Cum să faci cocktailuri acasă ca un profesionist. 5 rețete din care să te inspiri

O seară cu prietenii are nevoie uneori și de niște băuturi mai speciale. Îți propune câteva rețete de cockailuri din care să te inspiri și cu care să îi uimești pe toți. Descoperă cum să faci cocktailuri acasă ca un profesionist. Iată 5 rețete simple și rapide.

rețete de cocktailuri puse în mai multe pahare cu băuturi alcoolice
Dacă vrei să încerci mau multe rețete de cocktailuri trebuie să ai la îndemână un shaker / Profimedia Images

Dacă vrei să faci cocktailuri ca un profesionist ai nevoie de un shaker, de cât mai multe modele de pahare și de câteva sticle cu băuturi clasice: gin, whisky, rom, brandy.

Este punctul de plecare pentru a încerca multe rețete de cocktailuri care mai de care mai sofisticate.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cocktail de rom și portocale

Amaro Montenegro, un digestiv italian, aduce arome puternice de portocale acestui cocktail plăcut, cu nuanțe amare. La început vei simți cocktailul puțin cald, cu o dulceață ușoară ce aduce cu cea de melasă, însă la final rămâi cu un gust plăcut puțin amărui.

Ingrediente

  • 50 ml rom jamaican
  • 20 ml Amaro Muntenegru
  • 20 ml vermut dulce
  • 1 strop de bitter de grepfruit
  • coaja de grapefruit răsucită pentru décor

Mod de preparare

Se pun rom, Amaro Muntenegro, vermut și bitter într-un shaker umplut cu gheață. Se amestecă până se răcește foarte bine, aproximativ 30 de secunde. Se varsă într-un pahar umplut cu gheață. Se decorează cu coajă de grapefruit și se servește.

Cocktail Rosé spumant

Luminos și spumant, acest cocktail simplu este perfect pentru o petrecere. Pentru un plus de dulceață, poți pune piersicile la grătar 2-3 minute pentru a le da o notă de fum care accentuează va accentua gustul de tequila.

Ingrediente

  • 80 ml tequila
  • 2 linguri de suc proaspăt de lămâie
  • 100 g dulceață de piersici 
  • 350 ml apă minerală
  • 1 piersică proaspătă, feliată și pusă pe grătar
  • coaja de limetă

Mod de preparare

Se pun tequila, sucul de lime și 50 g de dulceață de piersici într-un shaker și se amestecă. Apoi se adaugă ghiață și se continuă mixarea.

Se pune câte o lingură de dulceață în partea de jos a fiecărui pahar. Se umplu paharele cu gheață și se toarnă amestecul de tequila în pahare. Se completează cu apă minerală. Se ornează cu felii de piersici la grătar și coajă de limetă. Află și cum poți să bei alcool fără să te îmbeți. Sfaturi simple și utile.

Cocktail cu banană și rom

Acesta este un cocktail îndrăzneț și puternic, cu gust de bourbon, dar și de rom, căruia i se adaugă o notă de dulceață florală din crema de banane.

Ingrediente

  • 30 ml bourbon
  • 30 ml rom
  • 15 g cremă de banane
  • 5 ml bitter Angostura
  • coaja de la o portocală

Mod de preparare

Se umple un shaker cu cuburi de gheață. Se adăugă bourbonul, romul, crema de banane și bitterul. Se amestecă timp de 5 secunde. Apoi, se toarnă într-un pahar peste un cub mare de gheață. Se decorează cu coajă de portocală.

Spritz de gin cu trandafiri

Acest cocktail este o combinație clasică de gin, lămâie și căreia i se aduce o notă revigorantă cu ajutorul castraveților, busuiocului și siropului de cardamom negru. Petalele de trandafir uscate adaugă o aromă florală subtilă și sunt un decor frumos.

Ingrediente

  • 50 ml gin savuros
  • 1 castravete decojit și tăiat felii
  • busuioc proaspăt
  • 1 lingură de sirop de cardamon negru
  • sucul proaspăt de la o lămâie
  • cuburi de gheață
  • 2 linguri de apă minerală
  • petale de trandafir uscate

Mod de preparare

Se combină ginul, siropul de cardamon negru și sucul de lămâie într-un shaker. Apoi se umple cu cuburi de gheață. 

