Mascarpone cu nucă de cocos. Crema perfectă pentru deserturi greu de egalat

timpul de preparare
Timp de gătire: 15 minute
tipul preparatului
tipul preparatului: Desert
tipul bucătăriei
bucătăria: Italiană

Atunci când vrei să prepari un desert rapid și nu ai timp pentru fierberea cremelor, poți apela cu succes la cremele preparate la rece. Una dintre acestea este și crema de mascarpone cu nucă de cocos.

Mascarpone cu nucă de cocos în bol de sticlă cu lingură
Galerie foto

Galerie foto

Crema de mascarpone cu nucă de cocos se prepară și pentru prăjitura Raffaello / Shutterstock

Este una dintre cele mai simple rețete de creme, dar pe cât este de simplă, pe atât de savuroasă și aromată. Nuca de cocos oferă cremelor și blaturilor pentru prăjituri o aromă minunată, dar și textură și consistență. Nu mai ai nevoie de altă aromă dacă folosești o cantitate suficientă de fulgi din nucă de cocos. Important este să optezi pentru ingrediente de calitate.

Citește și

Mascarpone este o cremă de brânză din bucătăria italiană, care se obține din lapte de vacă. Are o textură fină și densă, iar gustul este ușor dulce. Textura ei untoasă o face perfectă pentru a fi inclusă în creme pentru prăjituri, torturi sau deserturi la pahar. Crema de brânză mascarpone este mai poate fi folosită și în loc de unt pentru a a oferi consistență diferitelor sosuri sărate. Cel mai des folosită este în rețetele de Tiramisu, din bucătăria italiană. Descoperă aici și o rețetă de clătite cu cremă de mascarpone și pișcoturi. Iar în continuare îți oferim rețeta completă pentru crema de mascarpone cu nucă de cocos.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ingrediente

Mod de preparare

Înainte de a amesteca ingredientele pentru prepararea cremei, clătește bine bolul mixerului cu apă rece și șterge-l. Este bine ca acesta să fie rece în momentul când adaugi smântâna pentru frișcă, pe aceasta o vei adăuga tot rece. Crema mascarpone se adaugă rece, doar nuca de cocos se poate adăuga la temperatura camerei.

Cum prepari cremă de mascarpone cu nucă de cocos

Adaugă smântâna pentru frișcă în bolul rece, așa cum am menționat mai sus. Pornește mixerul și amestec-o până când începe să capete volum. Adaugă zahărul pudră și continuă să amesteci până când ingredientele se omogenizează și crema începe să capete consistență.

Descoperă și cum se bate frișca din smântână.

Adaugă crema de brânză mascarpone și amestecă până la omogenizare. Apoi îndepărtează mixerul și folosește o spatulă pentru a încorpora nuca de cocos. Adaugă toată nuca de cocos, dar și un praf de sare peste crema de mascarpone cu frișcă. Încorporeaz-o ușor cu mișcări circulare, de sus în jos pentru a îngloba cât mai mult aer în compoziție. Astfel crema va deveni mai fină și mai delicată.

Dacă continuai să amesteci cu mixerul compoziția ar fi devenit mai fermă și mai greu de întins deasupra prăjiturilor.

După preparare păstrează crema la rece până în momentul în care vei pregăti un desert în care să o folosești. O poți păstra câteva zile la rece, în caserole cu capac sau în borcan de sticlă cu capac.

Delicioasa cremă de mascarpone cu nucă de cocos poate fi folosită la rețeta de prăjitura Raffaello, mult adorată în preajma sărbătorilor de iarnă.

