Chicken parmigiana, cum să faci acasă preparatul de inspirație italiană care a cucerit America

timpul de preparare
Timp de gătire: 40 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Prânz
tipul bucătăriei
bucătăria: Italiană

Chicken Parmigiana, cunoscut și sub numele de „chicken parmesan”, este un preparat italian popular în întreaga lume. Se prepată din un piept de pui pane, acoperit cu sos de roșii și brânză mozzarella topită.

chicken parmigiana
Chicken parmigiana se servește cu paste sau cu orez/ Shutterstock

Originile acestui fel de mâncare sunt controversate. Se crede că a apărut în sudul Italiei, având legături cu preparatele de „melanzane parmigiana” (vinete parmigiana).

Se folosește aceeași tehnică de prăjire și acoperire cu sos și brânză. Deși este considerat un fel de mâncare italian, popularitatea sa a crescut enorm în Statele Unite.

Se gătește mai ales în rândul comunității italiene-americane, fiind acum un preparat emblematic al bucătăriei americane.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Pieptul de pui se bate ușor cu un ciocan de carne pentru a deveni mai subțiri și se condimentează cu sare și piper pe ambele părți.

Cum prepari rețeta pas cu pas

Se pregătesc 3 farfurii: una cu făină, una cu ouă bătute și una cu pesmet amestecat cu parmezan ras și oregano. Fiecare piept de pui se trece mai întâi prin făină, apoi prin oul bătut și, la final, prin pesmet, presându-l bine pentru a se lipi uniform.

Într-o tigaie mare, se încălzește uleiul de măsline la foc mediu. Când uleiul este încins, se adaugă piepturile de pui și se prăjesc pe fiecare parte aproximativ 3-4 minute, până când devin aurii și crocante. Apoi, se scot și se lasă să se scurgă pe un prosop de hârtie.

Se preîncălzește cuptorul la 180°C. Într-o tavă de copt, se pune un strat subțire de sos de roșii pe fund, apoi se așează piepturile de pui. Fiecare piept se acoperă cu sos de roșii și se presară mozzarella rasă deasupra. Tava se pune la cuptor pentru 10-15 minute sau până când brânza este topită și se formează o crustă aurie deasupra.

Chicken Parmigiana se servește imediat, ideal alături de paste, orez sau o salată verde proaspătă. De asemenea, poate fi garnisit cu câteva frunze de busuioc proaspăt pentru un plus de aromă.

Trucuri pentru cel mai bun chicken parmigiana

Pentru a pregăti chicken parmigiana, piepturile de pui se bat ușor pentru a le face mai subțiri și mai fragede. Acestea sunt apoi trecute prin făină, ou bătut și pesmet. Apoi sunt prăjite într-o tigaie cu ulei de măsline.

După ce devin aurii și crocante, bucățile de piept de pui sunt acoperite cu un strat de sos de roșii și mozzarella rasă. Apoi se coc la cuptor pentru a topi brânza.

Pentru un gust suplimentar, se pot adăuga și condimente precum oregano, busuioc sau parmezan ras. Un truc important este să nu prăjiți prea mult puiul, pentru a evita uscarea acestuia. În plus, un sos de roșii proaspăt preparat poate face diferența în gustul final al preparatului.

Cum se servește

Chicken parmigiana se servește de obicei alături de paste sau cu o garnitură simplă de orez sau cartofi. Pentru a adăuga o notă de prospețime și echilibru, preparatul poate fi însoțit de o salată verde.

De asemenea, poate fi savurat cu un sos de roșii suplimentar sau chiar cu sosuri cremoase de tip ranch sau smântână. Acestea pot tempera iuțeala sosului și adăuga o textură delicată.

Variantele acestui preparat includ și versiuni vegetariene. Carnea de pui este înlocuită cu alternative pe bază de plante sau cu legume, cum ar fi vinetele.