Se acoperă și se agită energic până se răcește bine. Se toarnă într-un pahar de coniac plin cu cuburi de gheață. Se pune apă minerală și se ornează cu petale de trandafiri uscate.

Încearcă și câteva rețete de cocktail fără alcool. Sunt simple și ușor de preparat.

Gin Fizz cu lămâie și lavandă

Acest cocktail are note de castravete, salvie, lămâie și lavandă. Asigură-te că folosești pentru decor petale de trandafir sigure pentru consum, nu dintre cele tratate cu pesticide sau insecticide.

Ingrediente

  • 50 ml de gin
  • 1 lingură suc proaspăt de lămâie
  • 1 sticlă de apă apă tonică cu gust de levănțică
  • cuburi de gheață
  • 2 linguri de apă minerală
  • 2 linguri de bitter Peychaud
  • felii de lămâie, boabe de ienupăr uscate și petale de trandafiri roșii proaspete

Mod de preparare

Într-un shaker se amestecă ginul, sucul de lămâie și apa tonică într-un shaker. Apoi se umple shakerul cu cuburi de gheață. Se agită energic până se răcește bine. 

Se varsă într-un pahar de coniac plin cu cuburi de gheață. Se completează cu apă minerală și și bitter Peychaud. Se decorează cu felii de lămâie, boabe de ienupăr și petale de trandafir.

Rozmarin Gimlet

Cu o porție generoasă de suc de lămâie, acest cocktail este echilibrul perfect între tăria ginului și dulceața mierii. Această băutură se numără printre cele mai cunoscute cocktiluri din 2023.

Ingrediente

  • 60 ml de gin sau rom alb
  • 2 linguri suc proaspăt de limetă
  • 1 linguriță sirop de miere
  • 1 crenguță de rozmarin

Mod de preparare

Se pune romul (sau ginul), sucul de limetă și mierea într-un shaker cu gheață. Se agită energic. Se varsă într-un pahar răcit. Se ornează cu crenguță de rozmarin, bătută mai întâi ușor pe mână pentru a elibera uleiurile esențiale.

