Guguluf Red Velvet cu glazură Royal Icing și căpșuni

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Internațională

Una dintre rețetele simple, dar delicioase, pe care o poți prepara pentru zilele în care celebrăm dragostea poate fi rețeta de Guguluf Red Velvet cu glazură Royal Icing și căpșuni.

Guguluf Red Velvet cu glazură Royal Icing și căpșuni pe un platou cu picior
Galerie foto

Galerie foto

Căpșunile secționate în jumătăți au aspect spectaculos de inimioare / Shutterstock

Guguluf este denumirea unei prăjituri, specifică bucătăriilor din Alsacia, Austria, Republica Cehă și Germania de sud, preparată într-o formă specială asemănătoare cu un turban sau o cagulă. Rețeta clasică se prepară dintr-un blat dens, aromat și îmbogățit cu stafide, dar se pot prepara în aceeași formă de copt și alte blaturi de prăjituri sau de torturi.

Citește și

Forma de copt specială oferă un aspect spectaculos prăjiturilor. Descoperă aici și o rețetă de ruladă guguluf cu morcovi și nuci. Mai jos îți oferim o rețetă de guguluf pe care o poți prepara de Valentine’s Day și Dragobete.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Începe cu pregătirea compoziției pentru blatul de guguluf, dar înainte de a amesteca ingredientele pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Cum prepari blatul pentru Guguluf Red Velvet cu glazură

Ia două boluri și separă albușurile de gălbenușuri. Două albușuri le pui deoparte pentru glazura Royal Icing. Presară sare peste albușurile din bol amestecă-le bine până când ai obținut o bezea sticloasă. În bolul cu gălbenușurile pune uleiul și amestecă-le doar până la omogenizare, fără a le transforma în maioneză.

În alt bol pune untul moale ținut 20-30 de minute la temperatura camerei. Adaugă peste acesta jumătate din cantitatea de zahăr și amestecă până când obții o compoziție cremoasă. Apoi adăugăm compoziția de gălbenușuri.

Descoperă și o rețetă de Red Velvet Cake.

Amestecăm bicarbonatul de sodiu  cu iaurtul și adaugă amestecul rezultat în compoziția de mai sus.

Trece făina prin sită, amestecată cu praful de copt și pudra de cacao. Încorporează acest amestec, în compoziția pentru guguluf, apoi adaugă 2-3  picături de colorant roșu. La final, încorporează, lingură cu lingură și bezeaua de albușuri.

Unge bine forma de guguluf cu unt moale sau cu ulei și presară făină. Apoi toarnă în forma de copt compoziția pentru Guguluf Red Velvet cu glazură. Niveleaz-o uniform la suprafață și pune forma în cuptor pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius.

Pentru a prepara glazura Royal Icing, amestecă albușurile cu zahărul pudră pe care îl adaugi treptat. Apoi adaugi, tot treptat, și sucul de lămâie.

După ce se răcește guguluful, răstoarnă-l pe platou și decorează-l cu glazura și căpșunile tăiate în jumătăți sau în sferturi.

Dacă mai dorești și alte rețete de desert, speciale pentru astfel de zile, îți mai recomandăm să încerci și rețeta de prăjitură cu inimioare de căpșuni și cremă de mascarpone.

Citește și
Guguluf Red Velvet cu glazură Royal Icing și căpșuni secționat pe platou
Galerie foto

