Chec de post dens și aromat. Rețeta rapidă și la îndemâna tuturor

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Checul este adesea un desert care ne amintește de copilărie. De perioadele în care stăteam la bunici și printre treburile gospodărești, cei ai casei încercau să ne răsfețe cu ceva dulce, bun și cald. Așa este și acest chec de post dens și aromat, care se prepară și foarte ușor. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente pentru a-l obține.

Un chec de post dens și aromat, feliat și așezat pe un tocător, alături de linguri din lemn cu pudră de cacao
Galerie foto

Galerie foto

Checul de post e favorit chiar și în perioadele în care nu este post / Shutterstock

Checul de post e favorit chiar și în perioadele în care nu este post. E perfect pentru orice moment al zilei, indiferent că vrei să-l savurezi dimineața împreună cu o ceașcă de cafea sau după prânz alături de o cană cu ceai.

Chec de post dens și aromat, secretele unui desert gustos

Acest chec de post dens și aromat se prepară cu coajă de portocală și multă vanilie. Nu are cum să fie confundat cu altceva pentru că gustul lui este unic datorită nucii de cocos și al pudrei de cacao. E fascinant cum doar din câteva ingrediente se poate obține ceva atât de bun.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sunt mulți cei care preferă checul de post în defavoarea celui clasic. De ce? Pentru că un chec de post, fără ouă, unt și lapte în compoziție, are o aromă mult mai bine definită. În plus, un chec de post crește mult mai bine, este mai pufos. Textura sa umedă îți permite să-l păstrezi mai mult timp. Poți să te răsfeți cu gustul lui pe mai multe zile.

Citește și

Chiar dacă nu ai prea multe cunoștințe în bucătărie, acest desert va avea un gust greu de egalat. Nu ai cum să dai greș cu el și nici să-i dezamăgești pe cei dragi dacă îl prepari. Îi va cuceri de la prima gustare și pe cei mici și pe adulți la fel de mult. În cazul în care ai decis să-l faci la tine acasă, iată mai jos lista de ingrediente și pașii pe care îi ai de urmat.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru început, adună pe bancul de lucru toate ingredientele necesare în prepararea acestui desert delicios. Urmează apoi pas cu pas indicațiile noastre.

Cum prepari aluatul

Într-un bol încăpător se amestecă apa cu zahărul și un praf de sare. E nevoie să mesteci până când acestea se topesc. Mai apoi se adaugă uleiul și aromele: coaja de portocală și lingurița de vanilie.

Un bol cu apă, ulei și arome

E nevoie să mesteci până când toate ingredientele se topesc și omogenizează / RețeteFelDeFel.ro

Următorul pas este să adaugi făina, dar nu înainte de a o cerne. Aceasta se încorporează cu praful de copt, treptat, amestecând bine cu un tel. E foarte important ca aceasta să fie omogenizată și să nu mai formeze cocoloașe.

Un bol în care se află aluat de chec de post dens și aromat, alături de un tel.

Pentru a obține un chec pufost și delicios, îți recomandăm să cerni făina / RețeteFelDeFel.ro

Aluatul obținut se împarte în mod egal în două boluri. Într-unul dintre ele se adaugă nuca de cocos și se ametescă din nou. În celălalt se pune lingura de cacao, cernută și ea în prealabil.

Un bol în care se află aluat de chec de post dens și aromat, alături de un tel și nucă de cocos măcinată.

Aluatul obținut se împarte în mod egal în două boluri. Într-unul dintre ele se adaugă nuca de cocos / RețeteFelDeFel.ro

Cum se coace checul de post

Pentru checul de post, dens și aromat ai nevoie de o tavă cu dimensiunile de 7 cm x 11 cm x 30 cm. Aceasta se îmbracă în hârtie de copt și se pun cele două compoziții, în ordinea în care vrei tu. Poți utiliza o furculiță la final pentru a amesteca cele două compoziții. Trebuie să faci mișcări de sus în jos ca checul să se marmoreze frumos.

Colaj cu un chec de post dens și aromat, așezat într0o tavă de copt.

Poți să savurezi acest chec dimineața împreună cu o ceașcă de cafea sau după prânz alături de o cană cu ceai / RețeteFelDeFel.ro

E suficient ca la final să presai o lingură de nucă de cocos și una de fistic măcinat pentru decor.

Checul de post, dens și aromat se coace pentru 35-40 de minute la o temperatură de 180 de grade, în cuptorul preîncălzit. Pentru a te asigura că este copt complet, înainte de a-l scoate din cuptor poți face testul scobitorii.

Un sfat care te va ajuta să ai checul perfect este să nu-l tai înainte ca acesta să fie complet răcit.

