Guguluf Red Velvet cu glazură Royal Icing și căpșuni

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Una dintre rețetele simple, dar delicioase, pe care o poți prepara pentru zilele în care celebrăm dragostea poate fi rețeta de Guguluf Red Velvet cu glazură Royal Icing și căpșuni.

Guguluf Red Velvet cu glazură Royal Icing și căpșuni pe un platou cu picior
Galerie foto

Galerie foto

Căpșunile secționate în jumătăți au aspect spectaculos de inimioare / Shutterstock

Guguluf este denumirea unei prăjituri, specifică bucătăriilor din Alsacia, Austria, Republica Cehă și Germania de sud, preparată într-o formă specială asemănătoare cu un turban sau o cagulă. Rețeta clasică se prepară dintr-un blat dens, aromat și îmbogățit cu stafide, dar se pot prepara în aceeași formă de copt și alte blaturi de prăjituri sau de torturi.

Citește și

Forma de copt specială oferă un aspect spectaculos prăjiturilor. Descoperă aici și o rețetă de ruladă guguluf cu morcovi și nuci. Mai jos îți oferim o rețetă de guguluf pe care o poți prepara de Valentine’s Day și Dragobete.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea compoziției pentru blatul de guguluf, dar înainte de a amesteca ingredientele pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Cum prepari blatul pentru Guguluf Red Velvet cu glazură

Ia două boluri și separă albușurile de gălbenușuri. Două albușuri le pui deoparte pentru glazura Royal Icing. Presară sare peste albușurile din bol amestecă-le bine până când ai obținut o bezea sticloasă. În bolul cu gălbenușurile pune uleiul și amestecă-le doar până la omogenizare, fără a le transforma în maioneză.

În alt bol pune untul moale ținut 20-30 de minute la temperatura camerei. Adaugă peste acesta jumătate din cantitatea de zahăr și amestecă până când obții o compoziție cremoasă. Apoi adăugăm compoziția de gălbenușuri.

Descoperă și o rețetă de Red Velvet Cake.

Amestecăm bicarbonatul de sodiu  cu iaurtul și adaugă amestecul rezultat în compoziția de mai sus.

Trece făina prin sită, amestecată cu praful de copt și pudra de cacao. Încorporează acest amestec, în compoziția pentru guguluf, apoi adaugă 2-3  picături de colorant roșu. La final, încorporează, lingură cu lingură și bezeaua de albușuri.

Unge bine forma de guguluf cu unt moale sau cu ulei și presară făină. Apoi toarnă în forma de copt compoziția pentru Guguluf Red Velvet cu glazură. Niveleaz-o uniform la suprafață și pune forma în cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.

Pentru a prepara glazura Royal Icing, amestecă albușurile cu zahărul pudră pe care îl adaugi treptat. Apoi adaugi, tot treptat, și sucul de lămâie.

După ce se răcește guguluful, răstoarnă-l pe platou și decorează-l cu glazura și căpșunile tăiate în jumătăți sau în sferturi.

Dacă mai dorești și alte rețete de desert, speciale pentru astfel de zile, îți mai recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură cu inimioare de căpșuni și cremă de mascarpone.

Citește și
Guguluf Red Velvet cu glazură Royal Icing și căpșuni secționat pe platou
Galerie foto