Indiferent de variantă, chicken parmigiana rămâne un preparat delicios, perfect pentru mesele în familie sau pentru o cină specială.

CELE MAI CITITE
Două pere în vin roșu glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Pere în vin roșu, glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Pere în vin roșu, glazurate cu ciocolată și servite cu înghețată
Brânză Halloumi în sos de roșii cu ardei copți și măsline în vas negru
Brânză Halloumi în sos de roșii cu ardei copți și măsline
Brânză Halloumi în sos de roșii cu ardei copți și măsline
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie în borcan și în bol
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Brioșe cu banane, nuci și scorțișoară în tava de copt și una ruptă alături
Brioșe cu banane, nuci și scorțișoară. Desert simplu și aromat
Brioșe cu banane, nuci și scorțișoară. Desert simplu și aromat
frunze de sfeclă
Nu mai arunca frunzele de la sfeclă. Iată ce poți face cu ele
Nu mai arunca frunzele de la sfeclă. Iată ce poți face cu ele
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
poutine
Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți
Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți
plăcinte la tigaie cu iaurt
Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar
Rețetă de plăcinte la tigaie cu iaurt. Ce să mai adaugi pentru un gust extraordinar
lapte bătut
Cum prepari acasă lapte bătut. Rețeta simplă și rapidă
Cum prepari acasă lapte bătut. Rețeta simplă și rapidă
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
chicken parmigiana
05:48
Chicken parmigiana, cum să faci acasă preparatul de inspirație italiană care a cucerit America Chicken parmigiana, cum să faci acasă preparatul de inspirație italiană care a cucerit America
Plăcintă turnată cu mere fără zahăr
05:20
Plăcintă turnată cu mere, fără zahăr. Pașii pentru un super desert cu mere Plăcintă turnată cu mere, fără zahăr. Pașii pentru un super desert cu mere
Chutney de pere în două borcane, ardei iuți roșii, pere și pătrunjel verde
11 octombrie, 06:43
Chutney de pere. Un deliciu de toamnă elegant și versatil Chutney de pere. Un deliciu de toamnă elegant și versatil
poutine
11 octombrie, 05:58
Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți Rețetă de poutine. Modul delicios în care canadienii servesc cartofii prăjiți
Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola în două farfurii
11 octombrie, 05:49
Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate
Gem de pere cu ghimbir proaspăt în borcan, două pere și o bucată de ghimbir
10 octombrie, 06:26
Gem de pere cu ghimbir proaspăt, aromat și cu o notă ușor picantă Gem de pere cu ghimbir proaspăt, aromat și cu o notă ușor picantă
Cum să păstrezi lămâile zemoase
10 octombrie, 06:20
Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână
Chec cu morcovi și nuci porționat
10 octombrie, 05:51
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
1
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Chec marmorat cu dovleac și cacao. Desert irezistibil, de toamnă
Acest chec marmorat cu dovleac și cacao este un desert clasic, apreciat pentru aspectul său spectaculos și textura fragedă. Prepară-l și tu pentru a te convinge, urmând rețeta detaliată mai jos....
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
2
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie, perfect pentru umplerea clătitelor
Dacă obișnuiești să prepari gem de gutui și vrei să te abați puțin de la rețeta clasică, îți recomandăm rețeta de gem de gutui cu aromă de scorțișoară și vanilie. Gemul...
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
3
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
Supă cremă de dovleac cu năut, consistentă și hrănitoare
O supă cremă de dovleac cu năut este o adevărată mângâiere pentru zilele răcoroase de toamnă. Este hrănitoare, aromată și plină de culoare, având o consistență catifelată și un gust echilibrat,...
