Chec cu ciocolată și pere. Chec fantezie de toamnă

Dacă adori gustul și aroma perelor de toamnă, nu ezita să le incluzi și în deserturi spectaculoase. Îți oferim în acest scop o rețetă de chec cu ciocolată și pere. Este un chec fantezie de toamnă care va cuceri instant atât papilele gustative cât și privirile.

Publicat: 26 septembrie 2022, 09:07 / Actualizat: 26 septembrie 2022, 16:58
Chec cu ciocolată și pere secționat, pe un platou de lemn rotund, alături de o pară întreagă și un sfert de pară
Galerie foto

Galerie foto

Checul cu ciocolată are textura densă și ușor umedă / Shutterstock

Tot ce trebuie să faci pentru prepararea acestui chec este să pregătești un blat cu ciocolată în care se vor răsfăța perele curățate. Checul cu ciocolată în compoziție este mai deosebit. Va avea o textură mai densă și ușor umedă, iar gustul extrem de delicios.

Citește și

Aroma perelor se combină perfect cu gustul și aroma ciocolatei. Iar dacă mai adaugi și puțină pudră de scorțișoară, deliciul va fi maxim. Dar poți adăuga și alte arome pentru un plus de gust. Dacă te-am convins de cât de interesant și gustos va fi checul, urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a-l prepara și tu.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe prin a aduna pe masa de lucru toate ingredientele necesare preparării checului, dar și ustensilele. Apoi pregătește ciocolata care necesită topire și răcire înainte de a fi adăugată în compoziția pentru chec.

Rupe ciocolata în bucăți mai mici și pune-o într-o crăticioară împreună cu untul și laptele. Așază cratița pe foc și amestecă ingredientele până când se topesc și se omogenizează compoziția. Stinge focul și lasă compoziția de ciocolată să se tempereze pentru aproximativ 15 minute, timp în care încălzești cuptorul la 180 de grade Celsius.

Citește și acest articol despre: efectul surprinzător al consumului de ciocolată neagră!

Cum prepari și coci chec cu ciocolată și pere

Separă în două boluri, albușurile de gălbenușuri. Presară puțină sare peste albușuri, introdu mixerul în ele și amestecă-le până când devin spumoase și cristaline. Adaugă zahărul lingură cu lingură, în timp ce amesteci continuu. Te oprești când obții o bezea fermă. Îndepărtezi mixerul și folosești în continuare o spatulă. Procedezi întocmai ca la rețeta clasică de chec.

Vezi aici cum se prepară și rețeta de chec marmorat și glazurat cu ciocolată!

Amestecă gălbenușurile cu compoziția de ciocolată temperată. Omogenizează amestecul și adaugă-l treptat în bezeaua de albușuri.  Amesteci ușor cu spatula, cu mișcări circulare pentru a se menține compoziția pufoasă și aerată. Apoi adaugi, treptat, făina amestecată cu bicarbonatul de sodiu, folosind aceleași mișcări circulare. Adaugă și aromele.

Unge forma de copt checul cu unt și toarnă compoziția pentru chec cu ciocolată în ea. Curăță perele de coajă, dar păstrează-le codițele. Înfige-le din loc în loc în compoziția de chec.

Coace deliciosul chec cu ciocolată și pere pentru 35-40 de minute la 180 de grade. Lasă-l să se răcească bine înainte de a-l secționa. Îl poți servi simplu, sau glazurat cu ciocolată topită.

Iar dacă te va satisface gustul checului cu pere, pentru data viitoare îți oferim o rețetă de tort cu mousse de ciocolată și pere poșate în vin.

Citește și
Chec fantezie de toamnă cu ciocolată și pere pe un platou rotund de lemn