Citește și
Amestecare mascarpone cu nucă de cocos folosind o spatulă
Galerie foto

Galerie foto

Adăugare mascarpone peste frișcă
Amestecare smântână pentru frișcă cu mixerul
Mascarpone cu nucă de cocos în bol de sticlă cu lingură
+21
CELE MAI CITITE
Porție de Ghișman cu smântână și mentă
Ghișman. Rețetă de plăcintă tradițională dobrogeană
Ghișman. Rețetă de plăcintă tradițională dobrogeană
Ciorbă de ștevie cu fidea și leuștean în farfurie, alături de lingură și felii de pâine
Ciorbă de ștevie cu fidea și leuștean. Gust primăvăratic, aromat și reconfortant
Ciorbă de ștevie cu fidea și leuștean. Gust primăvăratic, aromat și reconfortant
idee de rețete cu ton din conservă
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Mâncare de ștevie în farfurie alături de două felii de pâine și frunze de ștevie
Mâncare de ștevie. Rețetă tradițională românească
Mâncare de ștevie. Rețetă tradițională românească
Paste cu pesto de leurdă în farfurie, alături de un borcan cu pesto și frunze de leurdă
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone secționat pe platou
Galerie foto
Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone
Tort de clătite Red Velvet, cu cremă de mascarpone
Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos secționat pe platou și două porții pe farfurii
Galerie foto
Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos
Tort Red Velvet cu vișine din compot și cremă de cocos
Bol cu cremă de lămâie amestecată cu telul
Galerie foto
Cremă de lămâie, pentru prăjituri și torturi
Cremă de lămâie, pentru prăjituri și torturi
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două porții de plăcintă creață cu brânză sărată
09:37
Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
Omletă cu urzici și ceapă verde porționată pe farfurie, un platou cu roșie și parmezan, frunze de urzici și o ceașcă de cafea
26 martie, 09:36
Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime
File de macrou în sos cu usturoi, cartofi natur și ciuperci
25 martie, 09:22
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros
Pate de ciuperci cu fasole roșie în borcan și pe felii de pâine
24 martie, 07:23
Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor Pate de ciuperci cu fasole roșie. Un aperitiv cremos și hrănitor
Preparate de post pentru micul dejun puse pe un blat de lemn
23 martie, 05:31
Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii Preparate de post pentru micul dejun. Idei pentru fiecare zi a săptămânii
Paste cu pesto de leurdă în farfurie, alături de un borcan cu pesto și frunze de leurdă
22 martie, 13:27
Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară Paste cu pesto de leurdă. Savoare intensă și prospețime de primăvară
Mâncare de ștevie în farfurie alături de două felii de pâine și frunze de ștevie
21 martie, 08:42
Mâncare de ștevie. Rețetă tradițională românească Mâncare de ștevie. Rețetă tradițională românească
idee de rețete cu ton din conservă
20 martie, 06:18
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos 3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
1
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Pârjoale moldovenești. Una dintre cele mai populare rețete tradiționale
Dacă nu ai preparat încă, în propria bucătărie delicioasele pârjoale moldovenești, îți oferim mai jos rețeta detaliată pas cu pas. Mai prepari un piure de cartofi cremos, iar deliciul mesei de...
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
2
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
De ce este obligatoriu să speli coaja lămâilor. Riscurile la care te expui dacă nu o faci
Probabil ai văzut în supermarketuri mesaje de avertizare legate de coaja lămâilor. Te-ai întrebat de ce nu este recomandat să le consumi. Motivul este că au pesticide care ți-ar putea afecta...
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
3
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sos marinara vs sos de roșii. La ce preparate se folosește fiecare
Sosul marinara și sosul de roșii sunt esențiale în bucătăria italiană, fiind folosite frecvent în diverse preparate. Deși ambele au la bază roșiile, ele diferă semnificativ în compoziție și utilizare. Sosul...
