nu îți vor afecta prea mult bugetul alocat coșului pentru meniul zilnic.
O rețetă simplă pe care o vei repeta: spaghete de dovlecei, la tigaie
Vara te poți bucura din plin de dovleceii de grădină mai gustoși și mai sănătoși. Iar dacă dorești să te bucuri și în sezonul rece de ei îi poți conserva la borcan, în saramură. Dar înainte de a trece la conservarea dovleceilor, încearcă și rețeta de dovlecei sub formă de spaghete, pe care ți-o oferim mai jos cu listă de ingrediente și mod de preparare pas cu pas.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru a prepara aceste spaghete vegetale, ai nevoie de un aparat special pentru realizat spirale de legume. Dar, în lipsa acestui aparat, poți folosi un curățător mecanic de legume cu spații mai mari între cuțite.
Începe cu pregătirea ingredientelor necesare acestui preparat. Spală bine dovleceii și șterge-i cu prosoape de hârtie. Dacă optezi pentru dovlecei mai maturi, îndepărtează-le coaja. Pune pe rând dovleceii în interiorul aparatului și transformă-i în spaghete.
Pune spaghetele de dovlecei pe o suprafață plană și presară o linguriță de sare peste ele. Lasă-le la odinit 10 minute pentru a se deshidrata. Apoi, ia un prosop de hârtie și presează cu mare grijă spaghetele de dovlecei, pentru a absorbi lichidul format la suprafața acestora.
Curăță cățeii de usturoi, clătește-i cu apă rece și toacă-i în rondele. Clătește frunzele de busuioc și toacă-le mărunt. Când ai toate aceste ingrediente pregătite, poți aprinde flacăra aragazului și începe prepararea.
Cum prepari spaghetele de dovlecei la tigaie
Pune tigaia pe flacăra aragazului aprinsă la intensitate medie. Adaugă rondelele de usturoi și frunzele de busuioc tocate mărunt. Amestecă bine aceste ingrediente în uleiul încins pentru 1-2 minute, atât cât să se aromatizeze uleiul. Apoi strecoară uleiul printr-o sită și adaugă-l din nou în tigaie.
Adaugă spaghetele de dovlecei. Amestecă-le ușor folosind o spatulă sau prin rotirea tigăii și prin aruncare spaghetelor în sus, ca la rețetele de paste.
Nu le prepara în exces pentru rămâne ușor crocante. Altfel se vor deshidrata și se va forma lichid în tigaie, iar spaghetele se pot rupe. Sunt suficiente 5 minute pentru a se întrepătrunde cu aroma uleiului.
Poți savura delicioasele spaghete de dovlecei la tigaie simple, adăugând câteva crutoane de pâine pentru sățietate. Le poți presăra cu fulgi de chili, sau piper măcinat, pentru un gust picant. Mai poți adăuga lângă ele brânzeturile preferate și roșii proaspete sau cu chiftele preparate la cuptor.
În orice combinație le servești vor fi delicioase. O altă rețetă cu dovlecei pe care o poți prepara rapid și cu puține ingrediente este rețeta de zucchini pane.