Chec cu textură de madeleines, varianta lui Nobo

timpul de preparare
Timp de gătire: 50 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Așa cum face în fiecare săptămână, Nobo, câștigătorul Chefi fără limite, a gătit una dintre cele mai populare rețete de pe Google. Într-o nouă ediție Beautifood, acesta a propus varianta sa de desert, un chec cu textură de madeleines, numai bun de savurat alături de cei dragi.

Publicat: 25 iulie 2022, 08:28
O secțiune dintr-un chec, pe o farfurie albă
Checul este bogat în arome, foarte pufos și se prepară rapid / Shutterstock

Checul este bogat în arome, foarte pufos și se prepară rapid. Desertul propus de Nobo este numai bun de mâncat alături de o cană de ceai sau o cafea fierbinte. În ediția 8 Beautifood | Sezon 2 ai varianta video a acestui desert pe care Nobo îl consideră unul dintre cele mai populare și mai rapide preparate.

Citește și

Urmărește pas cu pas indicațiile și rezultatul este garantat. Checul este unul dintre deserturile clasice din bucătăria românească și este atât de bun încât îi va cuceri chiar și pe cei mai mofturoși dintre noi.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ai aici și rețeta de chec duo la metru, un desert pe care îl vei consuma cu plăcere de fiecare dată.

Ingrediente

Mod de preparare

Ouăle se pun în bolul unui mixer alături de cantitatea de zahăr tos. Acestea se omogenizează timp de câteva minute. Când compoziția are consistența dorită și granulele de zahăr s-au topit, poți opri mixerul.

Mai apoi adaugă smântâna pentru frișcă și amestecă până se încorporează și ea. Continuă să omogenizezi toate ingredientele și adaugă untul topit. Textura trebuie să fie asemănătoare cu cea pe care o prepari pentru blatul de tort.

După acești pași, adaugă esența de vanilie și amestescă din nou.

Cum se încorporează făina în acest chec cu textură de madeleines

A venit momentul să adaugi făina și praful de copt. În bolul cu făină adaugă praful de copt și apoi cu ajutorul unei site cerne compoziția. Încorporeaz-o și pe ea în compoziția lichidă, obținută anterior. Făina se adaugă treptat cu mișcări lejere și circulare. Nu este indicat să adaugi toată făina deodată pentru că există riscul să se formeze cocoloașe.

După toți acești pași, dă compoziția deoparte. Pune hârtie de copt într-o tavă de chec și adaugă amestecul de ingrediente. Preîncălzește cuptorul de 180-190 de grade, iar când a ajuns la temperatura dorită, pune tava în el. Lasă checul la 190 de grade primele 10 minute, iar următoarele 40 de minute la o temperatură de 160 de grade.