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
4
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Ce sunt alimentele ultraprocesate? Nu le mai pune în coșul tău de cumpărături dacă vrei o dietă sănătoasă
Alimentele ultraprocesate sunt un subiect tot mai discutat în contextul unui stil de viață sănătos. Aceste produse sunt adesea atractive prin conveniența lor, dar consumul frecvent al lor poate avea efecte...
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
5
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorbă de burtă ardelenească. Rețeta pas cu pas
Ciorba de burtă ardelenească este un preparat tradițional. Ea impresionează prin savoare și rafinament, fiind o adevărată delicatesă a bucătăriei românești. Fiecare familie din Transilvania are propria variantă, însă secretul constă...
Parteneri
Diane Keaton a murit. Celebra actriță avea 79 de ani
Diane Keaton a murit. Celebra actriță avea 79 de ani
Diane Keaton a murit. Celebra actriță avea 79 de ani
Filmul accidentului din Giurgiu. Marea pasiune a lui Eduard i-a adus sfârşitul la doar 17 ani
Filmul accidentului din Giurgiu. Marea pasiune a lui Eduard i-a adus sfârşitul la doar 17 ani
Filmul accidentului din Giurgiu. Marea pasiune a lui Eduard i-a adus sfârşitul la doar 17 ani
Celebrul milionar din România care are avion privat, dar merge cu metroul şi autobuzul: amp;#8220;Ies mult mai ieftin”
Celebrul milionar din România care are avion privat, dar merge cu metroul şi autobuzul: amp;#8220;Ies mult mai ieftin”
Celebrul milionar din România care are avion privat, dar merge cu metroul şi autobuzul: amp;#8220;Ies mult mai ieftin”
David Duchovny a confirmat căsătoria cu Monique Pendleberry, după o nuntă secretă: Așa este
David Duchovny a confirmat căsătoria cu Monique Pendleberry, după o nuntă secretă: „Așa este”
David Duchovny a confirmat căsătoria cu Monique Pendleberry, după o nuntă secretă: „Așa este”
Anahí a primit noi critici pentru aspectul fizic. Ce artist RBD i-a luat apărarea
Anahí a primit noi critici pentru aspectul fizic. Ce artist RBD i-a luat apărarea
Anahí a primit noi critici pentru aspectul fizic. Ce artist RBD i-a luat apărarea
Elon Musk construiește un complex periculos. Unde se află și ce scop ar avea clădirea
Elon Musk construiește un complex periculos. Unde se află și ce scop ar avea clădirea
Elon Musk construiește un complex periculos. Unde se află și ce scop ar avea clădirea
Legume rădăcinoase coapte cu mirodenii la cuptor
Legume rădăcinoase coapte cu mirodenii la cuptor
Legume rădăcinoase coapte cu mirodenii la cuptor
Igiena intimă la băieței
Igiena intimă la băieței
Igiena intimă la băieței
Noul spin-off Game of Thrones va avea premiera luna aceasta pe HBO. Cine joacă în Cavalerul celor șapte regate
Noul spin-off Game of Thrones va avea premiera luna aceasta pe HBO. Cine joacă în Cavalerul celor șapte regate
Noul spin-off Game of Thrones va avea premiera luna aceasta pe HBO. Cine joacă în Cavalerul celor șapte regate
Cele mai bune semințe. Ce efecte poate avea conținutul lor nutritiv
Cele mai bune semințe. Ce efecte poate avea conținutul lor nutritiv
Cele mai bune semințe. Ce efecte poate avea conținutul lor nutritiv
fresh
Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant

Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant

Chec cu morcovi și nuci. Un desert rustic, parfumat și reconfortant

Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână

Cum să păstrezi lămâile zemoase mai mult timp. Vor rezista și o săptămână

Gem de pere cu ghimbir proaspăt, aromat și cu o notă ușor picantă

Gem de pere cu ghimbir proaspăt, aromat și cu o notă ușor picantă

Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate

Gnocchi cu dovleac, cremă de brânză și rucola. O combinație de texturi și arome echilibrate

Chutney de pere. Un deliciu de toamnă elegant și versatil

Chutney de pere. Un deliciu de toamnă elegant și versatil
închide