Chec de post dens și aromat. Rețeta rapidă și la îndemâna tuturor

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Franceză

Checul este adesea un desert care ne amintește de copilărie. De perioadele în care stăteam la bunici și printre treburile gospodărești, cei ai casei încercau să ne răsfețe cu ceva dulce, bun și cald. Așa este și acest chec de post dens și aromat, care se prepară și foarte ușor. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente pentru a-l obține.

Un chec de post dens și aromat, feliat și așezat pe un tocător, alături de linguri din lemn cu pudră de cacao
Galerie foto

Galerie foto

Checul de post e favorit chiar și în perioadele în care nu este post / Shutterstock

Checul de post e favorit chiar și în perioadele în care nu este post. E perfect pentru orice moment al zilei, indiferent că vrei să-l savurezi dimineața împreună cu o ceașcă de cafea sau după prânz alături de o cană cu ceai.

Chec de post dens și aromat, secretele unui desert gustos

Acest chec de post dens și aromat se prepară cu coajă de portocală și multă vanilie. Nu are cum să fie confundat cu altceva pentru că gustul lui este unic datorită nucii de cocos și al pudrei de cacao. E fascinant cum doar din câteva ingrediente se poate obține ceva atât de bun.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sunt mulți cei care preferă checul de post în defavoarea celui clasic. De ce? Pentru că un chec de post, fără ouă, unt și lapte în compoziție, are o aromă mult mai bine definită. În plus, un chec de post crește mult mai bine, este mai pufos. Textura sa umedă îți permite să-l păstrezi mai mult timp. Poți să te răsfeți cu gustul lui pe mai multe zile.

Citește și

Chiar dacă nu ai prea multe cunoștințe în bucătărie, acest desert va avea un gust greu de egalat. Nu ai cum să dai greș cu el și nici să-i dezamăgești pe cei dragi dacă îl prepari. Îi va cuceri de la prima gustare și pe cei mici și pe adulți la fel de mult. În cazul în care ai decis să-l faci la tine acasă, iată mai jos lista de ingrediente și pașii pe care îi ai de urmat.

Ingrediente

Mod de preparare

Pentru început, adună pe bancul de lucru toate ingredientele necesare în prepararea acestui desert delicios. Urmează apoi pas cu pas indicațiile noastre.

Cum prepari aluatul

Într-un bol încăpător se amestecă apa cu zahărul și un praf de sare. E nevoie să mesteci până când acestea se topesc. Mai apoi se adaugă uleiul și aromele: coaja de portocală și lingurița de vanilie.

Un bol cu apă, ulei și arome

E nevoie să mesteci până când toate ingredientele se topesc și omogenizează / RețeteFelDeFel.ro

Următorul pas este să adaugi făina, dar nu înainte de a o cerne. Aceasta se încorporează cu praful de copt, treptat, amestecând bine cu un tel. E foarte important ca aceasta să fie omogenizată și să nu mai formeze cocoloașe.

Un bol în care se află aluat de chec de post dens și aromat, alături de un tel.

Pentru a obține un chec pufost și delicios, îți recomandăm să cerni făina / RețeteFelDeFel.ro

Aluatul obținut se împarte în mod egal în două boluri. Într-unul dintre ele se adaugă nuca de cocos și se ametescă din nou. În celălalt se pune lingura de cacao, cernută și ea în prealabil.

Un bol în care se află aluat de chec de post dens și aromat, alături de un tel și nucă de cocos măcinată.

Aluatul obținut se împarte în mod egal în două boluri. Într-unul dintre ele se adaugă nuca de cocos / RețeteFelDeFel.ro

Cum se coace checul de post

Pentru checul de post, dens și aromat ai nevoie de o tavă cu dimensiunile de 7 cm x 11 cm x 30 cm. Aceasta se îmbracă în hârtie de copt și se pun cele două compoziții, în ordinea în care vrei tu. Poți utiliza o furculiță la final pentru a amesteca cele două compoziții. Trebuie să faci mișcări de sus în jos ca checul să se marmoreze frumos.

Colaj cu un chec de post dens și aromat, așezat într0o tavă de copt.

Poți să savurezi acest chec dimineața împreună cu o ceașcă de cafea sau după prânz alături de o cană cu ceai / RețeteFelDeFel.ro

E suficient ca la final să presai o lingură de nucă de cocos și una de fistic măcinat pentru decor.

Checul de post, dens și aromat se coace pentru 35-40 de minute la o temperatură de 180 de grade, în cuptorul preîncălzit. Pentru a te asigura că este copt complet, înainte de a-l scoate din cuptor poți face testul scobitorii.

