Cremă de ciocolată și cafea, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori aroma cafelei în deserturi, îți oferim o rețetă de cremă de ciocolată și cafea, ideală pentru umplerea prăjiturilor și torturilor. Este o cremă cu aromă intensă și textură catifelată. Combinația de ciocolată și cafea adaugă un gust profund și sofisticat, ideal pentru deserturi care vor să impresioneze.
Galerie foto
Această cremă combină intensitatea ciocolatei cu nota subtilă de cafea, creând un echilibru perfect între dulce și amărui. Textura este mătăsoasă, iar gustul este rafinat, ceea ce o face ideală pentru deserturi cu personalitate. Se potrivește de minune cu blaturi de ciocolată, pandișpan clasic sau chiar cu deserturi cu aromă de nuci sau migdale.
Rețeta cremei este foarte simplă și rapidă, iar ingredientele sunt dintre cele mai populare pentru prepararea cremelor. Poți prepara crema și pentru a o consuma ca desert de sine stătător sau pentru a o include în alte deserturi.
Iar dacă vrei să o combini și cu alte creme pentru umplerea prăjiturilor sau torturilor, îți recomandăm rețeta de cremă de mascarpone cu nucă de cocos. Urmărește în continuare rețeta detaliată pentru a prepara și tu delicioasa cremă de ciocolată și cafea.
Ingrediente
Mod de preparare
Vei începe cu pregătirea cafelei care pe care o poți prepara după propriul gust. Poți apela la cafeaua instant sau poți fierbe o cafea tare la espresso, la filtru sau la ibric.
Descoperă aici câte lingurițe de cafea se pun la o cană de apă. Este raportul cafea – apă perfect, dezvăluit de o barista
Cum prepari cremă de ciocolată și cafea
Rupe ciocolata în bucăți mai mici sau dă-o pe răzătoarea mare. Apoi, topește ciocolata împreună cu smântâna lichidă într-un bol așezat peste un vas cu apă fierbinte (bain-marie). Amestecă constant cu o spatulă sau un tel până când obții o compoziție omogenă și lucioasă.
Dacă folosești cafea instant, dizolvă granulele într-o lingură de apă fierbinte. Adaug-o fierbinte peste compoziția de ciocolată, de asemeni, fierbinte. Dacă optezi pentru espresso, adaugă-l direct în amestecul de ciocolată topită, dar tot fierbinte.
Lasă crema de ciocolată cu cafea să se răcească complet la temperatura camerei. Apoi pune-o la frigider pentru 15-20 de minute, până când devine ușor fermă.
Într-un bol mare, mixează brânza mascarpone cu zahărul pudră. Adaugă zahăr doar dacă dorești o cremă mai dulce. Opțional, poți adăuga și o altă aromă precum vanilie sau rom, dar în cantitate mică, pentru a nu influența aroma de cafea.
Adaugă treptat compoziția de ciocolată și cafea răcită, mixând la viteză mică, până când crema devine omogenă și aerată.
Poți folosi delicioasa cremă de ciocolată și cafea imediat pentru a umple sau a acoperi blaturi de tort, rulade sau prăjituri. Poate fi folosită și pentru a umple eclere sau tarte, dar și pentru deserturi la pahar. O poți păstra și la frigider pentru 3-4 zile în recipiente închise cu capac.
Iar dacă mai dorești să prepari și alte deserturi cu cafea, mai poți încerca și rețeta de tort cu cafea și jeleu de vișine. Te vei bucura de un desert foarte aromat și foarte delicios.
Galerie foto