Galerie foto

Porție de guguluf Red Velvet cu glazură Royal Icing și căpșuni pe o farfurie, alături de platoul cu desertul
Colaj de poze cu pașii de preparare ai blatului de catifea roșie în formă specială
Guguluf Red Velvet cu glazură Royal Icing și căpșuni pe un platou cu picior
+1
CELE MAI CITITE
Prăjitură de post cu mere cuburi, porționată pe un platou
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
Prăjitură de post cu mere cuburi, aromată și plină de bucăți fructate
maioneză de post de la mănăstire
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
Rețetă de maioneză de post de la mănăstirea Chiroiu. Cum o prepară măicuța Alexandra
cartofii țărănești cu ceapă
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială
Rețete de post: cartofi țărănești cu ceapă. Ingredientul secret care le da o aroma specială
carne de curcan pe un tocător
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Cele mai bune condimente pentru carnea de curcan. Cum să o aromatizezi pentru gust ca la restaurant
Gutui coapte cu nuci și miere pe o farfurie cu furculiță și într-un bol de sticlă
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
Gutui coapte cu nuci și miere. Aromă de toamnă, simplitate și căldură în farfurie
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Chec în trei culori pe un grătar negru și trei felii pe o farfurie, alături de o ceașcă cu ceai
Galerie foto
Chec în trei culori. Rețeta unui chec pufos, delicios și spectaculos
Chec în trei culori. Rețeta unui chec pufos, delicios și spectaculos
Turtă dulce decorată cu glazură Royal Icing într-o tavă și un copil decorând turta dulce
Galerie foto
Turtă dulce decorată cu glazură Royal Icing. Rețetă pentru masa de Crăciun
Turtă dulce decorată cu glazură Royal Icing. Rețetă pentru masa de Crăciun
Tort de catifea roșie porționat pe un platou negru
Galerie foto
Red Velvet Cake. Rețetă de tort catifea roșie
Red Velvet Cake. Rețetă de tort catifea roșie
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
salată de sfeclă
06:00
Salată cu sfeclă roșie. 3 rețete de salate cu sfeclă în combinații de gust surprinzătoare Salată cu sfeclă roșie. 3 rețete de salate cu sfeclă în combinații de gust surprinzătoare
Fasole cu ciolan afumat
05:18
Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă Fasole cu ciolan afumat. Rețetă tradițională, gustoasă și sățioasă
Cele mai bune rețete de gogoșari la borcan
05:04
Cele mai bune rețete de gogoșari la borcan Cele mai bune rețete de gogoșari la borcan
legume la cuptor
30 noiembrie, 06:56
Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase
rețete cu sfeclă
30 noiembrie, 05:55
Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal Rețete cu sfeclă roșie. 5 moduri de a găti sfecla roșie ca fel principal
Augsburger Zwetschgendatschi
30 noiembrie, 05:33
Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez
Pastă de mici preparată în casă, într-un vas alb, oval
29 noiembrie, 06:41
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească
Supă finlandeză de somon în bol alb
29 noiembrie, 05:53
Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
4 zodii experimentează norocul și abundența în decembrie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
4 zodii experimentează norocul și abundența în decembrie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
4 zodii experimentează norocul și abundența în decembrie 2025. Vezi dacă te numeri printre ele
Cozonacul de sărbători se scumpește. Producătorii s-au adaptat: porţii la felie sau la jumătate de kg
Cozonacul de sărbători se scumpește. Producătorii s-au adaptat: porţii la felie sau la jumătate de kg
Cozonacul de sărbători se scumpește. Producătorii s-au adaptat: porţii la felie sau la jumătate de kg
Câţi bani a încasat Ronaldinho pentru meciul jucat la Iaşi, contra legendelor României. Suma incredibilă
Câţi bani a încasat Ronaldinho pentru meciul jucat la Iaşi, contra legendelor României. Suma incredibilă
Câţi bani a încasat Ronaldinho pentru meciul jucat la Iaşi, contra legendelor României. Suma incredibilă
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Chef Roxana Blenche este însărcinată! Celebrul bucătar de la Hello Chef va deveni mamă pentru a doua oară
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Hande Erçel a ajuns la Moscova pentru o întâlnire cu fanii. Ce incident a oprit actrița
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
Google integrează Gemini și în Google Maps. Cum schimbă AI aplicația
Tobă de casă, aromată, fragedă, cu textură tradițională
Tobă de casă, aromată, fragedă, cu textură tradițională
Tobă de casă, aromată, fragedă, cu textură tradițională
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Tot ce trebuie să știi despre ciorapii compresivi în sarcină
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul amp;#8211; susținute de studii științifice
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul amp;#8211; susținute de studii științifice
Cele mai bune 10 alimente care cresc testosteronul amp;#8211; susținute de studii științifice
fresh
Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească

Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească

Pastă de mici preparată în casă. Rețetă tradițională românească

Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare

Supă finlandeză de somon, cremoasă, gustoasă și hrănitoare

Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară. Un preparat dulceag și aromat

Varză roșie gătită cu mere și scorțișoară. Un preparat dulceag și aromat

Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase

Vrei să faci legume la cuptor? Trucul de care ai nevoie pentru a fi crocante și delicioase

Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez

Rețetă cu multe prune și aluat subțire. Augsburger Zwetschgendatschi, un deliciu bavarez
închide