Cremă de ciocolată neagră cu mascarpone, pentru deserturi
Dacă ești în căutarea unei rețete simple de cremă pentru umplerea torturilor sau prăjiturilor, încearcă rețeta de cremă de ciocolată neagră cu mascarpone. Textura sa catifelată și gustul intens de ciocolată o fac o alegere irezistibilă. Această cremă este foarte versatilă, putând fi servită și ca desert individual, în cupe.
Galerie foto
Crema va impresiona prin simplitate, dar și prin intensitatea aromei de ciocolată. Este perfectă datorită texturii sale dense, catifelate și ușor de întins. Este suficient de fermă pentru a susține straturile unui tort și deosebit de gustoasă.
Chiar dacă rețeta este simplă, iar ingredientele puține, pentru reușita unui gust desăvârșit al cremei și a unei texturi perfecte, este necesar să optezi pentru ingrediente de calitate. Alege o ciocolată de calitate cu peste 55% masă de cacao. Iar dacă dorești un plus de aromă poți adăuga o lingură de lichior de ciocolată sau de cafea în compoziție. Pentru o variantă mai ușoară înlocuiește mascarponele cu brânză ricotta sau cremă de brânză.
Descoperă și varianta cu nuci a cremei de ciocolată. Iar în rândurile de mai jos îți oferim rețeta completă pentru cremă de ciocolată neagră cu mascarpone.
Ingrediente
Mod de preparare
Tot ce ai de făcut pentru a prepara această rețetă este să combini ciocolata cu smântâna, pe baie de aburi, iar după răcire să amesteci combinația rezultată cu mascarpone.
Cum prepari cremă de ciocolată neagră cu mascarpone
Pune smântâna lichidă într-un vas așezat pe baie de aburi și încălzește-o până aproape de punctul de fierbere. Nu o lăsa să clocotească ci doar să se încălzească bine.
Stinge focul și adaugă ciocolata ruptă în bucăți mici sau dată pe răzătoarea mare în smântâna caldă. Amestecă ușor cu o spatulă sau cu un tel până când ciocolata se topește complet și obții o compoziție omogenă. Adaugă și aroma aleasă și un praf de sare în compoziția caldă.
Apoi lasă compoziția de ciocolată să se răcească la temperatura camerei. Apoi pune vasul la frigider pentru 1-2 ore, până când compoziția se răcește complet și se întărește puțin.
Descoperă aici cum să topești ciocolata corect, respectând câteva sfaturi de la cofetari profesioniști.
Scoate crema de ciocolată din frigider și mixeaz-o scurt pentru a deveni cremoasă.
Într-un bol separat, mixează brânza mascarpone cu zahărul pudră până când devine fină și cremoasă.
Încorporează treptat crema de ciocolată răcită în mascarpone, mixând la viteză mică până obții o cremă aerată și omogenă.
Crema este gata de întins între straturi sau de folosit pentru decorare.
Pentru o textură mai fermă pune crema la frigider pentru 30 de minute, înainte de utilizare.
Sfaturi pentru utilizarea cremei de ciocolată cu mascarpone:
Pentru straturi uniforme folosește o spatulă de tort pentru a întinde crema între straturile tortului sau ale prăjiturii.
Dacă o folosești pentru decorare, pune crema într-un poș cu duiul dorit și decorează tortul.
Poți adăuga 1-2 linguri de cafea espresso rece pentru o aromă subtilă.
Această cremă de ciocolată neagră cu mascarpone oferă un echilibru perfect între bogăția ciocolatei și cremozitatea brânzei mascarpone, fiind ideală pentru deserturi elegante.
Iar pentru atunci când dorești o cremă fără ciocolată, poți încerca rețeta de cremă de mascarpone cu nucă de cocos.
Galerie foto