Ce poți face cu carnea de pui rămasă de la cină. 5 idei de salate simplu de făcut
Nu de puține ori se întâmplă să rămână de la cină bucăți de carne de pui cu care nu mai știi ce să faci. Dacă ai o cantitate mai mare, poți să o transformi în salate delicioasă care pot reprezenta prânzul de a doua zi. Ai aici o listă cu ce poți face cu carnea de pui rămasă de la cină.
Galerie foto
Carnea de pui rămasă de la cină o poți folosi la sandvișuri, la salate sau o poți reîncălzi ca să o mănânci ca atare. Totuși, cel mai delicios mod de a o refolosi rămâne salata. Datorită dressing-ului carnea se rehidratează, dar se și îmbibă în aromele celorlalte ingrediente.
Iată 5 idei de salate de pui pe care le poți face în 10-15 minute și de care te poți bucura la următoarea masă. Ai aici și cele mai bune sfaturi despre cum să reîncălzești pieptul de pui fără să devină prea uscat.
Salată de pui simplă
Salata de pui este un preparat nutritiv, care se gătește foarte repede. Este potrivită pentru prânz, cină, o poți folosi pentru sandvișuri sau într-un wrap.
Ingrediente
- 750 g carne de pui gătită tăiată cubulețe,
- 110 g țelină tăiată cubulețe,
- 1 ceapă roșie tocată mărunt,
- 100 g maioneză sau după gust,
- 2 lingurițe de suc de lămâie,
- piper negru proaspăt măcinat, după gust,
- 2 – 3 lingurițe paprika dulce,
- sare, dupa gust,
- 12 felii de pâine,
Mod de preparare
Se amestecă puiul cu țelina, ceapa, maioneza, sucul de lămâie, piperul și sare. Se pune salata pe felii de pâine. E printre cele mai populare salate de pe lista cu ce poți face cu carnea de pui rămasă de la cină.
Salată de pui cu castravete murat
Secretul unei salate de pui speciale este gustul de ou fiert tare și castraveți murați, care aduc multă aromă.
Ingrediente
- 1 ou mare,
- 500 g de pui gătit tocat,
- 3 linguri ceapă roșie tocată mărunt,
- 50 g țelină tocată mărunt,
- 120 g maioneză,
- 1 castravete murat tocat mărunt,
- mărar proaspăt tocat,
- sare, după gust,
- piper negru proaspăt măcinat, după gust.
Mod de preparare
Se fierbe oul tare și se curăță de coajă. Se toacă mărunt. Într-un castron de mărime medie se amestecă oul, puiul, ceapa și țelina. Într-un castron mic, se amestecă maioneza cu castravetele scurs de zeamă, sarea și piperul negru proaspăt măcinat. Se amestecă maioneza cu restul ingredientelor până se combină. Se presară mărar și se amestecă ușor.
Salată de pui cu maioneză de ierburi
Această salată de pui are o notă proaspătă dată de sucul de lămâie și de ierburile proaspete tocate.
Ingrediente
- 500 g piept de pui gătit (de preferință prăjit sau pe grătar),
- sare, după gust,
- piper negru proaspăt măcinat, după gust,
- 150 g maioneză,
- pătrunjel proaspăt tocat,
- arpagic proaspăt tocat,
- mărar proaspăt tocat,
- oregano proaspăt tocat,
- sucul de la o lămâie proaspăt stors.
Mod de preparare
Se toacă mărunt pieptul de pui. Se amestecă maioneza cu sucul de lămâie și apoi cu carnea de pui tocată. Se adaugă sare și piper și apoi toate ierburile tocate. Se servește cu chipsuri de cartofi. Sigur își merită locul pe lista cu ce poți face cu carnea de pui rămasă de la cină.
Salată de pui și orez
Această salată poate fi un prânz sau o cină delicioasă, apetisantă, perfectă pentru orice zi a săptămânii. Este și o salată excelentă pentru picnic.
Ingrediente
- 400 g orez fiert, răcit,
- 200 g țelină tăiată cubulețe,
- 400 g pui gătit tăiat cubulețe,
- 200 g mazăre, fiartă,
- 1 ceapă tocată mărunt,
- 1 ardei gras tăiat cubulețe,
- 150 g maioneză,
- 1 linguriță sare,
- 1 praf piper negru proaspăt măcinat,
- 1 salată verde tocată,
- măsline umplute cu ardei, pentru ornat.
Mod de preparare
Într-un castron mare se amestecă orezul, țelina tăiată cubulețe, puiul fiert tăiat și mazărea fiartă și răcită. Se amestecă ceapa tocată mărunt și măslinele. Se adaugă maioneza, sarea și piperul. Se toacă salata verde și se adaugă în castron amestecând ușor.
Salată mediteraneană de pui
Această rețetă este foarte ușoară dressing-ul și marinada au ingrediente simple și sănătoase.
Ingrediente
- Pentru marinată/dressing:
- 110 g ulei de măsline,
- 60 ml suc de lămâie proaspăt stors,
- 1 lingură de oregano uscat,
- 1/2 linguriță de sare,
- 1/4 linguriță piper negru proaspăt măcinat.
- Pentru salată:
- 400 g piept de pui gătit,
- 400 g spanac baby sau alte salate verde,
- 1/2 ceapă roșie medie, feliată subțire,
- 300 g roșii cherry, tăiate pe jumătate,
- 70 g măsline negre, fără sâmburi, tăiate pe jumătate,
- 100 g brânză feta mărunțită,
- 4 pite.
Mod de preparare
Într-un castron mare, se amestecă ingredientele pentru dressing. Se împarte cantitatea rezultată în două boluri. Într-unul dintre boluri se pune carnea de pui și se dă la rece, acoperit, pentru aproximativ 4 ore, dar nu mai mult. Apoi se toacă mărunt.
Într-un castron separat, se amestecă spanacul/salata cu restul ingredientelor, inclusiv carnea de pui tocată. Se pune dressing-ul și se amestecă. Se asamblează salata pe un platou și se acoperă cu pită prăjită.
În cazul în care ești în căutarea unei diete care să îmbunătățească sănătatea organismului, află de aici cum să-ți alegi o dietă, în funcție de stilul tău de viață.