Cartofi gratinați. Rețeta perfectă pentru o cină rapidă sau o garnitură delicioasă
Dacă te-ai săturat de cartofii prăjiți sau de celebrul piure, poți să încerci o porție de cartofi gratinați. Rețeta originală provine din Franța și a fost adaptată în funcție de imaginația fiecăruia.
Este o rețetă extrem de gustoasă, care va rămâne pe lista ta de preparate atunci când vrei ceva gustos și fără carne. Îți prezentăm mai jos lista de ingrediente și pașii pe care este necesar să-i urmezi ca să obții cea mai bună porție de cartofi gratinați.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe rețeta de cartofi gratinați prin a spăla cartofii și a-i tăia rondele foarte subțiri. Poți chiar să-i dai prin răzătoare ca să aibă toți aceeași grosime. Într-o tavă de cuptor pune cartofii pe un rând astfel încât să acoperi tot fundul tăvii. Adaugă crema de brânză peste care rade brânza și parmezanul. La final pune smântâna și uniformizează cu o spatulă. Pune sare și piper după gust.
După ce ai întins bine, mai pune un rând de cartofi și repetă procedeul cu brânzeturile. Continuă tot așa până când termini cartofii și brânzeturile și obții cartofi gratinați uniformi.
Ultimul strat ar trebui să fei de brânzeturi și smântână. La final adaugă ouăle bătute cu laptele ca să aibă o crustă crocantă.
Bagă totul la cuptor pentru aproximativ o oră. Când sunt gata, scoate-i și lasă-i la răcit puțin înainte sa-i tai și să-i pui pe farfurii.
Cu ce poți să mănânci cartofi gratinați
Fie că alegi să mănânci cartofi gratinați simpli ca fel principal la o masă, fie că îi preferi alături de o friptură, gustul deosebit te va cuceri. Dacă vrei să prepari o friptură gustoasă, poți alege dintr-o varietate de rețete.
Noi îți prezentăm însă rețeta de cotlete de porc cu lămâie și condimente. Încearc-o și nu vei regreta. Este un preparat potrivit atât pentru masa de prânz cât și pentru cea de seară, deci te poți orienta în funcție de nevoie. Adaugă și o salată de ardei copți la borcan și masa ta va fi perfectă.