Cum să faci cocktailuri acasă ca un profesionist. 5 rețete din care să te inspiri

O seară cu prietenii are nevoie uneori și de niște băuturi mai speciale. Îți propune câteva rețete de cockailuri din care să te inspiri și cu care să îi uimești pe toți. Descoperă cum să faci cocktailuri acasă ca un profesionist. Iată 5 rețete simple și rapide.

rețete de cocktailuri puse în mai multe pahare cu băuturi alcoolice
Dacă vrei să încerci mau multe rețete de cocktailuri trebuie să ai la îndemână un shaker / Profimedia Images

Dacă vrei să faci cocktailuri ca un profesionist ai nevoie de un shaker, de cât mai multe modele de pahare și de câteva sticle cu băuturi clasice: gin, whisky, rom, brandy.

Este punctul de plecare pentru a încerca multe rețete de cocktailuri care mai de care mai sofisticate.

Citește și
ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cocktail de rom și portocale

Amaro Montenegro, un digestiv italian, aduce arome puternice de portocale acestui cocktail plăcut, cu nuanțe amare. La început vei simți cocktailul puțin cald, cu o dulceață ușoară ce aduce cu cea de melasă, însă la final rămâi cu un gust plăcut puțin amărui.

Ingrediente

  • 50 ml rom jamaican
  • 20 ml Amaro Muntenegru
  • 20 ml vermut dulce
  • 1 strop de bitter de grepfruit
  • coaja de grapefruit răsucită pentru décor

Mod de preparare

Se pun rom, Amaro Muntenegro, vermut și bitter într-un shaker umplut cu gheață. Se amestecă până se răcește foarte bine, aproximativ 30 de secunde. Se varsă într-un pahar umplut cu gheață. Se decorează cu coajă de grapefruit și se servește.

Cocktail Rosé spumant

Luminos și spumant, acest cocktail simplu este perfect pentru o petrecere. Pentru un plus de dulceață, poți pune piersicile la grătar 2-3 minute pentru a le da o notă de fum care accentuează va accentua gustul de tequila.

Ingrediente

  • 80 ml tequila
  • 2 linguri de suc proaspăt de lămâie
  • 100 g dulceață de piersici 
  • 350 ml apă minerală
  • 1 piersică proaspătă, feliată și pusă pe grătar
  • coaja de limetă

Mod de preparare

Se pun tequila, sucul de lime și 50 g de dulceață de piersici într-un shaker și se amestecă. Apoi se adaugă ghiață și se continuă mixarea.

Se pune câte o lingură de dulceață în partea de jos a fiecărui pahar. Se umplu paharele cu gheață și se toarnă amestecul de tequila în pahare. Se completează cu apă minerală. Se ornează cu felii de piersici la grătar și coajă de limetă. Află și cum poți să bei alcool fără să te îmbeți. Sfaturi simple și utile.

Cocktail cu banană și rom

Acesta este un cocktail îndrăzneț și puternic, cu gust de bourbon, dar și de rom, căruia i se adaugă o notă de dulceață florală din crema de banane.

Ingrediente

  • 30 ml bourbon
  • 30 ml rom
  • 15 g cremă de banane
  • 5 ml bitter Angostura
  • coaja de la o portocală

Mod de preparare

Se umple un shaker cu cuburi de gheață. Se adăugă bourbonul, romul, crema de banane și bitterul. Se amestecă timp de 5 secunde. Apoi, se toarnă într-un pahar peste un cub mare de gheață. Se decorează cu coajă de portocală.

Spritz de gin cu trandafiri

Acest cocktail este o combinație clasică de gin, lămâie și căreia i se aduce o notă revigorantă cu ajutorul castraveților, busuiocului și siropului de cardamom negru. Petalele de trandafir uscate adaugă o aromă florală subtilă și sunt un decor frumos.

Ingrediente

  • 50 ml gin savuros
  • 1 castravete decojit și tăiat felii
  • busuioc proaspăt
  • 1 lingură de sirop de cardamon negru
  • sucul proaspăt de la o lămâie
  • cuburi de gheață
  • 2 linguri de apă minerală
  • petale de trandafir uscate

Mod de preparare

Se combină ginul, siropul de cardamon negru și sucul de lămâie într-un shaker. Apoi se umple cu cuburi de gheață. 

Se acoperă și se agită energic până se răcește bine. Se toarnă într-un pahar de coniac plin cu cuburi de gheață. Se pune apă minerală și se ornează cu petale de trandafiri uscate.

Încearcă și câteva rețete de cocktail fără alcool. Sunt simple și ușor de preparat.