Galerie foto

Chec cu ciocolată și pere secționat, pe un platou de lemn rotund, alături de o pară întreagă și un sfert de pară
Secțiune de chec cu pere glazurată cu ciocolată
Chec întreg cu ciocolată în blat și pere
+1
CELE MAI CITITE
Colaj cu unele dintre cele mai populare deserturi din România: papanași, mucenici și amandine.
Cele mai populare deserturi din România. Preparatele dulci pe care românii le adoră
Cele mai populare deserturi din România. Preparatele dulci pe care românii le adoră
Cele mai populare ciorbe din România în boluri pe o masă
Cele mai populare ciorbe din România. Care sunt preparatele preferate ale românilor
Cele mai populare ciorbe din România. Care sunt preparatele preferate ale românilor
Spaghete cu ton și sos de roșii, decorate cu măsline, capere și ceapă verde
Spaghete cu ton și sos de roșii. O rețetă simplă pentru o masă gustoasă
Spaghete cu ton și sos de roșii. O rețetă simplă pentru o masă gustoasă
Un platou mare și roz cu vanillekipferl pudrate cu mult zahăr
Vanillekipferl, prăjiturelele în formă de semilună. Desertul cu aromă puternică de vanilie
Vanillekipferl, prăjiturelele în formă de semilună. Desertul cu aromă puternică de vanilie
Tocăniță de dovlecei în bol negru cu lingură
Tocăniță de dovlecei. O rețetă de post, simplă și gustoasă
Tocăniță de dovlecei. O rețetă de post, simplă și gustoasă
Te-ar mai putea interesa și
Prăjitură cu mac și piersici ornată cu frișcă, taiată în formă de dreptunghi și așezată pe farfurie
Prăjitură cu mac și piersici din compot, răsfățul tău de weekend
Prăjitură cu mac și piersici din compot, răsfățul tău de weekend
Colaj cu unele dintre cele mai populare deserturi din România: papanași, mucenici și amandine.
Galerie foto
Cele mai populare deserturi din România. Preparatele dulci pe care românii le adoră
Cele mai populare deserturi din România. Preparatele dulci pe care românii le adoră
Un chec feliat și porționat care se află pe o farfurie albă pentru a ilustra de ce se lasă checul
De ce se lasă checul. Trucuri și sfaturi pentru un chec pufos și gustos
De ce se lasă checul. Trucuri și sfaturi pentru un chec pufos și gustos
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Regele Charles al III-lea cu o înghețată în mână alături de soția sa, Regina Consort Camilla
08:00
5 alimente pe care Regele Charles al III-lea nu le mănâncă niciodată 5 alimente pe care Regele Charles al III-lea nu le mănâncă niciodată
Cozonac pe o hârtie de copt și un ștergar roșu cu buline albe, alături de un bol verde
07:00
Sfaturi și trucuri pentru reușita cozonacilor. Idei adunate de la bucătarii iscusiți Sfaturi și trucuri pentru reușita cozonacilor. Idei adunate de la bucătarii iscusiți
Ruladă din fleică de porc la cuptor, porționată pe o hârtie de copt așezată pe un tocător de lemn
06:00
Ruladă din fleică de porc la cuptor. Rețetă pentru masa de Crăciun Ruladă din fleică de porc la cuptor. Rețetă pentru masa de Crăciun
Un borcan de dulceață de ceapă roșie alături de o ceapă roșie
7 decembrie, 08:00
Dulceață de ceapă roșie, rețeta de care ai nevoie pentru preparate speciale Dulceață de ceapă roșie, rețeta de care ai nevoie pentru preparate speciale
Fursecuri limbi de pisică pe o farfurie alături de o ceașcă de ceai
7 decembrie, 07:00
Fursecuri limbi de pisică. Rețeta unui desert clasic, mereu la modă Fursecuri limbi de pisică. Rețeta unui desert clasic, mereu la modă
sos pentru marinarea cărnii de vită pus peste bucăți de carne de vită
7 decembrie, 06:00
Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor
ienibahar întreg și ienibahar măcinat pe o masă de lemn
6 decembrie, 08:00
Ienibahar. La ce se folosește și ce gust are Ienibahar. La ce se folosește și ce gust are
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz puse pe o masă albă
6 decembrie, 07:00
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz puse pe o masă albă
1
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
O porție de brioșe cu măr și fulgi de ovăz este perfectă pentru toți membrii familiei. Brioșele nu au zahăr sau făină și cu toate acestea sunt suficient de dulci și...
Negresă cu fulgi de ovăz pe un platou alături de furculițe și o masă albă
2
Negresă cu fulgi de ovăz. Prăjitura care este gata în două minute
Negresă cu fulgi de ovăz. Prăjitura care este gata în două minute
Pentru această negresă cu fulgi de ovăz nu ai nevoie de ouă, zahăr sau de făină și nici de prea multe pregătiri. Practic, în două minute, va fi gata de pus...
Bol cu ciulama de ciuperci cu usturoi servită cu mămăliguță
3
Ciulama de ciuperci cu usturoi. Rețetă de post
Ciulama de ciuperci cu usturoi. Rețetă de post
Dintre cele mai delicioase rețete de post pe care le poți prepara pentru masa de prânz sau cină, rețeta de ciulama de ciuperci cu usturoi ocupă un loc fruntaș. Ciupercile sunt...
Prajitura cu foi de napolitane si mac, asezata pe o farfurie
4
Prăjitura Furnicuța cu foi de napolitană. Desertul care îți amintește de copilărie
Prăjitura Furnicuța cu foi de napolitană. Desertul care îți amintește de copilărie
Prăjitura Furnicuța cu foi de napolitană, un desert ușor de făcut și care va atrage toate privirile. Cu cât foile de napolitană sunt mai calitative, cu atât prăjitura se va păstra...
Cozonacul fără frământare are cremă de ciocolată și blat pufos
5
Cozonac fără frământare. Rețeta perfectă pentru sărbători
Cozonac fără frământare. Rețeta perfectă pentru sărbători
Rețeta de cozonac fără frământare este preferata tuturor atunci când vine vorba despre masa de festivă de sărbători. Aroma de cozonac în casă este primul semn de sărbătoate. Dacă până acum...
Parteneri
Remedii împotriva răcelii și gripei. Cum îți poți stimula imunitatea