Un sfat care te va ajuta să ai checul perfect este să nu-l tai înainte ca acesta să fie complet răcit.

Citește și
CELE MAI CITITE
Paste cu pesto de leurdă în farfurie, alături de un borcan cu pesto și frunze de leurdă
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Ciorbă de ștevie cu fidea și leuștean în farfurie, alături de lingură și felii de pâine
Galerie foto
Ciorbă de ștevie cu fidea și leuștean. Gust primăvăratic, aromat și reconfortant
Ciorbă de ștevie cu fidea și leuștean. Gust primăvăratic, aromat și reconfortant
Porție de mâncare de praz cu măsline în bol albastru
Mâncare de praz cu măsline. Un preparat simplu, gustos și de post
Mâncare de praz cu măsline. Un preparat simplu, gustos și de post
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Mai mulți mici de casă puți pe un tocător de lemn
05:20
Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
Borș de fasole albă în bol și în lingură alături de ardei iuți și o sticlă
28 martie, 10:48
Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
27 martie, 09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
24 martie, 07:23
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
23 martie, 05:31
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Paste cu pesto de leurdă în farfurie, alături de un borcan cu pesto și frunze de leurdă
22 martie, 13:27
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Zodiile care devin de neoprit după data de 29 Martie 2025. Nativii care fac tot ceea ce își doresc
Zodiile care devin de neoprit după data de 29 Martie 2025. Nativii care fac tot ceea ce își doresc
Zodiile care devin de neoprit după data de 29 Martie 2025. Nativii care fac tot ceea ce își doresc
Valentin a pedepsit-o cu moartea pe femeia iubită. Furios că Nicoleta vrea divorţ, a ucis-o, apoi şi-a dat foc în maşină
Valentin a pedepsit-o cu moartea pe femeia iubită. Furios că Nicoleta vrea divorţ, a ucis-o, apoi şi-a dat foc în maşină
Valentin a pedepsit-o cu moartea pe femeia iubită. Furios că Nicoleta vrea divorţ, a ucis-o, apoi şi-a dat foc în maşină
Ce pensie poate avea Valentin Ceaușescu de la statul român. Suma pe care o primește lună de lună
Ce pensie poate avea Valentin Ceaușescu de la statul român. Suma pe care o primește lună de lună
Ce pensie poate avea Valentin Ceaușescu de la statul român. Suma pe care o primește lună de lună
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Mircea Badea, interviu-eveniment în exclusivitate cu Andrew Tate, pentru AntenaPLAY
Pe Elvis Presley l-a cunoscut o lume întreagă, însă puțini știu cum arată nepoata lui adolescentă, Finley Lockwood
Pe Elvis Presley l-a cunoscut o lume întreagă, însă puțini știu cum arată nepoata lui adolescentă, Finley Lockwood
Pe Elvis Presley l-a cunoscut o lume întreagă, însă puțini știu cum arată nepoata lui adolescentă, Finley Lockwood
Un ecosistem nemaivăzut a fost descoperit după ce un aisberg s-a desprins în Antarctica. Ce se ascundea în adâncuri
Un ecosistem nemaivăzut a fost descoperit după ce un aisberg s-a desprins în Antarctica. Ce se ascundea în adâncuri
Un ecosistem nemaivăzut a fost descoperit după ce un aisberg s-a desprins în Antarctica. Ce se ascundea în adâncuri
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Salată de primăvară din legume cu ouă fierte și leurdă
Topul liceelor din Bucureşti. Cele mai căutate la admiterea din 2025
Topul liceelor din Bucureşti. Cele mai căutate la admiterea din 2025
Topul liceelor din Bucureşti. Cele mai căutate la admiterea din 2025
Nelly a dezvăluit că s-a căsătorit cu Ashanti pentru că nu voia ca ea să fie doar mama copilului său
Nelly a dezvăluit că s-a căsătorit cu Ashanti pentru că „nu voia ca ea să fie doar mama copilului său”
Nelly a dezvăluit că s-a căsătorit cu Ashanti pentru că „nu voia ca ea să fie doar mama copilului său”
Tot ce trebuie să știi despre ecografia transvaginală
Tot ce trebuie să știi despre ecografia transvaginală
Tot ce trebuie să știi despre ecografia transvaginală
fresh
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Borș de fasole albă. Un gust autentic al bucătăriei românești

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți

Rețetă simplă de mici de casă. Ce se pune în carnea de mici ca să iasă gustoși și suculenți
închide