Gin Fizz cu lămâie și lavandă

Acest cocktail are note de castravete, salvie, lămâie și lavandă. Asigură-te că folosești pentru decor petale de trandafir sigure pentru consum, nu dintre cele tratate cu pesticide sau insecticide.

Ingrediente

  • 50 ml de gin
  • 1 lingură suc proaspăt de lămâie
  • 1 sticlă de apă apă tonică cu gust de levănțică
  • cuburi de gheață
  • 2 linguri de apă minerală
  • 2 linguri de bitter Peychaud
  • felii de lămâie, boabe de ienupăr uscate și petale de trandafiri roșii proaspete

Mod de preparare

Într-un shaker se amestecă ginul, sucul de lămâie și apa tonică într-un shaker. Apoi se umple shakerul cu cuburi de gheață. Se agită energic până se răcește bine. 

Se varsă într-un pahar de coniac plin cu cuburi de gheață. Se completează cu apă minerală și și bitter Peychaud. Se decorează cu felii de lămâie, boabe de ienupăr și petale de trandafir.

Rozmarin Gimlet

Cu o porție generoasă de suc de lămâie, acest cocktail este echilibrul perfect între tăria ginului și dulceața mierii. Această băutură se numără printre cele mai cunoscute cocktiluri din 2023.

Ingrediente

  • 60 ml de gin sau rom alb
  • 2 linguri suc proaspăt de limetă
  • 1 linguriță sirop de miere
  • 1 crenguță de rozmarin

Mod de preparare

Se pune romul (sau ginul), sucul de limetă și mierea într-un shaker cu gheață. Se agită energic. Se varsă într-un pahar răcit. Se ornează cu crenguță de rozmarin, bătută mai întâi ușor pe mână pentru a elibera uleiurile esențiale.