Citește și
CELE MAI CITITE
Cremă de ciocolată cu nuci într-un bol și pe felie de pâine
Cremă de ciocolată cu nuci, pentru prăjituri și torturi
Cremă de ciocolată cu nuci, pentru prăjituri și torturi
Cornuri cu iaurt în aluat, umplute cu gem de fructe într-un bol, alături de un ceainic și o ceașcă
Cornuri cu iaurt în aluat. Desert umplut cu gem de fructe
Cornuri cu iaurt în aluat. Desert umplut cu gem de fructe
O mămăligă pusă pe un tocător de lemn pentru a ilustra cât mălai se pune la un litru de apă
Cât mălai se pune la 1 litru de apă. Metoda folosită pentru a obține mămăliga perfectă
Cât mălai se pune la 1 litru de apă. Metoda folosită pentru a obține mămăliga perfectă
Chec cu prune și migdale, aromat cu scorțișoară porționat pe un suport de lemn
Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară
Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară
Porții de prăjitura cu gem și aluat ras pe o farfurie
Prăjitură cu gem și aluat ras. Rețetă din copilărie
Prăjitură cu gem și aluat ras. Rețetă din copilărie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Chec marmorat cu cafea, servit pe un blat de lemn
Chec marmorat cu cafea. O variantă delicioasă a unui desert clasic
Chec marmorat cu cafea. O variantă delicioasă a unui desert clasic
Chec cu caise, decorat cu zahăr și feliat cu cuțitul, pe hârtie de copt
Galerie foto
Chec cu caise. Desert simplu de vară, aromat și delicios
Chec cu caise. Desert simplu de vară, aromat și delicios
Chec cu inimioară albă și ciocolată decorat cu zmeură
Galerie foto
Chec cu inimioară albă și ciocolată. Un desert spectaculos pentru momente dulci
Chec cu inimioară albă și ciocolată. Un desert spectaculos pentru momente dulci
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Clătite din piure de cartofi, umplute cu brânzeturi și roșii cherry, secționate pe un platou
08:00
Clătite din piure de cartofi, umplute cu brânzeturi și roșii cherry Clătite din piure de cartofi, umplute cu brânzeturi și roșii cherry
alimente potrivite pentru reducerea colesterolului așezate pe o masă albă
07:00
9 alimente potrivite pentru reducerea colesterolului. Care sunt sfaturile specialiștilor 9 alimente potrivite pentru reducerea colesterolului. Care sunt sfaturile specialiștilor
Sandvici cu pastramă de vită pentru a ilustra diferența dintre aceasta și carnea sărată de vită
06:00
Pastrama de vită sau carnea sărată de vită. Care sunt diferențele Pastrama de vită sau carnea sărată de vită. Care sunt diferențele
Ulei de porumb turnat dintr-o cană într-un bol mai mic
25 septembrie, 08:00
Cât de sănătos este uleiul de porumb. Iată ce spun medicii specialiști Cât de sănătos este uleiul de porumb. Iată ce spun medicii specialiști
Mai multe brânzeturi vegane puse pe o masă
25 septembrie, 07:00
Ce sunt brânzeturile vegane și din ce se prepară. Iată ce poți să pregătești cu ele Ce sunt brânzeturile vegane și din ce se prepară. Iată ce poți să pregătești cu ele
Chec cu lămâie servit pe un grătar special
25 septembrie, 06:00
Chec cu lămâie. Cel mai pufos și mai răcoritor desert Chec cu lămâie. Cel mai pufos și mai răcoritor desert
pudră de unt de arahide într-un bol pentru a ilustra cel mai simplu mod de a consuma proteine
24 septembrie, 07:00
Cel mai simplu mod de a consuma proteine. Nutriționiștii recomandă să le incluzi în dieta ta Cel mai simplu mod de a consuma proteine. Nutriționiștii recomandă să le incluzi în dieta ta
Chec marmorat cu cafea, servit pe un blat de lemn
24 septembrie, 06:00
Chec marmorat cu cafea. O variantă delicioasă a unui desert clasic Chec marmorat cu cafea. O variantă delicioasă a unui desert clasic
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ouă de prepeliță puse pe un blat de lemn pentru a ilustra de ce e indicat să le consumi zilnic
1
De ce ar trebui să mănânci ouă de prepeliță în fiecare zi. 18 beneficii pentru toată familia
De ce ar trebui să mănânci ouă de prepeliță în fiecare zi. 18 beneficii pentru toată familia
Data viitoare când mergi la cumpărături pune în coșul tău și o cutie cu ouă de prepeliță. Sunt gustoase și mai ales foarte bogate în nutrienți, așa că ar fi bine...
O mămăligă pusă pe un tocător de lemn pentru a ilustra cât mălai se pune la un litru de apă
2
Cât mălai se pune la 1 litru de apă. Metoda folosită pentru a obține mămăliga perfectă
Cât mălai se pune la 1 litru de apă. Metoda folosită pentru a obține mămăliga perfectă
Mămăliga este, în aparență, foarte simplu de preparat. Apă, sare, mălai și atât. Totuși, proporția între aceste ingrediente, timpul de fierbere și momentul în care adaugi mălaiul sunt foarte importante. Iată...
Chec marmorat cu cafea, servit pe un blat de lemn
3
Chec marmorat cu cafea. O variantă delicioasă a unui desert clasic
Chec marmorat cu cafea. O variantă delicioasă a unui desert clasic
Rețeta de chec marmorat cu cafea este rețeta de care ai nevoie atunci când vrei să faci o prăjitură simplă, cu o aromă care să îl facă deosebit. Este o combinație...
Trei porții de plăcintă cu prune ca la bunica pe un platou alb, rotund, alături de un bol cu prune
4
Plăcintă cu prune ca la bunica. Rețetă din copilărie
Plăcintă cu prune ca la bunica. Rețetă din copilărie
Dacă te-a cuprins nostalgia după deserturile mult adorate în copilărie, avem pentru tine o rețetă de plăcintă cu prune ca la bunica. Este simplă și ușor de preparat, iar gustul ei...
Plăcinta cu brânză servită de o doamnă după ce au fost aduse de pe tigaie
5
Plăcintă cu brânză, preparată la tigaie. Rețeta care este gata în 30 de minute
Plăcintă cu brânză, preparată la tigaie. Rețeta care este gata în 30 de minute
Rețeta de plăcintă cu brânză, preparată la tigaie, este o rețetă tradițională românească care îți va readuce în memorie gustul copilăriei și al meselor de acasă. Această plăcintă este ușor de...
Parteneri
Horoscopul lunii octombrie 2023. Nativii vor regăsi echilibrul interior

