Chec marmorat și glazurat cu ciocolată, perfect pentru momentele dulci

timpul de preparare
Timp de gătire: 45 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Românească

Pentru a-ți răsfăța familia și prietenii cu un desert delicios, dar simplu de preparat, îți oferim o rețetă de chec marmorat și glazurat cu ciocolată. Este un desert perfect pentru amatorii gustului dulce.

Publicat: 19 septembrie 2022, 08:37 / Actualizat: 27 septembrie 2022, 14:26
Chec marmorat și glazurat cu ciocolată, pe un suport de lemn și un ștergar alb cu roșu
Galerie foto

Galerie foto

Checul este desertul perfect pentru momentele dulci petrecute alături de cei dragi / Shutterstock

Checul este desertul cu care mulți bucătari și-au început cariera în materie de preparate dulci. Rețetele de chec sunt foarte versatile, dar și foarte simplu de preparat. Nu necesită ingrediente complexe, doar puțină atenție la pașii de combinare a acestora.

Citește și

Pornind de la rețeta clasică de chec, poți face o mulțime de combinații. Poți adăuga aromele preferate, diferiți coloranți naturali precum pudra de cacao, pudra de turmeric și multe altele. Pentru consistență poți adăuga iaurt, iar pentru aspect și gust delicios, poți îmbogăți compoziția checurilor cu fructe proaspete sau fructe confiate. Vezi aici: cum se prepară și rețeta clasică de chec! Iar mai jos, îți oferim rețeta completă cu listă de ingrediente și pași necesari pentru checul marmorat cu cacao și decorat cu ciocolată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor pentru chec. Adună pe masa de lucru toate ingredientele și ustensilele necesare. Separă albușurile de gălbenușuri, în două boluri. Presară puțină sare peste albușuri și lasă-le 10 minute la temperatura camerei. Astfel, albușurile se vor amesteca mai bine, iar reușita compoziției va fi sigură. Trece făina prin sită și amestec-o cu sarea.

Pași necesari pentru compoziția de chec marmorat și glazurat cu ciocolată

Bate albușurile cu mixerul până când devin spumoase și cristaline. Adaugă zahărul treptat și mixează energic până când obții o bezea fermă.

Amestecă gălbenușurile cu uleiul și adaugă-le în bezea cu ajutorul unei spatule, fără a mai folosi mixerul. Apoi, adaugă treptat în compoziție 200 gr din cantitatea de făină. Ia două boluri și împarte compoziția pentru chec în două părți aproximativ egale. Într-o parte adaugă pudra de cacao și esența de rom. În a doua parte adaugă 25 gr de făină și esența de vanilie. Poți folosi aromele preferate. Când ai terminat de pregătit compozițiile pentru chec, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Pune hârtie de copt într-o tavă clasică de chec și începe să adaugi în ea cele două compoziții. Adaugă la mijlocul tăvii câte două linguri de compoziție simplă, apoi două linguri de compoziție cu cacao. Continuă punând compozițiile una peste alta, până când le termini.

Pune tava cu chec marmorat în cuptor și coace checul pentru 35-40 de minute la 180 de grade Celsius. Lasă-l să se răcească în tavă, apoi îl răstorni invers pe un grătar de răcire, sau pe un platou.

Cum prepari glazura de ciocolată pentru chec marmorat

Pune frișca lichidă într-o crăticioară așezată pe flacăra aragazului. Las-o să se încălzească bine, dar fără a atinge punctul de fierbere. Stinge focul și adaugă peste frișca încălzită ciocolata ruptă și untul. Amestecă intens până când se topesc cele două ingrediente solide și se omogenizează compoziția. Lasă glazura de ciocolată să se tempereze 5-6 minute apoi întinde-o uniform peste checului marmorat.

Porționează checul atunci când glazura devine fermă. Și dacă ți-am deschis apetitul pentru deserturi delicioase cu iz de copilărie, îți oferim pentru data viitoare o rețetă de prăjitură sub formă de semilună cu nucă.

