Cotlete de porc cu lămâie și condimente
Dacă vrei să prepari o friptură gustoasă, poți alege dintr-o varietate de rețete. Noi îți prezentăm însă rețeta de cotlete de porc cu lămâie și condimente. Încearc-o și nu vei regreta. Este un preparat potrivit atât pentru masa de prânz cât și pentru cea de seară, deci te poți orienta în funcție de nevoie.
Nu mai este un secret că pentru a avea o carne gustoasă și fragedă este necesar să o pui la marinat cel puțin 3-4 ore, la rece. Se știe că lămâia are proprietăți de frăgezire, dar este nevoie să știi câteva reguli despre cum să marinezi carnea pentru friptură.
Mai jos găsești lista de ingrediente și modul de preparare al acestei rețete de cotlete de porc cu lămâie și condimente:
Ingrediente
Mod de preparare
Începe să prepari cotlete de porc cu lămâie prin a face mixul de condimente, sunt foarte importante în rețeta de porc cu lămâie și condimente. Pune într-o râjniță boabele de coriandru, pe cele de piper negru și roșu și pe cele de muștar. Macină-le bine până când obții o pudră fină.
Spală bine cotletele și apoi usucă-le cu un prosop de hârtie. Înțeapă-le cu o țepusă sau cu o furculiță, stropește-le cu zeama de lămâie și apoi pune amestecul de condimente, dar asigură-te că este distribuit uniform. Pune-le într-o folie și lasă-le la rece cel puțin 4 ore, în frigider.
După acest timp scoate-le din frigider, îndepărtează surplusul de condimente ca să nu se ardă în tigaie și te poți apuca de gătit.
Cum să prăjești uniform cotletele
Ca să faci cotlete de porc cu lămâie fragede, ia o tigaie de dimensiunie medie și pune-o pe aragaz la foc mic. Pune ulei atât cât să acopere baza tigăii și lasă-l la încins. După ce e gata uleiul, dă focul tare, pune cotletele și rumenește-le pe ambele părți. Ca să se prăjească uniform, de fiecare dată când le întorci pune ulei. După ce s-au rumenit, dă focul mai mic și lasă-le la prăjit ca să se pătrundă. Nu uita să pui ulei peste ele de fiecare dată când le întorci.
Dacă vrei să aromantizezi uleiul cu care ungi cotletele, pune în el câteva crenguțe de rozmarin proaspăt și 2-3 felii de lămâie proaspătă.
Dacă nu vrei să faci cotlete de porc cu lămâie și condimente prăjite în tigaie, ai varianta să le pregătești în cuptor.
Pentru început curăță usturoiul, pisează-l ca pentru mujdei și pune sare peste el. Poți să adaugi piper sau boia de ardei. Cu acest amestec unge bucățile de carne pe ambele părți, apoi pune-le în pungi, adaugă câteva crenguțe de rozmarin și bagă-le la frigider cel puțin 4 ore.
După ce a trecut perioada de marinare scoate carnea din frigider, șterge excesul de marinadă și prăjește-le puțin, pe ambele părți.
Metoda de preparare la cuptor
După ce carnea a stat la marinat ia un vas termorezistent și pune în ea o căpățănă de usturoi tăiată în bucățele mici, două cepe tăiate în sferturi, câteva jumătăți de roșii și ce condimente îți plac. Preîncălzește cuptorul la 175 °C. Unge carnea cu ulei, presară sare și piper și bagă la cuptor pentru 40-50 de minute.
Dacă vrei, poți să consumi cotletele alături de un sos picant și foarte gustos. Îți oferim rețeta pentru Sriracha, un sos original din Thailanda, dar cunoscut și apreciat în toată lumea.