Horoscopul lunii octombrie 2023. Nativii vor regăsi echilibrul interior

Horoscopul lunii octombrie 2023. Nativii vor regăsi echilibrul interior
UE pregăteşte un nou tip de permis auto: categoria B+. Pentru ce tip de autoturism va fi necesar

UE pregăteşte un nou tip de permis auto: categoria B+. Pentru ce tip de autoturism va fi necesar

UE pregăteşte un nou tip de permis auto: categoria B+. Pentru ce tip de autoturism va fi necesar
Unica fiică a lui Leonard Doroftei, transformare radicală. Tânăra întoarce toate privirile

Unica fiică a lui Leonard Doroftei, transformare radicală. Tânăra întoarce toate privirile

Unica fiică a lui Leonard Doroftei, transformare radicală. Tânăra întoarce toate privirile
FOTO. Ana Baniciu și Edy Kovacs s-au căsătorit religios. Artista, condusă de tatăl ei, Mircea Baniciu, spre altar

FOTO. Ana Baniciu și Edy Kovacs s-au căsătorit religios. Artista, condusă de tatăl ei, Mircea Baniciu, spre altar

FOTO. Ana Baniciu și Edy Kovacs s-au căsătorit religios. Artista, condusă de tatăl ei, Mircea Baniciu, spre altar
Serialele din Turcia care se bat pentru cele mai bune locuri în topuri. Halil Ibrahim Ceyhan revine în rolul de protagonist

Serialele din Turcia care se bat pentru cele mai bune locuri în topuri. Halil Ibrahim Ceyhan revine în rolul de protagonist

Serialele din Turcia care se bat pentru cele mai bune locuri în topuri. Halil Ibrahim Ceyhan revine în rolul de protagonist
Cel mai lacom prădător din istoria Pământului. Puțini ar ghici ce specie consumă peste o treime din vertebratele de pe planetă

Cel mai „lacom” prădător din istoria Pământului. Puțini ar ghici ce specie consumă peste o treime din vertebratele de pe planetă

Cel mai „lacom” prădător din istoria Pământului. Puțini ar ghici ce specie consumă peste o treime din vertebratele de pe planetă
Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș

Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș

Ciurigăi sau minciunele. Rețetă tradițională din Maramureș
Cum îți protejezi copilul de gripa sezonieră

Cum îți protejezi copilul de gripa sezonieră

Cum îți protejezi copilul de gripa sezonieră
Delia și-a cumpărat o pereche de cizme din cauciuc în valoare de peste 1.100 de euro. Cum au reacționat fanii când au văzut achiziția

Delia și-a cumpărat o pereche de cizme din cauciuc în valoare de peste 1.100 de euro. Cum au reacționat fanii când au văzut achiziția

Delia și-a cumpărat o pereche de cizme din cauciuc în valoare de peste 1.100 de euro. Cum au reacționat fanii când au văzut achiziția
Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic batoane proteice. Cât de benefice pot fi acestea pentru sănătate

Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic batoane proteice. Cât de benefice pot fi acestea pentru sănătate

Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic batoane proteice. Cât de benefice pot fi acestea pentru sănătate
fresh
Ouă de prepeliță puse pe un blat de lemn pentru a ilustra de ce e indicat să le consumi zilnic
De ce ar trebui să mănânci ouă de prepeliță în fiecare zi. 18 beneficii pentru toată familia
De ce ar trebui să mănânci ouă de prepeliță în fiecare zi. 18 beneficii pentru toată familia
Cel mai simplu mod de a consuma proteine. Nutriționiștii recomandă să le incluzi în dieta ta
Cel mai simplu mod de a consuma proteine. Nutriționiștii recomandă să le incluzi în dieta ta
Cât de sănătos este uleiul de porumb. Iată ce spun medicii specialiști
Cât de sănătos este uleiul de porumb. Iată ce spun medicii specialiști
Chec cu lămâie. Cel mai pufos și mai răcoritor desert
Chec cu lămâie. Cel mai pufos și mai răcoritor desert
Ce sunt brânzeturile vegane și din ce se prepară. Iată ce poți să pregătești cu ele
Ce sunt brânzeturile vegane și din ce se prepară. Iată ce poți să pregătești cu ele
închide