Citește și
Felii de chec cu ciocolată pe un platou alb
Galerie foto

Galerie foto

Chec marmorat și glazurat cu ciocolată, pe un suport de lemn și un ștergar alb cu roșu
Felii de Chec marmorat și glazurat cu ciocolată, într-o tavă albă, cu decor din frunze de mentă
Două felii de chec și o crenguță cu frunze de mentă
+21
CELE MAI CITITE
Papanași cu iaurt în aluat, serviți cu dulceață și smântână pe o farfuroie albă
Papanași cu iaurt în aluat, serviți cu dulceață și smântână
Papanași cu iaurt în aluat, serviți cu dulceață și smântână
Porție de musaca din vinete pe o farfurie, alături de vasul cu musaca
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Musaca de vinete, gratinată cu cașcaval și parmezan
Vinete marinate cu usturoi și ardei iute pe un platou negru
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Vinete marinate cu usturoi, ideale ca garnitură sau ca aperitiv
Ardei multicolori umpluți cu carne la cuptor, în sos de roșii
Ardei umpluți cu carne la cuptor, pentru un prânz savuros
Ardei umpluți cu carne la cuptor, pentru un prânz savuros
Un borcănaș cu gem alături de câteva felii de pâine cu gem de prune
Gem de prune la cuptor. Rețeta simplă și rapidă
Gem de prune la cuptor. Rețeta simplă și rapidă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Porții de negresă din albușuri cu glazură de ciocolată, decorate cu frunze de mentă, pe două farfurii
Galerie foto
Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată
Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată pe o farfurie
Galerie foto
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Chec cu iaurt și cireșe în formă de guguluf, glazurat cu ciocolată și porționat
Galerie foto
Chec cu iaurt și cireșe în formă de guguluf, glazurat cu ciocolată
Chec cu iaurt și cireșe în formă de guguluf, glazurat cu ciocolată
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două borcane cu ghiveci de legume pentru iarnă
07:47
Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
Tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie secționată în forma de copt
06:14
Tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie Tartă cu trandafiri din mere și cremă de vanilie
Două pahare pline cu must alături de câțiva struguri
5 septembrie, 06:24
Cum se face mustul. Pașii de urmat ca să obții o băutură aromată Cum se face mustul. Pașii de urmat ca să obții o băutură aromată
Două borcane cu dulceață de prune și nuci, un borcan cu batoane de scorțișoară și un bol cu nuci
5 septembrie, 06:17
Dulceață de prune cu nuci, mai gustoasă și mai consistentă Dulceață de prune cu nuci, mai gustoasă și mai consistentă
un bol cu sos de soia pus pe o masă de lemn
4 septembrie, 07:37
Tot ce ai nevoie să știi despre sosul de soia. 10 lucruri pe care probabil nu le cunoșteai Tot ce ai nevoie să știi despre sosul de soia. 10 lucruri pe care probabil nu le cunoșteai
borcan de dulceață de prune
4 septembrie, 06:53
Cât se fierbe dulceața de prune. Ce să adaugi pentru o aromă perfectă Cât se fierbe dulceața de prune. Ce să adaugi pentru o aromă perfectă
Gem de prune fără zahăr pus într-un singur borcan
3 septembrie, 06:56
Gem de prune fără zahăr. O rețetă simplă și ușoară Gem de prune fără zahăr. O rețetă simplă și ușoară
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă în borcane și pe un capac de borcan, alături de roșii proaspete și ardei proaspeți
3 septembrie, 06:49
Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat Tocăniță de roșii cu ardei pentru iarnă, simplă și ușor de preparat
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă
1
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă
Roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă
Dacă îți plac roșiile deshidratate folosite la rețetele de pizza, paste sau diferite salate, încearcă rețeta de roșii deshidratate în ulei de măsline, conservate pentru iarnă. Te vei bucura de ele...
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
2
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
Salată de vinete fără ulei, cremoasă și ușoară
Această salată de vinete fără ulei este o variantă mai ușoară și mai sănătoasă a rețetei tradiționale, păstrând gustul delicios al vinetelor coapte, dar fără grăsimi adăugate. Este o alegere excelentă...
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
3
