Chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu lămâie

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Rețeta de chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu lămâie, pe care ți-o oferim mai jos, poate fi una dintre rețetele vedetă ale verii. Prepar-o și tu și răsfață-i pe cei dragi cu un desert savuros și aromat.

Chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu lămâie secționat pe o farfurie
Galerie foto

Galerie foto

Glazura de lămâie aduce un plus de aromă răcoritoare checului / Shutterstock

Acest chec în formă de guguluf este un desert delicios și rafinat. Este perfect pentru ocazii speciale sau pentru a aduce un strop de răsfăț în orice zi. Textura checului este pufoasă și cremoasă, iar combinată cu dulceața delicată a zmeurei și prospețimea glazurii de lămâie, creează o armonie perfectă de arome și texturi. Glazura de lămâie adaugă o notă de prospețime, iar în contrast cu cremozitatea brânzei mascarpone și aroma zmeurei face din acest desert unul irezistibil.

Citește și

Checul poate fi copt și în formă clasică, însă în forma de guguluf, ce seamănă cu un turban, va fi mai spectaculos. În aceeași formă mai poți coace și diferite budinci dulci sau sărate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o rețetă de terină guguluf din cartofi cu sfeclă roșie. Este o rețetă de gustare simplă și destul de rapid de preparat. Iar mai jos vei descoperi lista completă de ingrediente și pașii de urmat, pentru rețeta de chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu lămâie.

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru chec, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi unge o formă de guguluf cu unt și tapetează-o cu făină sau cu puțin zahăr pudră. Aceste ingrediente sunt necesare pentru a se desface checul de pe pereții formei, după coacere.

Cum prepari rețeta de chec guguluf cu mascarpone și zmeură

Într-un bol mare, amestecă brânza mascarpone cu zahărul până când obții o cremă omogenă. Adaugă ouăle, pe rând, amestecând bine după fiecare, apoi adaugă esența de vanilie.

Într-un alt bol, amestecă făina, praful de copt și sarea și trece amestecul prin sită.

Adaugă treptat amestecul de făină în crema de mascarpone, alternând cu laptele, și amestecând până când toate ingredientele sunt bine incorporate. Încorporează zmeura în aluat, amestecând ușor pentru a nu zdrobi fructele.

După omogenizare întinde aluatul în forma de guguluf pregătită. Pune forma în cuptor și coace checul timp de 45-50 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată.

Lasă checul să se răcească în formă timp de 10 minute, apoi răstoarnă-l pe un grătar pentru a se răci complet.

Descoperă și o rețetă de chec cu iaurt și cireșe, glazurat cu ciocolată.

Cum prepari glazura de lămâie

Într-un bol mic, amestecă zahărul pudră cu sucul de lămâie și coaja rasă de lămâie (dacă folosești), până obții o glazură netedă și consistentă. Dacă glazura este prea groasă, poți adăuga câteva picături de suc de lămâie sau apă.

După ce deliciosul chec guguluf cu mascarpone și zmeură s-a răcit complet, întinde glazura de lămâie deasupra. Las-o să curgă și pe margini, pentru un efect estetic plăcut.

Lasă glazura să se întărească puțin înainte de a porționa checul.

Poți folosi și alte fructe de pădure, cum ar fi afinele sau murele. Dacă nu ai mascarpone, poți folosi cremă de brânză, dar gustul și textura vor fi ușor diferite.

Dacă îți plac checurile cu fructe în interior, mai poți încerca și rețeta de chec umed cu fructe de pădure și glazură fructată.

Citește și
Porții de chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu lămâie
Galerie foto

Galerie foto

Colaj de poze cu pașii de preparare ai checului
Chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu lămâie secționat pe o farfurie
+0
CELE MAI CITITE
Gogoși înfuriate decorate cu puțin zahăr
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Chec de post zebrat porționat
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Coulis de zmeură peste panna cotta în două boluri
Coulis de zmeură. Rețeta unui sos fin, vibrant și elegant
Coulis de zmeură. Rețeta unui sos fin, vibrant și elegant
Sirop de coacăze cu zmeură în pahar cu pai și în carafă
Sirop de coacăze cu zmeură. Esența verii într-un strop de rubin
Sirop de coacăze cu zmeură. Esența verii într-un strop de rubin
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie porționat pe un tocător de lemn, alături de un cuțit
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Chec din albușuri cu zmeură și vanilie. Un contrast de arome și culori
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
maioneză de post de la mănăstire
06:31
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Prăjitură de post cu mere cuburi, porționată pe un platou
05:52
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
Tocană de pui cu vinete năut și roșii
05:06
Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci
Gutui coapte cu nuci și miere pe o farfurie cu furculiță și într-un bol de sticlă
24 noiembrie, 13:39
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
carne de curcan pe un tocător
24 noiembrie, 05:49
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
cartofii țărănești cu ceapă
24 noiembrie, 05:47
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii
23 noiembrie, 06:59
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute
Cum se curăță scoicile
23 noiembrie, 05:57
Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Parizer homemade. Rețetă de mezel preparat acasă, fără aditivi
Parizer homemade. Rețetă de mezel preparat acasă, fără aditivi
Parizer homemade. Rețetă de mezel preparat acasă, fără aditivi
Cartierul de lux cu drumuri de pământ şi fără utilităţi. Era numit al doilea Dorobanţi
Cartierul de "lux" cu drumuri de pământ şi fără utilităţi. Era numit "al doilea Dorobanţi"
Cartierul de "lux" cu drumuri de pământ şi fără utilităţi. Era numit "al doilea Dorobanţi"
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
Muffins cu cacao de post
Muffins cu cacao de post
Muffins cu cacao de post
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
fresh
Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții

Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții

Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții

Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute

Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute

Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă

Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă

Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant

Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
închide