Cum poți să îndulcești rețeta de ice tea fără să folosești zahăr. Sfaturi utile pentru o băutură delicioasă

De primăvara până toamna, cât vremea mai este încă plăcută, ice tea sau ceai cu gheață este una dintre băuturile perfecte. Există atât de multe variante, cu fructe sau nu, mai dulci sau mai mai puțin dulci. Dacă nu vrei să adaugi zahăr sau îndulcitori, iată ce variante ai. Descoperă cum poți să îndulcești rețeta de ice tea fără să folosești zahăr. Iată câteva sfaturi utile pentru o băutură delicioasă.

Ice Tea servit în mai multe carafe
Fructele proaspete sunt cea mai bună variantă pentru a îndulci ice tea / Shutterstock

Ceaiul rece a început să fie preparat în Orientul Îndepărtat, dar a rămas popular în preferințele de consum până astăzi. Ice tea a evoluat într-o varietate fascinantă de arome și opțiuni, reprezentând un amestec perfect de savoare și prospețime.

Istoria ice tea începe în China antică, unde tradiționalul ceai fierbinte a avut și un corespondent rece. Acest proces a implicat inițial răcirea naturală a ceaiului fierbinte prin adăugarea de gheață, însă ideea de a adăuga gheață direct în ceai nu a apărut decât mult mai târziu.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Popularitatea ice tea a crescut în America în secolul al XIX-lea, odată cu dezvoltarea tehnologiilor de refrigerare și a accesului la gheață. Prima mențiune scrisă a unui ice tea datează din 1879.

Cum poți să îndulcești rețeta de ice tea fără să folosești zahăr

Zahărul sau îndulcitorii sunt primele variante care îți vin în minte atunci când te gândești la posibilitatea de a îndulci ice tea. Totuși, există și alternative care aduc și un plus de aromă. Sucul de fructe de casă sau îmbuteliat este una dintre acestea.

Poți pune limonadă proaspăt preparată, suc organic de merișor sau suc de portocale stors manual sau orice altceva dorești pentru a aduce ceaiul cu gheață la un alt nivel.  

Dacă vrei să folosești limonadă ai putea să pui în ea suc de mango sau ananas pentru a-i da o notă tropicală, suc de rodie sau zmeură pentru un gust delicios și puțină culoare, sau suc de piersici pentru o dulceață aparte.

De asemenea, poți adăuga, câteva frunze de mentă sau crenguțe de rozmarin pentru a completa aroma ceaiului cu gheață.

Partea cea mai bună este că te poți juca cu cantitățile de suc pe care le poți adăuga băuturii. Poți alege un raport cantități egale, dar dacă vrei mai multă aromă poți pune mai multă limonadă.

Cum poți să prepari cel mai bun ice tea

Cel mai des se folosește ceaiul negru. Acesta este tipul clasic de ice tea, preparat cu ceai negru și îndulcit cu zahăr sau miere. Poate fi aromat cu lămâie, piersică sau alte arome fructate.

O opțiune mai sănătoasă este ice tea din ceai verde pentru că are o concentrație mare de antioxidanți și vitamine. Poate fi aromat cu miere și mentă pentru un plus de prospețime.

Cu un gust subtil și dulce, ice tea din ceai alb este o alegere elegantă. Este adesea îmbogățit cu fructe de pădure.

Dacă vrei o variantă fără cofeină, poți face ice tea din ceai din plante. Poate fi preparat din rooibos, hibiscus sau alte plante și poate fi amestecat cu diferite arome.

De ce e recomandat să consumi ice tea

Ceaiurile folosite pentru prepararea ice tea sunt bogate în antioxidanți, care ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. De asemenea, poate contribui la hidratarea organismului, în special în zilele călduroase de vară.

Dacă alegi variante fără cafeină sau cu conținut scăzut de cafeină, ice tea poate fi o alternativă sănătoasă la cafea.

