Chec duo la metru, desertul pe care îl consumi cu plăcere de fiecare dată
Îți prezentăm rețeta pentru un desert care se face repede și are un gust deosebit: Chec duo la metru. Îți este poftă de o prăjitură gustoasă, dar nu ai prea mult timp să stai în bucătărie? Îți propunem un dulce care arată bine și are un gust desăvârșit. Rețeta este pur și simplu minunată.
De ce chec duo la metru? Pentru că lungimea este atât de mare încât nu încape pe un platou obișnuit. Așa că pregătește cel mai lung platou pe care-l ai și spor la treabă!
Mai jos găsești lista de ingrediente și pașii pe care să-i urmezi pentru a face propria prăjitură. Dacă nu ai un platou mare, este timpul să faci o achiziție.
Ingrediente
Mod de preparare
Înainte de a te apuca să faci chec duo la metru scoate toate ingredientele și lasă-le la temperatura camerei timp de 30 de minute. Cele mai importante sunt ouăle. Albușurile se bat mai bine dacă sunt la temperatura camerei.
Cum să prepari blaturile umede
Primul pas este să separi albușurile de gălbenușuri. Pune un praf de sare peste albușuri și bate-le spumă. Treptat adaugă zahărul și mixează continuu până se formează o cremă de consistența unei bezele. Apoi, amestecă gălbenușurile peste care ai pus un praf de sare și cantitatea de ulei până se omogenizează și încorporează în albușuri.
Pune 30 de grame de făină într-un bol separat și pe restul încorporeaz-o în compoziția pentru chec. Adaugă făina în ploaie până când se amestecă toată.
Ca să obții un chec duo la metru simetric, împarte compoziția obținută în două părție egale. În una din părți adaugă cele 30 de grame de făină pe care le-ai pus separate, iar în cealaltă cacao și esență de rom. Pune hârtie de copt în tăvi și întinde aluatul în ele, uniform.
Preîncălzește cuptorul la 180 °C și apoi bagă tăvile pentu 30-35 de minute. Când s-au copt, scoate checurile și lasă-le la răcit pe un tocător, timp de 10 minute.
Cum prepari crema
Al doilea și cel mai important pas pentru chec duo la metru este să faci o cremă delicioasă. Pune laptele la fiert într-o cratiță mare. Când începe să fiarbă, trage cratița de pe cuptor și pune zahărul, făina și un praf de sare. Amestecă continuu ca să nu se lipească. Pune din nou vasul pe foc și fierbe compoziția până se face ca o budincă. Stinge focul, adaugă untul și amestecă până se încorporează tot. Împarte compoziția în două părți.
Într-o parte adaugă ciocolată albă, ruptă mărunt pentru a se topi mai repede, si esența de vanilie. În cealaltă parte adaugă ciocolată neagră și esența de rom.
Amestecă bine în ambele creme pentru a nu se forma cocoloașe și după ce sunt omogene acoperă-le și lasă-le să se răcească.
Asamblarea
După ce s-au copt cele două checuri rămâne să îți faci propriul chec duo la metru. Feliază cele două checuri în felii egale, pe cât posibil. Bucățile galbene unge-le cu crema neagră, iar pe cele negre unge-le cu cremă albă. Poți să încerci și o cremă de mascarpone cu ciocolată albă, fină și aerată. Este delicioasă!
După ce ai terminat cu toate, lipește-le pe cel mai lung platou pe care îl ai în casă. Lângă el, poți să așezi cu încredere un pahar de socată, băutură răcoritoare tradițională românească. Combinația de gusturi este absolut minunată.
Dacă vrei, poți să-l decorezi cu cremă neagră sau chiar ciocolată neagră topită. Pentru un aspect deosebit, taie checul obținut pe diagonală.