Remedii împotriva răcelii și gripei. Cum îți poți stimula imunitatea

Remedii împotriva răcelii și gripei. Cum îți poți stimula imunitatea
Antreprenorii români încep boicotul, după ce Austria a votat NU pentru Schengen. Nu vom mai lucra cu OMV Petrom niciodată

Antreprenorii români încep boicotul, după ce Austria a votat NU pentru Schengen. "Nu vom mai lucra cu OMV Petrom niciodată"

Antreprenorii români încep boicotul, după ce Austria a votat NU pentru Schengen. "Nu vom mai lucra cu OMV Petrom niciodată"
Anamaria Prodan a dezvăluit adevăratul motiv pentru care l-a lovit pe presupusul amant: „A început scandalul! amp;#8216;Băi, Ana, ce e cu ăsta?!'”

Anamaria Prodan a dezvăluit adevăratul motiv pentru care l-a lovit pe presupusul amant: „A început scandalul! amp;#8216;Băi, Ana, ce e cu ăsta?!'”

Anamaria Prodan a dezvăluit adevăratul motiv pentru care l-a lovit pe presupusul amant: „A început scandalul! amp;#8216;Băi, Ana, ce e cu ăsta?!'”
Andreea Bălan și-a adus fetițele, pentru prima oară, pe scenă. Cum au reacționat fiicele sale în fața publicului

Andreea Bălan și-a adus fetițele, pentru prima oară, pe scenă. Cum au reacționat fiicele sale în fața publicului

Andreea Bălan și-a adus fetițele, pentru prima oară, pe scenă. Cum au reacționat fiicele sale în fața publicului
Özge Özpirinççi petrece timp de calitate alături de partenerul său, Burak Yamantürk. Cei doi nu uită de momentele romantice împreună

Özge Özpirinççi petrece timp de calitate alături de partenerul său, Burak Yamantürk. Cei doi nu uită de momentele romantice împreună

Özge Özpirinççi petrece timp de calitate alături de partenerul său, Burak Yamantürk. Cei doi nu uită de momentele romantice împreună
Programul înfricoșător care ar putea înlocui Google în 2 ani. De ce e capabil ChatGPT

Programul „înfricoșător” care ar putea înlocui Google în 2 ani. De ce e capabil ChatGPT

Programul „înfricoșător” care ar putea înlocui Google în 2 ani. De ce e capabil ChatGPT
Biscuiți conuri de brad cu cacao

Biscuiți conuri de brad cu cacao

Biscuiți conuri de brad cu cacao
Dua Lipa are încă o statuie de ceară. Artista a filmat întregul proces de creație

Dua Lipa are încă o statuie de ceară. Artista a filmat întregul proces de creație

Dua Lipa are încă o statuie de ceară. Artista a filmat întregul proces de creație
fresh
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz puse pe o masă albă
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
Brioșe cu măr și fulgi de ovăz. Un desert sănătos fără zahăr și făină
Ciulama de ciuperci cu usturoi. Rețetă de post
Ciulama de ciuperci cu usturoi. Rețetă de post
Ienibahar. La ce se folosește și ce gust are
Ienibahar. La ce se folosește și ce gust are
Fursecuri limbi de pisică. Rețeta unui desert clasic, mereu la modă
Fursecuri limbi de pisică. Rețeta unui desert clasic, mereu la modă
Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor
Cea mai bună metodă pentru marinarea cărnii de vită, potrivit bucătarilor
închide