Galerie foto

Porție de guguluf Red Velvet cu glazură Royal Icing și căpșuni pe o farfurie, alături de platoul cu desertul
Colaj de poze cu pașii de preparare ai blatului de catifea roșie în formă specială
Guguluf Red Velvet cu glazură Royal Icing și căpșuni pe un platou cu picior
+1
CELE MAI CITITE
Varză cu orez și morcovi în bol negru cu lingură de lemn
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Varză cu orez și morcovi. Rețetă simplă și gustoasă, de post
Baba Ganoush
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Cum se prepară Baba Ganoush, deliciul oriental cu tahini și vinete coapte pe jar
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Dovleac copt și umplut cu orz, ciuperci, legume și rodie
Supă de sfeclă roșie
Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust
Supă de sfeclă roșie și borș de sfeclă roșie. Rețete pentru o toamnă caldă și plină de gust
camembert la cuptor
Camembert la cuptor. Pare o rețetă pretențioasă, dar e gata rapid și are gust delicios
Camembert la cuptor. Pare o rețetă pretențioasă, dar e gata rapid și are gust delicios
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Chec în trei culori pe un grătar negru și trei felii pe o farfurie, alături de o ceașcă cu ceai
Galerie foto
Chec în trei culori. Rețeta unui chec pufos, delicios și spectaculos
Chec în trei culori. Rețeta unui chec pufos, delicios și spectaculos
Turtă dulce decorată cu glazură Royal Icing într-o tavă și un copil decorând turta dulce
Galerie foto
Turtă dulce decorată cu glazură Royal Icing. Rețetă pentru masa de Crăciun
Turtă dulce decorată cu glazură Royal Icing. Rețetă pentru masa de Crăciun
Tort de catifea roșie porționat pe un platou negru
Galerie foto
Red Velvet Cake. Rețetă de tort catifea roșie
Red Velvet Cake. Rețetă de tort catifea roșie
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Trei frigărui de somon cu legume pe o farfurie, felii de lămâie și frunze de pătrunjel
13:16
Frigărui de somon cu legume. Prospețime mediteraneeană pe o frigăruie Frigărui de somon cu legume. Prospețime mediteraneeană pe o frigăruie
Porție de pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză pe o farfurie albă ținută în mâini
07:40
Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, în două boluri
07:33
Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori
pilaf sârbesc cu legume
20 noiembrie, 09:29
Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne
Chec de post zebrat porționat
20 noiembrie, 06:23
Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos
Porții de negresă de post cu ulei de cocos
20 noiembrie, 05:50
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat
Chifle pufoase cu susan într-un coș cu ștergar
19 noiembrie, 06:58
Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post Chifle pufoase cu susan, perfecte pentru burgeri de post
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean în bol cu furculiță
19 noiembrie, 05:48
Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare Cușcuș cu legume sotate, în stil mediteraneean. Rețetă caldă, plină de culoare
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Rețetă de poutine. Cartofi prăjiți cu brânză și sos
Rețetă de poutine. Cartofi prăjiți cu brânză și sos
Rețetă de poutine. Cartofi prăjiți cu brânză și sos
Au dispărut ouăle din magazine sau au preț dublu. Fermierii le trimit la export
Au dispărut ouăle din magazine sau au preț dublu. Fermierii le trimit la export
Au dispărut ouăle din magazine sau au preț dublu. Fermierii le trimit la export
Ioana Țiriac, declarație rară despre tatăl ei. Dezvăluirea unică făcută: Doar el putea să facă asta
Ioana Țiriac, declarație rară despre tatăl ei. Dezvăluirea unică făcută: „Doar el putea să facă asta”
Ioana Țiriac, declarație rară despre tatăl ei. Dezvăluirea unică făcută: „Doar el putea să facă asta”
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Surorile Kessler, artiste de renume, au murit prin sinucidere asistată! Este doliu în lumea muzicii
Șevval Sam iubește din nou. Artista de 52 de ani formează un cuplu
Șevval Sam iubește din nou. Artista de 52 de ani formează un cuplu
Șevval Sam iubește din nou. Artista de 52 de ani formează un cuplu
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
Teleportarea cuantică a devenit posibilă într-o reușită istorică. Cum poate îmbunătăți Internetul la nivel global
File de cod cu roșii și măsline negre
File de cod cu roșii și măsline negre
File de cod cu roșii și măsline negre
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Copilul cere apă înainte de culcare. De ce apare acest obicei și ce înseamnă cu adevărat
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Soțul înstrăinat al Siei a făcut o declarație șocantă despre sobrietatea artistei, în plin scandal privind custodia copilului
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
Trigliceride mărite: ce valori normale au trigliceridele, de ce cresc și care sunt riscurile pentru sănătate
fresh
Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Negresă de post cu ulei de cocos. Un desert catifelat, parfumat și delicat

Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos

Chec de post zebrat. Un desert delicios și spectaculos

Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne

Rețetă de post: pilaf sârbesc cu legume. Cum îl prepari când nu mănânci carne

Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori

Salată de fasole albă cu ton, ardei și țelină, plină de prospețime și culori

Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză

Pește cu cartofi natur, roșii coapte și salată de varză
închide