Chec umed cu fructe de pădure și glazură fructată

timpul de preparare
Timp de gătire: 35 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Dacă adori checurile cu textură umedă și fructe, îți recomandăm să încerci o rețetă de chec umed cu fructe de pădure și glazură fructată. Nu este o rețetă complicată și nici ingredientele nu sunt complexe. Cu siguranță deții o parte din ele în frigider sau prin cămară.

Chec umed cu fructe de pădure și glazură fructată porționat pe un platou cu o spatulă de tort și o porție pe farfurie
Galerie foto

Galerie foto

Checul se porționează frumos după ce se răcește, iar glazura devine consistentă / Profimedia Images

Pentru ca aluatul acestui chec să aibă textură umedă, se adaugă în compoziția lui și sana. Dacă până acum ai obișnuit să prepari astfel de checuri cu iaurt, de data aceasta încearcă și varianta cu sana. Sana are gustul mai puțin acrișor decât iaurtul și este mai consistentă. În plus, se prepară într-un mod mai natural decât iaurtul sau chefirul. Nu necesită culturi adăugate pentru a se închega. Se obține prin fermentarea acidă a laptelui nefiert, nepasteurizat. Prin scăderea pH-ului din lapte se produce coagularea proteinelor. 

Citește și

Fructele pentru chec le poți alege după preferințe. Poți adăuga afine, zmeură, căpșuni sau chiar un amestec de fructe de pădure. Cu cât sunt mai diferite ca aspect și culoare, cu atât checul va ieși mai spectaculos. Glazura checului o prepari din ciocolată albă topită și zmeură, pentru un plus de culoare și aromă. Poți opta și pentru glazura de lămâie, dacă âți place mai mult aceasta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o rețetă de chec cu afine și lămâie, decorat cu glazură Royal Icing. Mai jos vei descoperi rețeta detaliată cu listă de ingrediente și pași necesari pentru chec umed cu fructe de pădure și glazură fructată.

Ingrediente

Mod de preparare

Începe prin a aduce pe masa de lucru toate ingredientele necesare aluatului de chec. Apoi separă în două boluri albușurile de gălbenușuri. Presară sare peste albușuri și lasă-le 10-15 minute la temperatura camerei.

Cum prepari chec umed cu fructe de pădure și glazură fructată

Mai întâi pornește cuptorul la 180 de grade Celsius, pentru a avea timp să se încălzească. Pregătește și fructele pentru a le avea la îndemână și pune hârtie de copt în tava de chec.

Amestecă albușurile presărate cu sare folosind mixerul sau un tel, până când devin spumoase și cristaline. Apoi adaugă treptat zahărul și amestecă energic până când obții o bezea fermă. Încorporează în bezea gălbenușurile, apoi esența de vanilie, uleiul și sana. Folosește o spatulă pentru a încorpora aceste ingrediente în bezeaua de albușuri pentru a obține o compozițe aerată.

Trece făina amestecată cu praful de copt prin sită și adaugă treptat acest amestec în compoziția pentru chec.

Întinde aluatul obținut în tava de chec și presară fructele deasupra lui. Presează-le ușor în interiorul aluatului cu o spatulă.

Introdu tava în cuptorul încălzit și coace deliciosul chec umed cu fructe de pădure pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius.

Lasă-l să se răcească mai întâi în tavă, apoi transferă-l pe un grătar de răcire sau pe un platou. Îl vei glazura după răcirea completă.

Pentru a prepara glazura, încălzește frișca lichidă într-o crăticioară, dar fără a atinge punctul de fierbere. Adaugă ciocolata ruptă și zmeura trecută prin blender și prin sită. Amestecă intens pentru omogenizare. Lasă glazura să se răcorească 10 minute, apoi întinde-o peste checul răcit.

Decorează cu fructe proaspete deliciosul chec umed cu fructe de pădure și glazură fructată.