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
4
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsuri de cartofi la air fryer. Varianta sănătoasă pentru cea mai iubită gustare
Chipsurile de cartofi preparate la air fryer reprezintă o inovație culinară care combină gustul autentic al tradiționalelor chipsuri prăjite cu beneficiile unui stil de viață mai sănătos. Prin utilizarea aerului fierbinte...
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
5
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi
Această rețetă tradițională, reinterpretată, de mămăligă cremoasă cu unt și ciuperci sotate cu usturoi o explozie de arome și texturi reconfortante. Rețeta aduce împreună două elemente de bază ale bucătăriei: mămăliga...
Parteneri
Horoscopul lunii aprilie 2025. Soarta le bate la ușă acestor nativi
Horoscopul lunii aprilie 2025. Soarta le bate la ușă acestor nativi
Horoscopul lunii aprilie 2025. Soarta le bate la ușă acestor nativi
Cod portocaliu şi galben de vreme rea până sâmbătă. Sunt aşteptate ploi abundente şi vânt în toată ţara
Cod portocaliu şi galben de vreme rea până sâmbătă. Sunt aşteptate ploi abundente şi vânt în toată ţara
Cod portocaliu şi galben de vreme rea până sâmbătă. Sunt aşteptate ploi abundente şi vânt în toată ţara
Kira Hagi a început pregătirile pentru nuntă. Cine este şi cu ce se ocupă viitorul ginere al lui Gică Hagi
Kira Hagi a început pregătirile pentru nuntă. Cine este şi cu ce se ocupă viitorul ginere al lui Gică Hagi
Kira Hagi a început pregătirile pentru nuntă. Cine este şi cu ce se ocupă viitorul ginere al lui Gică Hagi
Chefi la cuțite, 26 martie 2025. Cine a câștigat a noua amuletă. Un concurent a primit cuțitul de aur. Ce concurenți au uimit
Chefi la cuțite, 26 martie 2025. Cine a câștigat a noua amuletă. Un concurent a primit cuțitul de aur. Ce concurenți au uimit
Chefi la cuțite, 26 martie 2025. Cine a câștigat a noua amuletă. Un concurent a primit cuțitul de aur. Ce concurenți au uimit
Sfatul lui Adrian Enache pentru Mark Stam și Cristian Porcari înaintea momentului lor de sâmbătă de la Te cunosc de undeva!
Sfatul lui Adrian Enache pentru Mark Stam și Cristian Porcari înaintea momentului lor de sâmbătă de la Te cunosc de undeva!
Sfatul lui Adrian Enache pentru Mark Stam și Cristian Porcari înaintea momentului lor de sâmbătă de la Te cunosc de undeva!
Ce poate să apară pe Soare în timpul eclipsei de pe 29 martie. Detaliul surpriză care va fi vizibil
Ce poate să apară pe Soare în timpul eclipsei de pe 29 martie. Detaliul surpriză care va fi vizibil
Ce poate să apară pe Soare în timpul eclipsei de pe 29 martie. Detaliul surpriză care va fi vizibil
Vafe cu leurdă și spanac. Un deliciu sărat, aromat și hrănitor
Vafe cu leurdă și spanac. Un deliciu sărat, aromat și hrănitor
Vafe cu leurdă și spanac. Un deliciu sărat, aromat și hrănitor
Cum să introduci obiceiuri sănătoase în familie fără presiune
Cum să introduci obiceiuri sănătoase în familie fără presiune
Cum să introduci obiceiuri sănătoase în familie fără presiune
Billy Ray Cyrus a postat un mesaj emoționant despre fiicele sale, Miley și Noah: Sunt atât de mândru de voi
Billy Ray Cyrus a postat un mesaj emoționant despre fiicele sale, Miley și Noah: „Sunt atât de mândru de voi”
Billy Ray Cyrus a postat un mesaj emoționant despre fiicele sale, Miley și Noah: „Sunt atât de mândru de voi”
Cum se acordă corect primul ajutor. Ce poți face dacă o persoană nu mai este conștientă
Cum se acordă corect primul ajutor. Ce poți face dacă o persoană nu mai este conștientă
Cum se acordă corect primul ajutor. Ce poți face dacă o persoană nu mai este conștientă
fresh
File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros

File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros

File de macrou în sos cu usturoi. Un preparat aromat și savuros

Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime

Omletă cu urzici și ceapă verde. Un mic dejun hrănitor și plin de prospețime

Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase

Plăcintă creață cu brânză sărată, pentru gustări delicioase
închide