Chec cu mac și glazură de lămâie. Spectacol de culoare și savoare

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă adori checul ca și desert, dar dorești să îl testezi și în alte combinații, îți oferim o rețetă de chec cu mac și glazură de lămâie. Vei obține un desert și delicios, dar și spectaculos.

Publicat: 29 septembrie 2022, 06:25
Chec cu mac și glazură de lămâie porționat pe un platou de lemn, alături de trei lalele galbene și trei felii de lămâie
Galerie foto

Galerie foto

Checul se poate porționa după ce glazura devine fermă / Shutterstock

Semințele de mac oferă checului un aspect foarte frumos, dar și un gust delicios și crocant. Glazura sa de lămâie aduce un plus de savoare și culoare. Este o combinație interesantă de ingrediente, pe care o vei îndrăgi de la prima mușcătură.

Citește și

Checurile simple sau combinate sunt deserturi ideale pentru a-ți satisface rapid pofta de dulce. Se prepară rapid și destul de ușor din ingrediente mereu la îndemână. Acestea au un aspect plăcut datorită formelor de copt, dar și al miezului pufos și frumos colorat. Îți oferim mai jos una dintre rețetele de chec, cu listă completă de ingrediente și pași necesari preparării.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Mai întâi adună pe masa de lucru toate ingredientele necesare preparării checului. Este ideal să le ai la îndemână pentru a scurta timpul de preparare. Apoi, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius, pentru a se încălzi.

Pași necesari preparării compoziției pentru un chec cu mac și glazură de lămâie

Separă, în două boluri, albușurile de gălbenușuri. Presară puțină sare peste albușuri, și bate totul până se transformă în spumă, folosind un tel, sau un mixer. Adaugă zahărul, treptat, amestecând continuu până când ajungi la o bezea cristalină și foarte fermă.

Presară peste gălbenușuri un praf de sare și omogenizează totul. Sarea ajută la intensificarea culorii gălbenușurilor. Peste acestea, adaugă uleiul și din nou omogenizează amestecul. Apoi, adaugă lingură cu lingură, bezeaua de albușuri. Amestecă încet cu o spatulă pentru a obține o compoziție aerată.

Tot lingură cu lingură adaugă și făina amestecată cu semințele de mac. Omogenizează ușor compoziția și întinde-o în tava de chec în care ai așezat mai întâi hârtie de copt.

Pune tava la cuptor și coace checul la 180 de grade Celsius, pentru 35 – 40 de minute.  Lasă-l să se răcească până ce acesta ajunge la temperatura camerei, iar mai apoi adaugă glazura delicioasă.

Cum prepari glazura de lămâie

Glazura de lămâie se prepară foarte simplu și rapid, din doar două ingrediente. Este glazura pe care o poți folosi și la rețetele de turtă dulce, dar și la rețeta de cinnamon rolls.

Vezi aici cum se prepară rețeta de rulouri cu scorțișoară, rețeta celebrelor cinnamon rolls!

Pentru a prepara glazura de lămâie pune zahărul în bolul mixerului. Pornește mixerul și adaugă câte puțin din sucul de lămâie, în timp ce amesteci energic. Vei obține o compoziție albă și lucioasă, foarte ușoră, aproape lichidă.

Toarnă această compoziție deasupra checului și întinde-o uniform. Lasă glazura să se prelingă ușor și pe lateralele checului. În felul acesta checul va avea un aspect mai interesant. Apoi, lasă deliciosul chec cu mac și glazură de lămâie la loc răcoros până când glazura devine fermă. Porționează frumos checul și îl poți savura cu poftă alături de cei dragi.

Mau mult, pentru că este sezonul perelor de toamnă aromate și frumos colorate, îți recomandăm pentru data viitoare și o rețetă de chec cu ciocolată și pere.

Citește și
Chec cu mac și glazură de lămâie pe un grătar de răcire
Galerie foto

Galerie foto

Checul cu mac în interior și decorat cu glazură de lîmâie porționat pe un platou rotund de lemn
Chec cu mac și glazură de lămâie porționat pe un platou de lemn, alături de trei lalele galbene și trei felii de lămâie
Două felii de chec glazurat
+21
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
marinadă pentru pește prăjit pe o farfurie
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porții de chec cu rahat multicolor și cocos
Galerie foto
Chec cu rahat multicolor și cocos. Cum poți oferi savoare și culoare rețetei tale
Chec cu rahat multicolor și cocos. Cum poți oferi savoare și culoare rețetei tale
Chec de post cu banane servit pe o farfurie albă
Chec de post cu banane. Rețeta gata în 10 minute
Chec de post cu banane. Rețeta gata în 10 minute
Chec de post cu apă minerală servit pe un blat de lemn
Chec de post cu apă minerală. Rețeta simplă și rapidă
Chec de post cu apă minerală. Rețeta simplă și rapidă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Pulpă de miel cu cartofi într-o tavă rustică de lemn, alături de un bol cu sos
06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Porție de pască pufoasă fără aluat în spatula așezată pe farfurie, alături de platoul cu pasca secționată
05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate în cratiță, alături de un bol cu piure de cartofi
05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
rețete cu pește de Florii puse pe o masă
27 aprilie, 06:01
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă 7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Două borcane cu gem de rubarbă și lingurițe
27 aprilie, 05:43
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
Doradă pusă într-o tavă la cuptor
27 aprilie, 04:45
Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
Cât se ține carnea de miel la cuptor
27 aprilie, 03:39
Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă Cât se ține carnea de miel la cuptor. Trucuri utile pentru o friptură de Paște delicioasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
Destinaţia de poveste din România, râvnită de Paşte. Cazările sunt aproape epuizate, deşi un sejur ajunge până la 3.500 de lei
Destinaţia de poveste din România, râvnită de Paşte. Cazările sunt aproape epuizate, deşi un sejur ajunge până la 3.500 de lei
Destinaţia de poveste din România, râvnită de Paşte. Cazările sunt aproape epuizate, deşi un sejur ajunge până la 3.500 de lei
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Boala zombie care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
Brioșe din aluat de cozonac, cu ciocolată
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
10 probleme sociale cu care se confruntă adolescenții
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Selena Gomez a vorbit despre pauza ei de la social media: „A fost cel mai satisfăcător cadou pe care mi l-am făcut”
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
Beneficiile și riscurile consumului de alimente picante. Sfaturi pentru a le include în dietă în mod corect
fresh
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor
închide