Poți opta pentru a prepara această cremă cu cafea clasică, fiartă la filtru sau la espressor sau cu cafea solubilă (ness ) pe care o dizolvi rapid în puțină apă călduță. Gustul va fi diferit, la fel și aroma cremei.

Cum prepari cremă de mascarpone și cafea

Mai întâi încălzește ușor apa și dizolvă cafeaua solubilă în ea. Las-o deoparte și pregătește smântâna pentru frișcă.

Aceasta, ca și brânza mascarpone, de altfel, se vor amesteca reci, abia scoase din frigider. La fel și cafeaua solubilă diluată, se va adăuga în cremă după răcirea completă.

Modul de preparare al cremei este unul simplu și foarte rapid. În doar 2-3 minute vei avea crema gata de folosit în rețetele de torturi sau prăjituri. Pune brânza mascarpone rece în bolul mixerului și adaugă zahărul pudră peste ea.

Pornește mixerul și amestecă ingredientele folosind pentru început treapta inferioară a mixerului. Amestecă până când zahărul este dizolvat, apoi toarnă din smântâna pentru frișcă, rece, în timp ce mărești viteza de amestecare a ingredientelor. Când termini de adăugat smântâna pentru frișcă în crema de brânză, toarnă treptat și cafeaua solubilă dizolvată, amestecând intens. Amestecă intens ingredientele până când compoziția devine consistentă și cremoasă.

Nu amesteca în exces pentru a nu deveni foarte fermă crema sau a nu se tăia. Pentru intensificarea gustului adaugă un praf de sare în delicioasa cremă de mascarpone și cafea. Dacă nu folosești crema imediat, pune-o într-un vas cu capac, și păstreaz-o la rece până în momentul folosirii.

Dacă totuși nu agreezi cafeaua și nu o dorești nici în cremă, o poți înlocui cu pudră de cacao. Modul de preparare este același, doar încălzești apa și adaugi pudra de cacao în ea. O mai poți înlocui și cu pudră de roșcove. Aceasta înlocuiește cu succes pudra de cacao în prăjituri și torturi.

Descoperă și o rețetă de cremă de mascarpone cu ciocolată albă, fină și aerată, la fel de rapidă și ușor de preparat.