Cum să faci cocktailuri acasă ca un profesionist. 5 rețete din care să te inspiri
O seară cu prietenii are nevoie uneori și de niște băuturi mai speciale. Îți propune câteva rețete de cockailuri din care să te inspiri și cu care să îi uimești pe toți. Descoperă cum să faci cocktailuri acasă ca un profesionist. Iată 5 rețete simple și rapide.
Dacă vrei să faci cocktailuri ca un profesionist ai nevoie de un shaker, de cât mai multe modele de pahare și de câteva sticle cu băuturi clasice: gin, whisky, rom, brandy.
Este punctul de plecare pentru a încerca multe rețete de cocktailuri care mai de care mai sofisticate.
Cocktail de rom și portocale
Amaro Montenegro, un digestiv italian, aduce arome puternice de portocale acestui cocktail plăcut, cu nuanțe amare. La început vei simți cocktailul puțin cald, cu o dulceață ușoară ce aduce cu cea de melasă, însă la final rămâi cu un gust plăcut puțin amărui.
Ingrediente
- 50 ml rom jamaican
- 20 ml Amaro Muntenegru
- 20 ml vermut dulce
- 1 strop de bitter de grepfruit
- coaja de grapefruit răsucită pentru décor
Mod de preparare
Se pun rom, Amaro Muntenegro, vermut și bitter într-un shaker umplut cu gheață. Se amestecă până se răcește foarte bine, aproximativ 30 de secunde. Se varsă într-un pahar umplut cu gheață. Se decorează cu coajă de grapefruit și se servește.
Cocktail Rosé spumant
Luminos și spumant, acest cocktail simplu este perfect pentru o petrecere. Pentru un plus de dulceață, poți pune piersicile la grătar 2-3 minute pentru a le da o notă de fum care accentuează va accentua gustul de tequila.
Ingrediente
- 80 ml tequila
- 2 linguri de suc proaspăt de lămâie
- 100 g dulceață de piersici
- 350 ml apă minerală
- 1 piersică proaspătă, feliată și pusă pe grătar
- coaja de limetă
Mod de preparare
Se pun tequila, sucul de lime și 50 g de dulceață de piersici într-un shaker și se amestecă. Apoi se adaugă ghiață și se continuă mixarea.
Se pune câte o lingură de dulceață în partea de jos a fiecărui pahar. Se umplu paharele cu gheață și se toarnă amestecul de tequila în pahare. Se completează cu apă minerală. Se ornează cu felii de piersici la grătar și coajă de limetă. Află și cum poți să bei alcool fără să te îmbeți. Sfaturi simple și utile.
Cocktail cu banană și rom
Acesta este un cocktail îndrăzneț și puternic, cu gust de bourbon, dar și de rom, căruia i se adaugă o notă de dulceață florală din crema de banane.
Ingrediente
- 30 ml bourbon
- 30 ml rom
- 15 g cremă de banane
- 5 ml bitter Angostura
- coaja de la o portocală
Mod de preparare
Se umple un shaker cu cuburi de gheață. Se adăugă bourbonul, romul, crema de banane și bitterul. Se amestecă timp de 5 secunde. Apoi, se toarnă într-un pahar peste un cub mare de gheață. Se decorează cu coajă de portocală.
Spritz de gin cu trandafiri
Acest cocktail este o combinație clasică de gin, lămâie și căreia i se aduce o notă revigorantă cu ajutorul castraveților, busuiocului și siropului de cardamom negru. Petalele de trandafir uscate adaugă o aromă florală subtilă și sunt un decor frumos.
Ingrediente
- 50 ml gin savuros
- 1 castravete decojit și tăiat felii
- busuioc proaspăt
- 1 lingură de sirop de cardamon negru
- sucul proaspăt de la o lămâie
- cuburi de gheață
- 2 linguri de apă minerală
- petale de trandafir uscate
Mod de preparare
Se combină ginul, siropul de cardamon negru și sucul de lămâie într-un shaker. Apoi se umple cu cuburi de gheață.
Se acoperă și se agită energic până se răcește bine. Se toarnă într-un pahar de coniac plin cu cuburi de gheață. Se pune apă minerală și se ornează cu petale de trandafiri uscate.
Încearcă și câteva rețete de cocktail fără alcool. Sunt simple și ușor de preparat.
Gin Fizz cu lămâie și lavandă
Acest cocktail are note de castravete, salvie, lămâie și lavandă. Asigură-te că folosești pentru decor petale de trandafir sigure pentru consum, nu dintre cele tratate cu pesticide sau insecticide.
Ingrediente
- 50 ml de gin
- 1 lingură suc proaspăt de lămâie
- 1 sticlă de apă apă tonică cu gust de levănțică
- cuburi de gheață
- 2 linguri de apă minerală
- 2 linguri de bitter Peychaud
- felii de lămâie, boabe de ienupăr uscate și petale de trandafiri roșii proaspete
Mod de preparare
Într-un shaker se amestecă ginul, sucul de lămâie și apa tonică într-un shaker. Apoi se umple shakerul cu cuburi de gheață. Se agită energic până se răcește bine.
Se varsă într-un pahar de coniac plin cu cuburi de gheață. Se completează cu apă minerală și și bitter Peychaud. Se decorează cu felii de lămâie, boabe de ienupăr și petale de trandafir.
Rozmarin Gimlet
Cu o porție generoasă de suc de lămâie, acest cocktail este echilibrul perfect între tăria ginului și dulceața mierii. Această băutură se numără printre cele mai cunoscute cocktiluri din 2023.
Ingrediente
- 60 ml de gin sau rom alb
- 2 linguri suc proaspăt de limetă
- 1 linguriță sirop de miere
- 1 crenguță de rozmarin
Mod de preparare
Se pune romul (sau ginul), sucul de limetă și mierea într-un shaker cu gheață. Se agită energic. Se varsă într-un pahar răcit. Se ornează cu crenguță de rozmarin, bătută mai întâi ușor pe mână pentru a elibera uleiurile esențiale.