Citește și
CELE MAI CITITE
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, porționat
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, pentru gustări zilnice
Chec aperitiv cu cașcaval, șuncă și măsline, pentru gustări zilnice
Vegeta de casă din legume și verdețuri
Vegeta de casă din legume și verdețuri, pentru preparate savuroase
Vegeta de casă din legume și verdețuri, pentru preparate savuroase
Tartă cu smochine, mascarpone și miere porționată
Tartă cu smochine, mascarpone și miere. Un desert rafinat
Tartă cu smochine, mascarpone și miere. Un desert rafinat
brașovence
Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora
Brașovence. Rețeta de clătite umplute cu carne pe care o vei adora
Pâine cu ceapă feliată pe o hârtie albă
Pâine cu ceapă. O rețetă rustică, dar simplă și ușoară
Pâine cu ceapă. O rețetă rustică, dar simplă și ușoară
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate porționat
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
Prăjituri de post fără coacere, într-un colaj
Galerie foto
Prăjituri de post. Idei de dulciuri pe care poți să le pregătești în perioada postului
Prăjituri de post. Idei de dulciuri pe care poți să le pregătești în perioada postului
Fasole verde scăzută ardelenească, într-un recipient metalic, alături de un capac și alte legume așezate pe o masă
Fasole verde scăzută ardelenească. Pașii de urmat pentru un gust savuros
Fasole verde scăzută ardelenească. Pașii de urmat pentru un gust savuros
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de cheesecake cu pere caramelizate pe o spatulă de tort
07:03
Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu în bol rustic
05:03
Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent Tocană de vită cu dovleac și vin roșu. Rețetă gătită lent
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure, porționat pe un platou, alături de pere proaspete
11 septembrie, 09:47
Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară porționată, alături de un ceainic alb și prune
11 septembrie, 05:01
Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin
10 septembrie, 08:48
Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb, decorată cu verdeață
10 septembrie, 08:24
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră secționată pe un platou și o porție pe o farfurie ținută în mâini
9 septembrie, 09:10
Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră Plăcintă rustică cu ciuperci, ceapă caramelizată și brânză de capră
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate porționat
9 septembrie, 07:21
Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă Chec cu mere și glazură de nuci caramelizate, cu textură umedă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
Margot Robbie a strălucit într-o rochie transparentă la premiera unui film. Cum s-a schimbat corpul ei după naștere
Margot Robbie a strălucit într-o rochie transparentă la premiera unui film. Cum s-a schimbat corpul ei după naștere
Margot Robbie a strălucit într-o rochie transparentă la premiera unui film. Cum s-a schimbat corpul ei după naștere
Mohamed, egipteanul cucerit de România. A făcut din ţara noastră un nou acasă: Nu mă duc în altă parte
Mohamed, egipteanul cucerit de România. A făcut din ţara noastră un nou acasă: "Nu mă duc în altă parte"
Mohamed, egipteanul cucerit de România. A făcut din ţara noastră un nou acasă: "Nu mă duc în altă parte"
amp;#8220;Ce femeie frumoasă”. Corina Caciuc i-a surprins pe toţi cu ultima postare. Cum s-a afişat iubita lui Laurenţiu Reghecampf
amp;#8220;Ce femeie frumoasă”. Corina Caciuc i-a surprins pe toţi cu ultima postare. Cum s-a afişat iubita lui Laurenţiu Reghecampf
amp;#8220;Ce femeie frumoasă”. Corina Caciuc i-a surprins pe toţi cu ultima postare. Cum s-a afişat iubita lui Laurenţiu Reghecampf
Andreea Antonescu se mută din România. Unde se va stabili și planuri are alături de fiicele ei
Andreea Antonescu se mută din România. Unde se va stabili și planuri are alături de fiicele ei
Andreea Antonescu se mută din România. Unde se va stabili și planuri are alături de fiicele ei
Michelle Vieth surprinde cu o schimbare drastică de look. Cum arată în prezent vedeta
Michelle Vieth surprinde cu o schimbare drastică de look. Cum arată în prezent vedeta
Michelle Vieth surprinde cu o schimbare drastică de look. Cum arată în prezent vedeta
Apple a dezvăluit cel mai subțire iPhone de până acum. Ce preț are și cum arată noul smartphone
Apple a dezvăluit cel mai subțire iPhone de până acum. Ce preț are și cum arată noul smartphone
Apple a dezvăluit cel mai subțire iPhone de până acum. Ce preț are și cum arată noul smartphone
Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Cheesecake candy bar cu dovleac și glazură de ciocolată
Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
„Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
„Ceașca emoțiilor“ în cazul copiilor. Ce se întâmplă când se golește și cum o poți reumple
Lorde a vorbit despre motivul pentru care și-a acoperit pieptul cu bandă adezivă în piesa Man of the Year: Simțeam că lucrurile ies la suprafață
Lorde a vorbit despre motivul pentru care și-a acoperit pieptul cu bandă adezivă în piesa „Man of the Year”: „Simțeam că lucrurile ies la suprafață”
Lorde a vorbit despre motivul pentru care și-a acoperit pieptul cu bandă adezivă în piesa „Man of the Year”: „Simțeam că lucrurile ies la suprafață”
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
Remediul rapid pentru tusea persistentă. Acționează imediat și are efecte dovedite
fresh
Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb

Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb

Tocană de pui cu ceapă caramelizată și vin alb

Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă

Brioșe sărate cu dovleac, brânză și rozmarin. O gustare delicioasă, de toamnă

Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă

Prăjitură fragedă cu prune și scorțișoară. Un desert simplu, de toamnă

Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure

Pandișpan cu pere și ciocolată, îmbogățit cu alune de pădure

Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant

Cheesecake cu pere caramelizate. Un desert fin și elegant
închide