Cum poți să îndulcești rețeta de ice tea fără să folosești zahăr. Sfaturi utile pentru o băutură delicioasă
De primăvara până toamna, cât vremea mai este încă plăcută, ice tea sau ceai cu gheață este una dintre băuturile perfecte. Există atât de multe variante, cu fructe sau nu, mai dulci sau mai mai puțin dulci. Dacă nu vrei să adaugi zahăr sau îndulcitori, iată ce variante ai. Descoperă cum poți să îndulcești rețeta de ice tea fără să folosești zahăr. Iată câteva sfaturi utile pentru o băutură delicioasă.
Ceaiul rece a început să fie preparat în Orientul Îndepărtat, dar a rămas popular în preferințele de consum până astăzi. Ice tea a evoluat într-o varietate fascinantă de arome și opțiuni, reprezentând un amestec perfect de savoare și prospețime.
Istoria ice tea începe în China antică, unde tradiționalul ceai fierbinte a avut și un corespondent rece. Acest proces a implicat inițial răcirea naturală a ceaiului fierbinte prin adăugarea de gheață, însă ideea de a adăuga gheață direct în ceai nu a apărut decât mult mai târziu.
Popularitatea ice tea a crescut în America în secolul al XIX-lea, odată cu dezvoltarea tehnologiilor de refrigerare și a accesului la gheață. Prima mențiune scrisă a unui ice tea datează din 1879.
Cum poți să îndulcești rețeta de ice tea fără să folosești zahăr
Zahărul sau îndulcitorii sunt primele variante care îți vin în minte atunci când te gândești la posibilitatea de a îndulci ice tea. Totuși, există și alternative care aduc și un plus de aromă. Sucul de fructe de casă sau îmbuteliat este una dintre acestea.
Poți pune limonadă proaspăt preparată, suc organic de merișor sau suc de portocale stors manual sau orice altceva dorești pentru a aduce ceaiul cu gheață la un alt nivel.
Dacă vrei să folosești limonadă ai putea să pui în ea suc de mango sau ananas pentru a-i da o notă tropicală, suc de rodie sau zmeură pentru un gust delicios și puțină culoare, sau suc de piersici pentru o dulceață aparte.
De asemenea, poți adăuga, câteva frunze de mentă sau crenguțe de rozmarin pentru a completa aroma ceaiului cu gheață.
Partea cea mai bună este că te poți juca cu cantitățile de suc pe care le poți adăuga băuturii. Poți alege un raport cantități egale, dar dacă vrei mai multă aromă poți pune mai multă limonadă.
Cum poți să prepari cel mai bun ice tea
Cel mai des se folosește ceaiul negru. Acesta este tipul clasic de ice tea, preparat cu ceai negru și îndulcit cu zahăr sau miere. Poate fi aromat cu lămâie, piersică sau alte arome fructate.
O opțiune mai sănătoasă este ice tea din ceai verde pentru că are o concentrație mare de antioxidanți și vitamine. Poate fi aromat cu miere și mentă pentru un plus de prospețime.
Cu un gust subtil și dulce, ice tea din ceai alb este o alegere elegantă. Este adesea îmbogățit cu fructe de pădure.
Dacă vrei o variantă fără cofeină, poți face ice tea din ceai din plante. Poate fi preparat din rooibos, hibiscus sau alte plante și poate fi amestecat cu diferite arome.
De ce e recomandat să consumi ice tea
Ceaiurile folosite pentru prepararea ice tea sunt bogate în antioxidanți, care ajută la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ. De asemenea, poate contribui la hidratarea organismului, în special în zilele călduroase de vară.
Dacă alegi variante fără cafeină sau cu conținut scăzut de cafeină, ice tea poate fi o alternativă sănătoasă la cafea.