Citește și
CELE MAI CITITE
Porții de ștrudel cu cartofi și cașcaval pe o farfurie cu furculiță și cuțit
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Ștrudel cu cartofi și cașcaval. O variantă sărată a ștrudelului vienez
Cobbler cu caise și lavandă în bol cu linguriță, alături de un buchet de lavandă
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
Cobbler cu caise și lavandă. Un desert rustic și aromat
ouă expirate
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Mai poți consuma ouăle după ce expiră? Iată ce spun specialiștii
Biscuiți cu mentă în coș cu ștergar, decorați cu frunze de mentă
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
Biscuiți cu mentă, fragezi, aromați și cu gust răcoritor
Omletă cu sparanghel și cartofi porționată pe un tocător de lemn
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Omletă cu sparanghel și cartofi, cremoasă și consistentă
Te-ar mai putea interesa și
Te-ar mai putea interesa și
Pumpkin Spice Martini
Pumpkin Spice Martini. Rețeta unui cocktail care cucerește prin gust și aspect
Pumpkin Spice Martini. Rețeta unui cocktail care cucerește prin gust și aspect
Piña colada cu pepene verde, servit într-un pahar mic
Piña colada cu pepene verde, coctktailul tropical al verii
Piña colada cu pepene verde, coctktailul tropical al verii
Cele mai populare cocktailurireprezentate cu ajutorul mai multor băuturi pe o masă
Cele mai populare cocktailuri în 2023. Ce au băut oamenii în cele mai mari baruri din lume
Cele mai populare cocktailuri în 2023. Ce au băut oamenii în cele mai mari baruri din lume
Vezi cele mai noi articole
Cele mai noi articole hellotaste
Cele mai noi articole hellotaste
Două cornete cu înghețată cu lavandă și flori de lavandă
05:22
Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence Înghețată cu lavandă. Desert răcoros cu note fine de Provence
Porții de cartofi dulci cu guacamole și năut crocant
05:19
Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi
Focaccia cu cartofi și rozmarin secționată
8 iulie, 05:36
Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă
Două cupe de înghețată de afine cu mascarpone, alături de afine proaspete și frunze de mentă
8 iulie, 05:21
Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant
Panna cotta cu jeleu de zmeură. pe o farfurie albă, decorată cu zmeură și frunze de mentă
7 iulie, 05:20
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime
File de somon în crustă de muștar cu fistic pe farfurie și într-o furculiță ținută în mână
7 iulie, 05:12
File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi
Galette cu caise evantai pe un tocător de lemn rotund, alături de caise proaspete
6 iulie, 06:03
Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc Galette cu caise evantai. Un desert rustic, cu aer franțuzesc
Plăcintă împletită cu pui și legume porționată, alături de o ceașcă cu ceai
6 iulie, 05:42
Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior Plăcintă împletită cu pui și legume, crocantă la exterior, fragedă și suculentă în interior
Vezi cele mai noi articole
RECOMANDĂRI hellotaste.ro
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
1
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Ruladă cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă
Printre rețetele de deserturi cu căpșuni pe care ți-ai propus să le testezi, mai adaugă și rețeta de rulada cu căpșuni și cremă de mascarpone cu frișcă. Este un desert delicat,...
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
2
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Un desert delicat și răcoritor
Dacă ești în căutarea unei rețete de desert delicat, răcoritor și foarte elegant, ideal pentru sezonul căpșunilor, îți recomandăm rețeta de șarlotă de căpșuni cu pișcoturi. Se prepară fără coacere și...
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
3
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave kosi, preparatul pe care trebuie să îl comanzi în vacanță în Albania
Tave Kosi este un preparat tradițional din bucătăria albaneză, fiind un fel de mâncare popular în Balcani. Este o combinație savuroasă de carne, orez și iaurt, toate gătite într-o tavă la...
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
4
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
3 rețete cu ton din conservă care te vor salva când vrei să gătești ceva rapid și gustos
Dacă ai o conservă de ton în cămară deja ai un punct de plecare pentru o masă copioasă. Este un produs versatil și bogat în nutrienți, cu multiple beneficii pentru sănătate...
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
5
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel. O rețetă cu gust curat de mare
Rețeta de macrou la cuptor cu lămâie și pătrunjel este genul de rețetă cu puține ingrediente, dar bine echilibrate. Gustul peștelui este evidențiat și înnobilat de aciditatea proaspătă a lămâii și...
Parteneri
3 zodii cu suflet frumos, potrivit astrologilor. Vezi dacă te numeri printre ele
3 zodii cu suflet frumos, potrivit astrologilor. Vezi dacă te numeri printre ele
3 zodii cu suflet frumos, potrivit astrologilor. Vezi dacă te numeri printre ele
EXPERIMENT. În cât timp te programează la acelaşi medic la stat faţă de privat
EXPERIMENT. În cât timp te programează la acelaşi medic la stat faţă de privat
EXPERIMENT. În cât timp te programează la acelaşi medic la stat faţă de privat
Iubita milionarului ce a renunţat la cetăţenia română, o nouă aroganţă! Unde s-a pozat: amp;#8220;Viaţa în ultima vreme”
Iubita milionarului ce a renunţat la cetăţenia română, o nouă aroganţă! Unde s-a pozat: amp;#8220;Viaţa în ultima vreme”
Iubita milionarului ce a renunţat la cetăţenia română, o nouă aroganţă! Unde s-a pozat: amp;#8220;Viaţa în ultima vreme”
Ipostazele seducătoare în care s-a pozat Alexandra Stan pe bancheta din spate a unei mașini
Ipostazele seducătoare în care s-a pozat Alexandra Stan pe bancheta din spate a unei mașini
Ipostazele seducătoare în care s-a pozat Alexandra Stan pe bancheta din spate a unei mașini
Hafsanur Sancaktutan vorbește despre relația cu actorul Kubilay Aka. Cum o descrie vedeta
Hafsanur Sancaktutan vorbește despre relația cu actorul Kubilay Aka. Cum o descrie vedeta
Hafsanur Sancaktutan vorbește despre relația cu actorul Kubilay Aka. Cum o descrie vedeta
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Jocuri PlayStation Plus din iulie 2025. Ce titluri vor fi disponibile
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Anxietatea de separare. Ce este și cum îi putem face față
Justin Bieber stârnește din nou îngrijorare în rândul fanilor, după ce a publicat un selfie în care pare că zâmbește forțat
Justin Bieber stârnește din nou îngrijorare în rândul fanilor, după ce a publicat un selfie în care pare că zâmbește forțat
Justin Bieber stârnește din nou îngrijorare în rândul fanilor, după ce a publicat un selfie în care pare că zâmbește forțat
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
Simptome de fractură la deget. Semne că ai un deget rupt
fresh
Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime

Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime

Panna cotta cu jeleu de zmeură. Echilibru între cremozitate și prospețime

File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi

File de somon în crustă de muștar cu fistic. O explozie de arome și texturi

Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă

Focaccia cu cartofi și rozmarin. O pâine aromată și consistentă

Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant

Înghețată de afine cu mascarpone. Un desert cremos, intens și elegant

Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi

Cartofi dulci cu guacamole și năut crocant. O explozie de arome și texturi
închide