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este un desert rafinat și elegant, care încântă atât papilele cât și privirile. Este perfect pentru răsfățul dulce de zi cu zi sau pentru...
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
4
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
Ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Trucuri pentru o friptură fragedă și aromată
Nu ai cum să dai greș cu o tavă de ceafă de porc cu bere și cartofi, preparată la cuptor. Indiferent că pregătești o masă pentru familie sau pentru invitați este...
Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă
5
Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă
Zacuscă de ciuperci ca la bunica. Pașii și ingredientele care o fac gustoasă
Zacusca de ciuperci este un preparat pe care trebuie să îl ai în cămară. Este un aperitiv, o garnitură sau chiar un fel principal delicios și versatil care te va încânta...
Parteneri
Prune deshidratate, de casă. Mai multe metode pentru deshidratare
Prune deshidratate, de casă. Mai multe metode pentru deshidratare
Prune deshidratate, de casă. Mai multe metode pentru deshidratare
Reacţia unei turiste din Elveţia după un traseu montan în Gorj. O aventură
Reacţia unei turiste din Elveţia după un traseu montan în Gorj. "O aventură"
Reacţia unei turiste din Elveţia după un traseu montan în Gorj. "O aventură"
Cine e şi cum arată soţia lui Ionel Ganea. Bărbatul şi-ar fi bătut un vecin şi s-a ales cu dosar penal
Cine e şi cum arată soţia lui Ionel Ganea. Bărbatul şi-ar fi bătut un vecin şi s-a ales cu dosar penal
Cine e şi cum arată soţia lui Ionel Ganea. Bărbatul şi-ar fi bătut un vecin şi s-a ales cu dosar penal
Insula Iubirii sezon 8. Diandra, reacție neașteptată după ce Iustina a jignit-o în emisiune. Ce a putut să spună ispita
Insula Iubirii sezon 8. Diandra, reacție neașteptată după ce Iustina a jignit-o în emisiune. Ce a putut să spună ispita
Insula Iubirii sezon 8. Diandra, reacție neașteptată după ce Iustina a jignit-o în emisiune. Ce a putut să spună ispita
Özge Yağız vorbește într-un interviu recent despre dificultățile din cariera de actriță. Ce a făcut-o să-și urmeze visul
Özge Yağız vorbește într-un interviu recent despre dificultățile din cariera de actriță. Ce a făcut-o să-și urmeze visul
Özge Yağız vorbește într-un interviu recent despre dificultățile din cariera de actriță. Ce a făcut-o să-și urmeze visul
OpenAI va permite accesul guvernului SUA la modelul său AI. Ce vor testa autoritățile
OpenAI va permite accesul guvernului SUA la modelul său AI. Ce vor testa autoritățile
OpenAI va permite accesul guvernului SUA la modelul său AI. Ce vor testa autoritățile
Gem de gogonele, aromat cu vanilie
Gem de gogonele, aromat cu vanilie
Gem de gogonele, aromat cu vanilie
Crackers cu cartofi dulci. Rețeta unei gustări rapide și gustoase
Crackers cu cartofi dulci. Rețeta unei gustări rapide și gustoase
Crackers cu cartofi dulci. Rețeta unei gustări rapide și gustoase
Elton John a dezvăluit că o infecție gravă i-a afectat vederea: Mă vindec, dar este un proces extrem de lent
Elton John a dezvăluit că o infecție „gravă” i-a afectat vederea: „Mă vindec, dar este un proces extrem de lent”
Elton John a dezvăluit că o infecție „gravă” i-a afectat vederea: „Mă vindec, dar este un proces extrem de lent”
Alimente de evitat pe căldură. Te fac să transpiri mai mult și cresc disconfortul termic
Alimente de evitat pe căldură. Te fac să transpiri mai mult și cresc disconfortul termic
Alimente de evitat pe căldură. Te fac să transpiri mai mult și cresc disconfortul termic
fresh
Cât se fierbe dulceața de prune. Ce să adaugi pentru o aromă perfectă

Cât se fierbe dulceața de prune. Ce să adaugi pentru o aromă perfectă

Cât se fierbe dulceața de prune. Ce să adaugi pentru o aromă perfectă

Tot ce ai nevoie să știi despre sosul de soia. 10 lucruri pe care probabil nu le cunoșteai

Tot ce ai nevoie să știi despre sosul de soia. 10 lucruri pe care probabil nu le cunoșteai

Dulceață de prune cu nuci, mai gustoasă și mai consistentă

Dulceață de prune cu nuci, mai gustoasă și mai consistentă

Cum se face mustul. Pașii de urmat ca să obții o băutură aromată

Cum se face mustul. Pașii de urmat ca să obții o băutură aromată

Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc

Ghiveci de legume pentru iarnă. Rețeta care adună toată savoarea legumelor la un loc
închide