Descoperă pentru data următoare și o rețetă de chec cu mac și glazură de lămâie.

Citește și
Chec umed cu fructe de pădure și glazură fructată, decorat cu fructe proaspete, porționat pe un platou dreptunghiular. alături de un bol cu fructe
Galerie foto

Galerie foto

Chec cu fructe în tava de copt pus la copt
Chec umed în tava de copt în timp ce se află la răcit
Chec umed cu fructe de pădure și glazură fructată porționat pe un platou cu o spatulă de tort și o porție pe farfurie
+1
CELE MAI CITITE
Gogoși înfuriate decorate cu puțin zahăr
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Gogoși înfuriate, după rețeta bunicii. Desert tradițional, de post
Chec de post zebrat porționat
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
Conopidă cu ciuperci și condimente la tigaie. O rețetă rapidă și surprinzător de gustoasă
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Chec umed cu coacăze negre porționat
Chec umed cu coacăze negre. Un desert de vară delicios și răcoros
Chec umed cu coacăze negre. Un desert de vară delicios și răcoros
Chec cu prune și migdale, aromat cu scorțișoară porționat pe un suport de lemn
Galerie foto
Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară
Chec cu prune și migdale. Desert aromat cu scorțișoară
Chec cu fulgi de ovăz și afine, porționat pe un tocător de lemn
Galerie foto
Chec cu fulgi de ovăz și afine, mai dens și mai consistent
Chec cu fulgi de ovăz și afine, mai dens și mai consistent
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
maioneză de post de la mănăstire
06:31
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Prăjitură de post cu mere cuburi, porționată pe un platou
05:52
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
Tocană de pui cu vinete năut și roșii
05:06
Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci Tocănița de pui cu vinete și roșii. Rețeta mediteraneană pe care trebuie să o încerci
Gutui coapte cu nuci și miere pe o farfurie cu furculiță și într-un bol de sticlă
24 noiembrie, 13:39
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
carne de curcan pe un tocător
24 noiembrie, 05:49
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
cartofii țărănești cu ceapă
24 noiembrie, 05:47
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii
23 noiembrie, 06:59
Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute
Cum se curăță scoicile
23 noiembrie, 05:57
Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Parizer homemade. Rețetă de mezel preparat acasă, fără aditivi
Parizer homemade. Rețetă de mezel preparat acasă, fără aditivi
Parizer homemade. Rețetă de mezel preparat acasă, fără aditivi
Cartierul de lux cu drumuri de pământ şi fără utilităţi. Era numit al doilea Dorobanţi
Cartierul de "lux" cu drumuri de pământ şi fără utilităţi. Era numit "al doilea Dorobanţi"
Cartierul de "lux" cu drumuri de pământ şi fără utilităţi. Era numit "al doilea Dorobanţi"
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andrei Rațiu are o nouă poreclă, după ce a amp;#8220;rupt norii” în Spania: amp;#8220;E pur și simplu o nebunie!”
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Andreea Bălan și Victor Cornea au stabilit data nunții. Ce însemnătate are acea zi
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
Actrița Ahu Yagtu din Furtună pe Bosfor a suferit un anevrism cerebral. Care este starea vedetei în prezent
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
7 chatboți AI mai buni decât ChatGPT, potrivit utilizatorilor. Ce platformă a ieșit pe primul loc
Muffins cu cacao de post
Muffins cu cacao de post
Muffins cu cacao de post
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Cele mai bune 5 vitamine pentru adolescenți
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
Alimente congelate care te pot ajuta să reduci trigliceridele, conform nutriționiștilor
fresh
Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții

Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții

Castraveți murați crocanți în saramură. Trucuri ca să nu se înmoaie castraveții

Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute

Paste cu carne tocată și sos cremos de roșii. O cină gata în 30 de minute

Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială

Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă

Cum se curăță scoicile. Metoda simplă prin care le poți pregăti acasă

Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant

Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
închide