Chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu lămâie
Rețeta de chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu lămâie, pe care ți-o oferim mai jos, poate fi una dintre rețetele vedetă ale verii. Prepar-o și tu și răsfață-i pe cei dragi cu un desert savuros și aromat.
Galerie foto
Acest chec în formă de guguluf este un desert delicios și rafinat. Este perfect pentru ocazii speciale sau pentru a aduce un strop de răsfăț în orice zi. Textura checului este pufoasă și cremoasă, iar combinată cu dulceața delicată a zmeurei și prospețimea glazurii de lămâie, creează o armonie perfectă de arome și texturi. Glazura de lămâie adaugă o notă de prospețime, iar în contrast cu cremozitatea brânzei mascarpone și aroma zmeurei face din acest desert unul irezistibil.
Checul poate fi copt și în formă clasică, însă în forma de guguluf, ce seamănă cu un turban, va fi mai spectaculos. În aceeași formă mai poți coace și diferite budinci dulci sau sărate.
Descoperă și o rețetă de terină guguluf din cartofi cu sfeclă roșie. Este o rețetă de gustare simplă și destul de rapid de preparat. Iar mai jos vei descoperi lista completă de ingrediente și pașii de urmat, pentru rețeta de chec guguluf cu mascarpone și zmeură, glazurat cu lămâie.
Ingrediente
Mod de preparare
Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru chec, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi unge o formă de guguluf cu unt și tapetează-o cu făină sau cu puțin zahăr pudră. Aceste ingrediente sunt necesare pentru a se desface checul de pe pereții formei, după coacere.
Cum prepari rețeta de chec guguluf cu mascarpone și zmeură
Într-un bol mare, amestecă brânza mascarpone cu zahărul până când obții o cremă omogenă. Adaugă ouăle, pe rând, amestecând bine după fiecare, apoi adaugă esența de vanilie.
Într-un alt bol, amestecă făina, praful de copt și sarea și trece amestecul prin sită.
Adaugă treptat amestecul de făină în crema de mascarpone, alternând cu laptele, și amestecând până când toate ingredientele sunt bine incorporate. Încorporează zmeura în aluat, amestecând ușor pentru a nu zdrobi fructele.
După omogenizare întinde aluatul în forma de guguluf pregătită. Pune forma în cuptor și coace checul timp de 45-50 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată.
Lasă checul să se răcească în formă timp de 10 minute, apoi răstoarnă-l pe un grătar pentru a se răci complet.
Descoperă și o rețetă de chec cu iaurt și cireșe, glazurat cu ciocolată.
Cum prepari glazura de lămâie
Într-un bol mic, amestecă zahărul pudră cu sucul de lămâie și coaja rasă de lămâie (dacă folosești), până obții o glazură netedă și consistentă. Dacă glazura este prea groasă, poți adăuga câteva picături de suc de lămâie sau apă.
După ce deliciosul chec guguluf cu mascarpone și zmeură s-a răcit complet, întinde glazura de lămâie deasupra. Las-o să curgă și pe margini, pentru un efect estetic plăcut.
Lasă glazura să se întărească puțin înainte de a porționa checul.
Poți folosi și alte fructe de pădure, cum ar fi afinele sau murele. Dacă nu ai mascarpone, poți folosi cremă de brânză, dar gustul și textura vor fi ușor diferite.
Dacă îți plac checurile cu fructe în interior, mai poți încerca și rețeta de chec umed cu fructe de pădure și glazură fructată.
Galerie foto