Cremă de ciocolată cu nuci, pentru prăjituri și torturi
Dacă adori crema de ciocolată pentru prăjituri și torturi, îți recomandăm să încerci și varianta de cremă de ciocolată cu nuci. Este mai densă și mai consistentă și poate fi folosită mai ales la umplerea biscuiților, fursecurilor și nucilor din aluat fraged.
Galerie foto
Rețeta se prepară foarte simplu și într-un timp scurt. Însă pentru reușita unei texturi dense și cremoase, este important să optezi pentru ingrediente de calitate. Smântâna pentru frișcă este unul dintre ingredientele care necesită atenție deosebită. Alege o smântână naturală, cu un procent de peste 30% grăsime. De asemenea, ciocolata este al doilea ingrediente important pentru compoziția cremei. Alege ciocolată cu peste 50 % cacao.
Un al treilea ingredient necesar cremei de ciocolată este untul. Acesta nu se adaugă în cantitate mare, dar optează pentru un unt cu peste 80% grăsime. Va oferi cremei un plus de consistență și aspect mai lucios.
Descoperă aici și rețeta de cremă ganache de ciocolată. Este cea mai simplă cremă pentru torturi și prăjituri. Reprezintă baza celorlalte creme care au ca ingredient principal ciocolata. Iar în continuare poți urmări lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de cremă de ciocolată cu nuci.
Ingrediente
Mod de preparare
Începe prin a aduce pe masa de lucru ingredientele din listă, dar și ustensilele necesare. Ai nevoie de o crăticioară în care să prepari crema și de o tigaie antiaderentă în care să rumenești nucile. Nucile își vor degaja aroma dacă sunt rumenite la tigaie și vor fi mai gustoase, mai unsuroase, dar și mai crocante.
Mai ai nevoie de un tel sau o spatulă de amestecare, de un tocător și un cuțit.
Cum prepari cremă de ciocolată cu nuci
După ce ai adus pe masa de lucru cele necesare, poți începe pregătirea ingredientelor.
Mai întâi curăță miezul de nucă de eventualele coji rămase printre acesta. Apoi pune-l în tigaia antiaderentă și așaz-o pe flacăra aragazului. Rumenește nucile amestecându-le periodic cu spatula pentru a nu se arde. Nu le rumeni în exces, ci doar până când devin mai crocante. Lasă-le să se răcească și mărunțește-le cu cuțitul pe tocătorul de lemn. Dacă le dorești mărunțite mai fin poți folosi robotul sau un chopper.
După ce ai terminat cu nucile, poți pune smântâna pentru frișcă în crăticioara pregătită. Așaz-o pe flacăra aragazului, aprinsă la intensitate mică. Lasă smântâna să se încălzească dar cu atenție să nu ajungă la punctul de fierbere. Prin fierbere, aceasta își poate pierde proprietățile și există riscul să nu reușească crema în totalitate.
Mărunțește ciocolata tot cu cuțitul pe tocător. Adaug-o în cratița cu smântâna încălzită. Adaugă și zahărul și untul și amestecă energic până când aceste ingrediente se topesc, iar crema devine omogenă. Nu uita să adaugi și un praf de sare și aroma preferată. Sarea va accentua gustul cremei. Adaugă nuca mărunțită și omogenizează din nou compoziția.
Lasă delicioasa cremă de ciocolată cu nuci să se răcească mai întâi la temperatura camerei. Apoi o poți pune în borcane cu capac și o depozitezi la frigider până în momentul folosirii.
Dacă mai dorești și altă rețetă de cremă, îți recomandăm să încerci rețeta de cremă de lămâie sau lemon curd.
Galerie foto