Citește și
CELE MAI CITITE
Gogoși de post cu apă minerală în două vase
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Gogoși de post cu apă minerală. Rețetă simplă și ușoară
Tocănița de post cu ciuperci servită într-un castron alb
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Un cozonac proaspăt scos din cuptor și feliat pe un tocător de lemn
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Două tăvi cu cozonaci unși cu un sirop special
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Colaj cu chef Sorin Gonțea și pahare de mousse de ciocolată cu fructe de pădure.
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Porție de stufat de miel în bol, alături de un bol cu mămăliguță și tacâmuri din lemn
08:41
Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță Stufat de miel la cuptor sau ceaun, servit cu mămăliguță
drob crocant, feliat și servit pe un tocător de lemn
06:57
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
Două ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori, unul secționat
06:34
Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori Ouă de Paște din cupcakes, cu cremă de mascarpone în trei culori
Tort cu ouă de ciocolată secționat pe platou
05:32
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Pulpă de miel cu cartofi într-o tavă rustică de lemn, alături de un bol cu sos
28 aprilie, 06:39
Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă Pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Rețetă savuroasă și consistentă
Porție de pască pufoasă fără aluat în spatula așezată pe farfurie, alături de platoul cu pasca secționată
28 aprilie, 05:53
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
Trei rețete de ouă umplute așezate pe un platou
28 aprilie, 05:28
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate în cratiță, alături de un bol cu piure de cartofi
28 aprilie, 05:21
Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște Iepure cu vin la cuptor și legume caramelizate. Rețetă pentru masa de Paște
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
1
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Cozonacii nu sunt cel mai ușor desert de preparat. Trebuie să fii atentă la o mulțime de detalii, de la temperatura ingredientelor la modul în care în care îi manevrezi după...
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
2
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Rețetă de marinadă pentru pește prăjit. Ingredientul care îi dă savoare preparatului tău
Peștele prăjit poate fi mai gustos dacă înainte de a-l pune în tigaia cu ulei încins îl lași câteva ore sau peste noapte într-o compoziție cu condimente și ierburi aromatice. Descoperă...
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
3
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Gogoși de post împletite. Un desert simplu și delicios
Dacă ai în plan să prepari gogoși pentru momentele dulci ale zilei, îți recomandăm să încerci rețeta de gogoși de post împletite. Este un mod de a da aspect cuceritor celui...
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
4
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Ciupercile sunt o sursă excelentă de proteine și este important să le integrezi în dieta ta, mai ales în perioadele de post. O variantă delicioasă de a face acest lucru este...
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
5
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
O reţetă clasică de mousse de ciocolată cu fructe de pădure, un desert cremos, mătăsos şi încărcat cu aromă de ciocolată, care este făcut din doar 3 ingrediente și 3 pași...
Parteneri
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un trailer special
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un trailer special
Românul care a cumpărat un avion de pasageri şi-l transformă în restaurant. Momentul în care a fost adus pe un trailer special
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Bensu Soral din Bariere Invizibile revine pe micile ecrane într-un nou proiect profesional. Despre ce este vorba
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
Drob de miel în aluat foietaj
Drob de miel în aluat foietaj
Drob de miel în aluat foietaj
Cauze ale infertilității la bărbați
Cauze ale infertilității la bărbați
Cauze ale infertilității la bărbați
Benny Blanco a mărturisit că i-a luat mult timp să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: Am fost ultimul care a înțeles
Benny Blanco a mărturisit că „i-a luat mult timp” să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: „Am fost ultimul care a înțeles”
Benny Blanco a mărturisit că „i-a luat mult timp” să-și dea seama că era îndrăgostit de Selena Gomez: „Am fost ultimul care a înțeles”
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
Alimente pentru sănătatea dinților. Cum îți pot sprijini sănătatea orală
fresh
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Ingredientul secret pentru doradă. Cea mai bună rețetă de pește la cuptor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor

Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște

Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
închide