Cremă de mascarpone și lime. Rețetă de cremă preparată la rece
Rețetele de cremă preparate la rece sunt din ce în ce mai căutate, atunci când timpul nu ne permite să ne aventurăm prea mult în bucătărie. Una dintre acestea este și rețeta de cremă de mascarpone și lime, pe care ți-o oferim mai jos.
Galerie foto
Este o cremă simplă și rapidă, ce se prepară din ingrediente puține și la îndemâna tuturor. Rețeta este gata în maxim 5 minute, pentru că toate ingredientele se pot amesteca împreună. Este ideală pentru umplerea torturilor și prăjiturilor sau pentru deserturile la pahar. Iar dacă optezi pentru a umple cu ea blaturi cu cacao sau cu ciocolată, va oferi un contrast de gusturi și de culoare prăjiturilor. Chiar și foile coapte pe dosul tăvii pot fi umplute cu o astfel de cremă.
Pe cât de simplă și rapid de preparat este această cremă, pe atât de gustoasă și de aromată. O mai poți prepara și cu lămâie, cu portocale sau cu alte citrice, a căror coajă este comestibilă și poate fi răzuită.
Descoperă aici și o rețetă de tort cu ciocolată și lime, în care a fost folosită această rețetă de cremă. Iar mai jos vei descoperi lista completă de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru delicioasa cremă de mascarpone și lime.
Ingrediente
Mod de preparare
Chiar dacă rețeta de cremă este simplă și rapidă, pentru reușita perfectă a acesteia este necesar să respecți câteva reguli importante. În primul rând este necesar să optezi pentru ingrediente de calitate. Smântâna pentru frișcă este ingredientul care oferă textură și cremozitate cremei. Optează pentru smântâna cu procent de peste 30% grăsime. Apoi alege fructe lime bio pentru a putea folosi coaja acestora.
Cum prepari cremă de mascarpone și lime
Pentru prepararea cremei nu ai de făcut altceva decât să adaugi toate ingredientele într-un bol și să le amesteci împreună până când obții o compoziție omogenă și cremoasă. Pentru reușita cremei folosește smântâna pentru frișcă rece, abia scoasă din frigider. Se va amesteca mult mai rapid și mai bine.
Descoperă aici și un articol despre cum se bate frișca din smântână naturală.
Chiar și mascarponele va trebui să îl adaugi rece, abia scos de la frigider. În combinație cu smântâna rece se va transforma mai rapid într-o cremă mai fermă și mai omogenă.
Fructele lime se răzuiesc în momentul amestecării, iar sucul se va stoarce tot în acel moment. Însă pentru a obține gustul care îți place, adaugă sucul de lime treptat, la final de amestecare.
Comparativ cu sucul de lămâie, sucul de lime nu este atât de acru, iar aroma este mai delicată.
Cantitatea de zahăr o vei adăuga după gustul propriu. Pudra de matcha o folosești doar dacă dorești crema mai colorată. Însă nu este necesară o cantitate mare, pentru că va influența gustul cremei.
După preparare pune crema la rece, într-o caserolă cu capac. Las-o acolo cel puțin 30 de minute înainte de a o folosi la umplerea prăjiturilor sau a torturilor.
Pentru decorul torturilor și al prăjiturilor, îți oferim o rețetă de sos de ciocolată.
Galerie foto