Citește și
CELE MAI CITITE
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori servit pe o farfurie albă
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Curry de pui cu fasole verde și ardei multicolori
Înghețată cu aromă intensă de citrice în cornete așezate într-un recipient rustic, alături de felii d citrice
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Înghețată cu aromă intensă de citrice, pentru un efect revigorant
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată pe o farfurie
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Rulouri de bezea cu alune și ciocolată, ideale pentru un platou festiv
Porții de negresă din albușuri cu glazură de ciocolată, decorate cu frunze de mentă, pe două farfurii
Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată
Negresă din albușuri cu glazură de ciocolată
bol cu orez cu lapte
Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos
Cât se fierbe orezul cu lapte. Trucul pentru a-l obține cremos și gustos
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Piña colada cu pepene verde, servit într-un pahar mic
Piña colada cu pepene verde, coctktailul tropical al verii
Piña colada cu pepene verde, coctktailul tropical al verii
Cele mai populare cocktailurireprezentate cu ajutorul mai multor băuturi pe o masă
Cele mai populare cocktailuri în 2023. Ce au băut oamenii în cele mai mari baruri din lume
Cele mai populare cocktailuri în 2023. Ce au băut oamenii în cele mai mari baruri din lume
Cocktail mai tai servit într-un pahar care se află pe un bar
Mai Tai, cocktailul ce pune în valoare ingredientele exotice
Mai Tai, cocktailul ce pune în valoare ingredientele exotice
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Castraveți murați la soare într-un bol și în furculiță
26 iulie, 06:43
Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii
Clafoutis cu multe legume și parmezan, decorat cu rozmarin
26 iulie, 05:41
Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios
Rețeta de salată argentiniană, cu roșii, brânză telemea și usturoi în bol
25 iulie, 08:04
Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi
Porții de brownie cu afine și cremă de lămâie
25 iulie, 06:15
Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios
ciuperci proaspete puse pe un tocător
24 iulie, 08:06
Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare Cât timp se păstrează ciupercile în frigider? Perioada optimă de depozitare
Trei roșii umplute alături de capace din roșii și frunze de bucuioc
24 iulie, 08:00
Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete Roșii umplute cu salată de paste și legume proaspete
Două vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval pe o farfurie albă, alături de tacâmuri pentru servire
23 iulie, 08:52
Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval Vinete umplute cu carne și gratinate cu cașcaval
O oală plină cu paste puse la fiert
23 iulie, 06:49
Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire Cât trebuie să fierbi pastele, în funcție de preparat. Tot ce trebuie să știi despre timpul lor de pregătire
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
1
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica. Prăjitură slovenă în patru straturi
Prekmurska Gibanica este o prăjitură tradițională slovenă, originară din regiunea Prekmurje. Este un desert stratificat, care combină mai multe umpluturi delicioase într-un singur preparat. Fiecare strat contribuie la complexitatea gustului și...
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
2
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Câte calorii are pepenele galben. Cât zahăr are de fapt
Pepenele galben este nu doar delicios și răcoritor, ci și plin de nutrienți esențiali care aduc numeroase beneficii pentru sănătate. Descoperă si tu câte calorii are pepenele galben. Află cât zahăr...
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
3
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise. O combinație irezistibilă
Prăjitura turnată cu brânză și caise este un desert delicios, foarte aromat, perfect pentru sezonul caiselor. O poți prepara și mai târziu, în sezonul rece, cu caise din compot. Rețeta nu...
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
4
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Ruladă cu mascarpone și fructe. Un desert delicios și elegant
Rețeta de ruladă cu mascarpone și fructe este un desert rafinat și elegant, care încântă atât papilele cât și privirile. Este perfect pentru răsfățul dulce de zi cu zi sau pentru...
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
5
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Prăjitură cu zmeură și mure. Una dintre rețetele vedetă ale verii
Pentru că murele și zmeura sunt perfecte pentru a le combina în diferite deserturi, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu zmeură și mure. Te vei bucura de un spectacol...
Parteneri
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Souvlaki de pui. Rețetă simplă și delicioasă din bucătăria grecească
Patricia a ajuns cu bine în Turcia, unde medicii speră să facă un miracol. Sper să mă întorc cu copilul de mână!
Patricia a ajuns cu bine în Turcia, unde medicii speră să facă un miracol. "Sper să mă întorc cu copilul de mână!"
Patricia a ajuns cu bine în Turcia, unde medicii speră să facă un miracol. "Sper să mă întorc cu copilul de mână!"
Imagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena
Imagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena
Imagini superbe cu delegaţia României, la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice 2024! Spectacol pe Sena
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o înlocuiește pe Simona Gherghe în primele emisiuni
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o înlocuiește pe Simona Gherghe în primele emisiuni
Mireasa revine luni, 29 iulie, la Antena 1 cu cel de-al zecelea sezon. Cine o înlocuiește pe Simona Gherghe în primele emisiuni
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Cum a finalizat Gabriel Soto relația cu Irina Baeva. Actrița de origine rusă a dezvăluit tot
Elon Musk susține că ar fi fost păcălit să ajute la moartea copilului său transgender: Mi-am pierdut fiul
Elon Musk susține că ar fi fost „păcălit” să ajute la „moartea” copilului său transgender: „Mi-am pierdut fiul”
Elon Musk susține că ar fi fost „păcălit” să ajute la „moartea” copilului său transgender: „Mi-am pierdut fiul”
Clafoutis cu legume și brânză feta
Clafoutis cu legume și brânză feta
Clafoutis cu legume și brânză feta
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Cum poți să-ți distrezi copilul în timp ce stai jos. Jocuri pentru părinții care au nevoie de puțină odihnă
Selena Gomez a postat o nouă fotografie alături de Benny Blanco. Cântăreața i-a mulțumit producătorului muzical pentru viața pe care o au împreună
Selena Gomez a postat o nouă fotografie alături de Benny Blanco. Cântăreața i-a mulțumit producătorului muzical pentru viața pe care o au împreună
Selena Gomez a postat o nouă fotografie alături de Benny Blanco. Cântăreața i-a mulțumit producătorului muzical pentru viața pe care o au împreună
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
10 metode prin care ne putem echilibra microbiomul intestinal
fresh
Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Brownie cu afine și cremă de lămâie. Un desert delicios

Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi

Rețeta de salată argentiniană. Salată de roșii cu brânză telemea și usturoi

Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios

Clafoutis cu multe legume și parmezan, pentru un prânz delicios

Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii

Castraveți murați la soare. Rețeta vedetă a verii
închide