Chec de post dens și aromat. Rețeta rapidă și la îndemâna tuturor
Checul este adesea un desert care ne amintește de copilărie. De perioadele în care stăteam la bunici și printre treburile gospodărești, cei ai casei încercau să ne răsfețe cu ceva dulce, bun și cald. Așa este și acest chec de post dens și aromat, care se prepară și foarte ușor. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente pentru a-l obține.
Galerie foto
Checul de post e favorit chiar și în perioadele în care nu este post. E perfect pentru orice moment al zilei, indiferent că vrei să-l savurezi dimineața împreună cu o ceașcă de cafea sau după prânz alături de o cană cu ceai.
Chec de post dens și aromat, secretele unui desert gustos
Acest chec de post dens și aromat se prepară cu coajă de portocală și multă vanilie. Nu are cum să fie confundat cu altceva pentru că gustul lui este unic datorită nucii de cocos și al pudrei de cacao. E fascinant cum doar din câteva ingrediente se poate obține ceva atât de bun.
Sunt mulți cei care preferă checul de post în defavoarea celui clasic. De ce? Pentru că un chec de post, fără ouă, unt și lapte în compoziție, are o aromă mult mai bine definită. În plus, un chec de post crește mult mai bine, este mai pufos. Textura sa umedă îți permite să-l păstrezi mai mult timp. Poți să te răsfeți cu gustul lui pe mai multe zile.
Chiar dacă nu ai prea multe cunoștințe în bucătărie, acest desert va avea un gust greu de egalat. Nu ai cum să dai greș cu el și nici să-i dezamăgești pe cei dragi dacă îl prepari. Îi va cuceri de la prima gustare și pe cei mici și pe adulți la fel de mult. În cazul în care ai decis să-l faci la tine acasă, iată mai jos lista de ingrediente și pașii pe care îi ai de urmat.
Ingrediente
Mod de preparare
Pentru început, adună pe bancul de lucru toate ingredientele necesare în prepararea acestui desert delicios. Urmează apoi pas cu pas indicațiile noastre.
Cum prepari aluatul
Într-un bol încăpător se amestecă apa cu zahărul și un praf de sare. E nevoie să mesteci până când acestea se topesc. Mai apoi se adaugă uleiul și aromele: coaja de portocală și lingurița de vanilie.
Următorul pas este să adaugi făina, dar nu înainte de a o cerne. Aceasta se încorporează cu praful de copt, treptat, amestecând bine cu un tel. E foarte important ca aceasta să fie omogenizată și să nu mai formeze cocoloașe.
Aluatul obținut se împarte în mod egal în două boluri. Într-unul dintre ele se adaugă nuca de cocos și se ametescă din nou. În celălalt se pune lingura de cacao, cernută și ea în prealabil.
Cum se coace checul de post
Pentru checul de post, dens și aromat ai nevoie de o tavă cu dimensiunile de 7 cm x 11 cm x 30 cm. Aceasta se îmbracă în hârtie de copt și se pun cele două compoziții, în ordinea în care vrei tu. Poți utiliza o furculiță la final pentru a amesteca cele două compoziții. Trebuie să faci mișcări de sus în jos ca checul să se marmoreze frumos.
E suficient ca la final să presai o lingură de nucă de cocos și una de fistic măcinat pentru decor.
Checul de post, dens și aromat se coace pentru 35-40 de minute la o temperatură de 180 de grade, în cuptorul preîncălzit. Pentru a te asigura că este copt complet, înainte de a-l scoate din cuptor poți face testul scobitorii.
Un sfat care te va ajuta să ai checul perfect este să nu-l tai înainte ca acesta să fie complet răcit.